Mercato (Lato 2015)
- LordJuve
- Juventino
I pisze to facet, którego zasługi dla klubu kończą się na etapie zapisu do prowincjonalnego fanklubu...alessandro1977 pisze:(...)i w żadnym wypadku nie może mianować siebie Juventinim...
Nie wiem kto decyduje o mianowaniu na Juventino, ale z pewnością Conte zrobił dla Juve więcej, niż całe to forum i jego userzy.
Może potrzeba Ci nieco więcej czasu?alessandro1977 pisze: Kiedy ochłonąłem, takie przemyślenia mnie naszły...
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Iturbe prawdopodobnie kosztował 30mln, 22 dostało Hellas, a 8 agent Iturbe posiadający 10% karty zawodnika.Gotti pisze:Puszczenie Iturbe do Romy za 22mln pokazuję jakim cieciem jest Marotta. Gdyby nie Conte to w tym klubie nie było by takiego Teveza czy Llorente, bo Marotta woli Matrich itd.
- bramek
- Juventino
Ktoś gdzieś wspominał że kwota 22 mln, jest kwotą jaką Dostał Hellas i to bez bonusów. Dodatkowo hajs poleciał do agenta, który posiadał jakąś część praw do Argentyńczyka.
Będzie to bardzo ciężki rok.
Bardzo duży rozrzut nazwisk. Co w sumie nie dziwi. W tym momencie nie ma człowieka, w naszym zarządzie który miałby pomysł na tą drużynę.
Dalej nie jestem w stanie tego pojąć. Mógł dotrenować ten sezon i odejść jako historia. Natomiast jego szopki i wymarzony duet napastników Cavani-Suarez zniszczyły jego rozrzut. Nawet wielkich protestów fanów nie słychać, którzy też chyba nie do końca wiedzą jak podejść do zachowania Conte.
Ważne żebyśmy nie focusowali się na starych zawodników, bo na prawdę skończymy jak Milan.
Będzie to bardzo ciężki rok.
Bardzo duży rozrzut nazwisk. Co w sumie nie dziwi. W tym momencie nie ma człowieka, w naszym zarządzie który miałby pomysł na tą drużynę.
Dalej nie jestem w stanie tego pojąć. Mógł dotrenować ten sezon i odejść jako historia. Natomiast jego szopki i wymarzony duet napastników Cavani-Suarez zniszczyły jego rozrzut. Nawet wielkich protestów fanów nie słychać, którzy też chyba nie do końca wiedzą jak podejść do zachowania Conte.
Ważne żebyśmy nie focusowali się na starych zawodników, bo na prawdę skończymy jak Milan.
- LordJuve
- Juventino
Widzisz, powiem Ci coś.alessandro1977 pisze:No tak...ktoś już napisał gdzieś, że Twoje wpisy to ubaw po pachy...LordJuve pisze:................
Najłatwiejszym i zarazem najbardziej prymitywnym sposobem argumentacji są argumenty ad personam: jeśli nie ma się rzeczowych argumentów, to nie ma innego sposobu, jak ośmieszanie adwersarza.
Dokładnie to robisz. No, do tego powołujesz się jeszcze na jakiś wydumany "autorytet" "kogoś, kto już coś i gdzieś napisał".
Żałosne, to są Twoje przemyślenia: koleś, jesteś wirtualnym kibicem, który szafuje wyrokami w stylu "Conte nie jest prawdziwym Juventino". Co Ty możesz o tym wiedzieć?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja w dalszym ciągu nie jestem w stanie uwierzyć w to, co się stało. Jestem w szoku. Cholernie szkoda tego Iturbe, lepszego piłkarza nie bylibyśmy w stanie ściągnąć. Najgorsze, zdaje się, przed nami..
- couec
- Juventino
jakku1 pisze:Bo to jest wina Conte. Tylko i wylacznie jego. Juz w maju chcial odejsc, wtedy tez wiedzial, ze klub mu nie kupi Iturbe? Tak swoja droga, to ten transfer upadl wczoraj wieczorem, a Conte zlozyl rezygnacje wiele godzin wczesniej. I to jest bardzo mozliwe, ze glownie z powodu rezygnacji Conte, dalismy sobie na wstrzymanie w ostatniej chwili z Iturbe, co wykorzystala Roma.zoff pisze:Zwalajcie winę dalej na Conte. Antonio powiedział jasno, że potrzebuje wzmocnień. Grupa się wypala, potrzeba świeżej krwi. Powtórzę raz jeszcze - Beppe przez dwa miesiące nie zrobił nic.
Abstrahujac juz od tego, ze podobno nie poszlo jednak o zadne transfery o czym mowil na konferencji Marotta, to do chwili obecnej juz prawie zaklepalismy 4 graczy. Oprocz Comana i Sturaro, takze Evre i Morate. Iturbe mial byc tym 5. Nie bedzie Iturbe, bedzie ktos inny. Nie wiem czy jakikolwiek klub we Wloszech zrobil do tej pory wiecej konkretnych transferow. Kogo kupil Milan? Alexa i Meneza? Kogo kupil Inter? Vidica i M'Vile? Kogo kupilo Napoli? Koulibaliego? Fiorentina? Roma dopiero ostatnio zaklepala Iturbe.
Zwalanie winy na jakies mityczne mercato, ktore rzekomo Marotcie nie wyszlo, to jest niestety proba wybielania Conte na sile. Marotta nie zawalil zadnego mercato, jak do tej pory nasze ruchy sa znosne, jest jeszcze kupa czasu na wzmocnienie druzyny. Najpierw wszyscy byli przekonani, ze to Vidal odchodzi, albo razem w pakiecie z Pogba i dlatego Conte zrezygnowal. Okazalo sie, ze jednak Vidal zostaje, to teraz trzeba powiedziec, ze to wszystko przez to, ze nie bylo odpowiednich wzmocnien. Ech, to jest robienie na sile z Marotty kozla ofiarnego, niestety wbrew logice i faktom.

Dla wszystkich tych, którzy usprawiedliwiają to co zrobił conte, jedna rada. Weźcie daleki rozbieg i pierdyknijcie z dynki w ścianę.
Można być nie zadowolonym z polityki zarządu, ale nie można zostawić drużyny ot tak w 2 dzień przygotowywań, bo co? bo foch. :doh:
Pozostawił nas po kolana w gównie i do póki będę czuł ten swendor - zbiera mi się na pawiac na samą myśl o conte.
- LordJuve
- Juventino
Obserwować, a uczestniczyć w życiu klubu to co innego. Z cały szacunkiem, ale nawet tak bogate doświadczenie nijak się ma do doświadczenia bycia piłkarzem, kapitanem, trenerem czy wreszcie legendą drużyny.alessandro1977 pisze:Cóż...30 lat obserwacji tego co dzieje się z klubem i wokół niego nieco mnie nauczyło...LordJuve pisze:Co Ty możesz o tym wiedzieć?
Dlatego jeszcze raz proponuję: daj sobie nieco więcej czasu, przemyśl sprawę jeszcze raz.
Conte jest winny, winny jest zarząd: też stoję na stanowisku, że wina leży mw. po środku, ale twierdzenia w stylu "Conte nie jest prawdziwym Juventino" to jakieś urojenia.
Jeżeli Conte nie jest Juventino, to kimże jest Marotta? Człowiek, który sprowadza do klubu takich ludzi jak Del Neri czy Allegri. Kim są Lapo i John Elkannowie, którzy generalnie mają gdzieś klub, a przecież są jego właścicielami?
Del Piero? Nie ma to dziś większego znaczenia, ale to zarząd postanowił pozbyć się legendy w stylu wartym Realu Madryt. To, że nie mógł dać więcej drużynie to jedno, ale jakaś mała ceremonia pożegnalna należała się Il Capitano.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Tego człowieka w tej chwili nie ruszam bo to nie jest temat o nim a wszystko rozchodzi się o zachowanie Conte...ja Marotty nigdy nie tolerowałem na stanowisku DS ale tutaj mowa była o wybieleniu Conte i zrzucenia całej odpowiedzialności na Marottę...pościągał różne wynalazki, to prawda ale to samo pisano o Pogbie :!:LordJuve pisze:kimże jest Marotta?
Jeśli Allegri rzeczywiście okaże się totalnym niewypałem to mam nadzieję, że ktoś w końcu Marottę rozliczy ale z tego co widzę nasz prezes nie ma odwagi by to zrobić i prawdopodobnie jest sam sterowany przez Marottę...
Są zapewne inne kandydatury na to stanowisko, można by rzec, że nawet Sogliano z Hellas bo nieźle wydymał Marottę :!: - to mogłoby oznaczać, że jest cwańszy od niego...
Z tym, że to Marotta dwa razy z rzędu został wybierany najlepszym DS Serie A...

- Zdun
- Juventino
Cóż nie ma co już hejtować nowego trenera. Stało się. Skład mamy niezły i przy zakupie dwóch dobrej klasy zawodników robi się ciekawie. Z tym Iturbe to jakby przyszedl do nas to byście plakali ze za duzo kosztowal...Lavezzi fajna opcja, Candreva juz byl nie jestem co do neigo przekonany. Moze Darmian albo De Sciglio 

- LordJuve
- Juventino
Też mam wrażenie, że Marotta ma wpływ nie tylko na politykę transferową klubu, ale także na naszego prezydenta. Nie podoba mi się to. Podobno Agnelli był przeciwny Allegriemu w Juve (może dobrze sobie zapamiętał to, co nasz obecny trener mówił o Starej Damie jeszcze w momencie trenowania Milanu), ale Marotta znów przeforsował swój pomysł (chyba zapomniał, że Del Neri także miał jego "błogosławieństwo").alessandro1977 pisze:Tego człowieka w tej chwili nie ruszam bo to nie jest temat o nim a wszystko rozchodzi się o zachowanie Conte...ja Marotty nigdy nie tolerowałem na stanowisku DS ale tutaj mowa była o wybieleniu Conte i zrzucenia całej odpowiedzialności na Marottę...pościągał różne wynalazki, to prawda ale to samo pisano o Pogbie :!:LordJuve pisze:kimże jest Marotta?
Jeśli Allegri rzeczywiście okaże się totalnym niewypałem to mam nadzieję, że ktoś w końcu Marottę rozliczy ale z tego co widzę nasz prezes nie ma odwagi by to zrobić i prawdopodobnie jest sam sterowany przez Marottę...
Są zapewne inne kandydatury na to stanowisko, można by rzec, że nawet Sogliano z Hellas bo nieźle wydymał Marottę :!: - to mogłoby oznaczać, że jest cwańszy od niego...
Z tym, że to Marotta dwa razy z rzędu został wybierany najlepszym DS Serie A...
Nie wiem kto wybielał Conte. Sprawa jest dość skomplikowana, my nie wiemy o co poszło, dlatego obwinianie w 100% jednej strony, to wg mnie nadużycie, a odmawianie komuś takiemu jak Conte miana Juventino, to...już pisałem co.
Cóż, patrząc na mój staż na forum i ilość postów...tych tragedii musiało być całkiem sporo. Co dość dobrze świadczy o tym, że nasz zarząd nie do końca dobrze kieruje klubem...squinter pisze:gdy w Juventusie stanie sie cos negatywnego vide odpadniecie z LM/LE, czy obecna sytuacja, pojawienie sie spamujacego na forum Lorda jest pewniejsze niz smierc
Smutna buzia...

Nie chcesz, nie odpisuj. Co, płacisz za utrzymanie serwera?
- kamil-8853
- Juventino
Ludzie jest fajne powiedzenie "Nie ma co szukać papieru jak gów*o jest już w spodniach" Nie mają sensu dywagacje typu Kim jest Marotta co to za buc albo czemu Allegri a nie DD .... Teraz najważniejsze jest dobrze przeprowadzone mercato przez naszego DS i solidne przygotowanie drużyny przez Maxa ! Skonczmy dywagować i narzekać !!!!!!!!
Co do Mercato :
- Jovetic ? coraz więcej pisze się o tym grajku (coś może być na rzeczy) City ma mega nadmiar zawodników ofensywnych w zespole i kto wie może uda się go dziabnąć - zwłaszcza że raczej mamy dobre stosunki z $ity
Tylko wydaje mi się że transfer Moraty może wykluczyć starania o Czarnogórca.
- Candreva ? wydaje mi się że 2 razy nie wchodzi się do tej samej rzeki, mimo jego wielkiego potencjału powinniśmy dać sobie raczej spokój zwłaszcza że media trąbią o kwocie 23 melonów.
- Pastore - najlepsze rozwiązanie z możliwych ! wiek i potencjał zawodnika to największe atuty i cena nie powinna być kosmiczna (o ile p$g płaciło za niego około 38 mln to wartość zawodnika spadła kto wie może opcja 18 - 20 mln powinna styknąć)
- Lavezzi - Pytanie czy przy systemie 4-3-1-2 jest potrzebny ? 29 lat i koszt pewnie w okolicach 15 - 20 mln na moje zbędny
Co innego gdyby Max zdecydował się na grę 4-2-3-1
Co do Kingsley'a Comana idealnie wpasuje się w 4-3-1-2 jako ofensywny pomocnik tuż za napastnikami - Liczę na tego chłopaka oby Max dał mu szansę.

Co do Mercato :
- Jovetic ? coraz więcej pisze się o tym grajku (coś może być na rzeczy) City ma mega nadmiar zawodników ofensywnych w zespole i kto wie może uda się go dziabnąć - zwłaszcza że raczej mamy dobre stosunki z $ity
Tylko wydaje mi się że transfer Moraty może wykluczyć starania o Czarnogórca.
- Candreva ? wydaje mi się że 2 razy nie wchodzi się do tej samej rzeki, mimo jego wielkiego potencjału powinniśmy dać sobie raczej spokój zwłaszcza że media trąbią o kwocie 23 melonów.
- Pastore - najlepsze rozwiązanie z możliwych ! wiek i potencjał zawodnika to największe atuty i cena nie powinna być kosmiczna (o ile p$g płaciło za niego około 38 mln to wartość zawodnika spadła kto wie może opcja 18 - 20 mln powinna styknąć)
- Lavezzi - Pytanie czy przy systemie 4-3-1-2 jest potrzebny ? 29 lat i koszt pewnie w okolicach 15 - 20 mln na moje zbędny

Co innego gdyby Max zdecydował się na grę 4-2-3-1
Co do Kingsley'a Comana idealnie wpasuje się w 4-3-1-2 jako ofensywny pomocnik tuż za napastnikami - Liczę na tego chłopaka oby Max dał mu szansę.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2014, 12:03 przez kamil-8853, łącznie zmieniany 1 raz.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Przede wszystkim nikt tak naprawdę do końca nie wie, jaki był powód dymisji Conte. Wszyscy nabrali wody w usta "z szacunku" itd., także to wszystko są dywagacje.
Moja pretensja do Conte polega przede wszystkim na tym, że odszedł właśnie TERAZ. Jeżeli chciał odejść, bo czuł, że się w Turynie wypalił, to powinien odejść te dwa miesiące temu. Moim zdaniem to niepoważne, żeby po całej tej historii z maja, gdzie Antek ciągle się wahał, zastanawiał itepe, ot tak zwinąć żagle dwa dni po rozpoczęciu sezonu.
Natomiast do Marotty przyczepię się tylko o zatrudnienie Allegriego. Zdaję sobie sprawę, że Conte postawił wszystkich w bardzo paskudnym położeniu, ale tutaj chyba nawet inne kandydatury nie były rozpatrywane. Ja po prostu NIE ROZUMIEM, jak można było właśnie do niego się zgłosić, i to w pierwszej kolejności.
A co do mercato, to najnowsze doniesienia po prostu łamią w kościach, bo wiele wskazuje na to, że zarząd mocno odetchnął z ulgą po odejściu Conte i teraz mogą sobie poszaleć po swojemu. Astori czy Romulo to porażki. Candreva to w sumie spoko pomysł, ale chyba Lotito krzyczy za niego zbyt wysokie pieniądze. Jovetić zależałby od sumy odstępnego. Natomiast Pastore... Ktoś wie, za ile miałby być do wyjęcia?
Moja pretensja do Conte polega przede wszystkim na tym, że odszedł właśnie TERAZ. Jeżeli chciał odejść, bo czuł, że się w Turynie wypalił, to powinien odejść te dwa miesiące temu. Moim zdaniem to niepoważne, żeby po całej tej historii z maja, gdzie Antek ciągle się wahał, zastanawiał itepe, ot tak zwinąć żagle dwa dni po rozpoczęciu sezonu.
Natomiast do Marotty przyczepię się tylko o zatrudnienie Allegriego. Zdaję sobie sprawę, że Conte postawił wszystkich w bardzo paskudnym położeniu, ale tutaj chyba nawet inne kandydatury nie były rozpatrywane. Ja po prostu NIE ROZUMIEM, jak można było właśnie do niego się zgłosić, i to w pierwszej kolejności.
A co do mercato, to najnowsze doniesienia po prostu łamią w kościach, bo wiele wskazuje na to, że zarząd mocno odetchnął z ulgą po odejściu Conte i teraz mogą sobie poszaleć po swojemu. Astori czy Romulo to porażki. Candreva to w sumie spoko pomysł, ale chyba Lotito krzyczy za niego zbyt wysokie pieniądze. Jovetić zależałby od sumy odstępnego. Natomiast Pastore... Ktoś wie, za ile miałby być do wyjęcia?