Stroje na sezon 2012/13
- Err0r
- Juventino
Wtedy 3 gwiazdki z napisem "32 sul campo". Tak by mi pasowałoB@rt pisze:No właśnie chyba tak by było najlepiej. Można by w ten sposób zapoczątkować jakiś nowy zwyczaj w Juve, żeby zamiast gwiazdek umieszczać ten napis. No bo jeżeli teraz dajemy taki napis, a po zdobyciu kolejnych dwóch tytułów damy 3 gwiazdki, to będzie niemal równoznaczne z przyznaniem, że jednak mamy 30, a nie 32 tytuły.przemal pisze:Bardziej mnie jednak zastanawia, co się stanie w przypadku zdobycia kolejnego scudetto czy dwóch. Wrócą do gwiazdek? zrezygnują i z gwiazdek i z napisu? czy może zmienią napis na '31 sul campo'?

- wojczech7
- Juventino
Ludzie, jakie równoznaczne? Jak mieliśmy 2 gwiazdki, to było równoznaczne z posiadaniem przez nas 20 tytułów? Myślcie trochę. :doh:B@rt pisze:No właśnie chyba tak by było najlepiej. Można by w ten sposób zapoczątkować jakiś nowy zwyczaj w Juve, żeby zamiast gwiazdek umieszczać ten napis. No bo jeżeli teraz dajemy taki napis, a po zdobyciu kolejnych dwóch tytułów damy 3 gwiazdki, to będzie niemal równoznaczne z przyznaniem, że jednak mamy 30, a nie 32 tytuły.przemal pisze:Bardziej mnie jednak zastanawia, co się stanie w przypadku zdobycia kolejnego scudetto czy dwóch. Wrócą do gwiazdek? zrezygnują i z gwiazdek i z napisu? czy może zmienią napis na '31 sul campo'?
Zdobędziemy kolejne 2 mistrzostwa to wracamy do (trzech) gwiazdek. Wówczas kibice wiedzą, że mamy ich 32, a Lega się nie czepia. Żadna to hańba i żadne przyznanie, że będzie ich 30.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Nie w tym rzecz. Juventus dodał sobie drugą gwiazdkę po zdobyciu dwudziestego tytułu, tak? Jak miał 19 tytułów, to była jedna gwiazdka, tak? Z tego prosty wniosek, że trzecią gwiazdkę dodaje się w momencie zdobycia trzydziestego tytułu, a nie trzydziestego drugiego. Jeżeli po zdobyciu dwóch kolejnych mistrzostw dodamy sobie trzecią gwiazdkę, to będzie to wyglądało tak, jakbyśmy uważali, że właśnie zdobyliśmy trzydzieste, a nie trzydzieste drugie. Dlatego uważam, że gwiazdki najlepiej odstawić do lamusa i pozostać przy napisie.wojczech7 pisze:Ludzie, jakie równoznaczne? Jak mieliśmy 2 gwiazdki, to było równoznaczne z posiadaniem przez nas 20 tytułów? Myślcie trochę. :doh:
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
No tu już co kto woli. Wiadomo, że gwiazdki wyglądają ładniej, ale nie jest to (przynajmniej dla mnie) aż tak istotna różnica. Tak czy siak jakoś trzeba wypełniać różnicę pomiędzy oficjalną liczbą tytułów, a tą, którą uznaje Juventus. Umieszczenie w tym roku napisu oznacza w pewien sposób nieuznawanie decyzji o odebraniu dwóch tytułów. Umieszczenie trzech gwiazdek po zdobyciu dwóch kolejnych mistrzostw byłoby niejako przyznaniem, że mamy o dwa tytuły mniej. Sorry, no ja po prostu bazuję na tym, że gwiazdkę dodaje się po zdobyciu dziesięciu tytułów. Chyba że uznać, że ani gwiazdki, ale w takim wypadku również napisy nic dla nas nie znaczą, wtedy okKubba pisze:Olać gwiazdki i zostawić napis?
I co? Po x zwycięskich sezonach, pod herbem umieścimy np. 38 na boisku?
Sorry, ale dla mnie to beznadziejny i mało estetyczny pomysł...

- juventusiak_94
- Juventino
3 gwiazdki i napis jest okej. Nowa tradycja ? ;d
- danielos511
- Juventino
Wiecie może kiedy są oficjalne prezentacje strojow??
FORZA JUVENTUS!!!
- pumex
- Juventino
Spokojnie, to ściema. Wystarczy się krótko przyjrzeć i widać, że napis '30 sul campo' oraz mistrzowska tarcza są dodane w photoshopie. Na VS mówią, że to fake, więc chyba należy im zaufać.
Jakoś w tym roku dziwnie cicho na temat prezentacji. W poprzednich latach, rok w rok, stroje były znane w pierwszym tygodniu lipca, teraz nawet nie znamy daty
Może nie będzie prezentacji, tylko zdjęcia na fejsie znienacka, jak to było w przypadku wyjazdówki 
Jakoś w tym roku dziwnie cicho na temat prezentacji. W poprzednich latach, rok w rok, stroje były znane w pierwszym tygodniu lipca, teraz nawet nie znamy daty

- Łoles
- Juventino
Albo czekają na zakup super snajpera i prezentacja nowych strojów będzie połączona z prezentacją obiecanego gwiazdora do atakupumex pisze:Może nie będzie prezentacji, tylko zdjęcia na fejsie znienacka, jak to było w przypadku wyjazdówki

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To by było dobre, tylko że piłkarze niedługo zaczną przygotowania i muszą w czymś biegać a gwiazda ataku może przyjść 31 sierpnia (albo wcale)Łoles pisze:Albo czekają na zakup super snajpera i prezentacja nowych strojów będzie połączona z prezentacją obiecanego gwiazdora do ataku
- Qrczak
- Juventino
W takim wypadku w tym sezonie gramy tylko w wyjazdówkachŁoles pisze:Albo czekają na zakup super snajpera i prezentacja nowych strojów będzie połączona z prezentacją obiecanego gwiazdora do atakupumex pisze:Może nie będzie prezentacji, tylko zdjęcia na fejsie znienacka, jak to było w przypadku wyjazdówki

- Łoles
- Juventino
Nie muszą przecież trenować w oficjalnych strojachOuh_yeah pisze:To by było dobre, tylko że piłkarze niedługo zaczną przygotowania i muszą w czymś biegać a gwiazda ataku może przyjść 31 sierpnia (albo wcale)Łoles pisze:Albo czekają na zakup super snajpera i prezentacja nowych strojów będzie połączona z prezentacją obiecanego gwiazdora do ataku
@Qrczak
Obyś tylko nie wykrakał

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- TomassoAG
- Juventino
Taka aukcja się pojawiła - http://allegro.pl/juventus-turyn-sezon- ... 58247.htmlsquinter pisze:Przynajmniej logo Jeep'a dobrze wkomponowane.ZawszeWierny pisze:Takie coś się pojawiło:
Jak dla mnie te ząbki na paskach to tragedia.