F1 - Robert Kubica

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2009, 16:51

Heh...mnie tylko śmieszy to że teraz w Polsce jest 38 milionów fachowców od F1... :prochno:
Ostatnio zmieniony 29 marca 2009, 16:52 przez kamilu_87, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2009, 16:52

Enzo_Maresca pisze:A mnie śmieszy moda na Kubice :lol: Wcześniej wszyscy mieli w dupie F1 a wystarczylo pare lepszych wyscigow Roberta i wszyscy nagle wielcy fani F1 i nagle Kubicomania.Totalna żenada.
A od kiedy kibicujesz Juventusowi? Bo jeśli od zwycięstwa w LM, czy innego sukcesu to też mi z Ciebie kibic :whistle:
Ja może nie jestem jakimś ogromnym fanem F1, skoków, czy też biegów, ale jeśli mam czas to zawsze oglądam i kibicuję Polakom(Polkom) :)

Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2009, 17:55

Enzo_Maresca pisze:A mnie śmieszy moda na Kubice :lol: Wcześniej wszyscy mieli w dupie F1 a wystarczylo pare lepszych wyscigow Roberta i wszyscy nagle wielcy fani F1 i nagle Kubicomania.Totalna żenada.
weś człowieku przestań już bzdury pisać bo żal się ciebie czyta...Osobiście oglądałem wyścigi F1 (czasy zmagań Schumachera z Hillem) na Canale + i zawsze mnie to fascynowało
a to że teraz jeździ Kubica to tym lepiej - są jeszcze większe emocje . A jedynym żenującym kibicem jesteś Ty , kolego ... totalnie żenującym :angry:

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2009, 18:26

paku pisze:
białas pisze: odnośnie kolizji Roberta z Vettelem - jak dla mnie wina Niemca. widział, że Robert był z przodu, pozostawało mu jedynie zwolnić lub uciec na pobocze (chociaż w tym zakręcie nie mógł, bo podejrzewam, że skręcił na maxa). nie zrobił tego i uderzył w bolid Polaka, wktórym został uszkodzony przedni spojler. Robert mógł jechać dojechać do mety, ale wydaje mi się, nie wiedział w jakim dokładnie stanie jest spojler, przez co siła docisku zmniejszyła się koniec wyścigu.
A od czego ma radio i łączność ze swoimi mechanikami ?
nie wiem, podejrzewam, że nie zdążył się porozumieć/nie zdążyli go powiadomić, bo Robert rozbił się chwilę po wyjściu z kraksy. ale to tylko taka moja prywatna uwaga.
Wiedział doskonale. Mianowicie wina Niemca jak najbardziej. Wszyscy zarzucają Robertowi że mógł nie wyprzedzać, mógł dojechać na trzecim miejscu. Tylko że Robert to fighter. Chce wygrywać. Patrząc jeszcze na to że Button tracił na okrążeniu ok 2 sekundy, Robert mógłby jeszcze powalczyć o wygraną.
jestem tego samego zdania. jak już napisałem, gdyby nie zespołowa jazda Barrichello, to Robert mógłby walczyć o zwycięstwo (podejrzewam, że jeśliby dogonił Buttona, to pozostałoby mu niewiele czasu na podjęcie walki z nim - ale to taka kolejna moja hipoteza). wiedział, że ma przewagę jadąc na twardych oponach, zaryzykował, nie udało się. szkoda.
niestety, ale mylisz się. nie sądzę, że wiekszośc osób, które piszą w tym temacie, zainteresowało się F1 od czasu staru Polaka. osobiście F1 interesuję się od ok. 10 lat, oglądam odkąd wyścigi były transmitowane na TV4, a to, że bardziej lubię i kibicuję Robertowi niż pozostałych kierowców jest czymś naturalnym. i nie mów, że to tzw. "sezonowość" :lol:

Jack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2009, 18:52

JuveR pisze:
A od kiedy kibicujesz Juventusowi? Bo jeśli od zwycięstwa w LM, czy innego sukcesu to też mi z Ciebie kibic :whistle:
Ja może nie jestem jakimś ogromnym fanem F1, skoków, czy też biegów, ale jeśli mam czas to zawsze oglądam i kibicuję Polakom(Polkom) :)

a wyobraź sobie ze kibicuje Juventusowi od przegranego finału z Borussia.
kamilu_87 pisze:Heh...mnie tylko śmieszy to że teraz w Polsce jest 38 milionów fachowców od F1...
o!dokładnie to mialem na mysli

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2009, 19:28

Kamil_on pisze:
VirusT pisze:I jeszcze jedno chcialbym wiedziec,gdzie upatrujesz przy tym, chorym jak dla mnie systemie medalowym szans dla Kubicy na Mistrzotwo Swiata? Czy ty naprawde myslisz ze BMW jest w stanie wygrac te minimum 5 wyscigów(zeby realnie myslec o Mistrzostwie) w sezonie? Ja akurat nie widze tego za bardzo. Oczywiscie nie mowie ze nie jest w stanie wygrac pojedynczego wyscigu, ale na serie 5-6 zwyciestw w sezonie to ja za bardzo bym nie liczyl.
Bolid BMW Sauber prezentuje się bardzo dobrze w porównaniu z samochodami Ferrari oraz McLarena. O ile w ubiegłym roku Włosi i Anglicy deklasowali BMW pod względem szybkości, tak teraz możemy powiedzieć to samo o bolidzie Nicka i Roberta. Dodając do tego fakt, że "auto" wdł. testów przeprowadzonych przed sezonem jest niezawodne i jak narazie nie posiada dyfuzora, to mam prawo upatrywać szanse Roberta w tym "systemie". Kolejnym ważnym czynnikiem (o ile się coś ponownie nie pozmieniało) jest to, że nie będziemy mieli okresu testów w ciągu sezonu, co może uniemożliwiać dokonywanie poprawek słabiej spisujacym się drużynom.
Jezeli bedzie tak jak piszesz to w normalnym systemie tez sobie Kubica poradzi, i naprawde nie potrzeba zadnych beznadziejnych pomyslów typu jakies zlote medale itp.

Nie wyrokujmy niczego po jednym wyscigu. Zaloze sie ze te dyfuzory beda nielegalne i wszystko mniej wiecej wroci do normy predzej czy pozniej. Brak testów? Kolejna moim zdaniem glupota, to tak jakby zabronic pilkarzom trenowac podczas sezonu :prochno: jeden trening przed danym meczem i tyle. to co wytrnujesz przed sezonem to na tym bedziesz jechac. Zadnych poprawek ani nic, bez sens... Bo chyba w tym sporcie chodzi zeby byla rywalizacja co wyscig, i zeby w miare czasu zespoly poprawialy osiagi swoim zabawek.

No coz dziad Bernie sie nudzi to mu do glowy tez wpadaja co raz to glupsze pomysly, ale jedno mu trzeba oddac ze to on rozkrecil ta machine po tytulem F1, lecz mysle ze ta wladzę absolutna powinien oddac komus mlodszemu, no chyba ze ma zamiar do smierci kierowac tymi wyscigami, ale wtedy obawiam sie ze to co budowal przez lata moze zniszczyć w ciagu kilku sezonów.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2009, 20:42

kamilu_87 pisze:Heh...mnie tylko śmieszy to że teraz w Polsce jest 38 milionów fachowców od F1... :prochno:
Możliwe, że masz rację, to jest trochę śmieszne. Ale jak Każdy Polak kibicuję naszym sportowcom, czy to są kierowcy, pływacy, skoczkowie, piłkarze itd. Więc chyba każdy może wyrazić swoje opinię na temat F1, nie będąc jednocześnie fanem (czyt. znawcą) tej dyscypliny, chociaż są i tacy, którzy piszą, a wiedzą niewiele.

Maciek10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2009, 16:52

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2009, 17:03

MajosJuventino pisze:
kamilu_87 pisze:Heh...mnie tylko śmieszy to że teraz w Polsce jest 38 milionów fachowców od F1... :prochno:
Możliwe, że masz rację, to jest trochę śmieszne. Ale jak Każdy Polak kibicuję naszym sportowcom, czy to są kierowcy, pływacy, skoczkowie, piłkarze itd. Więc chyba każdy może wyrazić swoje opinię na temat F1, nie będąc jednocześnie fanem (czyt. znawcą) tej dyscypliny, chociaż są i tacy, którzy piszą, a wiedzą niewiele.

do tych to ja akurat serce stracilem :P pojechac w las zebrac 11 drwali i na pewno kazdy z nich bedzie umial chocby kopnac pilke lecaca przez 30 metrwo do niego :)

A co do kibicowania, no coz kibicuje bo to Polacy, nie mowie ze jestem ekspertem (wkurzali mnie tacy domorosli znawcyz dnia na dzien), nie jestem nawet super wiernym kibicem bo ogladam jak nasi wygrywaja (bo po co sie dolowac jak przegrywaja), ale nie widze w tym nic zlego poki nie zacznie sie krzyczec jak to sie kibicuje, lub wdajac sie w dyskusje ze znajomymi udajac eksperta ;)

Co do samego Kubicy, to szkoda ze vettel w niego walnal, ale chociaz umie sie przyznac do bledu. Poza tym slyszalem ze cofna go 10 pozycji do tylu, a biorac pod uwage forme jego i jego bolidu jest to nie jako korzystne ;) Wkurza mnie hamilton, cienki jest w porownaniu do Kubicy nic nie pokazuje a i tak udaje mu sie zajmowac dobre miejsca, czy to dzieki samochodowi czy dzieki fuksowi. No ale coz w weekend kolejne zawody :) Ot taka wypowiedz laika :)

KimiIceman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2009, 16:57

WYNIKI GP Malezji - Kwalifikacje
Poz. Kierowca Zespół Czas
1 Jenson Button Brawn GP 1:35.181
2 Jarno Trulli Toyota 1:35.273
3 Sebastian Vettel Red Bull 1:35.518
4 Rubens Barrichello Brawn GP 1:35.651
5 Timo Glock Toyota 1:35.690
6 Nico Rosberg Williams 1:35.750
7 Mark Webber Red Bull 1:35.797
8 Robert Kubica BMW Sauber 1:36.106
9 Kimi Raikkonen Ferrari 1:36.170
10 Fernando Alonso Renault 1:37.659
11 Nick Heidfeld BMW Sauber 1:34.769
12 Kazuki Nakajima Williams 1:34.788
13 Lewis Hamilton McLaren 1:34.905
14 Heikki Kovalainen McLaren 1:34.924
15 Sebastien Bourdais Toro Rosso 1:35.431
16 Felipe Massa Ferrari 1:35.642
17 Nelson Piquet Jr. Renault 1:35.708
18 Giancarlo Fisichella Force India 1:35.908
19 Adrian Sutil Force India 1:35.951
20 Sebastien Buemi Toro Rosso 1:36.107
No, jestem w miare zadowolony z postawy Roberta, 8 miejsce, ale po karach 10 pozycji do tylu dla Sebastiana Vettela za kolizje z naszym rodakiem w Australii oraz 5 pozycji do tylu dla Rubensa Barrichello za wymiane skrzyni biegow awansuje ostatecznie na 6 i na starcie bedzie musial uwazac przede wszystkim na znajdujacych sie z przodu Kimiego Raikkonena i Fernando Alonso ktorzy dysponuja tym nowym systemem KERS ktory bardzo ulatwia manewr wyprzedzania oraz ruszenia z miejsca. Ferrari lepiej N/C co do tematu Massy, tak doswiadczony zespol a tu taki idiotyczny blad, byli pewni ze Felipe wejdzie do Q2 tylnymi drzwiami a tu przez najlepszy zespol wszechczasow stracil szanse na walke o Pole Position :( ktore ponownie wywalczyl Button. Brawn GP jest naprawde w bardzo wysokiej formie co wszyscy zreszta chyba widza ale beda go atakowac Toyoty Trullego i Glocka i bedzie na starcie bardzo ciekawie. McLareny - kleska zywiolowa, beznadziejna postawa po raz kolejny w kwalfikacjach Lewisa Hamiltona co jest wielkim roczarowaniem a u Kovalainena to w sumie nic dziwnego. Czekam z niecierpliwoscia na jutrzejszy wyscig majac nadzieje na podium dwoch moich ulubionych kierowcow czyli oczywiscie Kimiego Raikkonena i Roberta Kubicę. Mysle ze jutro taka bedzie osemka: 1.Raikkonen 2.Button 3.Kubica 4.Trulli 5.Rosberg 6.Webber 7.Glock 8.Massa

Maciek10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2009, 17:35

Zapowiada się jutro bardzo ciekawy wyścig, mam nadzieję że spadnie deszcz co sprawi że będziemy oglądać niezwykłe emocje.
Protest BMW oczywiście został odrzucony

Wywiad z Massą po kwalifikacjach

Protest BMW

Wyniki

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 13:25

No już jest po wyścigu. Straszny pech Roberta Kubicy, któremu bolid odmówił posłuszeństwa już po przejechaniu 2. okrążeń. Oznacza to, że Polak nie ma jeszcze punktów w tym sezonie. Ale to co się potem działo to istna komedia w wykonaniu organizatorów, kto oglądał to wie. Straszna ulewa zmusiła niektórych kierowców do zjechania aż 4. razy na zmianę opon, potem przerwanie wyścigu i nie wznowienie go(co osobiście popieram). Miejmy nadzieję, że następny wyścig będzie bardziej udany, dla Roberta oczywiście w szczególności.

KimiIceman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 14:13

WYNIKI GP Malezji - Wyścig
Poz. Kierowca Zespół Czas Pkt.
1 Jenson Button Brawn GP 5
2 Nick Heidfeld BMW Sauber + 22.7 4
3 Timo Glock Toyota + 23.5 3
4 Jarno Trulli Toyota + 46.1 2.5
5 Rubens Barrichello Brawn GP + 47.3 2
6 Mark Webber Red Bull + 52.3 1.5
7 Lewis Hamilton McLaren + 1:00.7 1
8 Nico Rosberg Williams + 1:11.5 0.5
9 Felipe Massa Ferrari + 1:16.9
10 Sebastien Bourdais Toro Rosso + 1:42.1
11 Fernando Alonso Renault + 1 okr.
12 Kazuki Nakajima Williams + 1 okr.
13 Nelson Piquet Jr. Renault + 1 okr.
14 Kimi Raikkonen Ferrari + 1 okr.
15 Sebastian Vettel Red Bull + 1 okr.
16 Sebastien Buemi Toro Rosso + 1 okr.
17 Adrian Sutil Force India + 1 okr.
18 Giancarlo FisichellaForce India + 2 okr.
19 Robert Kubica BMW Sauber + 30 okr.
20 Heikki Kovalainen McLaren + 32 okr.
No lipa dla Roberta, zolwim tempem wystartowal a nie gepardowym to co zrobil Rosberg. Znakomity start Rosberga, zasluzyl na wiecej niz 8 miejsce i raptem przepisowe pol pkt. Nie mozna wypisac jakiegokolwiek pozytywu po tym wyscigu. Same negatywy, czyli zespol Ferrari, team wyrownal rachunki, wczoraj nabrali Masse a dzisiaj pokazali sie identyczna niewiedza jak w zeszlorocznym GP W.Brytanii i zniszczyli Raikkonenowi wyscig :( ktory wystartowal znakomicie i gdyby nie to ze Barrichello go wyprzedzil dzieki glownie dyfuzorowi a Barrichello zawsze uwazalem za przecietnego kierowce i gdyby nie to utkniecie za Alonso i to lekkie zamieszanie na 1-szym zakrecie moglby powalczyc o podium. Nastepny wyscig dopiero za dwa tygodnie, to wystarczajaco duzo czasu by w koncu Robertowi nie zespul sie silnik i zeby Ferrari zapunktowalo i nie schrzanilo wyscigu Kimiemu.

Obi Wan Kenobi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 15:01

Ja chciał bym zwrócić uwagę na bardzo dobrą forme zespołu Red Bull. Po zamontowaniu u wszystkich podwójnych dyfuzorów (bardziej prawdopodobne), lub zdemontowaniu ich u Brown GP, Toyoty i Williamsa mogą się okazać zespołem, który będzie liczył w stawce. Już bez ww dyfuzora radzą sobie wyśmienicie. W Australii czysty przypadek odebrał im podium, a w Malezji co co najmniej dwa dobrze punktowane miejsca. Widać, że Newey skonstruował naprawdę świetny bolid.

"Teoria bez praktyki jest martwa, a praktyka bez teorii - głupia" - Włodzimierz Ilicz Lenin
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 16:10

Tom A Juve pisze: weś człowieku przestań już bzdury pisać bo żal się ciebie czyta...Osobiście oglądałem wyścigi F1 (czasy zmagań Schumachera z Hillem) na Canale + i zawsze mnie to fascynowało
a to że teraz jeździ Kubica to tym lepiej - są jeszcze większe emocje . A jedynym żenującym kibicem jesteś Ty , kolego ... totalnie żenującym :angry:
Większość fachowców nie wie kto to Hill xD .
Co do wyścigu oglądałem tylko końcówkę, pogoda rozdawała karty.
KimiFerrari pisze:No lipa dla Roberta, zolwim tempem wystartowal a nie gepardowym to co zrobil Rosberg.
A jak miał wystartować jeżeli już podczas okrążenia rozgrzewającego zgłaszał problem z silnikiem? A dokładniej, że silnik nie reaguje na pedał gazu?

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
ODPOWIEDZ