Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 00:15

Jeśli chodzi o prawą stronę, to ja widzę tylko Sidibe. Świetny, ofensywny, i przede wszystkim silny boczny obrońca. Liczę, że w najbliższych dniach będziemy mieli już pierwsze plotki co do jego osoby w Juve.

pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 00:15

CavAllano pisze:
pavel88 pisze:
CavAllano pisze:2. Mam nadzieję, że Marotta nie będzie pajacował oddając kolejnego gracza za darmo, bo "ten chciał odejść". To, że sami wzięliśmy go za darmo nie powinno mieć żadnego wpływu, bo połówkę sezonu miał top level.
a co Twoim zdaniem można zrobić jeśli zawodnik chce odejść? Życie to nie FM gdzie wstawi się komentarz i koniec tematu :) Tutaj są prawdziwi ludzie, jeśli ktoś nie chce grać to po pierwsze nie czuje motywacji i nawet wychodząc na boisko nie będzie wzmocnieniem. A po drugie taki piłkarz destrukcyjnie wpływa na drużynę. Więc uważam, że jak ktoś chce odchodzić to droga wolna.
Inna sprawa, że nigdy Alvesa nie lubiłem. Szanuję za podstawę w 1/4 i 1/2 LM, zagrał wielkie mecze i to doceniam, ale moim ulubieńcem się nie stał :)
To sobie teraz spójrz na to, jak się załatwia takie kwestie w innych klubach. U nas wujek Marotta grzecznie każdego oddaje. A powinno być tak, że siedzi na dupie do końca kontraktu, sam go podpisał - jak pajacuje to ponosi konsekwencje w związku z tym, że nie wykonuje swoich obowiązków. Niech odchodzi, ale przede wszystkim nie za darmo. Bez przesady.
ok, za darmo nie, ale nie ma też co takim zawodnikom szkodzić, bo to sytuacja w której wszyscy przegrywają - klub nie zarabia, a płaci, zawodnik nie gra i psuje atmosferę, a nowy klub dostaje gościa po roku przerwy. Kolejna rzecz, jeśli zawodnik mówi otwarcie, że chce odejść, to cena z miejsca idzie w dół, więc takie sprawy lepiej zostawiać "w gabinecie". Tylko, że ma to drugie dno, czy zawodnik odchodzący dba o interes klubu nowego (mogącego mu podnieść pensje za obniżenie ceny transferowej), czy dotychczasowego do którego ma co najwyżej sentyment :)
Jak dla mnie jeśli zawodnik chce odejść, to zawsze należy szukać porozumienia, a nie trzymać na siłę, jak np. było z Llorente przed przyjściem do nas.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 00:31

Problem polega na tym, że pod tym względem Marotta zawodników rozpuścił... Ja się zgadzam, że z niewolnika nie ma pracownika, ale u nas można podpisać kontrakt nawet na 5 lat, ale to nie zmienia nic, jeśli ci się odechce i zapukasz do drzwi jego biura z prośbą o ugodowe rozwiązanie. Kilku znaczących graczy w ten sposób straciliśmy. Tylko Juventus oddaje swoich piłkarzy z ważnymi umowami za darmo, to jest ewenement na skalę światową.

Te 6,5 bańki dla Donny to faktycznie w ciul. Buffon całą karierę u nas tyle nie dostawał, zgadza się? A teraz nagle 18-latek z takim tłustym kontraktem... Ale tak jak pisałem wcześniej - jestem w stanie uwierzyć, że zarząd podpalił się tym transferem, świadczą o tym choćby słowa Marotty. Jeśli go weźmiemy, do tego na takich warunkach, trzeba mieć nadzieję, że z tego tytułu nie będzie kwasów w zespole, choć i tak pojawiłby się łańcuszek zawodników stojących w kolejce po nowy kontrakt.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2017, 00:33 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 00:33

No cóż, wychodzi na to, że zarząd doszedł do wniosku, że szatnie należy mocno przewietrzyć gdyż z obecną kadrą już na wyższy pułap nie wskoczymy. Miałem straszną traumę po przegranym w kuriozalnym stylu finale, aczkolwiek w kolejnych dniach po meczu przeszła mi taka myśl przez głowę - ten zespół zostanie przebudowany. I chyba właśnie mamy pierwszy akt tej sztuki.

Jeśli chodzi o ten wywiad Alvesa, to wielu kibiców uważa, że faktycznie - słowa były dobrane w ten sposób, aby ułatwić transfer Brazylijczykowi do City. Niektórzy też sądzą, że Guardiola zagiął też parol na... Dybałę. Pep z oczywistych względów nie sprowadzi Messiego do Manchesteru, w związku z czym potrzebny mu piłkarz o podobnej charakterystyce - najbliżej do tego profilu właśnie napastnikowi Juventusu. Teraz troche inaczej wygląda ten wywiad, aczkolwiek to wszystko rownie dobrze moze byc grubymi nicmi szyte.

Wygląda na to, żę Cuadrado również jest na wylocie. A oprócz niego Neto, Lemina, Asamoah, nie wiadomo co z Rinconem i Lichtsteinerem. To juz 7 piłkarzy. W przyszłym roku żegnamy się z kolejną 2 (Buffon, Barzagli).

To okienko będzie kluczowe.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 00:39

Podobno na Lichiego nie ma chętnych i może u nas pozostać do końca kontraktu.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 00:42

A co jak Raiola od początku w swoim głównym zamyśle chciał Donnarummę w Juve? Real być może rzeczywiście interesuje się młodym, ale to automatycznie podnosi jego wartość. Wynegocjuje mu lepszy kontrakt, sobie prowizję, wydoi nas ile może i jeszcze mu będziemy za to dziękować, bo już prawie był w Realu.

Świat piłki za kulisami to masa brudnych gierek i cwaniackich zagrywek. Nic mnie nie zdziwi.

Sam nie wiem co o tym myśleć. Przeżyję wysoki kontrakt dla Donnarummy jak go dostaniemy za frajer. Jeszcze się okaże, że przyjdzie Szczęsny, za rok odejdzie Buffon, a potem za darmo Donnarumma i będą konkurować o 1 skład. To by było coś.

Tak wiem, odleciałem. Jeszcze ani jeden do nas nie przyszedł... :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 00:44

Kto wie. O Donnarummie u nas pisze się już od dawna. Ale wówczas każdy się pukał w czoło.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 01:06

Nerozzi napisał coś o ofercie 5,7 mln. za Alvesa.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 10:16

realbs pisze:
- Dziennikarz Mediaset Maurizio Pistocchi wrzucił na tt: Sprawa Donnarummy: mimo porozumienia osiągniętego 15 dni temu z Realem Raiola naciska na transfer do Juventusu, który zaproponował bramkarzowi 6.5 mln € za rok gry.
Jeśli Raiola potrafił wybić młodemu Milan z głowy, to tym bardziej będzie potrafił go zachęcić do bycia następcą Buffona w Juventusie. Pytanie powinno być następujące - czy my naprawdę chcemy łasego na pieniądze Donnarumme z Raiolą za sterami? Pogra 2-3 sezony za ogromne jak na 18latka 6.5 milionów rocznie, i co wtedy? Albo 10 milionów za rok, albo Raiola zagrozi kolejnym transferem?
W takim wypadku po tych 2-3 latach odejdzie. Za bajońską sumę, dzięki której dużo prościej będzie znaleźć sobie kolejnego bramkarza.

W samą gażę na poziomie 6 milionów dla Gigio nie wierzę. Jeśli trafi do Turynu to dlatego, że dobrze posmarujemy Mino za urobienie chłopaka, któremu swoją drogą damy ładną sumkę przy podpisie kontraktu. Nikt w Juve nie będzie mieszał hierarchii zarobków dla 18-latka.

Obrazek
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 10:32

jakku1 pisze:No cóż, wychodzi na to, że zarząd doszedł do wniosku, że szatnie należy mocno przewietrzyć gdyż z obecną kadrą już na wyższy pułap nie wskoczymy. Miałem straszną traumę po przegranym w kuriozalnym stylu finale, aczkolwiek w kolejnych dniach po meczu przeszła mi taka myśl przez głowę - ten zespół zostanie przebudowany. I chyba właśnie mamy pierwszy akt tej sztuki.

Jeśli chodzi o ten wywiad Alvesa, to wielu kibiców uważa, że faktycznie - słowa były dobrane w ten sposób, aby ułatwić transfer Brazylijczykowi do City. Niektórzy też sądzą, że Guardiola zagiął też parol na... Dybałę. Pep z oczywistych względów nie sprowadzi Messiego do Manchesteru, w związku z czym potrzebny mu piłkarz o podobnej charakterystyce - najbliżej do tego profilu właśnie napastnikowi Juventusu. Teraz troche inaczej wygląda ten wywiad, aczkolwiek to wszystko rownie dobrze moze byc grubymi nicmi szyte.

Wygląda na to, żę Cuadrado również jest na wylocie. A oprócz niego Neto, Lemina, Asamoah, nie wiadomo co z Rinconem i Lichtsteinerem. To juz 7 piłkarzy. W przyszłym roku żegnamy się z kolejną 2 (Buffon, Barzagli).

To okienko będzie kluczowe.
Dywagacje dywagacjami ale Raiola to poczesci troche nasz czlowiek, jest agentem nedveda i kilku graczy wiec zrozumcie ze Panowie napewno się juz dogadali, kwestia co ustalili i co chce pilkarz, najlepsze wyjscie to przy podpisywaniu kontraktu nasypac eurasami Raioli 20-30mln zeby sie odczepil od nastepnego transferu...( bo w gre wchodzi opcja ze moze chciec klauzuli %%% od nastepnego transferu )
6mln pensji to troche duzo ale to juz nie ten poziom co kiedys, jezeli chcemy miec dobra jakość to te pensje beda rosly
Pytanie jak bardzo chce go zarzadz i jakie warunki ustala

Szkoda Alvesa ale tak sie konczy zatrudnianie podstarzalyh gwiazdek, de facto rok w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bo mogli poszukac kogos w stylu sandro ( mlody i na poziomie )

Co do dybali to mam mieszane uczucia ( nie plakalbym gdyby odszedl pod warunkiem przyjscia np jamesa ktory defacto bardziej pasowalby pod taktyke maxa, dodatkowo kasy by starszczylo na uzupelnienie kadry )

a tak na serio dopoki nie zdobedziemy uszatego raz - dwa razy zaden grajek nie bedzie traktowal nas powaznie

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 11:02

RICTOR pisze:Nerozzi napisał coś o ofercie 5,7 mln. za Alvesa.

Ciekawe czy funtów czy Euro :P
I tak sporo - więcej za 35 latka z rocznym kontraktem nie dostaniemy

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 11:07

Przeciągający się "transfer" Szczęsnego i brak nowego kontraktu dla Gigiego przypomina mi trochę historie z przejściem Sandro.
Transfer Alvesa jest dla mnie jak najbardziej na plus dla ekipy z Turynu. Kontrakt do 2018, sugerowanie Dybali zmianę klubu, wiek. Świetnym interesem byłoby sprzedanie gościa za 7 mln, a nie jest to daleko od 5 "z groszem" oferowanych. Murzyn zrobił swoje i może odejść, niech zabierze do Anglii też Leminę i Cuadrado - za dobrą ofertę tj. min 25 mln euro

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 11:26

Raiola przy obecnej sytuacji i tak raczej wiele nie przytuli, nastawi się na prowizję z przyszłego transferu. Dlatego właśnie może preferować transfer młodego do nas - większe prawdopodobieństwo, że oddalibyśmy go w przyszłości. Taki Real nie pozwoliłby na takie fikanie agentowi zawodnika.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 11:51

wloski pisze:Podobno na Lichiego nie ma chętnych i może u nas pozostać do końca kontraktu.
Niestety przy bardzo prawdopodobnym odejściu Daniego Alvesa będziemy raczej zmuszeni do zostawienia Szwajcara w naszej kadrze. Szkoda, bo liczyłem, że Dani pogra u nas jeszcze jeden sezon, a to właśnie Lichy zostanie sprzedany za jakąś niewielką sumę i w jego miejsce przyjdzie ktoś młodszy, kto będzie rywalizować z Brazyliczykiem. Wątpię w to, że pozwolimy na odejście obu tych graczy w jedno okienko, nawet jeśli pojawiłby się u nas np. de Sciglio, bo opcja z Barzaglim jako rezerwowym prawym obrońcą nie powinna nawet wchodzić w grę. Z kolei przedwczesne ściągnięcie Liroli z wypożyczenia z Sassuolo też jest bez sensu, bo Hiszpan fajnie się rozwija i potrzebuje regularnych występów.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 11:55

Dani Alves zagrał kilka dobrych meczów i tym graniem zarobił na swoją pensję, ale w finale całkowicie zawiódł. Teraz taka głupia gadka po to, żeby Marotta puścił go do City minimum. I niby można go przetrzymać na trybunach jak Milan chce zrobić z Donnarummą, ale Dani zarabia 3,5 mln + do tego pewnie z 5-6 mln za transfer to prawie 10 mln.

Cuadrado - lubię gościa i ma momenty genialnej gry, ale brakuje mu stabilizacji formy, nigdy nie wiadomo czy dziś zagra genialnie czy fatalnie. Jeśli pojawi się oferta min 30 mln to pod warunkiem zainwestowania tej kasy w młodszego i lepszego skrzydłowego to Juan niech idzie.

Lemina - coś o nim ucichło a ktoś podobno 20 mln chciał dać za niego...

Lichtsteiner - w przypadku odejścia Alvesa pewnie zostanie jeszcze rok. I tak teraz na nim nie zarobimy a z ogórkami może grać

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Zablokowany