Serie A - Sezon 2021/22
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nie śledziłem zimowych transferów Salernitany (poza Dragusinem), ale patrzę na ich dzisiejszy skład i dziwię się, kogo tam widzę: Verdi, Fazio, Perrotti, Radovanović. Oni zimą dołączyli do 1. zespołu aż 11 zawodników!
Nie przypominam sobie, kiedy ostatni raz coś takiego miało miejsce na poziomie Serie A, żeby klub w połowie sezonu wymienił pół kadry.

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- borciugner
- Juventino
Nie wiem jak wyglądała sytuacja w przypadku nowego gracza Interu, ale o wyborze kierunku przeprowadzki nierzadko decydują mniej oczywiste - jakby się zdawało - kwestie niż kasa czy perspektywy sportowe. Nie pamiętam, który z polskich dziennikarzy opowiadał historię zdaje się jakiegoś polskiego kopacza, który na stole miał kilka propozycji, w tym jedną bardzo intratną bodajże z Wysp albo jakiegoś takiego niezbyt atrakcyjnie kulturowo-turystycznego miasta w innym kraju. Otóż zawodnik ten pojechał zobaczyć klub, z którym miałbym podpisać kontrakt. Zaraz po przyjeździe na miejsce stwierdził, że nie zamierza przeprowadzać się do tak brzydkiego i smutnego miasta. Od razu zadzwonił do swojego menago i poinformował, żeby podziękował miejscowym za propozycję kontraktu.ForzaMilan!!! pisze: ↑07 lutego 2022, 21:21 jakby miał teraz cała rodzinę wywozić z Włoch, dzieciaka szukać szkoły( o ile je ma) itd samochody przerzucić na wyspy, zameldowania dokumenty, znajomych zostawić to nie takie proste jak w FIFE uwierz mi![]()
Oczywiście pewnie to dość skrajny przykład, ale pokazuje, że nie dla każdego aspekty finansowe są kluczowe (choć w dużej mierze to pewnie kwestia ilości zielonych na stole i każdy ma swoją cenę), więc przy pewnym progu zarobków te 2 czy nawet 3 miliony więcej mogą nie być decydujące. Taki Bonucci też został we Włoszech zamiast wyjechać na Wyspy, ponieważ nie chciał zostawiać rodziny z powodu choroby syna.
- ForzaMilan!!!
- Juventino
borciugner pisze: ↑08 lutego 2022, 10:23Nie wiem jak wyglądała sytuacja w przypadku nowego gracza Interu, ale o wyborze kierunku przeprowadzki nierzadko decydują mniej oczywiste - jakby się zdawało - kwestie niż kasa czy perspektywy sportowe. Nie pamiętam, który z polskich dziennikarzy opowiadał historię zdaje się jakiegoś polskiego kopacza, który na stole miał kilka propozycji, w tym jedną bardzo intratną bodajże z Wysp albo jakiegoś takiego niezbyt atrakcyjnie kulturowo-turystycznego miasta w innym kraju. Otóż zawodnik ten pojechał zobaczyć klub, z którym miałbym podpisać kontrakt. Zaraz po przyjeździe na miejsce stwierdził, że nie zamierza przeprowadzać się do tak brzydkiego i smutnego miasta. Od razu zadzwonił do swojego menago i poinformował, żeby podziękował miejscowym za propozycję kontraktu.ForzaMilan!!! pisze: ↑07 lutego 2022, 21:21 jakby miał teraz cała rodzinę wywozić z Włoch, dzieciaka szukać szkoły( o ile je ma) itd samochody przerzucić na wyspy, zameldowania dokumenty, znajomych zostawić to nie takie proste jak w FIFE uwierz mi![]()
Oczywiście pewnie to dość skrajny przykład, ale pokazuje, że nie dla każdego aspekty finansowe są kluczowe (choć w dużej mierze to pewnie kwestia ilości zielonych na stole i każdy ma swoją cenę), więc przy pewnym progu zarobków te 2 czy nawet 3 miliony więcej mogą nie być decydujące. Taki Bonucci też został we Włoszech zamiast wyjechać na Wyspy, ponieważ nie chciał zostawiać rodziny z powodu choroby syna.
No dokładnie o tym mówię, ja myślę że w większość transferów takie sytuacje, oczywiście różne decydują właśnie, dlatego też Gosens ładnie się wypowiedział w stosunku do Interu bo co miał powiedzieć tak naprawdę? Często było tak że zawodnicy nie chcieli grać w Rosji bo klimat temu nie sprzyja.. Powiedzmy sobie szczerze kto nie wolałby grać we Włoszech za plecami góry dookoła może cieplutko, dobre jedzenie, piękne widoki, zabytki..
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Bastoni nie zagra z Roma, Simone nie będzie na ławce. Lautaro za plucie tylko grzywna.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Chyba z Napoli, bo na mecz Coppa Italia Bastoni wyszedł w podstawie.Adrian27th pisze: ↑08 lutego 2022, 20:35 Bastoni nie zagra z Roma, Simone nie będzie na ławce. Lautaro za plucie tylko grzywna.
PS Dyskwalifikacja Bastoniego prawdopodobnie i tak bez znaczenia, bo zszedł z kontuzją po starciu z Zaniolo.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- VVujek
- Interista
- Podziekował: 1 raz
Nie było żadnego plucia, swoją drogą starcia słowne karane mocniej niż celowy wślizg od tyłu w nogi to śmiech na sali Bastoni 2 mecze Theo 1
Gosens wybrał mistrza Włoch, a tu się doszukują kij wie czego, nie wierze...
Gosens wybrał mistrza Włoch, a tu się doszukują kij wie czego, nie wierze...
Forza Inter
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
I pomyśleć, że w tydzień mogliśmy zrobić 4 pkt. nad Atalantą. Ale nie, calma calma, zmieniamy motto klubu, remisowanie jest w dechę i wirtualnie La Dea jest nad nami, o ile wygra zaległy mecz.
Zupełnie brak nam instynktu, walka o tę czwartą lokatę rozegra się w żółwim tempie i nie zdziwię się, jeśli wplącze się w to choćby Lazio.
Zupełnie brak nam instynktu, walka o tę czwartą lokatę rozegra się w żółwim tempie i nie zdziwię się, jeśli wplącze się w to choćby Lazio.
- dimebag11
- Juventino
@woe
Tylko zauważ, że w tych ośmiu meczach Atalanta mierzyła się aż z pięcioma ekipami z pierwszej ósemki w tabeli. Równie dobrze można powiedzieć, że Juve zmierza w dół, bo z drużynami z top 5 ma w tym sezonie imponujący bilans 0 wygranych - 5 remisów - 2 porażki. Zresztą ktoś się ostatnio podniecał, że Juve Allegriego wreszcie złapało rytm i zaczyna być blisko średniej 2 punktów/mecz. Niestety po ostatniej fali remisów znów nam do tego daleko, a nawet jeśli mielibyśmy taki wynik, to wcale nie jest on taki wspaniały, bo dawałby nam na koniec sezonu zaledwie 76 oczek, co może nie być wystarczające do zajęcia czwartego miejsca.
Tylko zauważ, że w tych ośmiu meczach Atalanta mierzyła się aż z pięcioma ekipami z pierwszej ósemki w tabeli. Równie dobrze można powiedzieć, że Juve zmierza w dół, bo z drużynami z top 5 ma w tym sezonie imponujący bilans 0 wygranych - 5 remisów - 2 porażki. Zresztą ktoś się ostatnio podniecał, że Juve Allegriego wreszcie złapało rytm i zaczyna być blisko średniej 2 punktów/mecz. Niestety po ostatniej fali remisów znów nam do tego daleko, a nawet jeśli mielibyśmy taki wynik, to wcale nie jest on taki wspaniały, bo dawałby nam na koniec sezonu zaledwie 76 oczek, co może nie być wystarczające do zajęcia czwartego miejsca.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Ehh... no i miałem rację. Strata tych 2 punktów z Torino boli coraz bardziej. Pomyśleć, że gdyby nie remisy z Atalantą i Torino to mogliśmy nawet faktycznie włączyć do walki o mistrza, a przynajmniej o podiumCrunny pisze: ↑20 lutego 2022, 14:51 Zwycięstwo u siebie z Torino dałyby nam już w tej kolekcje:
+2 pkt w stosunku do Milanu
+3 pkt w stosunku do Atalanty
+2 pkt w stosunku do Romy
A jeszcze Inter-Sassuolo i Cagliari-Napoli, w których przeczuwam, że któryś z faworytów może stracić punkty.
Tak długo odrabialiśmy stratę do czołówki i czekaliśmy na jej zadyszkę. Gdy już nastąpiła, sami włożyliśmy sobie kij między szprychy.

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
My nie jesteśmy drużyną na walkę o mistrza, to jest fakt. Nie ma co teoretyzować co by było gdyby.Crunny pisze: ↑20 lutego 2022, 18:35Ehh... no i miałem rację. Strata tych 2 punktów z Torino boli coraz bardziej. Pomyśleć, że gdyby nie remisy z Atalantą i Torino to mogliśmy nawet faktycznie włączyć do walki o mistrza, a przynajmniej o podiumCrunny pisze: ↑20 lutego 2022, 14:51 Zwycięstwo u siebie z Torino dałyby nam już w tej kolekcje:
+2 pkt w stosunku do Milanu
+3 pkt w stosunku do Atalanty
+2 pkt w stosunku do Romy
A jeszcze Inter-Sassuolo i Cagliari-Napoli, w których przeczuwam, że któryś z faworytów może stracić punkty.
Tak długo odrabialiśmy stratę do czołówki i czekaliśmy na jej zadyszkę. Gdy już nastąpiła, sami włożyliśmy sobie kij między szprychy.![]()
- dimebag11
- Juventino
Gwarantuję Ci, że w nadchodzących 4 kolejkach (teoretycznie łatwiejszych), w których gramy kolejno z Empoli, Spezią, Sampdorią i Salernitaną także nie zdobędziemy kompletu punktów, więc o faktycznej walce o żadne mistrzostwo nie mogło być mowy. Nie z tym trenerem i nie z taką mentalnością większości zawodników.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Serie Atalanty nie może trwać wiecznie to raz, po stracie Zapaty było do przewidzenia, że będą potrzebować czasu aż znów zatrybią to dwa... jeden i dwa oznacza, że nie możemy więcej liczyć na ich potknięcia tylko zacząć sami ostro punktować. Niestety do tego potrzeba gry bo naszymi rywalami nie zawszę są drużyny z dołu tabeli jak było to w grudniu...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?