Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 12:45

iltalismano pisze:Transfer Giovinco dał by Antosiowi kolejną opcję taktyki, a mianowicie

4-3-1-2 z Giovinco w roli AM/SS.
Giovinco jakby to przeczytał zszedłby na zawał. Teraz w jego łaskach jest pozycja napastnika szerzej niezdefiniowanego.
Przypominam jego podpowiedzi dla ówczesnych trenerów:
"nie jestem skrzydłowym, chcę grać trequartisę" --> "nie jestem trequartistą, chcę grać napastnika"
iltalismano pisze:+ Cissokho (8 )
Co Wy, ludu, macie z tym Cissokho? Strzelam, że dalej w głowie siedzi wam ten Aly z Porto, ewentualnie z początku przygody z Lyonem. Niemal jestem tego pewny, bo jakbyście śledzili jego późniejsze występy, to szybko byście tak przy nim nie fapali. Obecnie jest bocznym obrońcą co najwyżej średnim.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, 12:46 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 12:46

Krasić, Elia, Melo out- za nich możemy koło 20 mln dostać.
Czy ja wiem? Sam Melo ustawioną klauzule na 13 mln chyba, a rozgrywa raczej bardzo dobry sezon w Turcji, stał się tam już gwiazdą i ulubieńcem. Krasic z kolei nawet po przesiedzeniu sezonu na trybunach poniżej 10 mln sprzedany nie będzie, pewnie pójdzie gdzieś na wypożyczenie i ustalona będzie klauzula 10mln lub większa, Elia też nie będzie oddany za grosze. Marotta liczy każde ojro, myślicie, że ich tak teraz za bezcen odda? To, że nic nie praktycznie nie świadczy za wiele w świecie dzisiejszej piłki gdzie młode talenty sprzedawane są za 30mln+.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 12:47

iltalismano pisze: - Krasic (10)
- Elija (6)
- Boriello
- Iaquinta (1)
- Melo (10)
- Martinez (1)
- Motta (2)
Przypominają mi się trochę wyliczenia Loremastera. Który w zeszłym roku lubił zakładać ile dostaniemy za poszczególnych zawodników.
Ogółem to się zgadzam, jest to całkiem racjonalne podejście. Jedynie Krasić... nie wiem czy nawet te 10 mln dostaniemy.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 12:53

Przecież takie wyliczenia są głupie, wartość piłkarza jest taka ile za niego zapłaci klub a nie ile mógłby kosztować. I proste jest też, że za takiego Martineza albo Iaquinte nikt we Włoszech nie da nawet 1 mln bo się nie opłaca, nie wiem jak z kontraktem Vicka ale pewnie zbliża się ku końcowi, bardziej bym się tutaj spodziewał takiej akcji jak z Tonim czy Amaurim, czyli, że nie zarobimy na tym graczu nic. Z Matrinezem może być podobnie, przecież ten koleś się leczył w tym sezonie, a jak grał to nie szalał jakoś. Nikt nie da 1mln do ręki, co najwyżej kolejne wypożyczenie. Taki realia.
Tak na serio to ja osobiście myślę, że jedynie za Melo dostaniemy jakieś ciekawe hajsy tak na teraz, reszta to będą pewnie wypożyczenia, rozwiązanie kontraktu i inne cuda na kiju.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 12:57

pumex pisze:
iltalismano pisze:Transfer Giovinco dał by Antosiowi kolejną opcję taktyki, a mianowicie

4-3-1-2 z Giovinco w roli AM/SS.
Giovinco jakby to przeczytał zszedłby na zawał. Teraz w jego łaskach jest pozycja napastnika szerzej niezdefiniowanego.
Przypominam jego podpowiedzi dla ówczesnych trenerów:
"nie jestem skrzydłowym, chcę grać trequartisę" --> "nie jestem trequartistą, chcę grać napastnika"
iltalismano pisze:+ Cissokho (8 )
Co Wy, ludu, macie z tym Cissokho? Strzelam, że dalej w głowie siedzi wam ten Aly z Porto, ewentualnie z początku przygody z Lyonem. Niemal jestem tego pewny, bo jakbyście śledzili jego późniejsze występy, to szybko byście tak przy nim nie fapali. Obecnie jest bocznym obrońcą co najwyżej średnim.
Ale właśnie taką rolę miałby w taktyce przytoczonej powyżej. Podwieszony napastnik, mający dużo miejsca za napastnikami, wspołpracujący z Pirlo przy rozgrywaniu, a jednocześnie kończeniu akcji. Wg. Mnie było z tego zadowolony.

Odnośnie Aly'ego. To że Lyon ma słaby sezon, nie oznacza że wszyscy zawodnicy są słabi. Aly ma dopiero 24 lata, a to wiek w którym obrońca jeszcze się rozwija. Ma zadatki na naprawdę świetnego LWB/LB i jest do tego w przystępnej cenie ze względu na słabszy rok. Poprzednie lata jego gry były naprawdę obiecujące i wydaje mi się że nie będzie Historii podobnej do Taiwo w Milanie.

I nie napisałem tego dlatego że 'jest najlepszym dostępnym' czy mnie w pełni zadowala, bo takim obrońcą byłby Ekotto <3

@Everthon - Liczę bardziej na użycie gdzies Krasica w celu zbicia oferty (Cavani?), a wtedy zapewne byłby liczony po jakieś 10~ milionów.

Za 'szpitalnych' typu Vicek i Martinez nie oczekuje więcej niż 1 miliona.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, 12:59 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 12:58

Przecież takie wyliczenia są głupie, wartość piłkarza jest taka ile za niego zapłaci klub a nie ile mógłby kosztować. I proste jest też, że za takiego Martineza albo Iaquinte nikt we Włoszech nie da nawet 1 mln bo się nie opłaca, nie wiem jak z kontraktem Vicka ale pewnie zbliża się ku końcowi, bardziej bym się tutaj spodziewał takiej akcji jak z Tonim czy Amaurim, czyli, że nie zarobimy na tym graczu nic. Z Matrinezem może być podobnie, przecież ten koleś się leczył w tym sezonie, a jak grał to nie szalał jakoś. Nikt nie da 1mln do ręki, co najwyżej kolejne wypożyczenie. Taki realia.
Tak na serio to ja osobiście myślę, że jedynie za Melo dostaniemy jakieś ciekawe hajsy tak na teraz, reszta to będą pewnie wypożyczenia, rozwiązanie kontraktu i inne cuda na kiju.

do usuniecia podwoilo mi post

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 13:11

StaryDobryNedved pisze:Tak na serio to ja osobiście myślę, że jedynie za Melo dostaniemy jakieś ciekawe hajsy tak na teraz, reszta to będą pewnie wypożyczenia, rozwiązanie kontraktu i inne cuda na kiju.
Podpisuje się pod tym. Dodam od siebie, że ciekawą opcją jest sprzedaż Matriego do Zenitu. Trzeba być cwanym i wiedzieć gdzie sprzedawać, czyli do magnatów z Gaspromu. Pieniądze uzyskane z tego transferu dałyby większą zdolność finansową na trudnym, dzisiejszym rynku transferowym.

Moim zdaniem Matri ma nad sobą szklany sufit, którego nie jest w stanie rozbić. Tym bardziej, gdyby został Del Piero, który, co bądź jest czołowym strzelcem w historii rozgrywek LM.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 13:48

Ivory pisze:
StaryDobryNedved pisze:Tak na serio to ja osobiście myślę, że jedynie za Melo dostaniemy jakieś ciekawe hajsy tak na teraz, reszta to będą pewnie wypożyczenia, rozwiązanie kontraktu i inne cuda na kiju.
Podpisuje się pod tym. Dodam od siebie, że ciekawą opcją jest sprzedaż Matriego do Zenitu. Trzeba być cwanym i wiedzieć gdzie sprzedawać, czyli do magnatów z Gaspromu. Pieniądze uzyskane z tego transferu dałyby większą zdolność finansową na trudnym, dzisiejszym rynku transferowym.

Moim zdaniem Matri ma nad sobą szklany sufit, którego nie jest w stanie rozbić. Tym bardziej, gdyby został Del Piero, który, co bądź jest czołowym strzelcem w historii rozgrywek LM.
Czyli insynuujesz że to Del Piero będzie strzelał bramki w LM? :D

To już sa wolne żarty ; ) Opierać się powinniśmy na bramkach Cavaniego lub innego top'owego napastnika.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 14:18

ewerthon pisze:
- Elija (6)
- Boriello
- Iaquinta (1)
- Melo (10)
- Martinez (1)
- Motta (2)
Przypominają mi się trochę wyliczenia Loremastera. Który w zeszłym roku lubił zakładać ile dostaniemy za poszczególnych zawodników.
Ogółem to się zgadzam, jest to całkiem racjonalne podejście. Jedynie Krasić... nie wiem czy nawet te 10 mln dostaniemy.
No z Krasicem jest najwiekszy problem bo wart jest wiecej niz te 10-12 mln, tylko zaden klub nie bedzie chcial tyle dac za gracza, ktory przesiedzial caly sezon na lawce bo nie pasowal do taktyki. Ja bym go wypozyczyl na rok jak bardzo nie potrzebujemy tych 10 baniek na teraz, pogra w 4-4-2, znow postrzela bramki z kontry, podrybluje i jeszcze moze na nim nie stracimy.
W ogole niech mi ktos przypomni, jaki Martinez mial kontrakt ?
Jak ktos chce dac 20 mln za gracza wartego jakies 14 to ja nie rozumiem dlaczego jeszcze o tym rozmawiamy :-D

Milan zaczal sie odgrazac, ze zrobią wszystko by kupic Teveza oraz Galliani takze zapewnil, ze sprzedawczyka nie sprzedadzą jak i Silvy.

KLIK ==>www
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 17:21

Nie zachwyca mnie ta opcja z Cissokho. Do reprezentacji Francji się nie łapie, a z topu Ligue 1 też wypadł jakiś czas temu. U żabojadów najlepiej prezentuje się teraz chyba Bedimo. Bardzo ciekawą opcją jest też Fuchs. Generalnie nie mogę powiedzieć żeby po tym sezonie Aly znajdował się wysoko na mojej liście LO do wzmocnienia Juventusu.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 18:38

- Elija (6)
- Boriello
- Iaquinta (1)
- Melo (10)
- Martinez (1)
- Motta (2)
Iaquinta 1 mln &#8364;?! Milion to Juventus zapłaci Vincenzo, żeby zgodził się odejść.

Filip

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 20:15

http://transfery.info/52152,atletico-be ... o-odchodzi

A może jednak można by było się o niego pokusić?

Skoro będziemy obserwować rynek i czekać na okazje? :)

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 20:20

Filip pisze:http://transfery.info/52152,atletico-be ... o-odchodzi

Myślę, że jeśli będą szukać oszczędności i nie będzie za dużej konkurencji to 40 mln ich zadowoli :C I tak daje temu transferowi 0.9% szansy

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 20:22

Filip pisze:http://transfery.info/52152,atletico-be ... o-odchodzi

Coś mi się nie wydaje, by Beppe mówiąc o okazjach wspominał o piłkarzach za których trzeba wyłożyć te 50-60 mln euro. Za mniej to my Falcao nie kupimy bo Atletico zapłaciło za niego okrągłe 40 mln, a Radamel poczyna sobie świetnie w drużynie z Vicente Calderon... Co nie zmienia faktu, że tego piłkarza powitałbym z równie szeroko otwartymi ramionami jak El Matadora :D

Sapere Aude!
pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 20:24

Veratti zostal powolany do szerokiej kadry Italii na Euro 2012 !! czekamy na niego w JUVE :)

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Zablokowany