LaLiga
- bendzamin
- Redaktor
Starting XI: Casillas; Altintop, Ramos, Carvalho, Coentrao; Lass, Xabi, Pepe; Ronaldo, Higuain, Benzema
Uuuaa, chyba troche Mourinho zaskoczyl. Altintop zaczyna od pierwszej minuty chyba pierwszy mecz w Madrycie, do tego odkurzony Carvahlo, Pepe w srodku pomocy i niespodzianka na prawej obronie. Powinno byc ciekawie.
Uuuaa, chyba troche Mourinho zaskoczyl. Altintop zaczyna od pierwszej minuty chyba pierwszy mecz w Madrycie, do tego odkurzony Carvahlo, Pepe w srodku pomocy i niespodzianka na prawej obronie. Powinno byc ciekawie.
- Wojtek
- Juventino
Dla porównania skład Barsy:
FC Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Alexis, Cesc, Messi
Fajnie że Mou postanowił dać szanse Benzemie i Igle razem od 1 min. Licze na Real ale jeśli dzisiaj nie wygrają mogą się pożegnać z obroną tytułu.
PS.Ma ktoś link do polskiej transmisji?
FC Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Alexis, Cesc, Messi
Fajnie że Mou postanowił dać szanse Benzemie i Igle razem od 1 min. Licze na Real ale jeśli dzisiaj nie wygrają mogą się pożegnać z obroną tytułu.
PS.Ma ktoś link do polskiej transmisji?
- Wojtek
- Juventino
Tutaj transmisja meczu właśnie z tego kanału, nie tnie siękosciu88 pisze:Na sportklubie leci.

Real jeden strzał = bramka

Oby tak do końca.
- stahoo
- Juventino
Pierwsza połowa to dla mnie dobry mecz. Dobry, bo nastawiłem się na taktyczny Real i taki widziałem. 4-3-3 przechodzące w 5-3-2 robi swoje. Barca bije głowa w mur. Ronaldo na skrzydle, mający konkretne zadania taktyczne, jak w United, i jest... o wiele lepszy. Alves ma dużo kłopotów.
Bramka raczej konto Pique niż Pinto. Zachował się bardzo pasywnie, a CR to wykorzystał.
Dwa błędy sedziego: żółtko dla Pepe (mógł się wstrzymać) i odgwizdany spalony Sancheza, którego nie było.
Bramka raczej konto Pique niż Pinto. Zachował się bardzo pasywnie, a CR to wykorzystał.
Dwa błędy sedziego: żółtko dla Pepe (mógł się wstrzymać) i odgwizdany spalony Sancheza, którego nie było.
- Machnes
- Juventino
Jak dla mnie to Altintop gra bardzo slabo, Iniesta ze 2 razy ogral go jak dzieckoWojtek pisze:Altintop pozytywnie!. Messi słabizna![]()
Oby tak do końca.

- Dante93
- Juventino
Ueee oglądałem tak mniej więcej od 17 minuty (więc gola nie widziałem) i jak dla mnie Ronaldo gra... piacH? Dużo podań do nikogo, złe wybory, zero błysku, bierność i pasywność.stahoo pisze: Ronaldo na skrzydle, mający konkretne zadania taktyczne, jak w United, i jest... o wiele lepszy.
Messi również bez błysku, przyćmiony lipnością tego spotkania
Jak tak grają 2 najlepsze zespoły świata to dla mnie to żenua, tyle błędów w ustawieniu/wybiciu piłki/ przyjęciu to ja dawno nie widzialem. Do drugiej połowy zapewne nie przysiąde, bo szkoda oczu.

Do tego Ci komentatorzy ze SK, jarający sie każdym dotknięciem piłki przez graczy Barcelony

No ale można sie przyzwyczaić, że te meczy to już bardziej spektakl niż sport. I dlatego właśnie całego 'gran derbi' od x lat nie obejrzałem i zapewne przez xx lat nie obejrze.
- eXoN
- Juventino
Słabo trochę w przodzie, ale w obronie bardzo dobrze, więc nie wiem czemu stwierdzenie, że bardzo słabo. Osobiście chciałbym go u nas zobaczyć :-DMachnes pisze:Jak dla mnie to Altintop gra bardzo slabo, Iniesta ze 2 razy ogral go jak dzieckoWojtek pisze:Altintop pozytywnie!. Messi słabizna![]()
Oby tak do końca.a Messi faktycznie schowany, ale pewnie się jeszcze rozkręci
- Piotrekmmz
- Juventino
Jak Pepe nie powinien dostać żółtej kartki, to tym bardziej Pique. Piękny teatrzyk w wykonaniu Pepe :lol:stahoo pisze:Dwa błędy sedziego: żółtko dla Pepe (mógł się wstrzymać)
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Coby nie było, nigdy za Ronaldo nie przepadałem, ale nie rozumiem tego dlaczego tak pieprzycie. "Kiedy Mourinho zdecyduje się grać bez Ronaldo etc.", teraz ten go krytykuje chociaż to jeden z nielicznych zawodników, który działa w ofensywie, walczy w obronie tak, że prawą stroną Barcelona bardzo rzadko atakuje. No i strzelił bramkę, a to najważniejsze.Dante93 pisze:Ueee oglądałem tak mniej więcej od 17 minuty (więc gola nie widziałem) i jak dla mnie Ronaldo gra... piacH? Dużo podań do nikogo, złe wybory, zero błysku, bierność i pasywność.
- Machnes
- Juventino
moze to moja subiektywna ocena ale mam wrazenie, ze to taka bomba, tak jak u nas BonuccieXoN pisze:Słabo trochę w przodzie, ale w obronie bardzo dobrze, więc nie wiem czemu stwierdzenie, że bardzo słabo. Osobiście chciałbym go u nas zobaczyć :-DMachnes pisze:Jak dla mnie to Altintop gra bardzo slabo, Iniesta ze 2 razy ogral go jak dzieckoWojtek pisze:Altintop pozytywnie!. Messi słabizna![]()
Oby tak do końca.a Messi faktycznie schowany, ale pewnie się jeszcze rozkręci
EDIT. Wlasnie przed chwila padla bramka dla Barcy po rzucie roznym, a Altintop popisal sie kapitalnym wybiciem pilki chwile wczesniej. Moze faktycznie sie myle

- eXoN
- Juventino
Stary nie porównuj naszego Leosia do Altintopa, który rozgrywa dobry mecz -nie kapitalny, nie bardzo dobry, ale po prostu dobry mecz. I jeśli kogoś winić w Realu to na pewno nie TurkaMachnes pisze:
moze to moja subiektywna ocena ale mam wrazenie, ze to taka bomba, tak jak u nas Bonucci
:-D
- Pan Mietek
- Juventino
Pepe w tym meczu zasłynął z czegoś nowego. Najpiew zrobił klasycznego "Busquetsa" a potem chamsko nadepnął Mesjaszowi na dłoń. Powinien sobie odpocząć przez dobrych kilka meczów.
Komentator Sportklubu jest fajny. Bardzo lubię tego gościa, także ze względu na komentowanie pokera na tym kanale:
"Pepe lekko kopnął go w nogę a ten się turla jak po dywanie u babci"
Komentator Sportklubu jest fajny. Bardzo lubię tego gościa, także ze względu na komentowanie pokera na tym kanale:
"Pepe lekko kopnął go w nogę a ten się turla jak po dywanie u babci"
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012, 23:31 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Pepe to jednak dziwny zawodnik. Raz, że chyba zazdrość go zżera i też chce, jak Busquets, swoje konto na filmwebie. Dwa, to zwierze, które nad sobą nie panuje. Podeptał Messiego mocno perfidnie, wpierw patrząc pod nogi.