Żużel - wszystko o speedway'u

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2005, 22:11

Tak, żeby podgrzac atmosfere :think:

http://zuzel.end.pl.fm.interia.pl/pepegollob.mpg

Czarno na białym kto faulował... Przez to Polonia straciła kilka cennych punktów - kto wie czy nie decydujacych o mistrzostwie Polski...
My mamy praktycznie brązowy medal :happy:
58:32 z Apatorem :smile:

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2005, 10:14

Ulisses pisze:Czarno na białym kto faulował...
To wcale nie takie oczywiste. Wina leży pośrodku, chociaż na pewno więcej w tym było udziału J.Golloba niż Protasiewicza.
Przez to Polonia straciła kilka cennych punktów - kto wie czy nie decydujacych o mistrzostwie Polski...
:lol:
Bez tego upadku byłoby może 54:36 zamiast 56:34 :shock: Przepaść.
My mamy praktycznie brązowy medal :happy:
Teraz happy, a miesiąc temu to było nie do pomyślenia. I nie przekonuj, że odpadnięcie w półfinale nie było dla Włókniarza wielką porażką. Jeśli masz wątpliwości - poczytaj sobie swoje wcześniejsze wpisy.
Absencja Sullivana to jedno, ale zdobycie 29 pkt w Bydzi nawet bez niego to mierny wyczyn. Znakomity był Holta, reszta okrutnie zawiodła.

A tak na serio to wolałem właśnie Włókniarz w finale. Byłoby blizej na wyjazd :D . I rewanż u siebie. I jakoś więcej tam niż w Bydgoszczy zawodników z dużym potencjałem (tzn. będących w stanie zrobić po ponad 10 pkt).

Co do meczu o 3. mjsc: Apator jeździł bez Crumpa i Smitha, ale to nic nie zmienia. Czewie należy się brązowy medal. I gratuluję go, bo nie wierzę, by Apator - napompowany zbyt dobrym wynikiem z rundy zasadniczej, ale niemiłosiernie łojony w play-off - odrobił straty. :D

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2005, 14:59

Gratuluje Uni Tarnow I msc. ! Miałem Cicha Nadzieje ze mimo wszystko nie uda im sie Zdobyc Mistrzostwa ale Pokazali Klase Dwa razy objezdzajac Polonie... ! Jeszcze Raz Gratuluje...

P.s W Nastepnym Roku Stlas w Pierwszej III inaczej :oops:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2005, 15:42

Gratulacje dla Unii Tarnów... Byli najlepsi... Szkoda, ze własnie to my nie jechalismy z Wami... a może i dobrze?? Skład bez Ryana to duża strata... a tak pozostaje brąz na Apatorze :) :smile: I to najabardziej cieszy teraz kibiców... W tym roku mielismy zawodników, ale nie mieliśmy zespołu... Na dodatek ciągłe kontuzje (Seba, Szczepaniak, Ryan) i defekty Drabika... Wczoraj w klubie widziałem Marka cieslaka, a to oznacza, że bedziemy mieli trenera jakiego nam było trzeba - w dodatku Czestochowianina:) Przyszły sezon będzie bardzo interesujacy, poza tym będziemy mieli najnowszy stadion w Polsce, a ten w Bydgoszczy, Wrocławiu czy Tarnowie, to będzie mozna włożyć między książki... Wystarczy wejśc na moją stronę www.stadionckm.com aby sie przekonać jak bedzie wygladałą arena sportowa nr 1 w Polsce (byc może zrobią też boisko piłkarskie pełnowymiarowe dla reprezentacji :) ) Zapraszam w przyszłym roku na wyjazdy do Częstochowy, bo warto i gwarantuję, że komfortowego miejsca nie zabraknie dla 19.100 kibiców :)

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2005, 22:16

TAK się bawi Paweł Hlib... DLa polskiego zuzla to wstyd !!

http://bobby2.w.interia.pl/index.html

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2005, 08:40

No Musze Przyznac Ze Chlopaczek troszeczke Przepity jest... :roll: Jeszcze Przed Meczem! Zalosc Mnie Garnie! :evil:

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 19:37

Zazdrościcie mu?

(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2005, 16:16

juvetar pisze:Zazdrościcie mu?

Nie Tobie zazdroscimy klubu... OMG co za Czlowiek.. :whistle:

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2005, 16:27

RuTeK pisze:Nie Tobie zazdroscimy klubu...
W sumie nic dziwnego, każdy by chciał by jego drużyna zdobyła dwa mistrzostwa Polski pod rząd :-D. Do tego emocjonujące mecze, najlepsi zawodnicy w składzie. Ale nic to, może kiedyś i we Wrocławiu wyjdzie słonko zza chmur :D.
OMG co za Czlowiek.. :whistle:
Już nie raz demonstrowałeś swój podziw, ale naprawdę - więcej nie trzeba. I nie wpadaj w kompleksy! Uspokajam: trochę pracy nad sobą i będziesz szedł w dobrym kierunku.

Mnóstwo wesołości wnosisz na to forum. 8)

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2005, 11:26

juvetar pisze:Zazdrościcie mu?
hehe.. ja wiem doskonale czemu nagle dopiero teraz sie odzywa juvetar :smile: Chetnie by skrytykował Hliba, bo wie, ze jego postepowanie jest nietaktowne, ale w zwiazku z pojawieniem się pogłosek, że ma on przejść do Tarnowa milczał pewien czas... Teraz gdy się okazuje bardziej prawdopodobne jego prejscie do U Tarnów to juz chłopak "jest ok" a my bezduszni kibice żuzlowi innych drużyn nie mamy się kogo czepiać... Powiem Ci ,ze nie chciałbym Hliba w Czewie i każdy kibić Włokniarza Ci to powie... To samo na temat Gollobów - nawet jakby mieli jeździć za darmoche u nas to i tak ich nikt tu nie chce. My mamy swój honor i dziadostwa nie ściagamy do drużyny... Nawet jakbysmy mieli zdobywac gorsze pozycje... Licza się barwy klubowe i zespół, a nie zawodnicy co stroją fochy - chocby jezdzili dobrze. A ze u Was nie ma klimatu to wiadomo od dawna... Wystarczy spojrzec na bójke jaka była w druzynie :smile: Pomimo, że nie lubię Apatora to mam wiekszy szacunek dla tej druzyny i zawodników... A ostatni sezon w ich wykonaniu to respect - praktycznie otarli sie o pudło jezdzac samymi juniorami... U nas tez stawiaja na młodzież (mamy rekordowa liczbe juniorów w historii i napewno kogos oszlifujemy --> Szczepaniak, Piekarski) Do tego dwóch obcokrajowców z czego jeden ma byc z poza GP --> u nas Ryan Sullivan :D i ktos teraz z GP...

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 00:24

Ulisses pisze:hehe.. ja wiem doskonale czemu nagle dopiero teraz sie odzywa juvetar :smile:
Ty zawsze doskonale wiesz. Masz swoją kolejną teorię, która nijak się ma do rzeczywistości.
Chetnie by skrytykował Hliba, bo wie, ze jego postepowanie jest nietaktowne,
Dobra, moralna wyrocznio. Powiedz: co "nietaktownego" jest w zachowaniu tego żużlowca? Pewnie widzisz (chcesz widzieć), że pewien sportowiec schlał się i zabawiał z panienką dzień przed meczem? Nie wiem, Ty nie wiesz, inni też nie wiedzą czy bawił się dzień, tydzień przed meczem, w środku zimy czy też na wakacjach. I mało mnie to obchodzi. Mógł się bawić jak chce, nie zrobił skandalu na forum publicznym. Napisz wprost: co takiego _złego_ się stało?!?
Inna sprawa, że ujawnianie w sieci prywatnych zdjęć to zwykłe chamstwo.
ale w zwiazku z pojawieniem się pogłosek, że ma on przejść do Tarnowa milczał pewien czas...
Nie wiem, co chcesz osiągnąć. Prowokujesz?
Lata mi to, jakie życie prywatne prowadzi zawodnik Hlib Paweł. Jeśli będzie jeździł w Unii za rok - będzie dobrze, bo to solidny junior, ma przed sobą 2 lata jazdy w tej kategorii wiekowej, a w Unii teraz (po skończeniu 22 lat przez Kołodzieja i MRempałę) będzie brakowało punktujących młodzieżowców. Jeśli nie przyjdzie - trudno.
Teraz gdy się okazuje bardziej prawdopodobne jego prejscie do U Tarnów to juz chłopak "jest ok"
Nigdzie tak nie napisałem. Wyssałeś te banialuki z palca. Jeżeli Hlib faktycznie był nie w porządku, to oceniam to negatywnie. Ale póki co żadne przesłanki nie wskazują, żeby oceniać go negatywnie. Jego sprawy prywatne guzik mnie obchodzą, o ile nie ma to złego wpływu na wyniki zespołu.
Co mam jeszcze wyjaśnić, żebyś przypadkiem nie próbował odwracać kota ogonem? Że Gollob był be, kiedy oklepał Bajerskiego rok temu? OK, był nie w porządku, nerwy powinien trzymać na wodzy.
a my bezduszni kibice żuzlowi innych drużyn nie mamy się kogo czepiać...
Robisz z siebie ofiarę, a dobrze wiesz że smarując takie frazesy podbijasz sobie morale nie mogąc się wykazać wynikiem sportowym swojej drużyny. Traktujesz Włokniarza jako przedłużenie swojego ego. Nabierz dystansu.
Nigdy nie napisałem, że "przegraliśmy, ale wasza druzyna/wasi zawodnicy są niedobrzy, bo zachowuja sie niesportowo". A Ty cos takiego uprawiasz na okrągło.
Powiem Ci ,ze nie chciałbym Hliba w Czewie i każdy kibić Włokniarza Ci to powie...
Że nie chcesz go w Czewie - zgoda. Ale to co piszesz dalej to już bzdura. I sam dobrze o tym wiesz. Uswiadomisz to sobie, jak przestaniesz zgrywać forumowego ważniaka i na spokojnie sobie to przemyslisz ktoregos jesiennego wieczoru.
To samo na temat Gollobów - nawet jakby mieli jeździć za darmoche u nas to i tak ich nikt tu nie chce.
Nikt? Klamiesz w żywe oczy waćpan. Naprawdę są ludzie którzy jednak widzą klasę sportową swoich zawodników. I nie mają klapek na oczach patrząc na swoich zawodników.
My mamy swój honor i dziadostwa nie ściagamy do drużyny...
Nie chce się wdawać w bezsensowne dyskusje nt zachowania Holty czy Walaska. Bo oni też mają grzeszki na sumieniu, tak jak i zawodnicy z innych klubów. Z Twojego bełkotu przemawia żal z powodu niezaspokojonych oczekiwań wobec osiągnięć wymiernych - czyli sportowych.
Nawet jakbysmy mieli zdobywac gorsze pozycje... Licza się barwy klubowe i zespół, a nie zawodnicy co stroją fochy - chocby jezdzili dobrze.
Przypomnij sobie przebieg kariery swoich zawodników. Przecież WCALE nie jesteś frustratem o mentalności przedszkolaka. Wyluzuj.
A ze u Was nie ma klimatu to wiadomo od dawna... Wystarczy spojrzec na bójke jaka była w druzynie :smile:
Dobra, chcesz przez to powiedzieć, że cała Unia jest do d***. Powinno się wymazać ich z kronik. Bo nie ma klimatu. A klimat jest najważniejszy.
Sukces sportowy to cel sam w sobie. Dorabianie do tego głebszej ideologii o klimacie to absurd.
Pomimo, że nie lubię Apatora to mam wiekszy szacunek dla tej druzyny i zawodników... A ostatni sezon w ich wykonaniu to respect - praktycznie otarli sie o pudło jezdzac samymi juniorami... U nas tez stawiaja na młodzież (mamy rekordowa liczbe juniorów w historii i napewno kogos oszlifujemy --> Szczepaniak, Piekarski) Do tego dwóch obcokrajowców z czego jeden ma byc z poza GP --> u nas Ryan Sullivan :D i ktos teraz z GP...
Tia, będziesz układał klasyfikacje wg swojego szacunku i Apator będzie na pozycji takiej a takiej, Tarnów na ostatniej. I będziesz szczęśliwy, że sobie ulżyłeś, kolegom pokażesz jaki mocny jesteś.
Przez swoje rozczarowania, które przeżywasz na stadionie od dwóch lat już nawet zapomniałeś o co chodzi w tej zabawie zwanej zużlem i przekonujesz mnie (i wszystkich), że czarne jest białe. Szkoda.

Prawda w oczy kole?

Pozdrowienia.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2005, 21:47

Ho Ho Kocham te Utarczki Slowne :dance: Widac odrazu ze nie przepadamy za Soba ale przynajmniej mamy jadna ceche wspolna :prochno: Zamiłowanie do Zuzla :happy:

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2005, 19:32

Ja wyraziłem swoje stanowisko i go nie zmienie... Jest jednak cos co mnie bardziej interesuje... Poczytajcie sami :happy:

"prawa liczby obcokrajowców w polskiej lidze, jest zakończona. W dniu dzisiejszym (tj. 23. listopada) Prezydium Zarządu Głównego Polskiego Związku Motorowego zniosło ograniczenia dla żużlowców zagranicznych zarówno ze Wspólnoty Europejskiej, jak i innych krajów. Tak więc, z dniem dzisiejszym przepis mówiący o tym, iż w drużynie może startować tylko jeden obcokrajowiec, jest już nie ważny!
Zgodnie z tą decyzją , wszystkie żużlowe kluby będą mogły zakontraktować i wystawić do składu nieograniczoną liczbę stranieri.

Przypomnijmy, iż pierwotnie w każdej drużynie miał startować jeden obcokrajowiec. Większość Ekstraligowych działaczy nie zgodziła się z tą decyzją. W pod leszczyńskiej Rydzynie, z inicjatywy prezesa Unii Leszno ? Józefa Dworakowskiego zorganizowano zebranie przedstawicieli klubów z najwyższej klasy rozgrywek. Sternicy oponowali za tym, by w drużynie mogło startować dwóch obcokrajowców. Wniosek z taką prośbą został skierowany do Zarządu Głównego Polskiego Związku Motorowego, który go odrzucił i podtrzymał swoja wcześniejszą decyzję.

Jak się okazało, zapis o limicie liczby zawodników zagranicznych w ligach żużlowych nie może dotyczyć obywateli Unii Europejskiej. - Regulamin mówiący o ograniczeniu liczby cudzoziemców, nie precyzujący, że chodzi o zawodników spoza Unii, jest niezgodny z prawem i powinien zostać uchylony - powiedział przed kilkoma dniami w rozmowie z Polską Agencją Prasową, szef departamentu prawnego Ministerstwa Sportu Marian Rudnik. Polski Związek Motorowy poszedł dalej i zniósł ograniczenie także dla żużlowców spoza UE.

Czy w związku z tym, może dojść do sytuacji, iż składy żużlowe będą składać się z samych obcokrajowców? Wydaje się, że nie. Prezes wrocławskiego Atlasa ? Andrzej Rusko twierdzi, że nie można dopuścić do takiej sytuacji. - Jednak nie wolno tego regulować regulaminowym zapisem, który w myśl prawa Unii Europejskiej można bez trudu obalić. Myślę, że jedynym wyjściem byłaby nieformalna umowa między prezesami klubów o wprowadzeniu limitu - takie "gentlements agreement" - tłumaczył PAP, Rusko, kiedy jeszcze nie wiedział, iż rynek zostanie otwarty. Zdanie włodarza WTS-u podzielił wcześniej wspomniany Dworakowski.

Brak limitu obcokrajowców w Europie nie jest nowością. Wystarczy spojrzeć na przykład na przyszłoroczny skład Drużynowego Mistrza Szwecji ? Vastervik Speedway, w który wchodzi między innymi aż sześciu Polaków (bracia Gollobowie, Chrzanowski, Ułamek, Hlib i Miśkowiak). Drużynę uzupełniają także Duńczycy ? Bjarne Pedersen oraz NielsKristian Iversen.

Po takiej rewolucyjnej zmianie można wysunąć wniosek, iż polski żużel stanie się bardziej atrakcyjny. Otwarcie rynku dla obcokrajowców może także będzie miało pozytywny wpływ na znalezienie sponsora żużlowej Ekstraligi, który jest poszukiwany już od kilku sezonów.

Decyzja Prezydium Zarządu Głównego PZM (za www.pzm.pl)
Decyzja Prezydium Zarządu Głównego Polskiego Związku Motorowego z dnia 23 listopada 2005 r.,podjęta w trybie wykorzystania środków bezpośredniego porozumiewania się na odległość, w sprawie zmiany stanowiska z dnia 18 listopada 2005 r. dotyczącego zasad kontraktowania i udziału w meczach zawodników zagranicznych w polskich ligach żużlowych
w 2006 roku.

Prezydium ZG PZM, po zapoznaniu się z opinią Dyrektora Departamentu Prawnego Ministerstwa Sportu, zdecydowało zmienić swoją decyzję dotyczącą ograniczenia liczby zawodników zagranicznych przy kontraktowaniu i ich udziale w meczach Drużynowych Mistrzostw Polski, Drużynowych Mistrzostw I ligi i Drużynowych Mistrzostw II ligi, poprzez zniesienie ograniczeń od sezonu ?2006 zarówno w stosunku do zawodników z krajów Unii Europejskiej jak i z pozostałych krajów.

Prezydium ZG PZM zobowiązało Główną Komisję Sportu Żużlowego do uwzględnienia powyższych zmian w opracowywanych Regulaminach Zawodów na Torach Żużlowych na 2006 rok, na najbliższym posiedzeniu w dniu 24 listopada 2005 r.

Za zgodność z ustaleniami :

P r e z e s
Andrzej Witkowski

Warszawa, 23 listopada 2005 r."

Źródło: http://www.sportowefakty.pl

Cóż to oznacza?? Oznacza wielkie oszczędności dla klubów i w końcu nie będzie jednego mocnego zespołu - bo ma najlepszych Polaków... Teraz zaczyna się prawdziwa jazda... Nie bada sie pałętać po torze Osumki, Burze itd. Extraliga to extraliga... Taki np. Ułamek czy inny nie będzie żądał sum z kosmosu! I zobaczymy wówczas, kto będzie NAJ :twisted:
Dobrze, że UE opiera się na wolnym przepływie pracowników... nie żałuje, że głosowałem na TAK :smile:

Nie doczekam się teraz pierwszych meczy żuzlowych. Zwłaszcza na Częstochowskiej "ARENIE LWA", bo tak będzie się nazywał prawdopodobnie nasz obiekt, po modernizacji...
http://ids.czest.pl/~ckm/projekt/stadion_1.jpg
http://ids.czest.pl/~ckm/projekt/stadion_2.jpg

Więcej na mojej stronie www.stadionckm.com

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 14:39

Nie wiem co taka cisza w tym temacie... Przeciez ostatnio takie hity transferowe, zespoły zmieniają się jak w kalejdoskopie, a to przez uwolnienie rynku transferowego... Podam nasz skład na 2006 (prawie gotowy)

1. Ryan Sullivan (Australia)
2. Rune Holta (Polska/Norwegia)
3. Greg Hancock - (USA)
4. Lee Richardsson - (Wlk. Brytania)
5. Sebastian Ułamek (nasz wychowanek)
6. Sławomir Drabik (nasz wychowanek)
7. Christian Hafenbrock (Niemcy - junior)
8. Mateusz Szczepaniak - junior
9. Marcin Piekarski (nasz wychowanek) - bardzo obiecujący junior

Licze na medal w tym sezonie... Jaki? Czas pokaże...

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 18:30

No to co ja będe gorszy..? Też sie pochwale nazymi nowymi nabytkami :whistle:

- Jason Crump :dance:
- Hans Andersen
- Jarosław Hampel
- Tomasz Gapiński
- Piotr Świderski
- Roni Jamroży
- Mariuch Pacholak

We Wrocławiu mówi sie jeszcze o jednym spektakularnym transferze do Wrocławskiego Atlasu! Mówi się o zdolnym juniorze ! I mam nadzieje że do takiego dojdzie :pray: Z tym składem licze na conajmniej brązowy medal Mistrzost Polski! Mam też nadzieje, że nie dojdzie do żadnej kontuzji czołowego zawodnika oraz, że Hans Andersen spełni swoja rolę i będzie jeździł na conajmniej "WYMAGANYM" poziomie!

ODPOWIEDZ