Mercato (Zima 2017)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Witsel może być naszym zbawieniem przy obecnej formie Sturaro, Khediry i Pjanica. Potrzeba nam takiego twardego gracza o dobrym strzale z dystansu.Vincitore pisze:To prawda, Witsel wystrzelał się w mediach, że do nas przechodzi i to być może już w styczniu. Na moje Zenit oczywiście spróbuje nas wydymać i rzuci nam jakieś 'promocyjne' 10 mln by sprawdzić czy jesteśmy frajerami i zapłacimy. W lecie patrzyłem jednym okiem na ten transfer, ale patrząc na to co serwuje nam w środku pola Allegri co tydzień, to chyba złapię się brzytwy, mimo, że nie sądzę by to było rozwiązanie naszych problemów.
A jak Khedira i Pjanic się nie ogarną, to ciekawe jakby wyglądało u nas takie 3-4-3 Conte:
Pjaca - Higuain - Dybala
A.Sandro - Marchisio - Witsel - Cuadrado
Chiellini - Bonucci - Benatia
Buffon
- Arbuzini
- Juventino
Belg nie jest lekiem na całe zło w pomocy, ale jak patrzę na czołg Khedirę, który nie zapewnia za grosz dominacji fizycznej w środku pola, a do tego rusza się jak wóz z węglem to sam mam ochotę dorzucić się do transferu Witsela.
Pod względem umiejętności Belg zostawia daleko w tyle Leminę i Sturaro. Przy naszej niestabilnej pomocy w zimie będzie naprawdę mega konkretnym wzmocnieniem, choć pewnie zdaniem Allegriego choćby Axel przyszedł zaraz po Sylwestrze to i tak taktykę najwcześniej zajarzy w połowie marca. :roll:
Pod względem umiejętności Belg zostawia daleko w tyle Leminę i Sturaro. Przy naszej niestabilnej pomocy w zimie będzie naprawdę mega konkretnym wzmocnieniem, choć pewnie zdaniem Allegriego choćby Axel przyszedł zaraz po Sylwestrze to i tak taktykę najwcześniej zajarzy w połowie marca. :roll:
- wagner
- Juventino
Jedno nazwisko mnie przeraża: Lemina. Hernanes przy nim to zawodnik z wieloma atutami. Gabończyk w moich oczach jest jakimś fenomenem, nie wiem skąd takie zainteresowanie jego osobom. W jego grze nie widzę żadnych pozytywów. To już wolałem Pereyre, a teraz wole wspomnianego wyżej Brazylijczyka niż jego. Serio.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Proponuje chuda czcionke i kolor czerwony. Btw. znowu wyrabiasz norme z rozpiski ustawien na kilka miechow w przod?Crunny pisze:Marchisio

Przychylam sie. No ewentualnie za jakies 10mln. by go mozna w przyszle lato lyknac, ale watpie ze za tyle nam go ciapaty ksiaze sprzeda. Jeszcze wieksze ewentualnie mozna ich wyczekac do konca jego kontraktu i calkiem niezle obsadzic nim rezerwe, ale wtedy bedzie mial juz 31 lat...Marat87 pisze:Matuidi to była dobra opcja na minione mercato.
Slowo-klucz: "o ile"...Marat87 pisze:Witsel, o ile przyjdzie w zimę.
Nie wiem jak Wy, ale ja sobie przygotowalem taka oto liste chlopakow do odpalu (kolejnosc moze sie zmieniac dynamicznie w trakcie sezonu):
- Hernanes
- Lichtsteiner
- Asamoah
- Lemina
- Evra
- Sturaro
Przy niektorych wyzej wspomnianych przeze mnie grajkach Pereyra, to Cristiano Ronaldo. Sam sie cieszylem, ze pozbywamy sie Roberto, bo uwazalem ze chlopak nadaje sie tylko na jedna pozycje, ktorej u nas w klubie nie ma i szybko nie bedzie, ale nie wierze, ze w zaistnialej sytuacji dalby w srodku pomocy mniej, niz Hernanes, Asa, Lemina czy Sturaro. A przeciez Argentynczyk dosc sporo pogrywal wlasnie w pomocy bedac w Udine czy jeszcze tam u siebie na wsi.wagner pisze:To już wolałem Pereyre
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Arbuzini
- Juventino
Sprzedaż Pogby i Pereyry przy samym tylko kupnie Pjanicia to wyraz arcyprzebiegłości Marotty 
Matuidi był poważnym kandydatem do pomocy w lecie. Mam nadzieję, że obecnie jego notowania znacząco spadły. Naprawdę ponownie musiałoby się zadziać mocno nieciekawie żebym był w pełni zadowolony z jego transferu. Choć jako zawodnika doceniam go i szanuję to jednak musimy skupić się na pomocniku nie starszym niż 25-26 lat.
Poza środkiem pomocy nie szykują nam się raczej jakieś wielkie wydatki więc klapa transferowa nie wchodzi w ogóle w grę... Póki co mamy dwóch zawodników, którzy według zapewnień Marotty dołączą do nas: Witsel i Bentancur.

Matuidi był poważnym kandydatem do pomocy w lecie. Mam nadzieję, że obecnie jego notowania znacząco spadły. Naprawdę ponownie musiałoby się zadziać mocno nieciekawie żebym był w pełni zadowolony z jego transferu. Choć jako zawodnika doceniam go i szanuję to jednak musimy skupić się na pomocniku nie starszym niż 25-26 lat.
Poza środkiem pomocy nie szykują nam się raczej jakieś wielkie wydatki więc klapa transferowa nie wchodzi w ogóle w grę... Póki co mamy dwóch zawodników, którzy według zapewnień Marotty dołączą do nas: Witsel i Bentancur.
- Shadow Marshall
- Juventino
Szykują się jakieś porządki w ciągu najbliższych dwóch lat.
Benatia - raczej go wykupimy, poza tym prezentuje się bardzo dobrze.
Evra i Stefan - powinniśmy się ich pozbyć. Obaj są daremni w każdym aspekcie. W obronie są już za wolni, a w ataku żaden nie potrafi dobrze dośrodkować, a o dryblingu nie ma co wspominać.
Hernanes i Asamoah - nie ma wątpliwości - obaj są do odpalenia. Albo po tym sezonie albo w następnym kiedy skończą im się kontrakty.
Ciekawe co zrobią z Barzaglim - on też ma kontrakt do 2018r. Zobaczymy.
Benatia - raczej go wykupimy, poza tym prezentuje się bardzo dobrze.
Evra i Stefan - powinniśmy się ich pozbyć. Obaj są daremni w każdym aspekcie. W obronie są już za wolni, a w ataku żaden nie potrafi dobrze dośrodkować, a o dryblingu nie ma co wspominać.
Hernanes i Asamoah - nie ma wątpliwości - obaj są do odpalenia. Albo po tym sezonie albo w następnym kiedy skończą im się kontrakty.
Ciekawe co zrobią z Barzaglim - on też ma kontrakt do 2018r. Zobaczymy.
- Arbuzini
- Juventino
Obrona to póki co mały miki przy pomocy. Barzagli zostanie na przyszły sezon, Benatia zapewne też, ale przede wszystkim musimy zacząć stawiać na Ruganiego, bo jak nam chłopak poprosi o transfer to będziemy w czarnej. Na pewno trzeba będzie zrobić coś z bokami/wahadłami, ale bez nerwowych ruchów i z myślą, że za dwa lata wróci do nas Lirola.
W pomocy na dobrą sprawę nie mamy podstawowego składu. W środku gra Marchisio i nie mamy dla niego alternatywy. Jego i Khediry zdrowie trzeba zawsze mieć na uwadze. Pjanić póki co nie spełnia pokładanych w nim nadziei. Jak na dłoni widać, gdzie potrzeba najwięcej zmian.
W pomocy na dobrą sprawę nie mamy podstawowego składu. W środku gra Marchisio i nie mamy dla niego alternatywy. Jego i Khediry zdrowie trzeba zawsze mieć na uwadze. Pjanić póki co nie spełnia pokładanych w nim nadziei. Jak na dłoni widać, gdzie potrzeba najwięcej zmian.
- Shadow Marshall
- Juventino
Z Pjaniciem historia wygląda tak, że gra tak a nie inaczej wyłącznie z winy Maxa który stawia mu za priorytet bronienie. Co za dureń...wydając 35 mln nie wiedział jakiego zawodnika sprowadza? On jest od dobrych keypassów a nie jak Khedira czy Sturaro od czarnej roboty. Taki zawodnik by pokazać pełne walory powinien mieć swobodę w konstruowaniu akcji. Max nawet Hamsika by w Juve zdusił swoimi bzdurami. Siłę ofensywną jak na warunki Serie A mamy taką, że jesteśmy w stanie zmieść całą konkurencje i gdyby nasi grali nawet jak drużyny Zemana to i tak zdobylibyśmy to mistrzostwo. Max to dureń, który się pogubił, a że jest durniem to nie wie jak z tego wybrnąć. On nawet zabiłby cały potencjał w Ronaldo bo kazałby mu się uganiać za każdym jak to robi Mandzukic.
- Arbuzini
- Juventino
Nie mnie dyskutować i wyrokować, czy Max to dureń, czy nie. Rozliczymy go po sezonie za wyniki. Póki co jednak widzę, że długim okresami Pjanić miga się od gry, nie bierze na siebie ciężaru rozgrywania i wątpię żeby to Allegri miał na niego taki pomysł.
- Shadow Marshall
- Juventino
Moim zdaniem Maxiu chciał zwiększyć kreatywność w pomocy nie tracąc nic na defensywie w tej formacji. Chciał złapać dwie sroki za ogon i skończył bez ani jednej. Pewnie cała ta sytuacja nie byłaby aż tak widoczna gdyby Lemina i Asamoah grali na jakimś normalnym poziomie.Arbuzini pisze:Nie mnie dyskutować i wyrokować, czy Max to dureń, czy nie. Rozliczymy go po sezonie za wyniki. Póki co jednak widzę, że długim okresami Pjanić miga się od gry, nie bierze na siebie ciężaru rozgrywania i wątpię żeby to Allegri miał na niego taki pomysł.
- panlider
- Juventino
Nie wierzę, że jakakolwiek włoska drużyna zagrałaby tak ofensywnym ustawieniem (chyba że w meczu z Crotone), poza tym przydałby się ktoś nieco bardziej kreatywny do środka pomocy, bo Markiz potrafi fajnie regulować tempo gry, ale dobre podanie za linię obrony to widziałem w jego wykonaniu kilka razy w życiu.Crunny pisze:Witsel może być naszym zbawieniem przy obecnej formie Sturaro, Khediry i Pjanica. Potrzeba nam takiego twardego gracza o dobrym strzale z dystansu.Vincitore pisze:To prawda, Witsel wystrzelał się w mediach, że do nas przechodzi i to być może już w styczniu. Na moje Zenit oczywiście spróbuje nas wydymać i rzuci nam jakieś 'promocyjne' 10 mln by sprawdzić czy jesteśmy frajerami i zapłacimy. W lecie patrzyłem jednym okiem na ten transfer, ale patrząc na to co serwuje nam w środku pola Allegri co tydzień, to chyba złapię się brzytwy, mimo, że nie sądzę by to było rozwiązanie naszych problemów.
A jak Khedira i Pjanic się nie ogarną, to ciekawe jakby wyglądało u nas takie 3-4-3 Conte:
Pjaca - Higuain - Dybala
A.Sandro - Marchisio - Witsel - Cuadrado
Chiellini - Bonucci - Benatia
Buffon
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- TheDreamer
- Juventino
@up, własnie dlatego włoska piłka jest i będzie zacofana, Conte jakoś tak gra i przeciwko komu, Utd,Everton itd a my boimy się wyjść ciut ofensywniej na pastuchów z serie a. Litości. Kupujemy najlepszego strzelca i asystenta ligi i gramy taką kupe w ataku że to jest kompletna kompromitacja, do tego gramy 7-8 defensywnymi graczami, bo boimy sie Chievo czy Palermo !!!
Allegri dość mocno zabija potencjał tej drużyny, to nie czasy po serie b, gdzie moglismy sie obawiać ligowców, obecnie mamy kadre na poziomie światowym, ale co z tego jak gra i styl druzyny nic sie nie zmienia, wieczny minimalizm, obrona, odpoczynek. Nie ma co się dziwić, że nikt nie chce oglądać tej ligi, nie ma co sie dziwić ze popularnościa nigdy nie dobijemy do czołówki, bo nie mamy czym zachecić kibiców, kazdy postronny widz jak zobaczy to g... jakie gramy to przełączy na ekstraklase.
Taka mentalność, nawet jakby był Messi i inne gwiazdy byłoby to samo g. bo trener tak każe ! Miałem nadzieje,że grają taką kube w lidze, bo szykują sily na lm, ale gdzie tam, co roku te same błędy i ta sama gra, trenerzy sie zmieniają, gwiazdy przychodzą a gra jak była ujowa tak będzie na wieki. A o LM to se zapomnijmy na xxx lat.
Allegri dość mocno zabija potencjał tej drużyny, to nie czasy po serie b, gdzie moglismy sie obawiać ligowców, obecnie mamy kadre na poziomie światowym, ale co z tego jak gra i styl druzyny nic sie nie zmienia, wieczny minimalizm, obrona, odpoczynek. Nie ma co się dziwić, że nikt nie chce oglądać tej ligi, nie ma co sie dziwić ze popularnościa nigdy nie dobijemy do czołówki, bo nie mamy czym zachecić kibiców, kazdy postronny widz jak zobaczy to g... jakie gramy to przełączy na ekstraklase.
Taka mentalność, nawet jakby był Messi i inne gwiazdy byłoby to samo g. bo trener tak każe ! Miałem nadzieje,że grają taką kube w lidze, bo szykują sily na lm, ale gdzie tam, co roku te same błędy i ta sama gra, trenerzy sie zmieniają, gwiazdy przychodzą a gra jak była ujowa tak będzie na wieki. A o LM to se zapomnijmy na xxx lat.
- Shadow Marshall
- Juventino
Jak ktoś na tym forum liczy (na serio) na zwycięstwo w LM to radzę stanąć przed lustrem i szybko strzelić się w pysk. Tutaj potrzebny będzie cud. LM to co najwyżej pobożne życzenie kibiców, a nie jakieś śmiałe przesłanki. Z taką grą gdzie wypada karny z czapy czy inny fart, a nasi się cofają do obrony to nie ma szans myśleć o LM. To był tylko Lyon, który dał nam po łapach, ale otrzeźwienie nie przyszło. Gdyby to była drużyna z czuba jak Bayern, Real itp to dostalibyśmy takie baty, że dupsztal piekłby nas do końca sezonu.
W ogóle ta Serie A to jakaś kpina. Cały styl gry w Europie zmienił się dawno temu, a ci coraz bardziej się zamykają w tej skorupie minimalizmu i klepania biedy. Jak tak oglądam te mecze Serie A to mam wrażenie, że oni między sobie realizują jakieś przedstawienie którego nikt inny nie rozumie, że są tam niby ukryte jakieś smaczki, ale np ja ich nie widzę.
W ogóle ta Serie A to jakaś kpina. Cały styl gry w Europie zmienił się dawno temu, a ci coraz bardziej się zamykają w tej skorupie minimalizmu i klepania biedy. Jak tak oglądam te mecze Serie A to mam wrażenie, że oni między sobie realizują jakieś przedstawienie którego nikt inny nie rozumie, że są tam niby ukryte jakieś smaczki, ale np ja ich nie widzę.