Mercato (zima 2011/12)
- Castiel
- Juventino
A ja się cieszę z tego mercato. Widać, że Marotta z Conte zaczynają sprzątać w tym zespole. Nie wiadomo póki co jak skończą się historyjki z Krasiciem i Elia, ale oprócz nich tylko Grosso będzie zawodnikiem całkowicie zbędnym. Nie ma co narzekać. Padoin wydaje mi się zawodnikiem, którego chciał Conte. Poza tym sprzedaliśmy połówkę Immobile co niejako dało nam pieniążki na Padoina.
Pozbyliśmy się: Amauriego, Motty, Toniego, Iaquinty, oddaliśmy na wypożyczenie Pazienze, który jakoś nie pasował Conte.
Przyszedł Boriello, który faktycznie może się przydać w czasie gdy Matri i Quag dołują, a transfer Caceresa to bardzo dobry ruch. Zastąpić może każdego i nie wiadomo czy sam nie będzie grał na środku czy na lewej obronie. To co zrobił Secco zostało już praktycznie pozamiatane.
Dla mnie mercato na duży +.
Pozbyliśmy się: Amauriego, Motty, Toniego, Iaquinty, oddaliśmy na wypożyczenie Pazienze, który jakoś nie pasował Conte.
Przyszedł Boriello, który faktycznie może się przydać w czasie gdy Matri i Quag dołują, a transfer Caceresa to bardzo dobry ruch. Zastąpić może każdego i nie wiadomo czy sam nie będzie grał na środku czy na lewej obronie. To co zrobił Secco zostało już praktycznie pozamiatane.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Szkoda tylko, że Motta, Iaquinta i Martinez wrócą w czerwcu i znowu nie będzie co z nimi zrobić
Z Elią też będzie problem. Znając życie to nawet jeśli Pazienza pokaże się z dobrej strony to Udine i tak go nie wykupi i powstanie kolejny problem.
edytka: Ze strony polskich fanów Liverpoolu taki news:
16:50 - Trener Tottenhamu, Joe Jordan, wypowiedział się w sprawie ew. transferu skrzydłowego Juventusu Milosa Krasica:
- Nie mogę powiedzieć za wiele na temat intencji klubu. Krasic to jedno z wielu nazwisk, które pojawiają się w czasie okienka transferowego, ale sukces transferu zawsze zależy od woli zawodnika. Jesteśmy zadowoleni z naszego składu. Jednak moglibyśmy coś zrobić, gdyby się okazało, że w przeciągu następnych godzin zawodnik będzie odchodził z klubu. Wszystko jest możliwe.
Na tuttojuve też coś piszą o tym, że Krasic może trafić do Tottenhamu do północy.

edytka: Ze strony polskich fanów Liverpoolu taki news:
16:50 - Trener Tottenhamu, Joe Jordan, wypowiedział się w sprawie ew. transferu skrzydłowego Juventusu Milosa Krasica:
- Nie mogę powiedzieć za wiele na temat intencji klubu. Krasic to jedno z wielu nazwisk, które pojawiają się w czasie okienka transferowego, ale sukces transferu zawsze zależy od woli zawodnika. Jesteśmy zadowoleni z naszego składu. Jednak moglibyśmy coś zrobić, gdyby się okazało, że w przeciągu następnych godzin zawodnik będzie odchodził z klubu. Wszystko jest możliwe.
Na tuttojuve też coś piszą o tym, że Krasic może trafić do Tottenhamu do północy.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2012, 17:42 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.
- deszczowy
- Juventino
Caceres na plus, Boriello w sumie też. Ale wypożyczenie Pazienzy i kupienie tego grzmota z Atalanty? Noł łej!Castiel pisze:A ja się cieszę z tego mercato. Widać, że Marotta z Conte zaczynają sprzątać w tym zespole. Nie wiadomo póki co jak skończą się historyjki z Krasiciem i Elia, ale oprócz nich tylko Grosso będzie zawodnikiem całkowicie zbędnym. Nie ma co narzekać. Padoin wydaje mi się zawodnikiem, którego chciał Conte. Poza tym sprzedaliśmy połówkę Immobile co niejako dało nam pieniążki na Padoina.

- strong return
- Juventino
Nie pochwalam transferu tego chyba jednak ogryzka z Atalanty-jak większość. A już te warunki to totalne przegięcie. :doh: Ale kto to jest Palombo, skąd pochodzi, ile ma lat, że teraz niby gwiazda, co? A wcześniej jakieś drewienko, jak miał do nas trafić??? No ogar ludzie. Ogar. Guarin według tego co niektórzy pisali spełnia wszelkie kryteria klasycznego, a nawet "klasycystycznego" fejkowego transferu Interowskiego. No, ale to jeszcze zobaczymy, jak będzie grał.
Nie dalej jak wczoraj widziałem na FC Inter wpis-parafrazując: "olaboga z takimi transferami to wylądujemy, tam gdzie w latach 90-tych". I odp. "już chyba wylądowaliśmy patrząc na transfery Juve i Milanu". Choć fakt, faktem powinniśmy brak kasy i "mamtowdupizm" Berlusconiego wykorzystywać mam wrażenie inaczej niż przez taką łapankę jak z tym całym Simone. Szkoda mi Pazienzy, ale dobrze, że pozbywamy się naszych "El Filarów", może się ich z czasem opchnie. Oby.
Nie dalej jak wczoraj widziałem na FC Inter wpis-parafrazując: "olaboga z takimi transferami to wylądujemy, tam gdzie w latach 90-tych". I odp. "już chyba wylądowaliśmy patrząc na transfery Juve i Milanu". Choć fakt, faktem powinniśmy brak kasy i "mamtowdupizm" Berlusconiego wykorzystywać mam wrażenie inaczej niż przez taką łapankę jak z tym całym Simone. Szkoda mi Pazienzy, ale dobrze, że pozbywamy się naszych "El Filarów", może się ich z czasem opchnie. Oby.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ile ten Pazienza u nas grał? Prawdopodobnie tyle samo zagra Padoin, a widocznie Conte potrzebuje tego właśnie zawodnika. Po co w ogóle oceniacie sens/przydatność skoro to dopiero zweryfikuje boisko, a to broni póki co Conte.rufi8 pisze:Królem zimowego polowania, jak dla mnie Inter. Oddają Mottę do PSG, ale w jego miejsce mają Guarina i Palombo. Dlaczego my nie robimy takich transferów? Pytam co zyskujemy oddając Pazienze a sprowadzając Padoina? Nigdy nie zrozumiem Marotty. Nie twierdzę, że nasz nowy zawodnik to cienias, bo go nie znam, no ale z czym on jest lepszy od Palombo , jeszcze 5 baniek za niego dajemy. Po prostu szok.
- bramek
- Juventino
[quote="Ouh_yeah"]Szkoda tylko, że Motta, Iaquinta i Martinez wrócą w czerwcu i znowu nie będzie co z nimi zrobić
Z Elią też będzie problem. Znając życie to nawet jeśli Pazienza pokaże się z dobrej strony to Udine i tak go nie wykupi i powstanie kolejny problem.[/quote]
Jednak chociaż przez tą odetchniemy od ich pensji i po drugie jeżeli Bóg da i pograją tam trochę to o wiele łatwiej będzie się ich pozbyć. Jedynym ryzykiem jest kontuzja

Jednak chociaż przez tą odetchniemy od ich pensji i po drugie jeżeli Bóg da i pograją tam trochę to o wiele łatwiej będzie się ich pozbyć. Jedynym ryzykiem jest kontuzja
- rufi8
- Juventino
A ja niestety mam spory niedosyt. Owszem dużym plusem jest to, że nieco posprzątaliśmy tę stajnię Augiasza, ale nie zapominajmy, że część tych wypożyczonych zawodników zapewne wróci do nas w czerwcu więc to tylko połowiczny sukces. Jak dla mnie w tym zimowym oknie byliśmy bardzo zachowawczy, Widać, że zależało nam na sprowadzeniu przede wszystkim zawodników już ogranych i doświadczonych we włoskiej ligowej kopance. Potwierdza to również wybór Caceresa a nie Guarina, Boję się, że jak wystąpią jakieś kontuzje lub absencje za kartki w linii pomocy a dokładnie chodzi mi o jej centrum, zmuszeni będziemy graćCastiel pisze:A ja się cieszę z tego mercato. Widać, że Marotta z Conte zaczynają sprzątać w tym zespole. Nie wiadomo póki co jak skończą się historyjki z Krasiciem i Elia, ale oprócz nich tylko Grosso będzie zawodnikiem całkowicie zbędnym. Nie ma co narzekać. Padoin wydaje mi się zawodnikiem, którego chciał Conte. Poza tym sprzedaliśmy połówkę Immobile co niejako dało nam pieniążki na Padoina.
Giaccherinim czy Pepe. Marrone czy Padoin jakoś mnie nie przekonują i nie wydaje mi się żeby Conte na nich stawiał w ważnych meczach. No ale obym się mylił. Mam tylko jedną nadzieję, że w lato Marotta wyściubi wreszcie nosa poza Italię i sprowadzi nam zawodników do pierwszej jedenastki.
- Gigi Buffon
- Juventino
Zobaczymy co pokaże nasz nowy zawodnik.
Co do Guarina to ja go chciałem w Juve, ale z braku piłkarzy do obrony, to lepszy Caceres.
Po drugie nikt nie powiedział,że Fredy w Interze nie okaże się tym, kim dla nas był Tiago Cardoso Mendes...
Dla przypomnienia, gdy do nas przychodził, każdy kibic Interu i Milanu klął na czym świat stoi,że Juve kupiło tak znakomitego gracza... A jak było...
Byłem ostatnio na stronie Interu i tam wielka podnieta bo Guarin graczem FCI. Quaresma to samo wśród nich powodował, a co było....
Co do Guarina to ja go chciałem w Juve, ale z braku piłkarzy do obrony, to lepszy Caceres.
Po drugie nikt nie powiedział,że Fredy w Interze nie okaże się tym, kim dla nas był Tiago Cardoso Mendes...
Dla przypomnienia, gdy do nas przychodził, każdy kibic Interu i Milanu klął na czym świat stoi,że Juve kupiło tak znakomitego gracza... A jak było...
Byłem ostatnio na stronie Interu i tam wielka podnieta bo Guarin graczem FCI. Quaresma to samo wśród nich powodował, a co było....
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Dobry Mudżyn
- Juventino
A w Italii takowych nie ma? Nie pamiętasz transferow sprzed x lat?rufi8 pisze: Mam tylko jedną nadzieję, że w lato Marotta wyściubi wreszcie nosa poza Italię i sprowadzi nam zawodników do pierwszej jedenastki.
Montero nie pamietam skad przyszedl, Davids byl z Ajaxu, Trezeguet z Monaco ALE:
- Alex - Padova
- Emerson - Roma
- Zambrotta - jakiś włoski ogór (chyba Chievo albo Bari)
- Thuram - Parma
- Buffon - Parma
- Chiellini - Fiorentina
- Camoranesi - Verona
- Nedved - Lazio
is there a problem, officer?

czy jakbysmy zamiast zalozmy Rossiego, Teveza, Higuaina, Kolarova i powiedzmy Bale'a czy z kim nas tam jeszcze nie łączą, kupili Joveticia, sprowadzili Giovinco, Cassaniego, Islę i dajmy na to jeszcze Nainggolana i dajmy na to Cavaniego/Lavezziego, to bys bardzo plakal, majac sklad
Buffon, Storari
De Ceglie, Chiellini, Padoin, Cassani, Barzagli, Bonucci, Lichsteiner, Caceres, Sorensen
Vidal, Pirlo, Marchisio, Marrone, Nainggolan, Giaccherini, Isla, Pepe
Vucinic, Matri, Quag, Giovinco, Jovetic, Cavani
?
Z ligi wloskiej tez da sie utworzyc bardzo dobry zespol. Poza tym, Caceres, Vidal i Esti, swiadcza o tym, ze Conte nie jest tylko nastawiony na obczajanie samej SERIE A.
BESTER MANN, BESTEEER !

- francois
- Juventino
A ja uważam nasze okienko za najlepsze we Włoszech.rufi8 pisze:Królem zimowego polowania, jak dla mnie Inter.
Gdyby jeszcze odszedł Grosso, a Motta sprzedać definitywnie, najlepiej bez strat w porównaniu z kupnem

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- couec
- Juventino
Mimo wszystko, moim subiektywnym zdaniem zimowe okno transferowe trzeba zaliczyć do tych udanych.
Udało się odciążyć budżet od kontraktów Toniego, VI, Enta, Motty, Pazienzy co daje +/- 5mln, do tego sprzedaż 1/2karty Immobile za 4mln
i Sorensena za 2,5mln. A więc udało się zaoszczędzić na kontraktach i młodzieży prawie 12mln
Jeszcze tylko sprzedać Milosa za jakieś 10mln i kupić bilet do USA Grosso.
Jeśli uda się zamknąć sprzedaż w granicach 22mln, to będzie naprawdę nieźle, zważywszy na to jaki szrot trzeba było wydalić.
Co do zakupów. Kupiliśmy Martina za 9.5mln(nie wyobrażam sobie żebyśmy go po sezonie nie wykupili), Padoina za 5mln(oby za tyle
) i wypożyczyliśmy Boriello za 0.5mln(tu sprawa wykupu jest otwarta, ale mam nadzieje że do niej nie dojdzie). Reasumując wydaliśmy 15mln. Co mam w zamian? Brakujące ogniwo obrony (oby
) i choć należałem do zwolenników Guarina to mam nadzieje że ursus spełni pokładane w nim nadzieje. Mam Boriello, który pewnie przesiedzi całą rundę na ławce, ale w razie NW jest w obwodzie. Jest dodatkowym puzzlem w układance Conte. Mam też Padoina, za 5mln :doh: .. który był moim zdaniem tylko i wyłącznie zachcianką Antka po nie udanej próbie sprowadzania belgijskiego Mongoła. Tyle czemu, aż 5mln? Galliani(jeszcze 'trochę' do niego Marottcie brakuje) pocieszał Allegriego nie powodzeniem sprowadzania "mr X" wypożyczeniem Aquy(ustalenie wykupy w granicach rozsądku) i Nocerino za 0.5mln. Nie ma co płakać nad tym że zezol zrobił drogi prezent Antkowi, ale tak jak zawsze ceniłem w nim umiejętność wypożyczania, tak tym razem ma dużego minusa.
Ciekawie zapowiada się lato. Jeśli już zimą uda się sprzedać Milosa, to wchodzimy w letnie mercato z 5mln na plusie, a do tego sprzedaż Melo, Ziegler, Martinez, Motta, VI, Pazienza, Elia i być może Seba(nie wiadomo co dokładnie chodzi po głowie Conte), to może dać niezła sumę, mam nadzieję że tak około 25mln. Wchodząc w mercato łącznie z 30mln na plusie, do tego kasa od zarządu.. można naprawdę przeprowadzić niezłe zakupy.
A kto przyjdzie. Wszystko zależy od Conte. Widać, że to on chce decydować o kształcie drużyny, ma zapędy autorytarne i bliższa mu filozofia prowadzania drużyny na styl angielski niż włoski. Dobrze, że ma jaja i je pokazuje, bo głową to i tak on odpowiada za wynik, a wyniku bez dobrych zakupów pod odpowiednie trenerskie schematy nie ma. Marotta chyba już się o charakterze Conte przekonał doskonale (Ziegler, Pazienza, Elia) i będzie wszystkie transfery konsultował z Antkiem. Wyrzucanie kasy w błoto(czyt. zawodników nie odpowiadających profilowi Conte, którzy potem podziwiają trybuny/ławkę rezerwowych) tak jak w przypadku Conte-wyniki, tak w jego wypadku świadczy o umiejętnościach. Jako fan Juve mam nadzieję, że Conte wynikiem nadal będzie się bronił, a Zezol będzie przeprowadzał same udane transakcje sportowo-finansowe.
Udało się odciążyć budżet od kontraktów Toniego, VI, Enta, Motty, Pazienzy co daje +/- 5mln, do tego sprzedaż 1/2karty Immobile za 4mln

Jeszcze tylko sprzedać Milosa za jakieś 10mln i kupić bilet do USA Grosso.
Jeśli uda się zamknąć sprzedaż w granicach 22mln, to będzie naprawdę nieźle, zważywszy na to jaki szrot trzeba było wydalić.
Co do zakupów. Kupiliśmy Martina za 9.5mln(nie wyobrażam sobie żebyśmy go po sezonie nie wykupili), Padoina za 5mln(oby za tyle

Ciekawie zapowiada się lato. Jeśli już zimą uda się sprzedać Milosa, to wchodzimy w letnie mercato z 5mln na plusie, a do tego sprzedaż Melo, Ziegler, Martinez, Motta, VI, Pazienza, Elia i być może Seba(nie wiadomo co dokładnie chodzi po głowie Conte), to może dać niezła sumę, mam nadzieję że tak około 25mln. Wchodząc w mercato łącznie z 30mln na plusie, do tego kasa od zarządu.. można naprawdę przeprowadzić niezłe zakupy.
A kto przyjdzie. Wszystko zależy od Conte. Widać, że to on chce decydować o kształcie drużyny, ma zapędy autorytarne i bliższa mu filozofia prowadzania drużyny na styl angielski niż włoski. Dobrze, że ma jaja i je pokazuje, bo głową to i tak on odpowiada za wynik, a wyniku bez dobrych zakupów pod odpowiednie trenerskie schematy nie ma. Marotta chyba już się o charakterze Conte przekonał doskonale (Ziegler, Pazienza, Elia) i będzie wszystkie transfery konsultował z Antkiem. Wyrzucanie kasy w błoto(czyt. zawodników nie odpowiadających profilowi Conte, którzy potem podziwiają trybuny/ławkę rezerwowych) tak jak w przypadku Conte-wyniki, tak w jego wypadku świadczy o umiejętnościach. Jako fan Juve mam nadzieję, że Conte wynikiem nadal będzie się bronił, a Zezol będzie przeprowadzał same udane transakcje sportowo-finansowe.
- SKAr7
- Juventino
Ja jeszcze mam nadzieję, że do głosu zostanie dopuszczony Nedved. Jak sobie pomyślę, że(podobno) mogliśmy miec przez sezonem Shaquiri'ego zamiast Elii...PIN pisze: A kto przyjdzie. Wszystko zależy od Conte. Widać, że to on chce decydować o kształcie drużyny, ma zapędy autorytarne i bliższa mu filozofia prowadzania drużyny na styl angielski niż włoski. Dobrze, że ma jaja i je pokazuje, bo głową to i tak on odpowiada za wynik, a wyniku bez dobrych zakupów pod odpowiednie trenerskie schematy nie ma. Marotta chyba już się o charakterze Conte przekonał doskonale (Ziegler, Pazienza, Elia) i będzie wszystkie transfery konsultował z Antkiem. Wyrzucanie kasy w błoto(czyt. zawodników nie odpowiadających profilowi Conte, którzy potem podziwiają trybuny/ławkę rezerwowych) tak jak w przypadku Conte-wyniki, tak w jego wypadku świadczy o umiejętnościach. Jako fan Juve mam nadzieję, że Conte wynikiem nadal będzie się bronił, a Zezol będzie przeprowadzał same udane transakcje sportowo-finansowe.
- Łukasz
- Juventino
Pazienza w Udine. Ciekawe, kto będzie teraz zastępował Pirlo... Marrone?