Liga Mistrzów 2011/12

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2011, 13:48

Chciałbym, żeby Barca trafiła na to Napoli. Bo albo utarłbym nosa kumplom, kibicom Barcy, albo powróciłbym na forum w tryumfie pisząc: z Napoli została miazga - a nie mówiłem? :) Ale o wiele prędzej to drugie... Napoli nie ma drużyny do ogrania kogoś silniejszego. Pokazał to choćby mecz z Bayernem. Na fuksie, w gorącym Neapolu, owszem, może coś im wyjść, ale w dwumeczu raczej odpadną już w pierwszej rundzie. :)
Zastosowanie pressingu na Barcę, skończyłoby się prawdopodobnie kilkoma żółtymi kartkami + jakąś akcją Barcy i bramką. A pozwolenie na rozgrywanie piłki i murowanie bramki tez by prędzej czy później źle skończyło... No chyba, ze na prawdę Napoli miałoby dzień konia i dużego farta.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 14:00

i kolejny raz włoskie trafiają na angielskie, czy ktokolwiek jeszcze wierzy w to, że te losowania to są losowania? ;) jest jeszcze ktoś tak naiwny na tym świecie? :)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 14:39

Bayer Leverkusen - FC Barcelona - Tu jest chyba logiczne kto przechodzi dalej. Mimo, że Bayer grał w grupie bardzo dobrze to jednak Barca bez problemu rozjedzie Niemców i nie mam tutaj żadnych wątpliwości.

FC Basel - Bayern Monachium - J/w. Awans Basel jest wielką niespodzianką i sukcesem dla tego klubu. Piłkarze z Monachium nie będą mieć problemów z awansem, grają wyśmienicie, mają dobrych piłkarzy... To będą nudne mecze.

Olympique Marsylia - Inter Mediolan - Będzie ciekawie... Inter który nie zachwyca formą, wypaleni piłkarze, ale dzięki słabej grupie i "spinki" na te kilka meczów w grupie awans. Drużyna DD też w lidze gra poniżej oczekiwań a kibice z pewnością chcieliby żeby klub nawiązał do sukcesów z wczesnych lat '90. Liczę na awans Francuzów i ciekawy dwumecz.

Zenit Sankt Petersburg - Benfica Lizbona - Tutaj liczę na Zenit, bo nie pamiętam czy ktoś ze wchodu awansował dalej w LM.

CSKA Moskwa - Real Madryt - Jak w przypadku Barcelony - Real bez problemów awansuje dalej i nie liczę tu na żadne niespodzianki.

Napoli - Chelsea Londyn - Napoli, które z bardzo dobrej strony się pokazuje w tegorocznej LM, może napsuć sporo krwi AVB i jego Chelsea, która nie gra tak jak się wszyscy spodziewali. Chciałbym, żeby Napoli awansowało, ale w tej parze chyba wszystko jest możliwe.

AC Milan - Arsenal Londyn - Z marketingowego punku widzenia to świetna para, ale czy mecze będą ciekawe? Tu już mam wątpliwość. Arsenal po żenującym początku sezonu, wraca na swoje tory, ale nie wiem czy to już jest taka drużyna, która pokona Milan. Włosi liczą na więcej niż 1/8 i grając w tej parze, mają chyba większe szanse na awans.

Olympique Lyon - Apoel Nikozja - Tutaj sercem jestem za Apoelem. Zrobili już wielką niespodziankę wygrywając grupę, w której (teoretycznie) mieli zająć ostatnie miejsce.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 14:46

Maly pisze:i kolejny raz włoskie trafiają na angielskie, czy ktokolwiek jeszcze wierzy w to, że te losowania to są losowania? ;) jest jeszcze ktoś tak naiwny na tym świecie? :)
Ty tak na serio? :think:

Losowanie jak losowanie, mało interesujące. Nie ma Juve, nie ma tam nic ciekawego do oglądania. Kilka mocnych par jest. Napoli i Milan będa mieć ciężką przeprawę, Marsylia również może pogonić Inter. Reszta par najzwyczajniej jest słaba i nie ma się nad czym rozwodzić.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 14:59

Jest szansa na to, żeby w kolejnej fazie nie zobaczyć żadnej angielskiej drużyny. Aczkolwiek nie wierzę w Napoli.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 15:01

Skibil pisze:Bayer Leverkusen - FC Barcelona - Tu jest chyba logiczne kto przechodzi dalej. Mimo, że Bayer grał w grupie bardzo dobrze to jednak Barca bez problemu rozjedzie Niemców i nie mam tutaj żadnych wątpliwości.
Niestety masz rację. A szkoda, bo nie chciałbym znowu oglądać rozanielonej gęby Messiego, Busquetsa i reszty tej... drużyny.
Skibil pisze:FC Basel - Bayern Monachium - J/w. Awans Basel jest wielką niespodzianką i sukcesem dla tego klubu. Piłkarze z Monachium nie będą mieć problemów z awansem, grają wyśmienicie, mają dobrych piłkarzy... To będą nudne mecze.
Ano. Bayern mógłby zrobić niespodziankę, ale sądzę, że wyżej, niż półfinał nie zajdą.
Skibil pisze:Olympique Marsylia - Inter Mediolan - Będzie ciekawie... Inter który nie zachwyca formą, wypaleni piłkarze, ale dzięki słabej grupie i "spinki" na te kilka meczów w grupie awans. Drużyna DD też w lidze gra poniżej oczekiwań a kibice z pewnością chcieliby żeby klub nawiązał do sukcesów z wczesnych lat '90. Liczę na awans Francuzów i ciekawy dwumecz.
Inter zaczyna pomału, poooooomaaaałuuuu, wychodzić z kryzysu. Ale Marsylia może zrobić niespodziankę, i liczę na to, szczerze mówiąc.
Skibil pisze:Zenit Sankt Petersburg - Benfica Lizbona - Tutaj liczę na Zenit, bo nie pamiętam czy ktoś ze wchodu awansował dalej w LM.
Lubię jakoś Rosję (a najbardziej Rosjanki) i życzę Zenitowi awansu. Za rodinu!!!!!11111oneoneone
Skibil pisze:CSKA Moskwa - Real Madryt - Jak w przypadku Barcelony - Real bez problemów awansuje dalej i nie liczę tu na żadne niespodzianki.
Pewnie masz rację. I w sumie chyba dobrze, bo akurat za CSKA jakoś nie przepadam akurat.
Skibil pisze:Napoli - Chelsea Londyn - Napoli, które z bardzo dobrej strony się pokazuje w tegorocznej LM, może napsuć sporo krwi AVB i jego Chelsea, która nie gra tak jak się wszyscy spodziewali. Chciałbym, żeby Napoli awansowało, ale w tej parze chyba wszystko jest możliwe.
Ano. Z tej pary "niebieskich" akurat wolałbym Napoli, ale sądzę, że Chelsea się zepnie. Starcie dwóch czołgów, z których dłuższą lufę i mocniejsze pociski ma chyba jednak klub z Londynu.
Skibil pisze:AC Milan - Arsenal Londyn - Z marketingowego punku widzenia to świetna para, ale czy mecze będą ciekawe? Tu już mam wątpliwość. Arsenal po żenującym początku sezonu, wraca na swoje tory, ale nie wiem czy to już jest taka drużyna, która pokona Milan. Włosi liczą na więcej niż 1/8 i grając w tej parze, mają chyba większe szanse na awans.
Jestem idolem Szczęsnego, ale liczę na Milan. To jednak większy rozmiar kapci. A poza tym szanuję rosso-nerich i uważam, że bardziej zasługują na awans, niż chłopięta Wengera.
Skibil pisze:Olympique Lyon - Apoel Nikozja - Tutaj sercem jestem za Apoelem. Zrobili już wielką niespodziankę wygrywając grupę, w której (teoretycznie) mieli zająć ostatnie miejsce.
Czniam Apoel i Lyon, ale jednak Lyon mniej. Dlatego wolałbym chyba Francuzów.

Jeśli Napoli objedzie Chelsae... a w sumie jest w stanie... to wróżę im możliwość zajścia daleko. Po cichu ścisnę kciuki za Milan, a pohejtuję Barcelonę.

Aha, mam nadzieję, że za rok będziemy na miejscu Interku.
steru pisze:
Maly pisze:i kolejny raz włoskie trafiają na angielskie, czy ktokolwiek jeszcze wierzy w to, że te losowania to są losowania? ;) jest jeszcze ktoś tak naiwny na tym świecie? :)
To Ty w ogóle czytasz jego posty? :D

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 15:40

Olympique Lyon - APOEL Nikozja
APOEL już zdobył bardzo wiele lecz myśle że tym razem nie dadzą rady i przegrają z OL.

SSC Napoli - Chelsea Londyn
Dla mnie wielka niewiadoma. Ja stawiam te drużyny na równi aczkolwiek wole awans Napoli.

AC Milan - Arsenal Londyn
Baardzo lubie drużyne Wengera dlatego to nich trzymam kciuki lecz łatwo nie będzie.

FC Basel - Bayern Monachium
No chyba teoretycznie nikt tu nie ma słabszego rywala niż Bayern.

Bayer Leverkusen - FC Barcelona
Chciałbym wierzyć w Bayern ale jakoś mi ciężko. Niestety. Kolejnego finału z FCB w roli głównej nie zniose :naughty:

CSKA Moskwa - Real Madryt
Nie widze jakichkolwiek szans dla CSKA.

Zenit Sankt Petersburg - Benfica Lizbona
Para na remis moim zdaniem oczywiście. Zwisa mi to kto z tej pary zagra dalej.

Olympique Marsylia - Inter Mediolan
OM to fajna ekipa, DD to fajny trener a Inter to cygony. Oczywiście w tym starciu kibicuje OM i jestem prawie pewny że francuzi zakończą dwumecz z Interem zwycięsko!

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 19:29

Wojtek pisze:Olympique Lyon - APOEL Nikozja
APOEL już zdobył bardzo wiele lecz myśle że tym razem nie dadzą rady i przegrają z OL.
Z jednej strony ciężko powiedzieć gdzie tak naprawdę są granice możliwości APOELu, w fazie grupowej nikt im miejsca w szeregu nie pokazał. Z drugiej strony Lyon już nie jest tym samym Lyonem co kiedyś - zobaczymy jaka jest prawdziwa siła Ligue 1 i na ile mogą oni ścigać Serie A.
Wojtek pisze: SSC Napoli - Chelsea Londyn
Dla mnie wielka niewiadoma. Ja stawiam te drużyny na równi aczkolwiek wole awans Napoli.
Gdyby grali teraz, to myślę że mógłbym dać 60% szans włoskiej drużynie. Problem jest taki, że Chelsea prawie na pewno kupi zimą jakiegoś interesującego piłkarza, najpewniej napastnika, więc obawiam się że jednak Anglicy wystąpią w roli faworyta.
Wojtek pisze: AC Milan - Arsenal Londyn
Baardzo lubie drużyne Wengera dlatego to nich trzymam kciuki lecz łatwo nie będzie.
A mnie bardzo ucieszy wygrana Milanu, który jak dla mnie jest faworytem. Wenger to dla mnie taki Dyzma światowej piłki - zdumiewa mnie jak można od siedmiu lat nie wygrać absolutnie niczego i uchodzić za jednego z najwybitniejszych szkoleniowców na świecie. Druga sprawa to taka, że Milan, w odróżnieniu od Arsenalu, ma jakieś tam szanse wsadzić kij w szprychy Realowi czy Barcelonie - z Katalończykami miałby w bezpośrednich meczach przynajmniej remis, gdyby sędzia nie wydrukował karnego, a Arsenal w ostatnich dwóch edycjach LM nie podjął w ogóle walki.
Wojtek pisze: FC Basel - Bayern Monachium
No chyba teoretycznie nikt tu nie ma słabszego rywala niż Bayern.
... i chyba teoretycznie nikt nie odprawił z kwitkiem w fazie grupowej mocniejszego rywala niż Basel.
Wojtek pisze: Bayer Leverkusen - FC Barcelona
Chciałbym wierzyć w Bayern ale jakoś mi ciężko. Niestety. Kolejnego finału z FCB w roli głównej nie zniose :naughty:
Tutaj też ciężko mi wierzyć w niespodziankę.
Wojtek pisze: CSKA Moskwa - Real Madryt
Nie widze jakichkolwiek szans dla CSKA.
Ani ja, tym bardziej że Real nie zwykł tracić punktów z ogórkami - pewnie przejedzie się ze dwa razy po 4:0.
Wojtek pisze: Zenit Sankt Petersburg - Benfica Lizbona
Para na remis moim zdaniem oczywiście. Zwisa mi to kto z tej pary zagra dalej.
Mecz który nie ma absolutnie żadnego znaczenia- kto by nie wygrał, i tak odpadnie w dalszej rundzie, punktów w rankingu UEFA też nie ma co liczyć bo oba kraje są daleeko za Włochami.
Wojtek pisze: Olympique Marsylia - Inter Mediolan
OM to fajna ekipa, DD to fajny trener a Inter to cygony. Oczywiście w tym starciu kibicuje OM i jestem prawie pewny że francuzi zakończą dwumecz z Interem zwycięsko!
Interowi się nieziemsko przyfarciło w losowaniu grup, potem jeszcze rywale zagrali pod nich, więc teraz dla odmiany trafili na najtrudniejszego chyba możliwego rywala. Z drugiej strony - mało brakowało a Marsylczyków spuściłby do LE Olimpiakos, sam nie wiem co o tym sądzić.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 20:31

Olympique Lyon - APOEL Nikozja

Z roku na rok słabszy Lyon i największa rewelacja LM. APOEL zaskakiwal mnie już tyle razy, że nie widzę powodu, dla którego nie miałby zrobić tego raz jeszcze. Nie przegrali w Petersburgu, nie przegrali w Porto, mogą wyjść z tej pary zwycięsko. Mimo wszystko Les Gones mają indywidualności i to takie, które niewiele w karierze w Europie wygrali. Gomis, Gourcuff, Lopez, Bastos i rewelacyjny Lacazette...
60-40 dla Lyonu

SSC Napoli - Chelsea Londyn
Czas działa na korzyść AVB. W dodatku myślę, że jeżeli w trakcie świąt Chelsea nie zbliży się do Manchesterów, to w lutym może już wszystkie siły rzucić na LM. Napoli płaci, jak każdy we współczesnym futbolu wysoką cenę za walkę na obu frontach, a w lidze jest tak, źle, że po prostu muszą zacząć odrabiać dystans.
80-20 dla Chelsea

AC Milan - Arsenal Londyn
Nie wierzę w międzynarodową karierę Allegriego. Milan nie jest dziś silniejszy niż rok temu kiedy w LM nie ugrali nic. Wenger ma ostatni sezon, żeby obronić swoją filozofię i... posadę. Poza tym Van Persie jest lepszy niż Ibrahimovic.
65-35 dla Arsenalu

FC Basel - Bayern Monachium
FC Hollywood jest dziś naprawdę potężne. Skład zgrany, budowany od paru lat, niemiecka młodzież, mające największy potencjał skrzydła w Europie. Bayern ma drużynę na finał.

100-0 dla Bayernu

Bayer Leverkusen - FC Barcelona
FCB to imperium, czy się komuś podoba, czy wszyscy są tym znudzeni, nieważne. Dodatkowo Leverkusen pozbawione Vidala :D
99-1 dla Barcelony

CSKA Moskwa - Real Madryt
Ile jeszcze lat będą czekali rosyjscy milionerzy na europejskie sukcesy? Detronizację zachodu zapowiadają od bezmała 10lat. Wszystko szło w tym kierunku, w pucharze UEFA Ruscy rozbijali się frywolnie, jednak LM to co innego, zwłaszcza kiedy na przeciwko staje szarlatan Mourinho. CSKA jest mocne ale Mourinho jest geniuszem. Będe kibicował CSKA jednak..

65-35 dla Realu

Zenit Sankt Petersburg - Benfica Lizbona
Wielką rzecz zrobili kolejarze w Porto. 28 strzałów FCP goli zero. To pokazuje że Zenit dziś gra futbol wytrawny i do bólu konsekwentny. Idealny na puchary. Nazwiska po stronie Benfici ( Aimar,Cardozo, J Garcia Garay, Saviola, Capdevila) ale drużyna Spalettiego przypomina mi Grecję 2004 a wiemy jak to się skończyło.

65-35 dla Zenitu

Olympique Marsylia - Inter Mediolan
Nie będe opisywał Interu, szkoda klawiatury, Allez l'OM! Allez Ayew!
51-49 dla Olympique

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 21:01

steru pisze:
oczywiście ;) analizowałeś kiedykolwiek te pseudo-losowania? z góry można przewidzieć kto na kogo trafi, np Barcelona zawsze w grupach jeden dobry zespół i dwa ogórki, ew 3 ogórki, albo... w fazie pucharowej szanse na to, że włoski zespół trafi na angielski wynosi 95% (a z nimi najczęściej/zawsze włoskie odpadają):
06/07 - 2 włoskie vs 2 angielskie w 1/4 (+1/2* gdzie nie było wyboru i finał*)
07/08 - 2 włoskie vs 2 angielskie w 1/8 + 1 do 1 w 1/4
08/09 - 3 włoskie vs 3 angielskie w 1/8
09/10 - 2 włoskie vs 2 angielskie w 1/8
10/11 - 1 włoskia vs 1 angielskie w 1/8
11/12 - 2 włoskie vs 2 angielskie w 1/8 (+oczywiście eliminacje 1 do 1)
jak myślisz jakie były rozstrzygnięcia? WSZYSTKIE mecze poza dwoma z gwiazdką z 06/07 przegraliśmy ;) już wiesz jak włosi stracili czwarte miejsce w LM? jesteśmy niemedialni, gramy catenaccio, nikt nie chce nas oglądać więc najlepiej jakbyśmy możliwie szybko odpadali i było nas jak najmniej... myślisz, że Napoli trafiło na grupę śmierci przypadkowo?:) spoko, możesz nawet myśleć, że polska trafiła do grupy życia przypadkowo ;) a Barcelonie przypadkowo pomagają sędziowie jak im nie idzie ;) Real na Lyon prawie co roku też trafia przypadkiem :D

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 21:07

Jak dla mnie wszelkiego rodzaju typy kto znajdzie się w 1/4 finału są dla mnie bezsensowne. :wink: LM wraca dopiero na wiosnę,przez zimę może się dużo stać(co jak co ale my,Kibice Juve wiemy o tym najlepiej;) ) oczywiście są mecze w których już teraz można w ciemno mówić ,kto zagra w 1/4. Ale w większości meczów będzie decydować dyspozycja dnia przede wszystkim

topboxing.pl zapraszam :)
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 21:49

Losowanie cieszy mnie z jednego względu - w 1/8 nie będzie żadnego przedwczesnego finału, dlatego wielkie firmy i faworyci mogą awansować w komplecie.
Real, Barcelona, Marsylia, Milan, Bayern, Chelsea, Benfica, Lyon - te drużyny chciałbym zobaczyć w następnej rundzie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 21:50

Maly ma rację. To tak jak w tak zwanych "reality show" - są mniejsze lub większe ingerencje w przebieg, żeby się lepiej sprzedało.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2011, 15:08

Maly pisze:
steru pisze:
oczywiście ;) analizowałeś kiedykolwiek te pseudo-losowania? z góry można przewidzieć kto na kogo trafi, np Barcelona zawsze w grupach jeden dobry zespół i dwa ogórki, ew 3 ogórki, albo... w fazie pucharowej szanse na to, że włoski zespół trafi na angielski wynosi 95% (a z nimi najczęściej/zawsze włoskie odpadają):
06/07 - 2 włoskie vs 2 angielskie w 1/4 (+1/2* gdzie nie było wyboru i finał*)
07/08 - 2 włoskie vs 2 angielskie w 1/8 + 1 do 1 w 1/4
08/09 - 3 włoskie vs 3 angielskie w 1/8
09/10 - 2 włoskie vs 2 angielskie w 1/8
10/11 - 1 włoskia vs 1 angielskie w 1/8
11/12 - 2 włoskie vs 2 angielskie w 1/8 (+oczywiście eliminacje 1 do 1)
jak myślisz jakie były rozstrzygnięcia? WSZYSTKIE mecze poza dwoma z gwiazdką z 06/07 przegraliśmy ;) już wiesz jak włosi stracili czwarte miejsce w LM? jesteśmy niemedialni, gramy catenaccio, nikt nie chce nas oglądać więc najlepiej jakbyśmy możliwie szybko odpadali i było nas jak najmniej... myślisz, że Napoli trafiło na grupę śmierci przypadkowo?:) spoko, możesz nawet myśleć, że polska trafiła do grupy życia przypadkowo ;) a Barcelonie przypadkowo pomagają sędziowie jak im nie idzie ;) Real na Lyon prawie co roku też trafia przypadkiem :D
czy twoim wujkiem nie jest antek macierewicz?
po pierwsze - ochłoń.
po drugie - pomyśl:
losowanie nie przebiega na zasadzie: "huzia na józia", tylko są specjalne zasady doboru par w 1/8 finału. Po pierwsze: nie mogą być to pary z tego samego kraju, a po drugie zespoły z drugich miejsc trafiają na te, co zajęły w fazie grupowej pierwsze miejsca

Co mają biedni włosi zrobić, że angole notorycznie mają silną czwórkę, która regularnie niszczy wszystkich w LM? jest wysoce prawdopodobne, że włosi którzy często wychodzili w ostatnich latach z drugiego miejsca, trafią na taki manchester, chelsea, liverpool, czy inny arsenal. Anglicy zawsze mieli najsilniejszą ekipę w fazie turniejowej, wychodzila cała czwórka.

Po drugie - myślisz że z przekazem na żywo do miliardów ludzi takie wałki przejdą w dzisiejszym świecie? że piłkarze mają magnesy w dłoniach i wyciągają kuleczki, które zawierają włoskie drużyny ? :prochno: na pewno uefa nie ma większych zmartwień, niż tylko: 'jak dojechac złych włochów' :lol:

argument trzeci: prawdopodobieństwo wylosowania szóstki w lotku jest takie samo, jak wylosowanie 1,2,3,4,5,6, czy przypadkowego wylosowania zwyczajnych, niewygrywających liczb. Prawdopdoobienstwo rozdania pokera, czy karety jest takie samo jak prawdopodobieństwo wylosowania czterech '9' i jednego jopka. itd... wiesz już do czego zmierzam?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2011, 15:17

Milan - Arsenal oraz Napoli - Chelsea, skupię się tylko na tych parach, bo tylko te mnie tak naprawdę interesują.

Moim skromnym zdaniem Milan powinien awansować dalej. Dzieci Wengera to dość... jakby to ująć (?)... prostolinijny zespół. Na szpicy van Persi, którego wystarczy odciąć od podań, żeby siła rażenia Londyńczyków spadła o jakieś 50%. Na skrzydłach dwóch jeźdźców bez głowy, czyli Gervinho i Walcott. Niby są jeszcze Arteta i Song, ale można się nimi bez problemu zająć. Nie chcę na siłę umniejszać umiejętności Arsenalu, ale Mertesacker, Diaby, Ramsey, Gibbs i inne tego typu wynalazki nie powinny znaleźć się w ćwierćfinale. Trzymam kciuki za Milan, powodzenia.

Napoli - Chelsea. Tutaj chyba wszystko będzie jasne po pierwszym meczu. Jeśli na San Paolo Cavani i spółka wygrają, będą szanse na awans. W Londynie raczej będzie im ciężko.

Obrazek
ODPOWIEDZ