Mercato (Lato 2015)
- booyak
- Juventino
Ja natomiast wierze że odejście Conte nie będzie dla nas tragedią aż tak wielką jaką rysujesz ją Ty i lwia część osób komentujących tutaj ostatnie wydarzenia. Stąd odmienne zdanie na temat chęci(?) Vidala na zmianę klubu na ManU. Do póki największe gwiazdy zostaną z nami jestem pewien że poniżej pewnego poziomu nie zejdziemy a co za tym idzie nadal będzie szansa na rozwój w niedalekiej przyszłości. Dopóki gracze tacy jak Arturo, Pogba czy Tevez są u nas to o przyszłość jestem spokojny mimo zatrudnienia na stanowisku karykatury trenera.zahor pisze:Do niedawna miałem nadzieję że Juventus ściga się, albo przynajmniej niebawem ma zamiar, w tej samej kategorii co najsilniejsi. Że nawet jeżeli obecnie pałęta się dość daleko za ich plecami, to za moment spróbuje przypuścić szturm i ich dogonić. Wygląda niestety na to, że oni tam biegną maraton na pełnym dystansie, a Juventus rywalizuje na krótszej trasie, w kategorii niepełnosprawnych oldbojów. Do niej się zapisał i w niej zamierza walczyć o złoto. Jeżeli Vidal czuje że może przebiec pełen dystans i pokonać każdego, nie będę miał mu za złe jeżeli podejmie próbę.
Wczoraj też byłem bliski podobnych wniosków, tego że Juventus rezygnując z Conte robi wielki krok w tył i zamiast gonić europejską czołówkę oddala się od niej. Dziś dostrzegam jednak pewne pozytywy zaistniałej sytuacji i uważam że jego odejście może nie być w cale takie złe dla dalszego rozwoju klubu. Warunkiem jest 'przebidowanie' sezonu z Allegrim ażeby w przyszłości znaleźć odpowiedniego człowieka który pociągnie to co zaczął Conte.
Zgadza sięzahor pisze:Czemu? A temu, że mówimy o dwóch zupełnie różnych światach, o klubach które w żaden sposób ze sobą nie rywalizują, mają zupełnie odmienne cele, problemy, egzystują w całkowicie różnych realiach.

★ ★ ★
- Virgil
- Juventino
haha stronę temu pisałem o Pastore do wyjęcia w stylu Zezola, grał w Serie A , pasuje do formacji Maxa
Buffon
Lichsteiner-Chellini-Bonucci-Evra(przykładowo)
Vidal-Pirlo-Pogba
Pastore
Tevez Llorenete
nie wygląda źle
ławka : Abate, Caceres,Ogbonna,Asa, Marchisio,Barzargli, Giovinco
Candreva + jacyś napastnicy koniecznie, może wróci pomysł Moraty albo lepiej Lukaku którego można tanio w miarę wyrwać.
Buffon
Vidal-Pirlo-Pogba
Pastore
Tevez Llorenete
nie wygląda źle
Candreva + jacyś napastnicy koniecznie, może wróci pomysł Moraty albo lepiej Lukaku którego można tanio w miarę wyrwać.
- kogut
- Juventino
Zdecydowanie za dużo FM-a.Virgil pisze:haha stronę temu pisałem o Pastore do wyjęcia w stylu Zezola, grał w Serie A , pasuje do formacji Maxa
Buffon
Vidal-Pirlo-Pogba
Pastore
Tevez Llorenete
nie wygląda źle
- Virgil
- Juventino
Tak bardzo dużo FM-a bo sprowadzimy przykładowo Pastore do pierwszego składu i lewego obrońcę (przykładowo Evra). Obaj piłkarze o takiej charakterystyce potrzebni Maxowi do klepania tego co lubi.
To mi dopiero FM :rotfl:
To mi dopiero FM :rotfl:
- zahor
- Juventino
Żeby była jasność - dla mnie najgorsze nie jest to, że prowadzić przez najbliższy sezon Juventus będzie trener gorszy niż poprzedni. Że przegramy jeden czy drugi mecz, który z Conte byśmy wygrali? Trudno. Że przez gorszy sezon przygotowawczy mogą być problemy z kontuzjami? Bywa. Że Pirlo może pójść w odstawkę albo poprosić o transfer? Do przełknięcia. Za rok może się pojawić na rynku kilku lepszych trenerów, może nawet lepszych niż Conte, do tego czasu raczej nie wydarzy się katastrofa. Dla mnie prawdziwym problemem jest to, że jeżeli zacząć wszystkie te fakty połączyć do kupy, to układać w logiczną całość zaczyna się to wszystko dopiero wtedy, kiedy uznamy że zarząd nie absolutnie żadnych ambicji co do wyskoczenia poza poziom, o którym pisałem - gdzieś między Benfiką a Zenitem.booyak pisze: Ja natomiast wierze że odejście Conte nie będzie dla nas tragedią aż tak wielką jaką rysujesz ją Ty i lwia część osób komentujących tutaj ostatnie wydarzenia. Stąd odmienne zdanie na temat chęci(?) Vidala na zmianę klubu na ManU. Do póki największe gwiazdy zostaną z nami jestem pewien że poniżej pewnego poziomu nie zejdziemy a co za tym idzie nadal będzie szansa na rozwój w niedalekiej przyszłości. Dopóki gracze tacy jak Arturo, Pogba czy Tevez są u nas to o przyszłość jestem spokojny mimo zatrudnienia na stanowisku karykatury trenera.
Wczoraj też byłem bliski podobnych wniosków, tego że Juventus rezygnując z Conte robi wielki krok w tył i zamiast gonić europejską czołówkę oddala się od niej. Dziś dostrzegam jednak pewne pozytywy zaistniałej sytuacji i uważam że jego odejście może nie być w cale takie złe dla dalszego rozwoju klubu. Warunkiem jest 'przebidowanie' sezonu z Allegrim ażeby w przyszłości znaleźć odpowiedniego człowieka który pociągnie to co zaczął Conte.
Conte w roli trenera nie jest idealny, a jako menedżer radziłby sobie chyba jeszcze słabiej, ale nie róbmy z niego jednego z tych gimbusów, którzy raz na jakiś czas wpadają tutaj i wypisują "Out: Giovinco (18 mln), Quagliarella (15), Padoin (10), Pirlo (20), Storari (10), Isla (17), In: Verratti (25), Shaqiri (15), Cavani (30), Coentrao (15) Rodriguez (28) i Liga Mistrzów nasza, Marotta na co czekasz!!!!111jeden". Bardzo chciałbym naiwnie wierzyć, że Anetek poleciał w kulki, odwidziało mu się, miał muchy w nosie, dostał ofertę z FIGC, z PSG albo skąd tam jeszcze, ale obawiam się że tym, kto odwalił manianę jest jednak zarząd a reakcja trenera, nawet jeżeli dość porywcza, była uzasadniona.
Podsumowując - dla mnie rezygnacja Conte jest katastrofą dlatego, że najpewniej symbolizuje wywieszenie białej flagi w walce o powrót na szczyt. Ciężko będzie przekonać Vidala, że tak naprawdę Juventus konsekwentnie będzie wzmacniany i lada chwila powalczy jak równy z równym z każdym. Trudno będzie starego cwaniaka Raiolę nabrać na to, że Juventus nie jest i nie będzie nigdy klubem zbyt zaściankowym na potencjał Pogby. Najgorsze jest to, że odejście jednego będzie sygnałem dla kolejnych graczy (vide: reakcja Zlatana na sprzedaż Thiago Silvy), o możliwościach pozyskania graczy klasy Alexisa Sancheza nawet nie wspominając. Bardzo chciałbym żeby okazało się, że Conte jest w rzeczywistości takim samolubnym, strzelającym fochy palantem, któremu odwaliła sodówka, jak to niektórzy sugerują, ale obawiam się że chłop jednak wie co robi.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 23:41 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
poczekajcie jest nadzieja Astori blisko Lazio, wiec moze uda sie tego zawodnika wykluczyc, jednak pozbywanie sie Barzy, który wg mnie jest super swiadomym zawodnikiem to bład. Swiadomym swoich ograniczen, wieku, umiejetnosci, wie ze to jego ostatni lub przedostatni sezon na takim poziomie to powazny bład to ktos jak Pesotto moze zrobic sporo dobrego dla zespolu jesli Maxiu go pogoni no to ma minus na starcie. W usuniecie Ogbonny w momencie kontuzji Barzy to z kolei duzy minus dla Beppe który był oredownikiem jego sprowadzenia.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pastore? Może być, ale to mało. Musi się pojawić Evra, prawdopodobniej przybędzie też Morata, któremu Allegri dał zielone światło.
Cieszą słowa Marotty odnośnie Vidala. Wypowiedział się jasno, przy czym był pewny siebie. Mam nadzieję, że pozostanie też Pogba. Zatrzymanie ich obu już byłoby sporym sukcesem w zaistniałej sytuacji.
Cieszą słowa Marotty odnośnie Vidala. Wypowiedział się jasno, przy czym był pewny siebie. Mam nadzieję, że pozostanie też Pogba. Zatrzymanie ich obu już byłoby sporym sukcesem w zaistniałej sytuacji.
- Robaku
- Juventino
uwaga kolejne dobre info szczegolnie dla Pumexa podobno Ibarbo blisko Moskwy albo CSKA albo Dynamo:) wiec okazuje sie, ze zostanie nm Evra, Pastore i Morata, zadnych Astorich Ibarbów i innych
Kiedy ogłoszą deal z fabio?

- Krystek
- Juventino
Podobno ma przyjść Astori na obronę i na trequartiste ktoś z dwójki Candreva/Pastore. Ja bym się bardzo cieszył z przyjścia Candrevy, co choć troszkę by poprawiło sytuację zespołu, bo to niewątpliwe wzmocnienie. Ale zapewne skończymy z Bonaventurą 

Forza Juve!
- Virgil
- Juventino
Candreva na ofensywnego pomocnika to chyba kiepski pomysł, wolę już Pastore.
Jako zawodnik szerokiej kadry tak, ale to nie jest przecież gracz mogący grać z powodzeniem za napastnikami.
Evra, Pastore, Morata + nawet ten Abate + ewentualnie Candreva to nie byłoby tragiczne okienko jeżeli nikogo nie sprzedamy.
Na pewno pozwoliłoby to walczyć o mistrza i w tej walce na pewno bylibyśmy faworytem + na udaną grę w LM.
Jako zawodnik szerokiej kadry tak, ale to nie jest przecież gracz mogący grać z powodzeniem za napastnikami.
Evra, Pastore, Morata + nawet ten Abate + ewentualnie Candreva to nie byłoby tragiczne okienko jeżeli nikogo nie sprzedamy.
Na pewno pozwoliłoby to walczyć o mistrza i w tej walce na pewno bylibyśmy faworytem + na udaną grę w LM.
- Krystek
- Juventino
Ja uważam Candreve za świetnego zawodnika i to jest ten z Włochów którego chcę najbardziej w Juventusie. Sądzę, że poradzi sobie bardzo dobrze na trequartiście, jak i na skrzydle. Zapomniałem dodać że tą informacje podał Di Marzio.
E:
Di Marzio podaje szczegóły oferty: 23 mln dla Lazio za Candreve, które podobno nie zadowalają Lotito, a dla samego Candrevy 2.5 mln za sezon.
E:
Di Marzio podaje szczegóły oferty: 23 mln dla Lazio za Candreve, które podobno nie zadowalają Lotito, a dla samego Candrevy 2.5 mln za sezon.
Forza Juve!