Polityka
- annihilator1988
- Juventino

Z czego 90% to zapewne dzieci w wieku 18-20 lat, nie potrafiące samodzielnie myśleć. Społeczeństwo się zezwierzęca i bliżej mu do bezmyślnego bydła.Wiking pisze: Najgorsze jest to, że prawie 5% polaków dało się nabrać na ten żart...
Palikot pitolił też coś w stylu, że zabroniłby chodzenia duchownym w sutannach po mieście. Jakże dużo kreatywności wnosi ten człowiek do świata polityki
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Castiel
- Juventino

Ruch Palikota to jacyś upośledzeni ludzie, którzy mają przede wszystkim szokować i odciągać uwagę od prawdziwej polityki. Akurat kościół i duchowni to najmniejszy problem i skupianie się na marginesie (księża pedofile itp) i jego nagłaśnianie to akurat zły pomysł. Sam w większości gardzę ludzmi duchownymi tak wiem, że potrafią też zrobić coś dobrego. Palikot robi szum i tylko to bo żadnych chyba konkretnych pomysłów "by żyło nam się lepiej" to on i jego ugrupowanie nie mają. Najpierw trzeba by wystąpić z UE i zmienić tą durną demokracje bo aż niedobrze mi się robi jak osiedlowy żul, narkoman w szpitalu, więzień i cały margines ma taki sam głos jak mój profesor ekonomii :doh:
- deszczowy
- Juventino

Populizm zawsze pozostanie populizmem. Czy to prawicowy, czy lewicowy. Ja, choć lewicujący, na Palikoterię nie głosowałem i nie zagłosuję. Z dwóch prostych przyczyn. Primo: ich hasła są tylko populistycznymi ideałami, secundo: to są polityczne dzieciaki. Miotające się w swoim sosie zaczepek, głośnych haseł i... niczego więcej. A pajdokracja w polityce mi nie pasuje.Wiking pisze:Najgorsze jest to, że prawie 5% polaków dało się nabrać na ten żart...pan Zambrotta pisze:
Ruch palikota w nastepnych wyborach wróci na swoje miejsce - na polityczny śmietnik historii. Ta partia to jakiś żart.
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
A czego wy się spodziewaliście po facecie, który macha gumowym dildo i chce rozdawać "darmowe" kondony ? 

- Castiel
- Juventino

Do kompletnego skretynienia Palikota brakuje mu do kompletu wymachiwanie dildo z stroju królika Bugsa lub Flasha.Sila Spokoju pisze:A czego wy się spodziewaliście po facecie, który macha gumowym dildo i chce rozdawać "darmowe" kondony ?
Co do "kondonów" to wprowadziłbym obowiązek zabezpieczania się. Głównie pigułki (sorry nie ma pigułek dla facetów, a może jednak?). Za dużo dzieci rodzi dzieci i każda dziewczyna do 18roku życia miałaby obowiązek to brać. Co około 20 dziecko rodzi nastolatka i wydaje na świat kolejnego tyciego idiotę. Pomijam już fakt, że z reguły dochodzi do ślubu, który kończy się rozwodem po około 2 latach choć są wyjątki.
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Castiel pisze:Do kompletnego skretynienia Palikota brakuje mu do kompletu wymachiwanie dildo z stroju królika Bugsa lub Flasha.Sila Spokoju pisze:A czego wy się spodziewaliście po facecie, który macha gumowym dildo i chce rozdawać "darmowe" kondony ?
Co do "kondonów" to wprowadziłbym obowiązek zabezpieczania się. Głównie pigułki (sorry nie ma pigułek dla facetów, a może jednak?). Za dużo dzieci rodzi dzieci i każda dziewczyna do 18roku życia miałaby obowiązek to brać. Co około 20 dziecko rodzi nastolatka i wydaje na świat kolejnego tyciego idiotę. Pomijam już fakt, że z reguły dochodzi do ślubu, który kończy się rozwodem po około 2 latach choć są wyjątki.
No proszę Cię, nie gadaj że ty tak na serio...
Nie wiem czy wiesz, ale te pigułki anty wcale nie są takie zdrowe i niejednokrotnie prowadzą do ciężkich chorób. Chcesz nakazywać ludziom, aby nieświadomie się truli ?

- Castiel
- Juventino

Genralnie to mam poglądy prawicowe (haha) ale męczy mnie już ta sytuacja z nastoletnimi matkami, które z reguły są zdane same na siebie bo często tatuś się gdzieś ulatnia albo w ogóle nie wiadomo kto nim jest. Obecnie znam kilkanaście małżeństw z przymusu. 1 ze sobą szczęśliwe, 3-4 żyją ze sobą jako tako, ale za dobrze nie ma natomiast reszta czyli około 11 już się rozwiodła, a dziecko wędruje od domu do domu. Nie mam tu nic do dzieci...ktoś jest idiotą, którego przerasta antykoncepcja to trudno, ale słuchanie tych pierdół mnie męczy. Jak to w dzisiejszych czasach cieżko...Mamo daj na pieluchy, tato bobofrut się skończył. Zero odpowiedzialności.Sila Spokoju pisze: No proszę Cię, nie gadaj że ty tak na serio...
Nie wiem czy wiesz, ale te pigułki anty wcale nie są takie zdrowe i niejednokrotnie prowadzą do ciężkich chorób. Chcesz nakazywać ludziom, aby nieświadomie się truli ?
- deszczowy
- Juventino

- LordJuve
- Juventino

Ehh, zupełnie nie tak...napisałbym "Skoro dają to biorę." - to nie ma nic wspólnego z kradzieżą. To raczej przykład tego co w ekonomii nazywa się "dylematem wspólnego pastwiska".
Gdyby postawili dzbanki i kubki plastikowe zamiast wygodnych butelek to z pewnością nie doszłoby do takiej sytuacji.
Poza tym: tam nie ma żadnego szkła! Jak można postawić napoje bez naczyń do ich spożywania? Ludzie mieli sobie kubeczki z domów przynieść?
- Castiel
- Juventino

Można by wymagać jakiejkolwiek uczciwości bo niby święta czy coś...ale nasz polski i złodziejski naród wychodzi z założenia, że skoro leży to trzeba wziąć bo weźmie ktoś inny. Wszystko by wzięli - nawet radioaktywne kamienie itp.
- LordJuve
- Juventino

Mam cię podać do sądu za zniewagę? Dlaczego mi imputujesz, że jestem złodziejem? :roll:Castiel pisze:Można by wymagać jakiejkolwiek uczciwości bo niby święta czy coś...ale nasz polski i złodziejski naród wychodzi z założenia, że skoro leży to trzeba wziąć bo weźmie ktoś inny. Wszystko by wzięli - nawet radioaktywne kamienie itp.
Jakbyście, smarkacze, przeżyli tak ze 30 lat w komunie to może byście zrozumieli...
- Castiel
- Juventino

:lol:
Fajnie jest widzieć kogoś kto nie uznaje stereotypów. Każdy szkot to sknerus, każdy chińczyk to beznadziejny kierowca, każdy grek to leser, a polak to złodziej...
Mamy przyszytą łatkę jakbyś nie wiedział i może za kilkadziesiąt lat się to zmieni.
Trochę świata zobaczyłem i jak już wyszło na jaw, że jestem polaczkiem to co jakiś czas dało się zauważyć takie hmmm sprawdzanie u ludzi czy portfel jest na właściwym miejscu więc chyba z opinią złodziejstwa miałem więcej doświadczenia niż Ty.
Fajnie jest widzieć kogoś kto nie uznaje stereotypów. Każdy szkot to sknerus, każdy chińczyk to beznadziejny kierowca, każdy grek to leser, a polak to złodziej...
Mamy przyszytą łatkę jakbyś nie wiedział i może za kilkadziesiąt lat się to zmieni.
Trochę świata zobaczyłem i jak już wyszło na jaw, że jestem polaczkiem to co jakiś czas dało się zauważyć takie hmmm sprawdzanie u ludzi czy portfel jest na właściwym miejscu więc chyba z opinią złodziejstwa miałem więcej doświadczenia niż Ty.
- Pan Mietek
- Juventino

Castiel, "Polacy to złodzieje ale mnie to nie dotyczy"? We krwi mamy to złodziejstwo czy jak, że posuwasz się do takich głupich tekstów?
Daję głowę, że w innym kraju też by było podobnie - nawet jeśli założymy, że ludzie są tam porządniejsi to na pewno się znalazło trochę łapczywych ćwoków.
Swoją drogą, jak jesteśmy już w UE (zaraz pewnie na dodatek walutowej
) to droga wolna, możesz się wyzwolić od bycia polaczkiem.
Daję głowę, że w innym kraju też by było podobnie - nawet jeśli założymy, że ludzie są tam porządniejsi to na pewno się znalazło trochę łapczywych ćwoków.
Swoją drogą, jak jesteśmy już w UE (zaraz pewnie na dodatek walutowej
- Castiel
- Juventino

Oczywiście, że margines będzie istniał. Zawsze taki będzie i nikt nic na to nie poradzi.Pan Mietek pisze:Castiel, "Polacy to złodzieje ale mnie to nie dotyczy"? We krwi mamy to złodziejstwo czy jak, że posuwasz się do takich głupich tekstów?
Swoją drogą, jak jesteśmy już w UE (zaraz pewnie na dodatek walutowej) to droga wolna, możesz się wyzwolić od bycia polaczkiem.
Nienawidze UE. Urodziłem się w tym kraju - trudno. Wolałbym w jakimś innym osobiście, ale co poradzić...
Nie jesteśmy złodziejami...kurde...alkoholikami też pewnie nie...hmmm idzie ku lepszemu
Jako ludzie obojętnie jakiej narodowości kojarzymy i lepiej zapamiętujemy złe wydarzenia. Złe skojarzenia itp więc o co się sracie? Według wielu do dzisiaj każdy chinol robi zabawki made in china za miskę ryżu, według wielu każdy holender chodzi zjarany od zielska, każdy arab to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> itp itd
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2012, 17:16 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino

:rotfl:...smutno wiedzieć, że liczba myślących schematami wcale się nie zmniejsza (a pono teraz te ludzie takie oświecone, szczególnie ateiści i wszelkiej maści "wolnomyśliciele").Castiel pisze::lol:
Statystycznie to każdy człowiek ma jednego cycka i jedno jądro...ta, ta...pogmyraj se w majtach i sprawdź, czy ty na pewno masz dwa (a może trafiło ci się trzecie? tak w gratisie po jakimś Chińczyku...
Twoje bzdurne gadanie (i deszczowego) przyczynia się do tego, że ta łatka prędko nie zniknie. Stwierdzanie stereotypu i powtarzanie go tylko utwierdza w przekonaniu, że musi być on "prawdą". Na tej zasadzie na zachodzie myślą, że Polacy to złodzieje (bo jakiś żabojad spotkał złodzieja, akurat Polaka, rozpowiedział i okazało się nagle, że WSZYSCY Polacy to muszą być złodzieje). Oczywiście nikt nie sięgnie do badań (np. statystyk kradzieży w poszczególnych państwach), "higiena" ludzkiego myślenia sugeruje szybkość i prostotę, tak więc: mój niemiecki sąsiad padł ofiarą polskiego złodzieja, szybki wniosek: Polacy to złodzieje.
Oczywiście ty zacząłeś się pewnie głupio szczerzyć i potwierdzać stereotyp jak zauważyłeś, że ludzie sprawdzają kieszonki przy tobie?
Tak i ty oświecony ateista, wolnomyśliciel robisz to samo co 80% ograniczonej umysłowo populacji? Oj nieładnie, nieładnie...idziesz w "tan" z rzeszą wierzących. :lol:Castiel pisze: Jako ludzie obojętnie jakiej narodowości kojarzymy i lepiej zapamiętujemy złe wydarzenia. Złe skojarzenia itp więc o co się sracie? Według wielu do dzisiaj każdy chinol robi zabawki made in china za miskę ryżu, według wielu każdy holender chodzi zjarany od zielska, każdy arab to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> itp itd
Cóż, nie każdy jest socjologiem...ekhm, przepraszam: użytkownikiem mózgu.
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2012, 17:22 przez LordJuve, łącznie zmieniany 3 razy.