Prace domowe na forum... - zadania tu

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2010, 15:26

tabo89 pisze:Proszę o pomoc w niemieckim, oto krótkie zadanko:

Obrazek

Będę wdzięczny bo sam nie kumam :wink:
1. Wo soll ich (aus)steigen?
2. Gibt es eine Ermäßigung für Schüler?
3. Wann fährt der Zug nach Kiel ab?
4. Wieviel kostet die Fahrkarte nach Bonn, hin und zurück?
5. Auf welchen Gleis kommt der Zug aus Hamburg an?

PS. Oj, widzę tabo, że język wroga to zupełna czarna magia dla Ciebie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 07:16

Ponownie potrzebuje pomocy z tym nieszczęsnym niemieckim, tym razem list do przetłumaczenia:

Obrazek

:pray:

Obrazek
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 20:57

Moja najlepsza przyjaciółka ma na imię Helga. Jest zgrabną dziewczyną o niskim wzroście. Ma długie szatynowe włosy i piękne duże oczy koloru piwnego oraz dorodny biust. Jest pozytywnie nastawiona do życia, miła, pracowita, ale przede wszystkim bardzo pomocna - nie odmówi wsparcia nikomu w potrzebie. Lubi ubierać się w długie suknie białego lub ciemnoniebieskiego koloru. Uwielbia nosić na sobie złotą biżuterię i strojne kapelusze. Obecnie studiuje egiptologię na Uniwersytecie w Moguncji oraz gra na klarnecie w tamtejszej filharmonii. Interesuje się muzyką poważną i wędkarstwem, a w wolnych chwilach uwielbia relaksować się oglądając stare horrory.

Proszę miłą i uczynną osobę o przetłumaczenie w wolnej chwili tego tekstu na język niemiecki. Z góry dziękuję :stop: :!:

AdrianJuventin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 21:36

Kurde co was tym niemieckim tak męczą ?? ;)

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 22:59

A no widzisz, chyba uważają, że język wroga znać trzeba :P

Ponawiam prośbę o tłumaczenie powyższego listu :wink:

Obrazek
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2010, 16:19

Skryta indoktrynacja. Jak nie Żydzi to Niemcy albo ruskie. Ale Polska jak feniks zawsze prędzej czy później powstanie z popiołu !

P.S. Co do tego mojego opisu, to miałbym prośbę, żeby to tak z łaski swojej do końca środy przetłumaczyć :D Pozdrawiam.

lisciozerca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2010, 17:46

Przychodzę z tym samym problemem co większość w ostatnich dniach. U mnie jest o tyle prościej, że można swoje zdania wymyślać.
Mianowicie, potrzebuję 4,5 zdań przetłumaczonych na j. niemiecki, temat pracy domowej "Moja ulubiona pora roku i dlaczego ta?". Pewnie już nie raz takie coś pisaliście na zajęcia, może ktoś ma? A jak nie to myślę, że dla znającego język to 3 min roboty. Pora roku jest mi obojętna, każdą polubię jak będzie trzeba :p

Mogę się odwdzięczyć jakimś prostym tłumaczeniem na j. hiszpański :)

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2010, 18:48

No to jak ktoś by mógł to niech napisze opis przyjaciela (wygląd, ubior, charakter, zainteresowania, czym sie zajmuje), tez moge przebolec wlasna inwencje tlumaczacego, jesli nie chce sie komus tlumaczyc moich bredni, byleby bylo po polsku i niemiecku, zebym wiedzial o co chodzi. Jutro ostateczny termin, zdaje sie na Wasza łaske.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2010, 20:51

preclix pisze:No to jak ktoś by mógł to niech napisze opis przyjaciela (wygląd, ubior, charakter, zainteresowania, czym sie zajmuje), tez moge przebolec wlasna inwencje tlumaczacego, jesli nie chce sie komus tlumaczyc moich bredni, byleby bylo po polsku i niemiecku, zebym wiedzial o co chodzi. Jutro ostateczny termin, zdaje sie na Wasza łaske.
Też miałem takie typu zadania z niemieckiego w któreś klasie przeglądam zeszyt i są jakieś wyprawy w góry wakacje, opis "dnia" w perfekcie itp. Ale jest jeden podobny do twojego mianowicie: OPISZ swoją wymarzoną partnerkę mi.n wygląd ubiór cechy charakteru. Po nie miecku brak tłumaczenia

Ok 100 słów jeśli dobrze pamiętam to zawsze była granica 120 słów. Bez błędów wszystko ładnie poprawione. Daj znać to do 23 wieczora powinienem przepisać czy zrobić foto.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 17:31

Mam ogromną prośbę błagalną do ludzi umiejących fizykę o zrobienie tych kilku zadań, najpóźniej do wtorku, choć zależałoby mi je mieć na poniedziałek wieczór. :pray: Jeśli nie wszystkie to chociaz czesc :pray:
Stawiam dobre piwko na zlocie, czy innej najbliższej okazji :wink:
Ewentualne odpowiedzi na maila: ker1010@wp.pl :)
http://img28.imageshack.us/img28/874/1006231.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/9645/1006232m.jpg

Fersztyk_szn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2010, 21:38

Witam,
posiada może ktoś dowolną prezentację zrobioną w Power Poincie po niemiecku? Jeśli ktoś mógłby takową wrzucić byłbym ogromnie wdzięczny!

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2010, 21:42

Fersztyk_szn pisze:Witam,
posiada może ktoś dowolną prezentację zrobioną w Power Poincie po niemiecku? Jeśli ktoś mógłby takową wrzucić byłbym ogromnie wdzięczny!
Nie wiem czy będzie Ci odpowiadała - mam prezentacje o Wiedniu, ale więcej zdjęć niż opisów, coś w stylu zdjęcie - podpis. Jeśli taka Ci pasuje to mogę wrzucić.

Obrazek
Fersztyk_szn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2010, 21:53

tabo89 pisze:
Fersztyk_szn pisze:Witam,
Nie wiem czy będzie Ci odpowiadała - mam prezentacje o Wiedniu, ale więcej zdjęć niż opisów, coś w stylu zdjęcie - podpis. Jeśli taka Ci pasuje to mogę wrzucić.
To wrzuć jak możesz, najwyżej ją odrobine "stunninguje" i ogromne dzięki za to!

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 06:45

Nie ma sprawy, mam nadzieję, że się przyda:
http://www.sendspace.com/file/61nron

Obrazek
mb_1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2010, 22:41

hej chłopaki!!

potrzebuje list motywacyjny po niemiecku na jutro!! Warunek nie z neta! (jeśli takie istnieją) Jeśli ktoś ma to bardzo poproszę! Obojętnie czego będzie dotyczyło to cv.

dzięki!

"Jeśli Juventus wygra kolejne trofea, będę chciał być pierwszym, którzy założy na siebie trykot Starej Damy z trzema gwiazdkami na piersi".
- David Trezeguet
ODPOWIEDZ