Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gontar

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 21:26

Vincitore pisze:Cholera, ten film Higuaina nie wygląda dobrze, myślicie, że gdyby nie było done dealio, to nagrałby coś takiego? Kiepskie wieści, potrzebowaliśmy jednego prawego obrońcy nawet z Alvesem na łajbie, teraz potrzebować będziemy dwóch.
Jak dla mnie to było oczywiste, że po tych słowach na temat Dybali, Alves wyleci. Juventus jest prowadzony profesjonalnie od góry do dołu i wymaga tego od piłkarzy. Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania itp ale mówiąc to publicznie zadał policzek klubowi czego zarząd nie przepuści.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 21:30

Jeśli D. Alves ma odejść, to trzeba na nom zarobić co najmniej z 10 baniek. Idealnym następcą byłby D. Sidibe z Monaco. Może za 25-30 mln udałoby się go wyrwać?

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 21:34

jaccek24, sam podajesz przykład finałowego Realu na tych porządnych skrzydłowych. A ich jedynymi skrzydłowymi byli Marcelo z Carvajalem. Koniec OT z mojej strony.

Jeśli te słowa Alvesa o Dybali są potwierdzone, to jego transfer jest do przełknięcia. Ufam, że Marotta kogoś znajdzie na jego miejsce. Już jeden boczny obrońca zrobił krecią robotę, dzięki Pat.
Sidibe, Aurier, Conti, może wcześniejsze ściągnięcie Liroli. Może Cancelo z Valencii. Albo De Sciglio. Gwarancji gry na poziomie Alvesa z ostatnich miesięcy nie ma, ale jak już pisałem wyżej - PO klasy Daniego to towar deficytowy i tutaj jakieś ryzyko trzeba będzie podjąć. Jak nie teraz to za rok.

jaccek24

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 21:41

Może jasno się nie wyraziłem nie chodziło mi tylko o skrzydłowych a o graczy ofensywnych , Ale tacy gracze ( ofensywny obrońcy) są uzupełnieniem dla graczy ofensywnych, ale tylko uzupełnieniem, a nie stanowia o sile o ofensywy.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 21:56

Dani Alves to rozwiązanie tymczasowe na góra rok.Chyba zdajemy sobie z tego sprawę, nawet podczas tych " jego 5 minut " wszyscy mieli to z tyłu głowy.Najlepszym ( brutalnym ? ) podsumowaniem jest pytanie - dlaczego już nie gra w Barcelonie ?

Wszyscy zapominają też że przed meczami LM taki Dybala musiał ciągnąć grę zespołu w meczach z ogórami a taki Alves sobie leżał bo niedoceniany Lichtstainer odwalał robotę za niego.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:10

Możecie napisać co konkretnie powiedział Dani o Dybali?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:19

kamil-8853 pisze:Możecie napisać co konkretnie powiedział Dani o Dybali?
Jeśli Dybala chce być jeszcze lepszy, to musi opuścić Juventus.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:23

Najgorsze jest to, że nie mówił tego w żartach, był poważny. Widziałem nagranie tego programu i fragment tej wypowiedzi. Nie wiem co miał konkretnie na myśli, czy na przykład zmianę ligi, czy tak generalnie, ale zabrzmiało to i tak niesmacznie.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:33

CavAllano pisze:Najgorsze jest to, że nie mówił tego w żartach, był poważny. Widziałem nagranie tego programu i fragment tej wypowiedzi. Nie wiem co miał konkretnie na myśli, czy na przykład zmianę ligi, czy tak generalnie, ale zabrzmiało to i tak niesmacznie.
Najgorsze jest także to, że ma rację. :prochno:

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:34

Od Agrestiego: Alves dogadał się z City, teraz City musi dogadać się z nami, dajemy im do zrozumienia, że jeśli go chcą to muszą nam przedstawić dobrą ofertę; Lucci został poinformowany, że Cuadrado jest na liście transferowej i interesują nas oferty na 30/35 mln., jeśli odejdzie to możliwe będzie już to słynne doppio colpo (czyli pewnie Costa i Berna).

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:40

Vincitore pisze: Najgorsze jest także to, że ma rację. :prochno:
Masz rację że ma rację :P dopóki nie wygramy Ligi Mistrzów, dopóty będziemy tak właśnie postrzegani, czyli jako taki fajny epizod dla pilkarza i przystanek do innych klubów i smutne że mówi to piłkarz, który jakby nie patrzeć jest jeszcze naszym piłkarzem. Czemu miały służyć te szczere wyznania w telewizji? Cóż, Juventus taka niby fajna rodzina, w szatni rodzinna atmosfera niby a po godzinach jak widać dwulicowe szuje dają o sobie znać :) Mam nadzieje że z łaski swojej poprosi o transfer a my jak to mamy w zwyczaju nie będziemy mu stawać na drodzę.

edit:
RICTOR pisze:Od Agrestiego: Alves dogadał się z City, teraz City musi dogadać się z nami, dajemy im do zrozumienia, że jeśli go chcą to muszą nam przedstawić dobrą ofertę; Lucci został poinformowany, że Cuadrado jest na liście transferowej i interesują nas oferty na 30/35 mln., jeśli odejdzie to możliwe będzie już to słynne doppio colpo (czyli pewnie Costa i Berna).
O proszę i transfer wykrakałem. Po tych slowach w TV plakac po nim nie zamierzam.
Co do Cuadrado to ciesze się że zarząd podziela zdanie niektórych użytkowników jak ja czy pumex na temat pozbycia się Cuadrado :ok:

Gontar

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:51

Powiem tak, szanuję Cuadrado bo strzelił parę ważnych goli i w niektórych meczach grał naprawdę świetnie ale niestety brak mu stabilności formy. Nadawałby się na solidnego rezerwowego ale jeśli w zamian możemy pozyskać Berne, który jest o parę lat młodszy i ma margines rozwoju wolę młodego Włocha.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:55

Według najnowszych doniesień prawy obrońca wyląduje w… Manchesterze City! The Citizens wciąż prowadzą negocjacje z Tottenhamem w sprawie kupna Kyle’a Walkera jednak Pep Guardiola pragnie znów pracować ze swoim byłym podopiecznym. Finalizacja transferu ma nastąpić w ciągu kilku najbliższych dni.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:59

Kilka innych rzeczy od Agrestiego:
- potwierdza, że Szczęsny in Neto out;
- ani Bonucci ani Sandro nie są na rynku, szczególnie w przypadku tego drugiego zrobimy wszystko by go zatrzymać;
- cały czas pracujemy nad N'Zonzim;
- Matuidi nas nie przekonuje;
- Donnarumma będzie prawdopodobny tylko jeśli zostanie przez ten sezon w Milanie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2017, 22:59

Z chęcią po czymś takim oddałbym Alvesa, ale:

1. Kim go zastąpić? To kolejny, pewnie spory wydatek.;
2. Mam nadzieję, że Marotta nie będzie pajacował oddając kolejnego gracza za darmo, bo "ten chciał odejść". To, że sami wzięliśmy go za darmo nie powinno mieć żadnego wpływu, bo połówkę sezonu miał top level.

Skoro dla Alvesa Juve to nie jest top, jest nim City? :smile: Nawet jeśli to prawda to będąc piłkarzem tego klubu nie powinien się o nim wypowiadać w takim tonie.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2017, 23:01 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany