Mecze Juve w TV

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 18:44

Myzarel pisze: Powiem tak - nigdy nie miałem Cyfry +, zawsze sobie jakoś radziłem z oglądaniem w necie ale najbardziej boli to że masa osób i ekip straci możliwość obejrzenia Serie A w knajpach i wspólnego emocjonowania się grą swoich ulubieńców...
Wiesz, ja też nie mam c+ i sobie zawsze radziłem, ale u mnie w domu ktoś wpadł na genialny pomysł by kupić internet z limitem 5 GB miesięcznie (na szczęście tylko w godzinach 6:00-24:00). Przetrwałbym to, gdyby mecze nadal były w tv, bo teraz większość meczy Juve leciało w tv, a ja kiedy była okazja pchałem się do knajpy, więc i tak oglądałem. Nawet sam oglądałem w barze, bo nikomu się nie chciało iść.

Tyle nasze szczęście, że ten peda... fajansiarski pub tam stoi, bo imprezy z chlewnią po meczu by właściwie stały się kultowe (czytaj - martwe).

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Inzaghi320

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 10:04

Ostatnimi czasu w necie pojawiły się plotki ,że niby TVP jest zainteresowane wykupem praw do transmisji Serie A ,ale wszystko ucichło wiecie coś na ten temat ?

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 10:16

Nic nowego.

Chyba żadna telewizja nie wykupi praw. Mi to żadna nowość bo nigdy nie oglądałem ligi w TV :)
Fakt szkoda, do baru wyjść i pooglądać jest fajnie.... Ale jest Liga Mistrzów więc parę razy będzie można wyjść :)

AkuqJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 10:21

Mate.G pisze: Ale jest Liga Mistrzów więc parę razy będzie można wyjść :)
jak Ci parę razy wystarczy to czemu nie ;p

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 10:59

Dramat.. Ja też nie miałem cyfry+, aczkolwiek na internecie streamy były do wyboru do koloru. Teraz tym co nie mają jakichś dekoderów satelitarnych itd, rzeczywiście polecam te rosyjskie sopcasty- skorzystałem podczas meczu z Milanem i powiem że nawet w telewizji często nie ma takiej jakości :)

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 11:01

Zaczniemy wszystkich kosić w LM po 5:0 to ktoś wykupi prawa :)

Najlepiej to jakbyśmy kupili Lewandowskiego ...

Wtedy mamy każdy mecz Juve w HD po PL minus taki, że i Lewy świetny nie jest, i nie lubię sezonowców. Chociaż, nie wiem czy nie wolałbym Polaka od Llorente :) ze względu na transmisje :P

TheDomin07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 03:07

tvp sport na pewno nie wykupi serie a to podobno pewne.

Co do oglądania w necie. Ja używałem kiedyś TVU player , wtedy był lepszy od sopcasta wszystko było bardziej czytelne i jakośc była też lepsza.

Skąd bierzecie linki do transmisji ? meczyki.pl ?

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 08:42

TheDomin07 pisze: Co do oglądania w necie. Ja używałem kiedyś TVU player , wtedy był lepszy od sopcasta wszystko było bardziej czytelne i jakośc była też lepsza.

Skąd bierzecie linki do transmisji ? meczyki.pl ?
To nie temat na takie pytania ;P
Zapraszamy -> http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... sc&start=0

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 09:49

no mysle ze sprawa Serie A w tvp sport zamknieta... ostatnio podano ramówkę jesiennę. LM, Tmobile ekstraklasa wybrane mecze itp itp a ni slowa o Serie A.. a raczej by cos o tym wspomnieli, takze nici na ten sezon...

http://media2.pl/media/95259-Jesien-w-T ... .html#news

pitrek

Juventino
Juventino
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 16:52

Witam, ostatnio z aferą dotyczącą braku emisji Serie A w canal plus, doczytałem się tu i ówdzie o możliwości zakupienia (karty?) plus satelity (?) aby mieć u siebie w tv program Al Jazeera Sport (1-8 programów), podobno jest mozliwość kupienia takowej karty, to znalazłem w sieci -----> http://dmtrade.pl/index.php?p1546,al-ja ... access-4-0 , jak widzicie jest co tu oglądać :

Full 100% coverage of UEFA Champions League
Highest covergae of the SPL (Scottish Premiership)
Spanish La Liga, Coppa del Rey
Italian Calcio Serie A + Serie B, Coppa Italia
English FA Cup and Carling Cup
Argentina League
Copa Sud America

Qatar League
UEFA Cup
Duch Football League
NBA Coverage

moje pytanie jest takie, jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o satelity itp. Jeżeli ktoś ogarnięty się zna na tym, prosiłbym o wytłumaczenie co zrobić aby mieć to u siebie i spokojnie delektować się Serie A (podobno mają w ramówce 8 meczy ligi włoskiej) mile widziane linki jak i komentarze ;)

Pozdrawiam

" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " :juveflag:
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 20:19

Ja nie widze wiekszej roznicy miedzy kupnem karty JSC, ktorej uzywanie jest poza wyznaczonymi krajami arabskimi jest nielegalne, a sharem, ktorego uzywanie rowniez jest nielegalne (nie zawsze, bo shar wlasnej karty w jednym budynku np u C+ nie jest). Tak wiec nie rozumiem kogos, kto kupuje karte JSC i ma "czyste sumienie" :)

To jest wasza sprawa co robicie, kazdy podejmuje decyzje sa siebie.

Lepiej juz tak jak pisze czarny, wziac shar, gdzie mamy wszystkie polskie platformy + sky it/uk/de + 20 innych. Ogranicza sie do do wklejenia jednej, dwoch linijek tekstu. Oczywiscie trzeba rowniez kupic tuner, inny niz DM800/800SE clone (ktore sa lepsze, maja wifi i wiecej portow USB) w obecnych czasach nie ma zupelnie sensu, ale kazdy, kto go kupuje, zaluje ze nie zrobil tego wczesniej i nie zaluje ani zlotowki na niego wydanego, co czarny moze potwierdzic ;) Tak jak, to, iz dla kazdego, kto obejrzy raz Serie A na Sky It, albo Champions League na Sky UK, ogladanie meczow na polskich kanalach bedzie od tego momentu gehenna (nie wiem moze to zle? co myslisz czarny :) ?)

Nie bede tez pisal o kwestiach, ktorych wspomnial kolega pare postow wczesniej. Jesli ktos jest na tyle glupi, ze bierze shar od kogos z Polski albo placi z konta bankowego, to nie mam pytan. Profesjonalne serwery leza gdzies na VPSach leaseweb albo innych, z maskowanymi dnsami i IP, dojscie do nich jest praktycznie niemozliwe, a i tak ew. konsekwencje ponosi wlasciciel serwa. ALe to juz jest osobny, dluzszy temat.
meda11 pisze:
CzarnyZkultury pisze:heh widzisz taki dm 800 HD kosztuje 700zl. jednak za krótko siedzisz w temacie.
700 zł to kosztuje chiński klon, a nie oryginalny DM 800 HD.
A myslisz, ze gdzie sa produkowane te od DreamM? W Niemczech ? :) Z nimi tez sa problemy i to nie mniejsze, poczytaj sobie fora DM to zobaczysz. Oczywiscie clone tez trzeba miec z odpowiedniego zrodla, trzeba miec glowe na karku.

maydayxxx pisze:
sikor.29 pisze:Mam pytanie do chłopaków którzy odbierają All Jazeere. Czy ta jakość obrazu jest porównywalna z obrazem kanałów zwykłych, nie hd np. na polsacie? Bo w zeszłym roku dla Juve wykupiłem cyfrę, a teraz jestem zdecydowany na arabów. Tylko myślę czy ten obraz nie będzie kaszanką. żona mnie zabije jak kupię arabów, cyfry abonament mam jeszcze na rok a mecze na necie będę oglądał.
ja posiadam i czasem ogladam co do obrazu odpala to na 50 full hd dekoder tez hd ale nadawanie kanalu w sd. Obraz nie jest perfekcyjny ale spoko smialo mozna ogladac czasami rzuci sie w oko pixel.
Nie ma sportowego kanalu o gorszej jakosci niz JSC. Miales okazje ogladac kanaly SD Sky albo chociaz jakies inne niz polskie i JSC? Wtedy przyznasz racje.

JuveLethal pisze:Nie warto kupowac po prostu innego tunera niz DM, mozesz ew. kupic DM500 ale lepiej dolozyc i miec to HD.

maydayxxx pisze: Wcale nie zgodze sie z Twoim zdaniem ze inne tunery sie nie nadaja. Widze ze wychodzisz z zalozenia ze tansze to gorsze ? DM to wysokie koszta maja swoja wartosc ale znam zamienniki ktore kosztuja w granicach 500-700 zł z opcja full hd i wcale od nich nie odbiegaja. A uwierz mi ze w tym troche juz siedze :)
Mialem na mysli rowniez clone, SE obecnie ok 850-880 PLN. Co do tanszych modeli, sa niewiele tansze, a mozliwosci maja diametralnie mniejsze. Ale rzeczywiscie jesli ktos chce uzywac tunera tylko do sharu, ew. czynik kart i jakies inne podstawowe sprawy, moze zaoszczedzic te 200-300 PLN, ale pytanie czy warto, jesli sie juz kupuje swoj tuner?

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 20:25

@Up

w życiu bardziej się nie uśmiałem :lol: Ty chłopie serio nie widzisz różnicy pomiędzy sharingiem, gdzie za jeden opłącony abonament korzysta pewnie więcej jak 100 osób, a używaniem karty arabskiej, którą, kupujemy za ok. 500 zł od pośrednika, który najpierw musiał tą kartę kupić od nadawcy, czyli jazzera nie jest okradana.

:rotfl: parodia.

To na tej samej zasadzie jak polacy kupują np. Polsat czy Cyfre i zabieraja dekoder do UK zeby miec polską TV.

P.S JAK nie masz pojęcia o jakości al jazzera SD to nie zabieraj głosu, od stycznia 2012 jest 100 razy lepsza jakość niż przedtem.

Zero szacunku dla Pogby
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 20:51

Olek1987 pisze:@Up

w życiu bardziej się nie uśmiałem :lol: Ty chłopie serio nie widzisz różnicy pomiędzy sharingiem, gdzie za jeden opłącony abonament korzysta pewnie więcej jak 100 osób, a używaniem karty arabskiej, którą, kupujemy za ok. 500 zł od pośrednika, który najpierw musiał tą kartę kupić od nadawcy, czyli jazzera nie jest okradana.

:rotfl: parodia.
Nie, obie te rzeczy sa zabronione.
Olek1987 pisze: To na tej samej zasadzie jak polacy
Polacy
Olek1987 pisze: kupują np. Polsat czy Cyfre i zabieraja dekoder
tuner, a raczej karte
Olek1987 pisze: do UK zeby miec polską TV.
To rowniez jest zabronione.
Olek1987 pisze: P.S JAK nie masz pojęcia o jakości al jazzera SD
Al Jazeera Sport (JSC)
Olek1987 pisze: to nie zabieraj głosu, od stycznia 2012 jest 100 razy lepsza jakość niż przedtem.
Jest tylko troszke lepszy to prawda, wynika to z usuniecia jednego kanalu na tp, na karcie DVB widac to dokladnie, nie moze byc "100 razy" lepszy bo transpondery maja swoja pojemnosc, polecam zamiast "usmiewania sie" troche poznac sie na temacie, a potem pisac takie bzdury.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2012, 20:58 przez JuveLethal, łącznie zmieniany 1 raz.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 20:55

Jesteś internetowym Trollem mam rację ?

jeśli Ty na poważnie nie widzisz różnicy pomiędzy sharingiem a kartą al jazzera czy zabieraniem dekodera Nki, Polsatu i Cyfry do UK czy IRL czy innych krajów to jesteś co najmniej opóźniony w rozwoju i w związku z tym nie będę się śmiał bo z niepełnosprawnych się nie naśmiewam.

Zero szacunku dla Pogby
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 21:05

Tak, dokladnie - jestem internetowym trollem, jeszcze nie zdazyles zauwazyc?:) Szkoda czasu na dalsze dyskusje...

ODPOWIEDZ