Mercato (Lato 2015)
- pumex
- Juventino
Robaku, cóż za nagła i niespodziewana przemiana. Od człowieka 'na tak' do człowieka 'na nie' w 24h. Niczym Marotta dopinający kontrakt AllegriegoRobaku pisze:no jak to kto Ibarbo, Romulo, Abate - LM nasza!jarmel pisze:No dobra, Iturbe jest graczem Romy, transfer nam nie wypalił, ale kim innym my właściwie chcemy się wzmocnić? Bo coś dziwnie cicho :roll:

:lol:
Kim się wzmocnimy? Aż strach pomyśleć, patrząc na zawodników dostępnych na Półwyspie Apenińskim. Mała szansa, że M. wychyli się poza Italię w poszukiwaniu kogoś sensownego.

- Robaku
- Juventino
Pumi przyznam jestem w rozpaczy,ogladam filmki z Conte i nie wiem co sie stało.pumex pisze:Robaku, cóż za nagła i niespodziewana przemiana. Od człowieka 'na tak' do człowieka 'na nie' w 24h. Niczym Marotta dopinający kontrakt AllegriegoRobaku pisze:no jak to kto Ibarbo, Romulo, Abate - LM nasza!jarmel pisze:No dobra, Iturbe jest graczem Romy, transfer nam nie wypalił, ale kim innym my właściwie chcemy się wzmocnić? Bo coś dziwnie cicho :roll:
:lol:
Kim się wzmocnimy? Aż strach pomyśleć, patrząc na zawodników dostępnych na Półwyspie Apenińskim.
Pamietam tylko jeden transparent z meczu Juve na którym byłem, w tłumaczeniu "na zawsze z tobą Conte" ... ".... con te Conte"
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ech, szkoda. Do czego to dochodzi... Roma nam zgarnia zawodników sprzed nosa.Bazyliszek pisze:Iturbe w Romie za 22 mln... Marotto, why? dlaczego nam to robisz?
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nic z tego nie kapuję..22 mln + bonusy a Marotta podobno proponował więcej....Atletico proponowało więcej więc albo nie czytaliśmy prawdy albo jak zwykle próbowali nas wydymać...
Porażka transferowa Marotty...nie pierwsza i nie ostatnia...zarządu po prostu nie interesuje silny, europejski klub...zadowalają się podwórkowym minimalizmem...
Porażka transferowa Marotty...nie pierwsza i nie ostatnia...zarządu po prostu nie interesuje silny, europejski klub...zadowalają się podwórkowym minimalizmem...

- pumex
- Juventino
Mnie się tłumaczyć nie musisz, bo ja to wszystko rozumiemRobaku pisze:Pumi przyznam jestem w rozpaczy,ogladam filmki z Conte i nie wiem co sie stało. Pamietam tylko jeden transparent z meczu Juve na którym byłem, w tłumaczeniu "na zawsze z tobą Conte" ... ".... con te Conte"

To, że Roma nam podpierdziela piłkarza, to nic, zdarza się. Ale to, że Roma podpierdziela nam piłkarza w 2h, podczas gdy my negocjowaliśmy jego transfer miesiąc... :doh:Antichrist pisze:Ech, szkoda. Do czego to dochodzi... Roma nam zgarnia zawodników sprzed nosa.
Podejrzewam, że Iturbe miał trafić do nas, więc inne zainteresowane zespoły wycofały się z negocjacji. Hellas zobaczył, że został na lodzie, więc przyjął pierwszą lepszą ofertę od Sabatiniego, rzecz jasna niższą od naszej.alessandro1977 pisze:Nic z tego nie kapuję..22 mln + bonusy a Marotta podobno proponował więcej....Atletico proponowało więcej więc albo nie czytaliśmy prawdy albo jak zwykle próbowali nas wydymać...
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 23:01 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Lucas87
- Juventino
Ja również nie będę miał mu za złe. Natomiast powinno się mieć za złe, że zarząd dopuści do podobnej sytuacji. Bo nie podejmą wystarczających ruchów, aby takiego gracza zatrzymać. Co to za atrakcja dla kibiców Juve, aby stać się Benficą czy Szachtarem? Wisła i jej kibice, miałaby prawo być w siódmym niebie, kreując gwiazdę, którą następnie sprzeda, choćby za 10 baniek. My jesteśmy Juventusem, nasze ambicje, nie sięgają tego, aby sprzedawać swoich graczy za 50 czy 100 milionów. My chcemy ich zatrzymać i nie przestawać dążyć do wyznaczonego celu, a takim powinno być - wymienianie nas w jednym rzędzie z Realem, Bayernem lub Barcą. Jeśli Vidal chciałby odejść, oznaczałaby to, iż działania naszego zarządu - bardziej idą w stronę zrobienia z nas drugiej Sampdorii czy Parmy, a nie giganta na skalę światową. Takie odczucie mógł mieć Conte, więc oby teraz nie pomyśleli w ten sam sposób nasi najlepsi gracze. Jeżeli zdaniem Vidala, w United będzie on miał większe szanse wygrania Champions League, (a przecież w tym roku nawet w niej nie zagrają) - to delikatnie mówiąc, musimy na kilka dobrych lat - zapomnieć o dołączeniu do ścisłej europejskiej czołówki, nawet jeśli dalej będziemy wygrywać Serie A. Oby nie wyglądało to w taki sposób, że włoski gigant, stanie się postrzegany jako europejski klub z prowincji, zarządzany przez ludzi - myślących podobnymi kryteriami.zahor pisze:Jeżeli Vidal czuje że może przebiec pełen dystans i pokonać każdego, nie będę miał mu za złe jeżeli podejmie próbę.
A może dlatego, że jesteśmy Juventusem, to ich zdaniem możemy bulić odpowiednio więcej.J1M pisze:Iturbe w Romie za 22 mln + bonusy
JAKIM CUDEM MY MIELISMY PLACIC 28 + bonusy :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 23:03 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piti
- Juventino
skrzydlowych i tak nie potrzebujemy jak mamy grac 3-4-1-2, przydalby sie lepiej jakis trequartista z krwi i kosci, bo Marchisio to ja nie widze w tej roli.
Ciekawe co Conte teraz robi...moze teraz zaluje tej impulsywnej decyzji i tej dymisji..na filmiku wygladal na dosc wkurzonego...
Marotta jest zalosny jesli chodzi o negocjacje, 1 stpokanie z agentem w 1 tygodniu, 2 spotkanie z zarzadem Hellasu w 2 tygodniu, potem 3 spotkanie znow z agentem 3ci tydzien, w 4 tydzien mialo byc juz wszystko dopięte i Iturbe na badaniach, a tu bach, Conte out, Sabatini wkracza do akcji i robi transfer w 2 godziny podczas gdy my robilismy go w miesiąc. Dlaczego my się tak kompromitujemy?
Ciekawe co Conte teraz robi...moze teraz zaluje tej impulsywnej decyzji i tej dymisji..na filmiku wygladal na dosc wkurzonego...
Marotta jest zalosny jesli chodzi o negocjacje, 1 stpokanie z agentem w 1 tygodniu, 2 spotkanie z zarzadem Hellasu w 2 tygodniu, potem 3 spotkanie znow z agentem 3ci tydzien, w 4 tydzien mialo byc juz wszystko dopięte i Iturbe na badaniach, a tu bach, Conte out, Sabatini wkracza do akcji i robi transfer w 2 godziny podczas gdy my robilismy go w miesiąc. Dlaczego my się tak kompromitujemy?
- Robaku
- Juventino
dla mnie on wygladał na rozczarowanego, rozbitego, przytłumionego ale na pewno nie wkurzony.Bazyliszek pisze:skrzydlowych i tak nie potrzebujemy jak mamy grac 3-4-1-2, przydalby sie lepiej jakis trequartista z krwi i kosci, bo Marchisio to ja nie widze w tej roli.
to tak jakbys liczył na 4,5 z egzaminu a dostał max 3, a pewnie i 2,5. to była mina człowieka, który chce sie schowac, który przegrał cos o o co walczyl... a moze ja znów człowiek "na tak" za mocno go wybielam.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
On już był dogadany z Roma podobno od uwaga ! zeszłego weekendu, także to nie tak,ze poszedł tam w chwilę, ale to nie potwierdzone info z jednej z włoskich stron. Zresztą kwota,którą dali sugeruje,że transfer był dogadany i czekali na potwierdzenie. Helas pewnie chciał jeszcze kogoś naciągnąć, ale im nie wyszło. Nie bylem do niego przekonany, bo chłopak nie ma zimnej głowy, marnuje mnóstwo okazji. Idealny do gry z kontry, ale do ataku pozycyjnego nijak mi nie pasuje, bo jakiegoś świetnego dryblingu to on nie ma.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Dokładnie zastanawia mnie to samo. Skoro my ludzie których osobiście nie dotyczy ta decyzja odczuwamy takie emocje to co musi czuć człowiek, który jest głównym powodem tego zamieszania.Ciekawe co Conte teraz robi...moze teraz zaluje tej impulsywnej decyzji i tej dymisji..na filmiku wygladal na dosc wkurzonego...
- Nevermind
- Juventino
22 miliony i bonusy? Możliwe, że bonusem jest procent z następnej sprzedaży dla Hellas. Nie zapominajcie, że właścicielem 10% karty zawodnika jest prywatny inwestor i będzie on dążył w następnych latach do następnego transferu.
Prawdopodobnie Marotta tak długo się targował i możliwe, że był gotowy zaoferować więcej...byleby tylko zakończyć transfer bez skomplikowanych zapisów, które utrudniłyby ewentualną sprzedaż Iturbe w przyszłości.
Rzeczywiście wszystko wyglądało pięknie, wróciłem z Grecji, zdążyłem przepracować dwa dni w pracy, wracam i bum. Do tej pory nie potrafię się otrząsnąć, poważnie. W obecnej sytuacji jesteśmy dwa kroki za konkurencją, wszystkie negocjacje stanęły w miejscu, taktyka drużyny jest niewiadomą.
Jezu Chryste, armagiedon
Prawdopodobnie Marotta tak długo się targował i możliwe, że był gotowy zaoferować więcej...byleby tylko zakończyć transfer bez skomplikowanych zapisów, które utrudniłyby ewentualną sprzedaż Iturbe w przyszłości.
Rzeczywiście wszystko wyglądało pięknie, wróciłem z Grecji, zdążyłem przepracować dwa dni w pracy, wracam i bum. Do tej pory nie potrafię się otrząsnąć, poważnie. W obecnej sytuacji jesteśmy dwa kroki za konkurencją, wszystkie negocjacje stanęły w miejscu, taktyka drużyny jest niewiadomą.
Jezu Chryste, armagiedon

- Virgil
- Juventino
Ja jestem rozgoryczony zarówno postawą Conte, nie ważne jakie były przesłanki (jedyne co jestem w stanie zaakceptować to oferta prowadzenia kadry) tak się nie robi. Tak nie robi człowiek który kocha Juventus bo zdaje sobie sprawę w jakiej sytuacji klub zostawia opuszczając go w tym momencie. Jeżeli to nie kadra Włoch to Conte stał się dla mnie zwykłym najemnikiem, który depcze wszystko czym jest ten klub. Nic go w moich oczach nie usprawiedliwia. I nigdy go nie wymienię obok Del Piero, Lippiego czy Nedveda. Nedved kiedyś powiedział "Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają" można to sparafrazować "Trenerzy odchodzą, mężczyźni zostają".
Tym bardziej że to ten klub go stworzył i go bronił podczas afery.
Co do zarządu to Marotta nie zasługuje na to stanowisko, jeżeli wiedzieli wcześniej o sytuacji (o czym mogą świadczyć negocjacje w sprawie Iturbe) to Zezol jest kolejnym bezmózgiem, jak można była Prandellego nie zakontrakotwać albo chociaż dać mu znać jaka jest sytuacja, na pewno wstrzymałby się z decyzją dotyczącą Galaty. Widocznie ten "ktoś" chciał od razu Maxa. Co jest nie zrozumiałem dla mnie.
Jeżeli chodzi o transfery to ja osobiście mogę się pogodzić z sprzedażą Vidala, ale każda kwota poniżej 50mlnEuro będzie porażką i kompromitacją Zezola.
Teraz to nie wiem znając jakimi ustawieniami gra Max nasz nowy ultra hyper coach to będziemy szukać ofensywnego pomocnika i obrońców na boki.
Akurat transfery Romulo czy Abate to nie jest jakaś nędza. Tylko oczywiście nie kosztem Vidala.
Też bym nie dramatyzował z totalnym defetyzmem. Nadal jeżeli zachowamy skład mamy najlepszy skład w Serie A.
Nawet zmiana na 4-3-1-2 może nie być najgorszą. JEŻELI kupimy kogoś sensownego na atakującego to nie widzę aby PRZY zachowaniu Vidala i Pogby mielibyśmy nie walczyć o Mistrza. Wyjście z grupy CL powinno być też naszą powinnością.
Ciekawe jacy pomocnicy są dostępni i Marotta byłby w stanie wyciągnąć za jakieś w miarę drobne - Pastore ?
Ciekawe czy jest w ogóle opcja jakaś na sprowadzenie Berardiego ale chyba nie
Tym bardziej że to ten klub go stworzył i go bronił podczas afery.
Co do zarządu to Marotta nie zasługuje na to stanowisko, jeżeli wiedzieli wcześniej o sytuacji (o czym mogą świadczyć negocjacje w sprawie Iturbe) to Zezol jest kolejnym bezmózgiem, jak można była Prandellego nie zakontrakotwać albo chociaż dać mu znać jaka jest sytuacja, na pewno wstrzymałby się z decyzją dotyczącą Galaty. Widocznie ten "ktoś" chciał od razu Maxa. Co jest nie zrozumiałem dla mnie.
Jeżeli chodzi o transfery to ja osobiście mogę się pogodzić z sprzedażą Vidala, ale każda kwota poniżej 50mlnEuro będzie porażką i kompromitacją Zezola.
Teraz to nie wiem znając jakimi ustawieniami gra Max nasz nowy ultra hyper coach to będziemy szukać ofensywnego pomocnika i obrońców na boki.
Akurat transfery Romulo czy Abate to nie jest jakaś nędza. Tylko oczywiście nie kosztem Vidala.
Też bym nie dramatyzował z totalnym defetyzmem. Nadal jeżeli zachowamy skład mamy najlepszy skład w Serie A.
Nawet zmiana na 4-3-1-2 może nie być najgorszą. JEŻELI kupimy kogoś sensownego na atakującego to nie widzę aby PRZY zachowaniu Vidala i Pogby mielibyśmy nie walczyć o Mistrza. Wyjście z grupy CL powinno być też naszą powinnością.
Ciekawe jacy pomocnicy są dostępni i Marotta byłby w stanie wyciągnąć za jakieś w miarę drobne - Pastore ?
Ciekawe czy jest w ogóle opcja jakaś na sprowadzenie Berardiego ale chyba nie