Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2024, 20:56

Profesor pisze: 12 czerwca 2024, 20:39
Ja jakoś nie widzę problemów finansowych
Ile można pisać, iż wykazanie zysku kapitałowego w sezonie 26/27 to jest realny problem, o ile chcemy do tego wzmocnić (znacznie) kadrę.

No i Vlaho jest niesprzedawalny, myślę, że 90% forum już wie dlaczego.

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2024, 22:56

Wiem, że pewnie przypadek, ale pamiętam, jakie było psioczenie, że oddajemy Caldarę. Dziś połowa z Was nawet nie pamięta chłopa. Może coś z Chiesą jest nie tak? Mi on pasuje, jest to typ wojownika etc. Zobaczymy jak poleci na ME, 4 lata temu do kontuzji był niesamowity.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 85 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2024, 23:21

ice pisze: 12 czerwca 2024, 22:56 Wiem, że pewnie przypadek, ale pamiętam, jakie było psioczenie, że oddajemy Caldarę. Dziś połowa z Was nawet nie pamięta chłopa. Może coś z Chiesą jest nie tak? Mi on pasuje, jest to typ wojownika etc. Zobaczymy jak poleci na ME, 4 lata temu do kontuzji był niesamowity.
No życie no, nigdy się nie wie, co się w tym życiu wydarzy. Równie dobrze Chiesa może pójść do neapolu , połamać się i już nigdy nie wrócić na poziom nawet ten z poprzedniego sezonu.
I zostać zapomniany jak Caldara.

Btw każdy zawodnik na pewno widzi, że klub stara się ciąć płace (zobaczymy jak z bagietą będzie :prochno: ), jeśli ktoś oczekuję wyższej kwoty od tej, którą miał to musi zdawać sobie sprawę, że może wylecieć z klubu.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2024, 00:14

A mogliśmy mieć Dybale za 15mln netto kontraktu i 15 bramek na sezon....Pytanie co lepsze, Chiesa na którego wydaliśmy coś 60mln? Kontuzji nie można przewidzieć.

Realnie patrząc, nasi kręcą się koło Sancho - wypożyczenie z opcją wykupu. Greenwood - o ile nie będzie za drogi, kontrakt kończy mu się za rok. Sancho za opłaty a Greenwood za 30mln? Trochę to zbyt różowe.

Tab

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2024, 00:16

Ciekawe czy jest/był jakikolwiek inny plan na Wojtka, niż Arabusy, bo jeśli to faktycznie nie wypali , to co ?
Oddanie byle gdzie , przy równoczesnym opłacaniu przynajmniej połowy ( choć pewnie większości) wynagrodzenia ? Oddanie Perina ? Przecież nie ma powodu, dla którego Tek miałby sobie nie podoić klubu przez rok, a później robić co dusza zapragnie.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2024, 06:45

A dlaczego miałoby się nie udać? Wojtek nie odrzuci kosmicznego kontraktu. Byłby idiotą po prostu.

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2024, 07:35

Z mojego, kanapowego punktu widzenia - wolałbym żeby Chiesa został. On ma <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mentalność. Ale to Motta ogarnia grajdołek po swojemu. I Guntoli.

woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2024, 18:45

Mieliśmy wszystkie ważne transfery domknąc przez Euro, zanim potencjalne dobre występy zawodników nie pozmieniają ich wartości. Euro zaczyna się już dzisiaj, Copa America za 6 dni, a my do tej pory mamy zaklepanego kogo? Di Gregorio it tyle. Oj, czuję, że z wielkiej rewolucji w składzie wyjdzie tylko kilka małych poprawek. A Motta zamiast realizować swoją wizję będzie lepił z tego, co zostało po Allegrim.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2024, 19:08

@woe

Czy zdziwiło by to kogokolwiek ?

Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2024, 20:03

A od kiedy jest otwarte okno transferowe? Nie uważacie że Copa America czy Euro nie wpłynie na to że zawodnicy grający są skupieni na turniejach?

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2024, 20:11

Nie, oni sobie zrobili swoją bańkę i w niej siedzą mentalnie, oceniając przez ten filter każdą byle plotkę.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2024, 07:35

Czytam,że będzie problem z transferem Calafiorego bo Bologna chce za dużo i w gotówce. To nasi nie mogą po prostu sprzedać Huijsena,na którego jest sporo chętnych a on nie zagral nawet jednego dobrego meczu u nas? To byłoby optymalne rozwiązanie. Pewnie większość transferów będzie robiona jak na zasadzie wymiany z AV.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2024, 08:23

Marcin890124 pisze: 15 czerwca 2024, 07:35 Czytam,że będzie problem z transferem Calafiorego bo Bologna chce za dużo i w gotówce. To nasi nie mogą po prostu sprzedać Huijsena,na którego jest sporo chętnych a on nie zagral nawet jednego dobrego meczu u nas? To byłoby optymalne rozwiązanie. Pewnie większość transferów będzie robiona jak na zasadzie wymiany z AV.
Nie, nie byłoby to optymalne rozwiązanie, bo najzwyczajniej w świecie nie jest wart tego, by płacić za niego 50 mln €, a tyle ponoć chce Bologna z uwagi na to, iż 50% kwoty ze sprzedaży Riccardo idzie do FC Basel. Gość rozegrał póki co jeden dobry sezon na wysokim poziomie i pierwszy raz nie nękały go kontuzje, a trzeba pamiętać, że miał już zerwane więzadła, więc jest ryzyko, że w najbliższym czasie znów może się posypać. Za 25-30 baniek można ryzykować, ale 50 mln € to stanowczo za dużo za tego zawodnika i lepiej poszukać kogoś innego. Ponadto gdyby Huijsen zgodził się na jakieś wypożyczenie na cały rok, aby móc grać regularnie i pokazać swój potencjał, to osobiście w następnym okresie przygotowawczym chętnie zobaczyłbym go w Juve tak, aby trener ocenił czy gość nadaje się do Juve (zwłaszcza, że jest wielce prawdopodobne, iż wtedy zostanie aktywowana klauzula za Bremera i będziemy szukać jego następcy).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2024, 21:39

A czy pojawiają się jakieś pogłoski o Jorginho? Wiem że przedłużył kontrakt ale chyba transfer nadal jest możliwy...
Ja bym chętnie go u nas zobaczył, doświadczenie tez jest potrzebne...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2024, 08:56

Przydałby się ktoś za free, nawet doświadczony, i nie z kontraktem jaki ma Rabiot.

np.
Kross - szkoda że ema
Modric - przedłuża bo Kross odchodzi
Morata in free, Milik out 5mln
Hummels/Varane In i ktoś out(ale nie Bremer)

Mało ciekawych zawodników z końcem kontraktu, może ktoś komu nie podoba się gra w Bliskim Wschodzie? Sergey?

Zablokowany