Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 19:39

Cabrini_idol pisze:Manolas to obok Bonucciego najlepszy stoper w lidze. Ma 26 lat. Pogra 2 lata. Caldara za rok przyjdzie i co myślicie że wskoczy do podstawy. Nie. Będzie grał Manolas. Dopiero za 2-3 lata go sprzedamy. Pewnie za tyle co go kupimy. Bo jak mówię on ma dopiero 26 lat.

Nie ma na rynku poza Maticiem SP na poziomie Juve. A wydawanie na pośrodki jak Can ponad 40 mln to dopiero głupota.

WsYscy Rugani Rugani. A załóżmy scenariusz, że Rugani nie radzi sobie. Popełnia masę błędów. Zostajemy wtedy ze szklanką Chiellinim, nie lepszym Benatia i dziadziusiem Barzaglim. Sorry ale SO to najważniejsza pozycja w zespole. Nie możemy sobie pozwolić na to. Nie na tym etapie Juventusu. W 2011 czy 2012 Bonucci był klopsem. Popełniał błąd za błędem. Ok uczył się, zdobywał doświadczenie , tak ale wtedy nie aspirowalismy do wygrania LM. Teraz nie ma na to czasu i ryzyko jest za duże.

Ktoś kto uważa Manolasa za polsrodek niech zacznie w końcu oglądać więcej Serie A.

Cancelo, Manolas i Matuidi i ja jestem mega zadowolony. Pogonic Lemine i Rincona oraz Lichego. Okienko 9/10
Środkowy obrońca jest nam niezbędny i tego nie ma co kwestionować, szczególnie, że nie zanosi się na to byśmy dogadali się z Atalantą co do szybszego ściągnięcia Caldary. Tak jak napisałeś, Manolas jest topowym ŚO Serie A i w takich piłkarzy musimy celować jeśli mamy nadzieję na wygranie LM, bo każdy z naszych obecnych stoperów miewał w zeszłym sezonie problemy z kontuzjami, a ten którego przeważnie omijały urazy zdążył już zadebiutować w Milanie. Nie wiadomo czy po ewentualnym zakupie Manolasa w następnym roku po przyjściu Caldary nie pożegnamy się z Benatią, a na piątego nie sprowadzimy jakiegoś weterana do rotacji.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 19:40

Matuidi nie dostanie więcej niż 4 mln. I będzie kosztował 2x mniej. Różnicy w umiejętnościach nie widzę. Tylko wiek. Po co kupować Cana. Jak za rok będą pewnie o wiele ciekawsze nazwiska.
Tak jak pisze , Khedire nie wygryzie ani Can ani Matuidi. A po co nam na ławkę gość za 40 mln z kontraktem na 6 mln. Matuidi jako zmiennik jak znalazł.

Dajcie pracować im. Albo odpalcie FMa :prochno:
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2017, 19:45 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 19:42

Alexinhio-10 pisze:Yaro417 Chlopie ale lawke to sie wzmacnia prospektami, a nie 30latkami. Popatrz na topowe zespoly. Powinnismy kupowac kogos lepszego, lub rownie dobrego co Khedira tak zeby mogl go wygryzc ze skladu.
Chłopie, a wiesz, że jakbyśmy kupili takiego topa (dajmy na to Kante), to Khedira powie, że chce grać bo MŚ i zacznie szukać nowego zespołu....Sami to gracz do podstawy, za dwa lata kończy mu się kontrakt i pewnei wtedy uderzymy po kogoś do podstawy. Matiudi go nie wygryzie, na ławke będzie dobry, doświadczony pomocnik, reprezentant Francji i to z podstawy na ostatnim Euro, a wy tu piszecie jakbyśmy kupowali drugiego Leminę :doh:

Też bym chciał jakiegoś prospekta, ale zobacz za ile poszedł taki Tolisso, czy Bakayoko. A Khedira musi grać. Za rok, po MŚ, moze dopiero wtedy kupimy jakiegoś porządnego ŚP który będzie z Niemcem rywalizował o pierwszą "11", ewentualnie odłożymy tą transakcję na za dwa lata. Pjanić, Khedira, Markiz i Matiudi spokojnie obstawią 2 pozycje na środku pola.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 19:45

Cabrini_idol pisze:Matuidi nie dostanie więcej niż 4 mln. I będzie kosztował 2x mniej. Różnicy w umiejętnościach nie widzę. Tylko wiek. Po co kupować Cana. Jak za rok będą pewnie o wiele ciekawsze nazwiska.
Teraz zarabia 9 mln w PSG. Nie wiem jaki dokładnie jest podatek we Francji, ale już widzę jak gracz ze stajni Raioli grzecznie godzi się na obniżkę pensji.
Nie twierdzę, że Can to jakiś top. Ale ciągle ma spory margines rozwoju. Patrząc na nazwiska z nami łączone, wydaje mi się po prostu najrozsądniejszym wyborem.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Basiek pisze:
Cabrini_idol pisze:Matuidi nie dostanie więcej niż 4 mln. I będzie kosztował 2x mniej. Różnicy w umiejętnościach nie widzę. Tylko wiek. Po co kupować Cana. Jak za rok będą pewnie o wiele ciekawsze nazwiska.
Teraz zarabia 9 mln w PSG. Nie wiem jaki dokładnie jest podatek we Francji, ale już widzę jak gracz ze stajni Raioli grzecznie godzi się na obniżkę pensji.
Nie twierdzę, że Can to jakiś top. Ale ciągle ma spory margines rozwoju. Patrząc na nazwiska z nami łączone, wydaje mi się po prostu najrozsądniejszym wyborem.
Matuidi zarabia 4,5 netto. Ma 30 lat. 4 mln to dobry deal dla niego , powiedzmy na 4 lata umowa.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2017, 19:46 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

CavAllano pisze:
Ty to wiesz, ja to wiem, że to dobry grajek, z marginesem na poprawę. Przyglądałem się jego świetnym występom także w reprezentacji. Ale co tam, przecież zaraz Cię ktoś zaatakuje i powie, że to ogór. :smile: Jak choćby fan BVB, który o kimś takim mógłby sobie pomarzyć. :lol:
W tej chwili jedyną osobą, która kogoś atakuje jesteś ty, na dodatek zupełnie bez powodu. O kimś takim jak Can rzeczywiście mógłbym marzyć, pod warunkiem, że najpierw Watzke wyprzedałby połowę składu z Weiglem, Castro, Gotze, Kagawą czy Guerreiro na czele. A swoją opinię o Niemcu już bodaj dwukrotnie tu argumentowałem. Nie ma powodu do plucia jadem, spokojnie poczekajmy i przekonamy się, kto ma racje. To naprawdę nie rywalizacja o złote kalesony.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 19:47

Cabrini_idol pisze:
Basiek pisze:
Matuidi zarabia 4,5 netto. Ma 30 lat. 4 mln to dobry deal dla niego , powiedzmy na 4 lata umowa.
Czyli podatek wynosi 50 procent. Więc i tak i tak musiałby się zgodzić na obniżkę zarobków. Nie uwierzę, póki nie zobaczę ;) Możesz się mocno zdziwić warunkami Mino :P

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 19:56

Cabrini już obrał znowu jedną linię myślenia i uparcie brnie w swoją krucjatę :confused2: Jak znowu mamy nie wzmocnić pomocy i brać symulanta Matuidiego to ja dziękuję za zapowiedzi atakowania LM.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 19:56

Wygląda na plotkę i to sporą więc wklejam tutaj;
http://www.football-italia.net/106291/j ... k-goretzka

Że niby interesujemy się Goretzką. Chyba trochę bardzo plota :)

Ciekawi mnie jakby sobie poradził Sturaro w dwójce z Pjanicem mając z przodu nasze bogactwo. Miałby wtedy zadania tylko i wyłącznie defensywne.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 20:01

Kamex22 pisze:Wygląda na plotkę i to sporą więc wklejam tutaj;
http://www.football-italia.net/106291/j ... k-goretzka

Że niby interesujemy się Goretzką. Chyba trochę bardzo plota :)

Ciekawi mnie jakby sobie poradził Sturaro w dwójce z Pjanicem mając z przodu nasze bogactwo. Miałby wtedy zadania tylko i wyłącznie defensywne.
Goretzka jest w notesie Paraticiego od bardzo dawna także nasze zainteresowanie nim to nic nowego ;)

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 20:03

Yaro417 pisze:Chłopie, a wiesz, że jakbyśmy kupili takiego topa (dajmy na to Kante), to Khedira powie, że chce grać bo MŚ i zacznie szukać nowego zespołu....Sami to gracz do podstawy, za dwa lata kończy mu się kontrakt i pewnei wtedy uderzymy po kogoś do podstawy. Matiudi go nie wygryzie, na ławke będzie dobry, doświadczony pomocnik, reprezentant Francji i to z podstawy na ostatnim Euro, a wy tu piszecie jakbyśmy kupowali drugiego Leminę :doh:
Odbijam piłeczkę Yaro. Matuidi to też reprezentant przecież. Czego on miałby chcieć ławkować w Juve skoro Khedira nie chce?

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 20:04

Yaro417 pisze:
Alexinhio-10 pisze:Yaro417 Chlopie ale lawke to sie wzmacnia prospektami, a nie 30latkami. Popatrz na topowe zespoly. Powinnismy kupowac kogos lepszego, lub rownie dobrego co Khedira tak zeby mogl go wygryzc ze skladu.
Chłopie, a wiesz, że jakbyśmy kupili takiego topa (dajmy na to Kante), to Khedira powie, że chce grać bo MŚ i zacznie szukać nowego zespołu....Sami to gracz do podstawy, za dwa lata kończy mu się kontrakt i pewnei wtedy uderzymy po kogoś do podstawy. Matiudi go nie wygryzie, na ławke będzie dobry, doświadczony pomocnik, reprezentant Francji i to z podstawy na ostatnim Euro, a wy tu piszecie jakbyśmy kupowali drugiego Leminę :doh:

Też bym chciał jakiegoś prospekta, ale zobacz za ile poszedł taki Tolisso, czy Bakayoko. A Khedira musi grać. Za rok, po MŚ, moze dopiero wtedy kupimy jakiegoś porządnego ŚP który będzie z Niemcem rywalizował o pierwszą "11", ewentualnie odłożymy tą transakcję na za dwa lata. Pjanić, Khedira, Markiz i Matiudi spokojnie obstawią 2 pozycje na środku pola.
Tak odrazu sie obsra i ucieknie do innego klubu. W sezonie jest mnostwo spotkan i sobie pogra. Poza tym jest ulubiencem Loewa.

Mnie nie interesuje co sobie pomysli dany zawodnik, tylko zeby zespol zostal wzmocniony. Jak pokazal final LM, brakuje nam przecinaka w srodku pola.

RICTOR :ok: proste

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 20:12

Jak już tak mamy oszczędzać i zadowalać się opcją przejściową pod tytułem Matuidi to wolę żebyśmy wzięli Renato Sanchesa wokół którego kręci się rzekomo Milan, bo z niego jeszcze coś może być (chociaż idealne rozwiązanie to to nie jest, nie oszukujmy się). Matuidi prochu już nie wymyśli i za dwa sezony będzie tylko obciążał budżet a my się będziemy denerwować bo nikt go nie będzie chciał od nas odkupić.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 20:14

RICTOR Bo Khedira ma pewny plac gry u Joachima Löwa, chyba że przyspawałby się do ławki w jakimś klubie. Matiudi to jednak trochę gorszy piłkarz, porównywalny, ale jednak gorszy i ma niezłą konkurencję w kadrze i nawet grając w jakimś klubie regularnie nie musi się załapać do podstawy repry Francji. Khedira się załapie na 1000 % ;)
Alexinhio-10 pisze:Mnie nie interesuje co sobie pomysli dany zawodnik, tylko zeby zespol zostal wzmocniony. Jak pokazal final LM, brakuje nam przecinaka w srodku pola.
Tak, Marotty i Agnellego też nie obchodzi i dlatego rok temu odszedł Pogba, a teraz Bonu. A nie czekaj....przecież to my chcieliśmy ich opchnąć, a ich zdanie nie miało żadnego wpływu na transfer out
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2017, 20:17 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 20:18

Nie powiem, że na pewno nie. Ale osobiście nie wydaje mi się żeby Matuidi pchał się z "być może ławki" w PSG na "pewną ławkę" w Turynie. Ta ławka w Paryżu na pewno lepiej płatna, do tego rodzina i przyjaciele blisko. A PSG i tak go pewnie zaproponuje każdemu klubowi w PL zanim w ogóle rozważy sprzedaż do nas.

Zablokowany