Stroje na sezon 2012/13

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Err0r

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 15:17

B@rt pisze:
przemal pisze:Bardziej mnie jednak zastanawia, co się stanie w przypadku zdobycia kolejnego scudetto czy dwóch. Wrócą do gwiazdek? zrezygnują i z gwiazdek i z napisu? czy może zmienią napis na '31 sul campo'? :prochno:
No właśnie chyba tak by było najlepiej. Można by w ten sposób zapoczątkować jakiś nowy zwyczaj w Juve, żeby zamiast gwiazdek umieszczać ten napis. No bo jeżeli teraz dajemy taki napis, a po zdobyciu kolejnych dwóch tytułów damy 3 gwiazdki, to będzie niemal równoznaczne z przyznaniem, że jednak mamy 30, a nie 32 tytuły.
Wtedy 3 gwiazdki z napisem "32 sul campo". Tak by mi pasowało :)

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 15:44

B@rt pisze:
przemal pisze:Bardziej mnie jednak zastanawia, co się stanie w przypadku zdobycia kolejnego scudetto czy dwóch. Wrócą do gwiazdek? zrezygnują i z gwiazdek i z napisu? czy może zmienią napis na '31 sul campo'? :prochno:
No właśnie chyba tak by było najlepiej. Można by w ten sposób zapoczątkować jakiś nowy zwyczaj w Juve, żeby zamiast gwiazdek umieszczać ten napis. No bo jeżeli teraz dajemy taki napis, a po zdobyciu kolejnych dwóch tytułów damy 3 gwiazdki, to będzie niemal równoznaczne z przyznaniem, że jednak mamy 30, a nie 32 tytuły.
Ludzie, jakie równoznaczne? Jak mieliśmy 2 gwiazdki, to było równoznaczne z posiadaniem przez nas 20 tytułów? Myślcie trochę. :doh:

Zdobędziemy kolejne 2 mistrzostwa to wracamy do (trzech) gwiazdek. Wówczas kibice wiedzą, że mamy ich 32, a Lega się nie czepia. Żadna to hańba i żadne przyznanie, że będzie ich 30.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 17:27

wojczech7 pisze:Ludzie, jakie równoznaczne? Jak mieliśmy 2 gwiazdki, to było równoznaczne z posiadaniem przez nas 20 tytułów? Myślcie trochę. :doh:
Nie w tym rzecz. Juventus dodał sobie drugą gwiazdkę po zdobyciu dwudziestego tytułu, tak? Jak miał 19 tytułów, to była jedna gwiazdka, tak? Z tego prosty wniosek, że trzecią gwiazdkę dodaje się w momencie zdobycia trzydziestego tytułu, a nie trzydziestego drugiego. Jeżeli po zdobyciu dwóch kolejnych mistrzostw dodamy sobie trzecią gwiazdkę, to będzie to wyglądało tak, jakbyśmy uważali, że właśnie zdobyliśmy trzydzieste, a nie trzydzieste drugie. Dlatego uważam, że gwiazdki najlepiej odstawić do lamusa i pozostać przy napisie.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 17:39

Olać gwiazdki i zostawić napis?

I co? Po x zwycięskich sezonach, pod herbem umieścimy np. 38 na boisku?
Sorry, ale dla mnie to beznadziejny i mało estetyczny pomysł...

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 17:49

Kubba pisze:Olać gwiazdki i zostawić napis?

I co? Po x zwycięskich sezonach, pod herbem umieścimy np. 38 na boisku?
Sorry, ale dla mnie to beznadziejny i mało estetyczny pomysł...
No tu już co kto woli. Wiadomo, że gwiazdki wyglądają ładniej, ale nie jest to (przynajmniej dla mnie) aż tak istotna różnica. Tak czy siak jakoś trzeba wypełniać różnicę pomiędzy oficjalną liczbą tytułów, a tą, którą uznaje Juventus. Umieszczenie w tym roku napisu oznacza w pewien sposób nieuznawanie decyzji o odebraniu dwóch tytułów. Umieszczenie trzech gwiazdek po zdobyciu dwóch kolejnych mistrzostw byłoby niejako przyznaniem, że mamy o dwa tytuły mniej. Sorry, no ja po prostu bazuję na tym, że gwiazdkę dodaje się po zdobyciu dziesięciu tytułów. Chyba że uznać, że ani gwiazdki, ale w takim wypadku również napisy nic dla nas nie znaczą, wtedy ok :prochno:

juventusiak_94

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2012, 17:10

3 gwiazdki i napis jest okej. Nowa tradycja ? ;d

http://www.youtube.com/user/buffi33

your life your freestyle ylyf !

* Juventus&Freestyle *
danielos511

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2012, 12:44

Wiecie może kiedy są oficjalne prezentacje strojow??

FORZA JUVENTUS!!!
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 15:11

Takie coś się pojawiło:
Obrazek

Jak dla mnie te ząbki na paskach to tragedia.

Forza Juve!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 15:19

Spokojnie, to ściema. Wystarczy się krótko przyjrzeć i widać, że napis '30 sul campo' oraz mistrzowska tarcza są dodane w photoshopie. Na VS mówią, że to fake, więc chyba należy im zaufać.

Jakoś w tym roku dziwnie cicho na temat prezentacji. W poprzednich latach, rok w rok, stroje były znane w pierwszym tygodniu lipca, teraz nawet nie znamy daty :| Może nie będzie prezentacji, tylko zdjęcia na fejsie znienacka, jak to było w przypadku wyjazdówki :think:

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 16:15

ZawszeWierny pisze:Takie coś się pojawiło:
Obrazek

Przynajmniej logo Jeep'a dobrze wkomponowane.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 16:24

pumex pisze:Może nie będzie prezentacji, tylko zdjęcia na fejsie znienacka, jak to było w przypadku wyjazdówki :think:
Albo czekają na zakup super snajpera i prezentacja nowych strojów będzie połączona z prezentacją obiecanego gwiazdora do ataku :think:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 16:33

Łoles pisze:Albo czekają na zakup super snajpera i prezentacja nowych strojów będzie połączona z prezentacją obiecanego gwiazdora do ataku :think:
To by było dobre, tylko że piłkarze niedługo zaczną przygotowania i muszą w czymś biegać a gwiazda ataku może przyjść 31 sierpnia (albo wcale) :smile:

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 16:35

Łoles pisze:
pumex pisze:Może nie będzie prezentacji, tylko zdjęcia na fejsie znienacka, jak to było w przypadku wyjazdówki :think:
Albo czekają na zakup super snajpera i prezentacja nowych strojów będzie połączona z prezentacją obiecanego gwiazdora do ataku :think:
W takim wypadku w tym sezonie gramy tylko w wyjazdówkach :prochno:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 16:38

Ouh_yeah pisze:
Łoles pisze:Albo czekają na zakup super snajpera i prezentacja nowych strojów będzie połączona z prezentacją obiecanego gwiazdora do ataku :think:
To by było dobre, tylko że piłkarze niedługo zaczną przygotowania i muszą w czymś biegać a gwiazda ataku może przyjść 31 sierpnia (albo wcale) :smile:
Nie muszą przecież trenować w oficjalnych strojach :wink:

@Qrczak

Obyś tylko nie wykrakał :prochno:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
TomassoAG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 02:01

squinter pisze:
ZawszeWierny pisze:Takie coś się pojawiło:
Obrazek

Przynajmniej logo Jeep'a dobrze wkomponowane.
Taka aukcja się pojawiła - http://allegro.pl/juventus-turyn-sezon- ... 58247.html

Obrazek
ODPOWIEDZ