Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 12:21

tomassi14 pisze:
Azrael pisze:
tomassi14 pisze:Gdzie go allegri ustawi ? Z kim ?
Pozycja środkowego napastnika (cofniętego lub wysuniętego) jest do obsadzenia w każdej formacji, w której gramy. Nie jesteśmy ani Barceloną ani Hiszpanią, którym zdarzało się grywać bez klasycznego środkowego napastnika.
Wtedy pozostaje miejsce dla typowego strikera tj Mandzu, moze Morata, Zaza a co z Dybala :D
Zaza wg Teorii Merdaset mialby tez odejsc.

Ibra, Mandzu, Morata, Dybala. :cooler: :snackgy:

Obrazek
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 12:22

tomassi14 pisze:
D-Rose pisze:Marketingowo powrót Zlatana byłby strzałem w dychę. Mozna byłoby dorobic historie o powrocie syna marnotrawnego ktory chce na koniec kariery odkupic swoje winy sprzed prawie 10 lat(ja pieprze jak ten czas leci :/) Jesli istnieje jakakolwiek szansa na jego powrót - chce tego goscia tutaj(zwłaszcza, ze byłby to kolejny, po Tevezie, pstryczek w nos łysego Adriano). :cooler: :cooler:

#ForzaZlatan #TeamZlatan
Gdzie go allegri ustawi ? Z kim ?

--------Markiz---------
--Pogba------Khedira-
-------Pereyra---------
-Dybala--Ibrahimovic-

Może być ??

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 12:26

CavAllano pisze:
Cabrini_idol pisze:nie wiem jakku, może masz rację, ale niemieckie media podają , że VFL powalczy o Draxlera.
Ja Ci zaufałem i uwierzyłem w Juliana - co będzie, jeśli ostatecznie do nas nie przybędzie? :lol:
Ja tam nie chce Zlatana, wole Draxa.

Cabri zarazil swoim optymizmem czesc forum, jednak ja tym razem popre Pumiego, uwazam ze nikt juz do nas nie zajrzy i zostaniemy meczac bule przez pol seoznu 3-5-2.

P.s Ewentualny Witsel mnie wogole nie zadowoli. Z fartem.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2015, 12:27 przez Hed, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

kamil-8853 pisze:
--------Markiz---------
--Pogba------Khedira-
-------Pereyra---------
-Dybala--Ibrahimovic-

Może być ??

I wtedy Morata ( 20mln ) oraz Mandzu ( 19mln) na ławie. :doh: NIE dla cygana

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

tomassi14 pisze:Wtedy pozostaje miejsce dla typowego strikera tj Mandzu, moze Morata, Zaza a co z Dybala :D
Piłka nożna to nie jest gra komputerowa, w której pozycje zawodników są z góry narzucone przez producenta gry i żaden piłkarz nie może wyjść poza ramy wyjściowe. Wyobrażam sobie zarówno duet Ibra-Mandzu jak i Ibra-Dybala. Podejrzewam, że Ibra jest w stanie zagrać w duecie nawet z Chiellinim w ataku.
Poprostu pisze:I wtedy Morata ( 20mln ) oraz Mandzu ( 19mln) na ławie. :doh: NIE dla cygana
To są Twoje pieniądze, że tak ich żałujesz?
Sezon jest długi. Nie wierzę, że w takiej konfiguracji Allegri nie stosowałby sporej rotacji.

Pozdrawiam!
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 12:32

Azrael pisze:Podejrzewam, że Ibra jest w stanie zagrać w duecie nawet z Chiellinim w ataku.
Oni to może lepiej niech się trzymają z daleka od siebie ;-) Po co nam dodatkowe kontuzje w zespole :whistle:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 12:45

Poprostu pisze:
kamil-8853 pisze:
--------Markiz---------
--Pogba------Khedira-
-------Pereyra---------
-Dybala--Ibrahimovic-

Może być ??

I chyba na tym dyskusje powinny sie zakonczyc. Ibra juz nie ma yej motpryki zeby go probowac jako cofnietego, albo na skrzydle. Ibra mialby sens gdyby nie bylo Mandzu. Potrzebny jest Draxler/Isco/Eriksen, a nie kolejny napastnik. Najwyzej Matri na wypozyczenie.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 12:55

Alexinhio-10 pisze:I chyba na tym dyskusje powinny sie zakonczyc. Ibra juz nie ma yej motpryki zeby go probowac jako cofnietego, albo na skrzydle. Ibra mialby sens gdyby nie bylo Mandzu. Potrzebny jest Draxler/Isco/Eriksen, a nie kolejny napastnik. Najwyzej Matri na wypozyczenie.
Ibra nie ma motoryki? Przy jego parametrach, facet jest fizycznie lepszy od 90% piłkarzy na świecie. Jeśli tylko byłby w formie to nawet w wieku 34 lat biorąc pod uwagę jego wrodzony talent, umiejętność ustawienia, technikę i wreszcie doświadczenie, to takiego Draxlera "zjada na śniadanie".

Poza tym od kiedy my gramy ze skrzydłowymi w ataku? A jeśli już to skąd pomysł ustawienia tam akurat Zlatana mając np. Cuadrado, Moratę czy Dybalę?

Pozdrawiam!
Wilk79

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 13:04

Tak się zastanawiam nad plotkami o Ibrze - a może ktoś wpadł na pomysł, że jak nie wyjdzie z Draxlerem zamiast niego będzie grał Dybala a kupią napastnika?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 13:06

Tyrael pisze:Cabri zarazil swoim optymizmem czesc forum, jednak ja tym razem popre Pumiego, uwazam ze nikt juz do nas nie zajrzy i zostaniemy meczac bule przez pol seoznu 3-5-2.
3-5-2 z Sandro i Cuadrado na bokach nabiera zupełnie nowego znaczenia. Ja tam chciałbym zobaczyć jak by to wyszło w praktyce.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 13:27

pumex pisze:
szczypek pisze:Już bardziej skłonny byłbym przyjąć wersję, że Allegri powiedział Marottcie że w razie gdyby sprowadzić trequartisty się nie dało, to jakoś to sobie ogarnie niż w to, że to Marotta decyduje nam buduje drużynę.
Dobrze, przyjmijmy że tak wlasnie powiedział Allegri. Jak to się ma do ogólnego wydźwięku pierwszego argumentu mającego dowodzić, że Marotta nie sprezentuje trenerowi potrzebnego piłkarza?
Twój argument miał wydźwięk taki, że Marotta nie sprowadzi trequartisty, bo nie jest i nie będzie to dla niego priorytetem, w przeciwieństwie do Allegriego. Jeżeli więc Allegri sam mówi, że sobie poradzi bez takiego zawodnika, to jaki to dla niego priorytet? Oni na pewno o tym rozmawiali już dawno i na bieżąco też oceniają możliwości i alternatywy, więc do mnie nie trafia argument, że Marotta NIE CHCE Allegriemu sprezentować takiego piłkarza.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 13:32

Alexinhio-10 pisze:
Poprostu pisze:
kamil-8853 pisze:
--------Markiz---------
--Pogba------Khedira-
-------Pereyra---------
-Dybala--Ibrahimovic-

Może być ??

I chyba na tym dyskusje powinny sie zakonczyc. Ibra juz nie ma yej motpryki zeby go probowac jako cofnietego, albo na skrzydle. Ibra mialby sens gdyby nie bylo Mandzu. Potrzebny jest Draxler/Isco/Eriksen, a nie kolejny napastnik. Najwyzej Matri na wypozyczenie.

--------Markiz---------
(0$)
--Pogba------Khedira-
(0$) (0$)
-------Pereyra---------
(15mln)
-Dybala--Ibrahimovic-
(32mln) (0$)

Fajnie by to wyglądało xD

Póki co nasze 40mln(Dybala) zaczyna mecze na ławce rezerwowych a jedyną osobą która się tego czepia jest Maurizio Zamparini ale i nawet jego zdanie g*wno obchodzi nasz sztab :) Max jest rozliczany za wyniki a nie za to kto ile kosztował i czy gra czy siedzi na ławce. Dobry przykład z Iturbe w Romie - mimo że kosztował prawie 30 baniek zagrał mniej minut niż Coman. Nazwiska nie grają a póki co Mandzu nie zrobił na mnie wrażenia, to samo Dybala. Nie wiadomo w jakiej formie jest Morata - A Ibra to gwarancja goli od zaraz ! :spiteful:

Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 13:49

taka myśl mnie nawiedziła, czy gadanie na lewo i prawo "kupujemy gracza 3/4 !!!"
niw była zasłoną dymną/ ściemą,którą wszyscy kupili i nie miało to nic wspólnego ze strategią, planem ?
ale z drugiej strony ...
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... sel=161159
Marotta mówi "mamy czas, nie spieszy się..."
co on kombinuje, tego nie wie nikt

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 14:15

Draxler ma klauzule wykupu z tego co czytam ustaloną na 45 mln, i to jest najgorsze w przeprowadzeniu tej transakcji. Schalke czeka na ruch VFL z KDB i chyba liczy na to, że VFL wyłoży kwotę zbliżoną do 40 mln.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2015, 14:25 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2015, 14:27

Cabrini_idol pisze:Draxler ma klauzule wykupu z tego co czytam ustaloną na 45 mln, i to jest najgorsze w przeprowadzeniu tej transakcji. Schalke czeka na ruch VFL z KDB i chyba liczy na to, że VFL wyłoży kwotę zbliżoną do 40 mln.
jakieś źródło Twoich informacji? odnośnie klauzuli. Podobno nasza ostatnia oferta to 25 + 6 via Laudisa (podał ktoś z juventus.org)

Zablokowany