Polityka
- Azazel
 - Juventino

Może nie powinno się to kwalifikować to tematu "Polityka", ale program TVN udowadnia swoją wiarygodność: angażując przedstawiciele amerykańskiej Polonii, który nadawał z Ursynowa 
 . I czy w takim razie nie możemy mówić o manipulacji? A kto wie, czy podobnych metod nie stosuje np. TVP?

- mateo369
 - Juventino

wydaje mi się, że nie o manipulacji a raczej o kompromitacji TVN. Choć z drugiej strony trudno uwierzyć, że pracują tam aż tacy kretyni i uwierzyli na słowo, bo przecież sprawdzić wiarygodność nie było trudno. Tak czy inaczej gratulacje dla chłopakówK.M. pisze:Może nie powinno się to kwalifikować to tematu "Polityka", ale program TVN udowadnia swoją wiarygodność: angażując przedstawiciele amerykańskiej Polonii, który nadawał z Ursynowa. I czy w takim razie nie możemy mówić o manipulacji? A kto wie, czy podobnych metod nie stosuje np. TVP?
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
						- deszczowy
 - Juventino

Jaka ładna inicjatywa! Szkoda tylko, że pewnie Kościół oznajmi, że absolutnie wszystkie budynki, jakie mają są przez nich użytkowane i nie ma najmniejszych szans na chrześcijańskie miłosierdzie. Bo kasa musi się zgadzać.
Aha, i jeszcze jedno. Biały Dom wpiął się na prezesa wszystkich zamachniętych i odpisał na petycję, którą wysmażył zakon Jarosława. Mówiąc krótko - nie zawracajcie nam głowy i taplajcie się w tym błocie sami.
Tyle przegrać. Śmiechłę
PS. Czekam na projekt ustawy wprowadzającej wizy dla Amerykańców

Aha, i jeszcze jedno. Biały Dom wpiął się na prezesa wszystkich zamachniętych i odpisał na petycję, którą wysmażył zakon Jarosława. Mówiąc krótko - nie zawracajcie nam głowy i taplajcie się w tym błocie sami.
Tyle przegrać. Śmiechłę
PS. Czekam na projekt ustawy wprowadzającej wizy dla Amerykańców
- Skibil
 - Redaktor

Jak to ładnie nazwałeś "chrześcijańskie miłosierdzie" przejawia się w setkach innych inicjatyw. Z jakiej racji kościół ma oddawać za darmo swoje majątki? Równie dobrze to państwo może zorganizować taką pomoc bezdomnym w budynkach które kościół tylko udostępni, a nie odda. Ty byś oddał część swojego mieszkania bezdomnym, bo Cię premier czy jakiś minister "poprosi"? Dlaczego nie zwrócić się do majętnych Francuzów, którzy mają po kilka domów, a stale mieszkają tylko w jednym? Może znajdą się jacyś przedsiębiorcy z budynkami, których nie używają.deszczowy pisze:Jaka ładna inicjatywa! Szkoda tylko, że pewnie Kościół oznajmi, że absolutnie wszystkie budynki, jakie mają są przez nich użytkowane i nie ma najmniejszych szans na chrześcijańskie miłosierdzie. Bo kasa musi się zgadzać
Twoje podejście do KK jest żałosne.
- Wiking
 - Juventino

- Podziekował: 14 razy

Deszczu niestety prezentuję postawę ateizmu wojującego, a nie intelektualnegoSkibil o deszczowym pisze: Twoje podejście do KK jest żałosne.
Co do propozycji Pani Cecile:
Koncepcja godna najtęższych umysłów komunistycznych:
- dajmy biednym cudzą własność, ale od naszego wara
Ciekaw jestem ile zieloni z własnych zasobów wygospodarowali dla bezdomnych? Gdyby jeszcze to wyglądało tak:
- My daliśmy dach nad głową 100 ludziom, dołóżcie coś od siebie!
ale nie, lepiej powiedzieć:
- Wy dajcie, a my policzymy ile wyszło!
- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Nie rozumiem Deszczu, czemu wciąż nabijasz się z teorii zamachu skoro sam widzisz, że w miarę upływu czasu wychodzą kolejne dziwne sprawy związane z katastrofą i właściwie wciąż niczego nie wyjaśniono.
Śmiałeś się po zwolnieniu Gmyza a później Pan Prokurator mówi "no, faktycznie pokazało trotyl ale to trzeba jeszcze miesięcy testów" mimo że wcześniej zarzekał się, że nie znaleźli żadnych śladów TNT.
Teraz biały dom umywa ręce powołując się na konwencję chicagowską, którą natychmiast uzgodnił Tusk z Putinem a dotyczy ona lotów cywilnych. Politycy PIS od razu mówili, że wybranie tej konwencji to jawna kpina.
Ty wciąż jednak wydajesz się obstawać przy opcji: Antek oszołom wierzy w rosyjskich ninja a samolot spadł bo mgła i pijany Błasik. Dlaczego? Naprawdę aż tak śmieszny wydaje się być zamach przy tym co wygaduje prokurator, że badali wrak detektorami, które nie odróżniają kiełbasy od trotylu?
Świetnie to wszystko podsumował w swoim najnowszym felietonie Ziemkiewicz piszący o wyjaśnianiu katastrofy w taki sam sposób jak tłumaczył się Wałęsa. Mowa magdalenkowa.
"Nigdy im nic nie podpisałem, mogę przysięgnąć na Matkę Boską. No, podpisałem, ale nie współpracowałem. No, współpracowałem, ale nie donosiłem. No, donosiłem, ale nikomu nie zaszkodziłem. No, może zaszkodziłem, ale przecież ich oszukałem."

Śmiałeś się po zwolnieniu Gmyza a później Pan Prokurator mówi "no, faktycznie pokazało trotyl ale to trzeba jeszcze miesięcy testów" mimo że wcześniej zarzekał się, że nie znaleźli żadnych śladów TNT.
Teraz biały dom umywa ręce powołując się na konwencję chicagowską, którą natychmiast uzgodnił Tusk z Putinem a dotyczy ona lotów cywilnych. Politycy PIS od razu mówili, że wybranie tej konwencji to jawna kpina.
Ty wciąż jednak wydajesz się obstawać przy opcji: Antek oszołom wierzy w rosyjskich ninja a samolot spadł bo mgła i pijany Błasik. Dlaczego? Naprawdę aż tak śmieszny wydaje się być zamach przy tym co wygaduje prokurator, że badali wrak detektorami, które nie odróżniają kiełbasy od trotylu?
Świetnie to wszystko podsumował w swoim najnowszym felietonie Ziemkiewicz piszący o wyjaśnianiu katastrofy w taki sam sposób jak tłumaczył się Wałęsa. Mowa magdalenkowa.
"Nigdy im nic nie podpisałem, mogę przysięgnąć na Matkę Boską. No, podpisałem, ale nie współpracowałem. No, współpracowałem, ale nie donosiłem. No, donosiłem, ale nikomu nie zaszkodziłem. No, może zaszkodziłem, ale przecież ich oszukałem."
					Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2012, 19:05 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

- Castiel
 - Juventino

Żeby zbliżyć się choć troszkę do swojego guru, któremu znacznie bliżej było to hipisa niż do dzisiejszego biznesmena w sutannie?Skibil pisze:Z jakiej racji kościół ma oddawać za darmo swoje majątki?
Tak przy okazji nie męczą was już te tematy - kościół, Smoleńsk? Ja uwarzam, że dla tych co nie mają co robić to idealne ciuloploty i to się będzie ciągnąć przez lata jak pojazdy po żydach i np to, że za komuny było lepiej...
- Vimes
 - Juventino

Fragment artykułu "Tak mielą młyny kościelnej pomocy":

Tylko tyle robi jedna kościelna organizacja, ale niektórym Kościół zawsze będzie kojarzyć się z wyciąganiem pieniędzy.Największą kościelną organizacją charytatywną jest Caritas. Co roku udziela pomocy o wartości kilkuset milionów złotych. W 2011 roku było to blisko 500 mln zł. Pomaga potrzebującym w kraju, ale także za granicą ofiarom klęsk żywiołowych, wojen. Organizacja zatrudnia 4,5 tys. pracowników, a wspiera ich ponad 100 tys. wolontariuszy. Z opublikowanego w lutym raportu KAI o finansach Kościoła wynika, że Caritas w całym kraju prowadzi 9 tys. punktów pomocy materialnej, psychologicznej oraz prawnej. Utrzymuje ponad 200 wypożyczalni sprzętu rehabilitacyjnego, z których korzysta 13 tys. osób, prowadzi ponad 170 stacji opieki zajmujących się 324 tys. osobami starszymi i chorymi, a także dziewięć hospicjów stacjonarnych z 200 miejscami dla chorych oraz 46 hospicjów domowych, z których rocznie korzysta około 4,5 tys. osób. Caritas udziela pomocy ponad 7 tys. bezdomnym, zapewniając im dach nad głową w noclegowniach i schroniskach dla bezdomnych kobiet i mężczyzn. Prowadzi 106 jadłodajni, w których codziennie wydaje się ponad 23 tysiące posiłków.
- Wiking
 - Juventino

- Podziekował: 14 razy

Jakoś czytając Biblię nigdy nie udało mi się trafić na fragmenty o dragach, ani wolnej miłości ze wszystkimi.Castiel pisze:Żeby zbliżyć się choć troszkę do swojego guru, któremu znacznie bliżej było to hipisa niż do dzisiejszego biznesmena w sutannie?Skibil pisze:Z jakiej racji kościół ma oddawać za darmo swoje majątki?
Jak ludzie mają kompleks na punkcie księży/hierarchii kościelnej i muszą przynajmniej raz na tydzień spróbować zrobić wjazd na powyższe, to się nie dziw, że inni nie dają sobie pluć w twarz.Castiel pisze: Tak przy okazji nie męczą was już te tematy - kościół, Smoleńsk? Ja uwarzam, że dla tych co nie mają co robić to idealne ciuloploty i to się będzie ciągnąć przez lata jak pojazdy po żydach i np to, że za komuny było lepiej...
W kwestii Smoleńska też nie ma się co dziwić, że rozmowy co i raz się przewijają - a to okazuje się, że ciała zamieniono, a to prokuratura twierdzi, że TNT nie było, podczas gdy urządzenia badawcze twierdziły wręcz przeciwnie...
- Pan Mietek
 - Juventino

Chyba Uważam, rzeCastiel pisze:Tak przy okazji nie męczą was już te tematy - kościół, Smoleńsk? Ja uwarzam, że dla tych co nie mają co robić to idealne ciuloploty i to się będzie ciągnąć przez lata jak pojazdy po żydach i np to, że za komuny było lepiej...
Jak można pisać, że temat jest męczący kiedy ta sprawa to jeden wielki bajzel? Zgoda, dla przeciętnego człowieka może to już być nużące ale wyobrażasz sobie, żeby Ci, którzy stracili bliskich w tej katastrofie mieli odpuścić? :doh: Po takim potraktowaniu sprawy.......
Kościół ma niejeden grzech na sumieniu i jest coś takiego jak konstruktywna krytyka Kościoła, tyle, że Ty tego nie robisz, a tym bardziej nie robi tego deszczowy. On ze szczęścia wali pod biurkiem kiedy znajdzie jakąkolwiek bzdurę o Kościele. Mało tego - teraz nic nie znalazł :lol:Castiel pisze:Żeby zbliżyć się choć troszkę do swojego guru, któremu znacznie bliżej było to hipisa niż do dzisiejszego biznesmena w sutannie?
- jacekchr
 - Juventino

A ja nie cierpię polityki!

Co nas nie zabije... to nas wzmocni!!
--
Właśnie kupiłem tani projekt domu i na wiosnę startuję z budową!
						--
Właśnie kupiłem tani projekt domu i na wiosnę startuję z budową!
- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Jeśli komuś się przejadł Smoleńsk i ten nasz polski ciemnogród to francuski muzułmanin, gej i feminista zaprasza do meczetu dla gejów. Ktoś z postępowych wpadnie?

- Skibil
 - Redaktor

Gdyby był obrzezany i czarny to miałby cały pakiet.Ouh_yeah pisze:Jeśli komuś się przejadł Smoleńsk i ten nasz polski ciemnogród to francuski muzułmanin, gej i feminista zaprasza do meczetu dla gejów. Ktoś z postępowych wpadnie?
- Juras_Senat
 - Qualità Juventino

Nope. Musiałby być jeszcze rudy.Skibil pisze:Gdyby był obrzezany i czarny to miałby cały pakiet.Ouh_yeah pisze:Jeśli komuś się przejadł Smoleńsk i ten nasz polski ciemnogród to francuski muzułmanin, gej i feminista zaprasza do meczetu dla gejów. Ktoś z postępowych wpadnie?
- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Kupiłem sobie drugi numer tego nowego dwutygodnika (a już zaraz tygodnika) "W sieci", o którym tutaj wspominano. Muszę powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczony. Po pierwsze dostępnością bo zauważyłem go przypadkiem w Żabce, o tak, kilka sztuk leżących obok Newsweeka i Polityki. Cena też w porządku bo 56 stron w dużym formacie za 2,90. Artykułów bardzo dużo, bardzo ciekawych, oczywiście większość mniej lub bardziej związana z tematem z okładki czyli niszczeniem wolnych mediów w Polsce i Platformie jako partii wybitnie nie znoszącej krytyki. Nie zdołałem jeszcze przebrnąć przez wszystko bo jest tego prawdziwe zatrzęsienie ale czytelnicy Uważam rze na pewno będą zadowoleni - krytycznie, ostro, gorzko ze szczyptą takiego czarnego humoru. Szczególnie przypadł mi do gustu tekst Wildsteina o tym, że "III RP to świat na opak gdzie szuje nauczają moralności, oszuści rozliczają prawdomównych a zdrajcy wystawiają cenzurki patriotyzmu".
"W sieci" ma wielki potencjał i mocny początek o czym pisze sam naczelny (nakład tego numeru to 200 tys).

"W sieci" ma wielki potencjał i mocny początek o czym pisze sam naczelny (nakład tego numeru to 200 tys).