Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:34

Raaja pisze:Dalej mówcie ze conte jest zbawcą Turynu. Mam nadzieję, że odejdzie bo niestety ma swoihc pupili i będzie ciągle na nich stawiał. Nie piszcie o autobusie parmy bo w 2 połowie grali lepiej od nas.
Człowieku nie odzywaj się lepiej... Co miała Parma? Dobrego Giovinco, który nie miał wsparcia. Gdyby nie on, nie oddaliby żadnego strzału.
Parma zagrała lepiej od nas? :rotfl: :rotfl:

Po kilku słabych meczach w ataku wnioskujesz, że Conte należy zwolnić?
Barca ma zwolnić Guardiolę za porażkę z Osasuną?...
Każda drużyna dostaje prędzej czy później zadyszki. Lepiej, jak nasz kryzys ma wyglądać tak jak teraz, niż tak jak było to przez ostatnie 2 lata.
Mam nadzieję, że dostaną solidny wycisk na treningu i Catanie rozwalamy lekkim...narządem męskim

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:35

:angry: :angry: Aż mam ochote wyżyć się na tym forum :angry:
Pirlo ewidentnie kopnięty i nalezał nam się rzut karny...Parmie też się należał tak więc w karnych 2:1 dla nas i tak powinien zakończyć się ten mecz.
Giaccherini zdecydowanie ożywił gre po wejściu, kolejny świetny występ tylko mógł podować do Vucinica w tamtej sytacji.

Dwa razy pod rząd 0:0 z ogórami :angry: SZLAK MNIE TRAFIA! :(

FORZA JUVE!!

Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jak na moje oko Conte jest rasistą i dlatego nie daje szans Elii, bo innego rozwiązania nie widzę.. Jak by jeszcze Esti grał jakoś wybitnie to bym to zrozumiał, ale w obliczu takiego piachu? Dlaczego nie da mu szansy się pokazać, to po jasną cholerę za niego płaciliśmy 9mln?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Cabrini_idol pisze:Conte BOI sie przegrac zaryzykowac.
Coraz bardziej skłaniam się ku temu, że masz rację, niestety. Conte ciągle stawia na katastrofalnego Estigarribię, zamiast pozwolić grać komuś kreatywniejszemu i bardziej ofensywnemu. Ciągle jest ten kloc Matri... w imię czego? Remisu? Byleby nie przegrać? Nie w takich meczach, jak dzisiejszy czy ze Sieną, nie w takich...
Cabrini_idol pisze:Tymi meczami powoli przegrywamy Scudetto
:ok:

Co więcej? Odbija nam się czkawką zadowolenie się Marotty 'tylko' Vucinicem jeśli chodzi o ofensywę.
Nie widzę już tego, czym charakteryzowaliśmy się w pierwszej części sezonu. Był pot, krew, łzy i przede wszystkim chęci, teraz jest znane wszystkim z poprzednich sezonów olewactwo i zadowolenie. Chęci do zwycięstwa brak!

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

My rzekomo mieliśmy narzucać swój styl. Mieliśmy grać szybką dla oka piłkę, dość atrakcyjną, ale i skuteczną.
Tutaj niestety po raz kolejny okazuje się, że nasza obrona daje radę, natomiast reszta zwyczajnie kopie się w czoło. Marotta przespał zimowe okienko, niech nikt nie mówi, że przeprowadzka Caceresa do nas była tak potrzebna. Zajęła naszemu Zezolcowi tyle miesięcy, a tak naprawdę zaniedbaliśmy cały przód. Fajnie, że opchnęliśmy nasze drewienka, ale co z tego. Nadal jesteśmy w tym samym miejscu. Nie ma u nas takiego grajka, który weźmie na barki grę, a jak są to tacy, którzy porywają się z motyką na księżyc. Pomyłki w stylu Estigarribia lepiej przemilczę, nie wiem co nasz trener w nich widzi.
A końcówkowa szarpanina była iście żałosna. Aż mi wstyd za Pirlo, bo to mój osobisty idol, a tak się kłócił i symulował tego karnego. Nic nie było.
BTW. Giovinco prócz dwóch skillów też nic nie zrobił, więc nazywanie go następcą Del Piero powinno mieć nareszcie swój koniec.
AHA i apopo Alexa... Realizator wywoływał go kilkukrotnie, szkoda, że Antonio nie domyślił się znowu jakiego typu piłkarza brakuje nam obecnie na murawie.

BTW 2 - tak niemiłosiernie mnie wkurrrzają autobusy ogórków Serie A na swojej połowie...

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:36

Gotti pisze:Za chwilę mi tu kilku ogarów napisze, że Conte lepiej wie kto jak gra i jak spisuje się na treningach. Otóż ### wie, bo Elia jest piłkarso 2 razy lepszy od Esti, ale nie ma tego jak udowodnić, bo nie dostaje szans gry.
Piszesz na takim samym poziomie jak dzisiaj grał Juventus.
BTW 2 - tak niemiłosiernie mnie wkurrrzają autobusy ogórków Serie A na swojej połowie...
Akurat Parma dzisiaj się tylko nie broniła, coś tam z przodu grała i kilka razy naprawdę było bardzo gorąco
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2012, 20:38 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:36

Wojtek pisze::angry: :angry: Aż mam ochote wyżyć się na tym forum :angry:
Pirlo ewidentnie kopnięty i nalezał nam się rzut karny...Parmie też się należał tak więc w karnych 2:1 dla nas i tak powinien zakończyć się ten mecz.
Giaccherini zdecydowanie ożywił gre po wejściu, kolejny świetny występ tylko mógł podować do Vucinica w tamtej sytacji.

Dwa razy pod rząd 0:0 z ogórami :angry: SZLAK MNIE TRAFIA! :(

FORZA JUVE!!
Akurat na Pirlo to nie było faulu, jeśli mówimy o tym w końcowych minutach, po prostu chciał to wymusić.. Jak najbardziej natomiast należał się za faul na Giachu.

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:37

Każda drużyna oprócz najlepszych będzie nam stawiała autobus w bramce to mówienie o tym jest żenujące. Barcelonie stawiali autobus to im wbijali piątke i dobranoc. Wy będziecie po każdym remisie (dużo ich nas czeka) pisać o tym, że był autobus. W sobotę mamy pewny remis, później liczę że milan nam pokaże miejsce w szeregu i skończy się te podniecanie Scudetto. Do czasu jak nikt nie mówił o mistrzostwie to jako tako grali. Teraz w mediach zaczęli o tym pieprzyć i gramy żenadę. Marchiso,Vidal,Esti,Giac,Vucinic,Matri na ławę bo nie da się patrzeć na nich.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:38

Również jestem zdania, że w drugiej połowie Parma była zespołem bardziej 'na plus' niż my.
Wystarczy spojrzeć jaką sytuacje mieliśmy na starcie, tj ogorki vs vicelider tabeli.
A wyszło tak, że te ogórki ośmieszały nas parokrotnie. Tj Giovinco ośmieszał.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:38

Aha i znowu bez porażki :prochno:

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:40

Raaja pisze:Marchiso,Vidal,Esti,Giac,Vucinic,Matri na ławę bo nie da się patrzeć na nich.
No to powiedz mi kim mamy w takim razie grać, skoro 3/4 naszego składu chcesz posadzić na ławie?

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Chcieliscie Giaccha to dostaliscie ; / Rozumiem wszystko. Niewykorzystane sytuacje w pierwszej polowie, truchtajacego Matriego, niewidocznego Marchisio, ale... W kluczowej akcji meczu, gdzie jest duzo miejsca a obok stoi kolega, ktory ma pusta bramke TRZEBA PODAC do cholery!

Zauwazcie tez, ze poki gral Esti prawa strona Parmy nie istniala. To 352 mialo przede wszystkim zneutralizowac grozne skrzydla gospodarzy. I to sie udawalo (Buffon mial w ogole pilke w rekach do momentu wejscia Giaccheriniego?).

Giovinco wcale nie gral tak dobrze jak na siebie - a i tak pare fajnych akcji rozegral. Widzialem jego lepsze mecze, ale ciesze sie, ze Ci ktorzy nie ogladaja normalnie spotkan Parmy powoli zaczynaja zmieniac zadnie co do Seby.

Niemniej, musimy zaczac sie ruszac na boisku. Mam nadzieje, ze to efekt uboczny ciezkich treningow Conte, bo inaczej jest zle ; /

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

lenor pisze:
Raaja pisze:Dalej mówcie ze conte jest zbawcą Turynu. Mam nadzieję, że odejdzie bo niestety ma swoihc pupili i będzie ciągle na nich stawiał. Nie piszcie o autobusie parmy bo w 2 połowie grali lepiej od nas.
Człowieku nie odzywaj się lepiej... Co miała Parma? Dobrego Giovinco, który nie miał wsparcia. Gdyby nie on, nie oddaliby żadnego strzału.
Parma zagrała lepiej od nas? :rotfl: :rotfl:

Po kilku słabych meczach w ataku wnioskujesz, że Conte należy zwolnić?
Barca ma zwolnić Guardiolę za porażkę z Osasuną?...
Każda drużyna dostaje prędzej czy później zadyszki. Lepiej, jak nasz kryzys ma wyglądać tak jak teraz, niż tak jak było to przez ostatnie 2 lata.
Mam nadzieję, że dostaną solidny wycisk na treningu i Catanie rozwalamy lekkim...narządem męskim
A co mieliśmy my ? Vucinica który strzelal w środek bramki ? Vidala który podawał do rywali ? Marchiso, który yyy on grał w ogóle ? Estigaribia tu nie będą pisać, każdy widział tą żenade? Matri <facepalm> Grzesiu Rasiak to przy nim wybitny gracz? Giaca który miał być naszym Giovinco, ale żeby nie upokarzać tego zawodnika nie będę ich porównywać. Guardiola zdobył wszystko co mógł, Conte jak narazie jest na dobrej drodze, żeby osiągnać wiecej remisów niż wygranych. Przynajmniej jego siostrzeniec Giac pogra sobie :)

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:41

Nasze dwa następne mecze będą decydujące psychicznie. Jeśli je wygramy jestem pewien, że mamy top 3
Mecz z Catania wyzwanie logistyczne (:prochno: ) Conte
Mecz z Milanem wyzwanie dla piłkarzy. A właściwie ich skuteczności pod bramką przeciwnika.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2012, 20:46 przez Mate.G, łącznie zmieniany 2 razy.

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 20:42

lenor pisze:
Raaja pisze:Marchiso,Vidal,Esti,Giac,Vucinic,Matri na ławę bo nie da się patrzeć na nich.
No to powiedz mi kim mamy w takim razie grać, skoro 3/4 naszego składu chcesz posadzić na ławie?
Marrone, Padoin, Elia, Quag, Del Piero :)

Zablokowany