Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Wiem, że pewnie przypadek, ale pamiętam, jakie było psioczenie, że oddajemy Caldarę. Dziś połowa z Was nawet nie pamięta chłopa. Może coś z Chiesą jest nie tak? Mi on pasuje, jest to typ wojownika etc. Zobaczymy jak poleci na ME, 4 lata temu do kontuzji był niesamowity.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 85 razy
No życie no, nigdy się nie wie, co się w tym życiu wydarzy. Równie dobrze Chiesa może pójść do neapolu , połamać się i już nigdy nie wrócić na poziom nawet ten z poprzedniego sezonu.ice pisze: ↑12 czerwca 2024, 22:56 Wiem, że pewnie przypadek, ale pamiętam, jakie było psioczenie, że oddajemy Caldarę. Dziś połowa z Was nawet nie pamięta chłopa. Może coś z Chiesą jest nie tak? Mi on pasuje, jest to typ wojownika etc. Zobaczymy jak poleci na ME, 4 lata temu do kontuzji był niesamowity.
I zostać zapomniany jak Caldara.
Btw każdy zawodnik na pewno widzi, że klub stara się ciąć płace (zobaczymy jak z bagietą będzie

- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A mogliśmy mieć Dybale za 15mln netto kontraktu i 15 bramek na sezon....Pytanie co lepsze, Chiesa na którego wydaliśmy coś 60mln? Kontuzji nie można przewidzieć.
Realnie patrząc, nasi kręcą się koło Sancho - wypożyczenie z opcją wykupu. Greenwood - o ile nie będzie za drogi, kontrakt kończy mu się za rok. Sancho za opłaty a Greenwood za 30mln? Trochę to zbyt różowe.
Realnie patrząc, nasi kręcą się koło Sancho - wypożyczenie z opcją wykupu. Greenwood - o ile nie będzie za drogi, kontrakt kończy mu się za rok. Sancho za opłaty a Greenwood za 30mln? Trochę to zbyt różowe.
- Tab
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ciekawe czy jest/był jakikolwiek inny plan na Wojtka, niż Arabusy, bo jeśli to faktycznie nie wypali , to co ?
Oddanie byle gdzie , przy równoczesnym opłacaniu przynajmniej połowy ( choć pewnie większości) wynagrodzenia ? Oddanie Perina ? Przecież nie ma powodu, dla którego Tek miałby sobie nie podoić klubu przez rok, a później robić co dusza zapragnie.
Oddanie byle gdzie , przy równoczesnym opłacaniu przynajmniej połowy ( choć pewnie większości) wynagrodzenia ? Oddanie Perina ? Przecież nie ma powodu, dla którego Tek miałby sobie nie podoić klubu przez rok, a później robić co dusza zapragnie.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
A dlaczego miałoby się nie udać? Wojtek nie odrzuci kosmicznego kontraktu. Byłby idiotą po prostu.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Z mojego, kanapowego punktu widzenia - wolałbym żeby Chiesa został. On ma <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mentalność. Ale to Motta ogarnia grajdołek po swojemu. I Guntoli.
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Mieliśmy wszystkie ważne transfery domknąc przez Euro, zanim potencjalne dobre występy zawodników nie pozmieniają ich wartości. Euro zaczyna się już dzisiaj, Copa America za 6 dni, a my do tej pory mamy zaklepanego kogo? Di Gregorio it tyle. Oj, czuję, że z wielkiej rewolucji w składzie wyjdzie tylko kilka małych poprawek. A Motta zamiast realizować swoją wizję będzie lepił z tego, co zostało po Allegrim.

- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Czytam,że będzie problem z transferem Calafiorego bo Bologna chce za dużo i w gotówce. To nasi nie mogą po prostu sprzedać Huijsena,na którego jest sporo chętnych a on nie zagral nawet jednego dobrego meczu u nas? To byłoby optymalne rozwiązanie. Pewnie większość transferów będzie robiona jak na zasadzie wymiany z AV.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Nie, nie byłoby to optymalne rozwiązanie, bo najzwyczajniej w świecie nie jest wart tego, by płacić za niego 50 mln €, a tyle ponoć chce Bologna z uwagi na to, iż 50% kwoty ze sprzedaży Riccardo idzie do FC Basel. Gość rozegrał póki co jeden dobry sezon na wysokim poziomie i pierwszy raz nie nękały go kontuzje, a trzeba pamiętać, że miał już zerwane więzadła, więc jest ryzyko, że w najbliższym czasie znów może się posypać. Za 25-30 baniek można ryzykować, ale 50 mln € to stanowczo za dużo za tego zawodnika i lepiej poszukać kogoś innego. Ponadto gdyby Huijsen zgodził się na jakieś wypożyczenie na cały rok, aby móc grać regularnie i pokazać swój potencjał, to osobiście w następnym okresie przygotowawczym chętnie zobaczyłbym go w Juve tak, aby trener ocenił czy gość nadaje się do Juve (zwłaszcza, że jest wielce prawdopodobne, iż wtedy zostanie aktywowana klauzula za Bremera i będziemy szukać jego następcy).Marcin890124 pisze: ↑15 czerwca 2024, 07:35 Czytam,że będzie problem z transferem Calafiorego bo Bologna chce za dużo i w gotówce. To nasi nie mogą po prostu sprzedać Huijsena,na którego jest sporo chętnych a on nie zagral nawet jednego dobrego meczu u nas? To byłoby optymalne rozwiązanie. Pewnie większość transferów będzie robiona jak na zasadzie wymiany z AV.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- CzeczenCZN
- Juventino
A czy pojawiają się jakieś pogłoski o Jorginho? Wiem że przedłużył kontrakt ale chyba transfer nadal jest możliwy...
Ja bym chętnie go u nas zobaczył, doświadczenie tez jest potrzebne...
Ja bym chętnie go u nas zobaczył, doświadczenie tez jest potrzebne...
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przydałby się ktoś za free, nawet doświadczony, i nie z kontraktem jaki ma Rabiot.
np.
Kross - szkoda że ema
Modric - przedłuża bo Kross odchodzi
Morata in free, Milik out 5mln
Hummels/Varane In i ktoś out(ale nie Bremer)
Mało ciekawych zawodników z końcem kontraktu, może ktoś komu nie podoba się gra w Bliskim Wschodzie? Sergey?
np.
Kross - szkoda że ema
Modric - przedłuża bo Kross odchodzi
Morata in free, Milik out 5mln
Hummels/Varane In i ktoś out(ale nie Bremer)
Mało ciekawych zawodników z końcem kontraktu, może ktoś komu nie podoba się gra w Bliskim Wschodzie? Sergey?