LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 21:39

Starting XI: Casillas; Altintop, Ramos, Carvalho, Coentrao; Lass, Xabi, Pepe; Ronaldo, Higuain, Benzema

Uuuaa, chyba troche Mourinho zaskoczyl. Altintop zaczyna od pierwszej minuty chyba pierwszy mecz w Madrycie, do tego odkurzony Carvahlo, Pepe w srodku pomocy i niespodzianka na prawej obronie. Powinno byc ciekawie.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 21:49

Dla porównania skład Barsy:

FC Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Alexis, Cesc, Messi

Fajnie że Mou postanowił dać szanse Benzemie i Igle razem od 1 min. Licze na Real ale jeśli dzisiaj nie wygrają mogą się pożegnać z obroną tytułu.

PS.Ma ktoś link do polskiej transmisji?

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:06

a w tv mozna gdzies obejrzec?

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:12

Na sportklubie leci.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:52

kosciu88 pisze:Na sportklubie leci.
Tutaj transmisja meczu właśnie z tego kanału, nie tnie się :ok: Jedyne co mnie wkurza w komentarzy to: "Dani Alvis".

Real jeden strzał = bramka :smile: Dobrze w obronie, dobre odbiory. Altintop pozytywnie!. Messi słabizna :whistle:
Oby tak do końca.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:53

Pierwsza połowa to dla mnie dobry mecz. Dobry, bo nastawiłem się na taktyczny Real i taki widziałem. 4-3-3 przechodzące w 5-3-2 robi swoje. Barca bije głowa w mur. Ronaldo na skrzydle, mający konkretne zadania taktyczne, jak w United, i jest... o wiele lepszy. Alves ma dużo kłopotów.

Bramka raczej konto Pique niż Pinto. Zachował się bardzo pasywnie, a CR to wykorzystał.

Dwa błędy sedziego: żółtko dla Pepe (mógł się wstrzymać) i odgwizdany spalony Sancheza, którego nie było.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:59

Wojtek pisze:Altintop pozytywnie!. Messi słabizna :whistle:
Oby tak do końca.
Jak dla mnie to Altintop gra bardzo slabo, Iniesta ze 2 razy ogral go jak dziecko :wink: a Messi faktycznie schowany, ale pewnie się jeszcze rozkręci :)

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:01

stahoo pisze: Ronaldo na skrzydle, mający konkretne zadania taktyczne, jak w United, i jest... o wiele lepszy.
Ueee oglądałem tak mniej więcej od 17 minuty (więc gola nie widziałem) i jak dla mnie Ronaldo gra... piacH? Dużo podań do nikogo, złe wybory, zero błysku, bierność i pasywność.
Messi również bez błysku, przyćmiony lipnością tego spotkania :smile:
Jak tak grają 2 najlepsze zespoły świata to dla mnie to żenua, tyle błędów w ustawieniu/wybiciu piłki/ przyjęciu to ja dawno nie widzialem. Do drugiej połowy zapewne nie przysiąde, bo szkoda oczu. :prochno:
Do tego Ci komentatorzy ze SK, jarający sie każdym dotknięciem piłki przez graczy Barcelony :prochno: A i najbardziej rozbiło mnie jak to po dwóch dosyć lekkich faulach Pepe sie czołgał po murawie, co Panowie komentatorzy skrzętnie odnotowali i napiętnowali, po czym gdy któryś grajek Barcy dostatał równie lekki faul i robił dokladnie to co Portugalczyk, nawet słowem sie do tego nie odnieśli :doh:
No ale można sie przyzwyczaić, że te meczy to już bardziej spektakl niż sport. I dlatego właśnie całego 'gran derbi' od x lat nie obejrzałem i zapewne przez xx lat nie obejrze. :smile:

eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:01

Machnes pisze:
Oby tak do końca.
Jak dla mnie to Altintop gra bardzo slabo, Iniesta ze 2 razy ogral go jak dziecko :wink: a Messi faktycznie schowany, ale pewnie się jeszcze rozkręci :)
Słabo trochę w przodzie, ale w obronie bardzo dobrze, więc nie wiem czemu stwierdzenie, że bardzo słabo. Osobiście chciałbym go u nas zobaczyć :-D

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:03

stahoo pisze:Dwa błędy sedziego: żółtko dla Pepe (mógł się wstrzymać)
Jak Pepe nie powinien dostać żółtej kartki, to tym bardziej Pique. Piękny teatrzyk w wykonaniu Pepe :lol:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:05

Dante93 pisze:Ueee oglądałem tak mniej więcej od 17 minuty (więc gola nie widziałem) i jak dla mnie Ronaldo gra... piacH? Dużo podań do nikogo, złe wybory, zero błysku, bierność i pasywność.
Coby nie było, nigdy za Ronaldo nie przepadałem, ale nie rozumiem tego dlaczego tak pieprzycie. "Kiedy Mourinho zdecyduje się grać bez Ronaldo etc.", teraz ten go krytykuje chociaż to jeden z nielicznych zawodników, który działa w ofensywie, walczy w obronie tak, że prawą stroną Barcelona bardzo rzadko atakuje. No i strzelił bramkę, a to najważniejsze.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:09

eXoN pisze:
Machnes pisze:
Oby tak do końca.
Słabo trochę w przodzie, ale w obronie bardzo dobrze, więc nie wiem czemu stwierdzenie, że bardzo słabo. Osobiście chciałbym go u nas zobaczyć :-D
moze to moja subiektywna ocena ale mam wrazenie, ze to taka bomba, tak jak u nas Bonucci :wink:

EDIT. Wlasnie przed chwila padla bramka dla Barcy po rzucie roznym, a Altintop popisal sie kapitalnym wybiciem pilki chwile wczesniej. Moze faktycznie sie myle :D

eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:17

Machnes pisze:
moze to moja subiektywna ocena ale mam wrazenie, ze to taka bomba, tak jak u nas Bonucci :wink:
Stary nie porównuj naszego Leosia do Altintopa, który rozgrywa dobry mecz -nie kapitalny, nie bardzo dobry, ale po prostu dobry mecz. I jeśli kogoś winić w Realu to na pewno nie Turka

:-D

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:29

Pepe w tym meczu zasłynął z czegoś nowego. Najpiew zrobił klasycznego "Busquetsa" a potem chamsko nadepnął Mesjaszowi na dłoń. Powinien sobie odpocząć przez dobrych kilka meczów.

Komentator Sportklubu jest fajny. Bardzo lubię tego gościa, także ze względu na komentowanie pokera na tym kanale:
"Pepe lekko kopnął go w nogę a ten się turla jak po dywanie u babci"
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012, 23:31 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:31

Pepe to jednak dziwny zawodnik. Raz, że chyba zazdrość go zżera i też chce, jak Busquets, swoje konto na filmwebie. Dwa, to zwierze, które nad sobą nie panuje. Podeptał Messiego mocno perfidnie, wpierw patrząc pod nogi.

ODPOWIEDZ