Serie A 12/13 (14): Milan 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 18:40

pumex pisze:
Corcky pisze:Nawet Quagliarella chwalony tutaj za pokazywanie się do gry nie zrobił kompletnie niczego. No chyba, ze umknęło mi jakieś ciekawe zagranie, ale wątpię.
Prawda, wszyscy zagrali naprawdę słabo. Quag mimo namiastki chęci nie zrobił nic, ale co wobec tego powiedzieć o Vuciniciu? On miał wczoraj chęci na poziomie ujemnym, tak niskim, że takowej liczby nie doszukałby się nawet Einstein. Mamy tak tragiczny atak, że nawet po serii katastrofalnych występów Vucinicia ma on realne szanse na występ w kolejnym spotkaniu Obrazek
Moze ten Pogba w ataku nie byłby zły...

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
jarmel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 18:47

Mam pytanie, jakim my właściwie graliśmy ustawieniem po tym jak wszedł Pogba za Kwadwo?

#AllegriOut
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 18:57

pumex pisze:
Corcky pisze:Nawet Quagliarella chwalony tutaj za pokazywanie się do gry nie zrobił kompletnie niczego. No chyba, ze umknęło mi jakieś ciekawe zagranie, ale wątpię.
Prawda, wszyscy zagrali naprawdę słabo. Quag mimo namiastki chęci nie zrobił nic, ale co wobec tego powiedzieć o Vuciniciu? On miał wczoraj chęci na poziomie ujemnym, tak niskim, że takowej liczby nie doszukałby się nawet Einstein. Mamy tak tragiczny atak, że nawet po serii katastrofalnych występów Vucinicia ma on realne szanse na występ w kolejnym spotkaniu Obrazek
No już bez przesady wystarczy już tych lamentów na nasz atak bo po komentarzach to można dojść do wniosku, że mamy najgorszych napastników w Serie A. Owszem atak mamy przeciętny, jak na drużynę pokroju Juventusu słaby ale nie jest to jakaś grecka tragedia.

Niektórzy (nie mówię konkretnie o tobie w tym momencie) jednego dnia wychwalają zawodnika pod niebiosa by za dwa tygodnie zjechać go równo z ziemią, jakieś wahania nastrojów, niestabilność emocjonalna czy co :?:

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 18:57

deszczowy pisze:
albertcamus pisze:
deszczowy pisze: Buffon też wczoraj jakiś niepewny. Nerwowy.
No to już są jaja.
Jak masz problem to umyj.
mentalny gimbus z ciebie, pomimo latek, to ci grzyweczka oczka zasłania.

Strasznie niepewny Buffon, tak jak niektórzy wcześniej pisali :smile:
powtarzać nie będę.

Barzagli, Bonucci i Buffon zagrali dobre zawody, ratowali nam cztery litery wielokrotnie. Atak i pomoc - tragedia. Ale co tam, trza się odgryźć z Torino i wywalczyć awans na Ukrainie (a będzie ciężko, oj ciężko)
Tony Montana pisze: Niektórzy (nie mówię konkretnie o tobie w tym momencie) jednego dnia wychwalają zawodnika pod niebiosa by za dwa tygodnie zjechać go równo z ziemią, jakieś wahania nastrojów, niestabilność emocjonalna czy co :?:
"Jesteś wart tyle, co twój ostatni mecz."

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 19:06

Nie widziałem meczu (miałem przeczucie, że będzie kiepski, bo obie drużyny straciły sporo sił w LM), więc się nie wypowiadam.

Jednak czytając strony i przeglądając wypowiedzi można dojść do wniosków, że mamy najgorszą drużynę Serie A, albo przynajmniej zajmujemy 7 miejsce jak za Alojza. Nie wiem czy tylko ja jestem taki dziwny, że uważam iż mamy bardzo mocny skład, który może dojść daleko w Serie A i LM, a takie słabe mecze jak wczorajszy są po prostu wpisane w sezon.
Kibice Juventusu chcieliby, żeby każdy mecz drużyna wygrywała 3:0 i jeszcze czarowała grą - taki mi się nasuwa wniosek.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2012, 19:08 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 19:08

albertcamus pisze: "Jesteś wart tyle, co twój ostatni mecz."
Według tej logiki powinniśmy wyhaczyć Messiego po jakimś gorszym spotkaniu za 2, góra 3 miliony euro :roll:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 19:30

ewerthon pisze: Kibice Juventusu chcieliby, żeby każdy mecz drużyna wygrywała 3:0 i jeszcze czarowała grą - taki mi się nasuwa wniosek.
Nie, nie, nie, to nie tak. Tzn. no dobra, może są i tacy którzy wylali by pół składu na zbity pysk jeżeli nie uda się każdego meczu wygrać 3:0, ale ja na przykład jestem rozczarowany z innego powodu. U piłkarzy nie było widać tej woli walki, która było wręcz symbolem rozpoznawczym Juventusu w tamtym sezonie. Nie wiem jakim wynikiem zakończyłoby się spotkanie gdyby nie błąd sędziego, nie wiem czy Milan zasługiwał na zwycięstwo czy nie, ale jedno mogę powiedzieć z całą pewnością - wczoraj gospodarze zostawili na boisku dużo więcej serca niż goście, byli bardziej zdeterminowani i nie odpuszczali - głównie o to mam do piłkarzy pretensje, podobnie jak do Alessio który nic nie zrobił żeby zmienić ten stan rzeczy.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 19:47

amen! licze, ze sie to zmieni wraz z powrotem antoniego..

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 20:02

SKAr7 pisze:
Według tej logiki powinniśmy wyhaczyć Messiego po jakimś gorszym spotkaniu za 2, góra 3 miliony euro :roll:
Tu nie chodzi dosłownie o wartość materialną. :whistle:
Mam nadzieję, że rozumiesz to przesłanie, a o tej kwocie napisałeś z ironią.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 20:17

pablo1503 pisze:
SKAr7 pisze:
Ten cytat to chyba kalka z klasycznego tekstu "Jesteś wart tyle co twój ostatni film" i zdecydowanie nie ma przełożenia na piłkę nożną.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 20:32

zahor pisze:
ewerthon pisze: Kibice Juventusu chcieliby, żeby każdy mecz drużyna wygrywała 3:0 i jeszcze czarowała grą - taki mi się nasuwa wniosek.
Nie, nie, nie, to nie tak. Tzn. no dobra, może są i tacy którzy wylali by pół składu na zbity pysk jeżeli nie uda się każdego meczu wygrać 3:0, ale ja na przykład jestem rozczarowany z innego powodu. U piłkarzy nie było widać tej woli walki, która było wręcz symbolem rozpoznawczym Juventusu w tamtym sezonie. Nie wiem jakim wynikiem zakończyłoby się spotkanie gdyby nie błąd sędziego, nie wiem czy Milan zasługiwał na zwycięstwo czy nie, ale jedno mogę powiedzieć z całą pewnością - wczoraj gospodarze zostawili na boisku dużo więcej serca niż goście, byli bardziej zdeterminowani i nie odpuszczali - głównie o to mam do piłkarzy pretensje, podobnie jak do Alessio który nic nie zrobił żeby zmienić ten stan rzeczy.
Napisałem ogólnie. Niestety to forum na taką specyfikę, że nawet kiedy wygramy 1:0, to zawsze więcej jest opinii negatywnych niż pozytywnych.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 21:05

Pan Mietek pisze:
pablo1503 pisze:
SKAr7 pisze:
Ten cytat to chyba kalka z klasycznego tekstu "Jesteś wart tyle co twój ostatni film" i zdecydowanie nie ma przełożenia na piłkę nożną.
"Jesteś wart tyle, co twój ostatni mecz." Thierry Henry: The Biography: The Amazing Life of the Greatest Footballer on Earth.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 21:23

deszczowy pisze:Buffon też wczoraj jakiś niepewny. Nerwowy.
Ta wypowiedź na tyle mnie drażni, że chciałbym od autora szerszej wypowiedzi na temat wczorajszej gry Buffona, tzn. prosiłbym o konkretne sytuacje, w których był jego zdaniem niepewny czy nerwowy. Ok, zagranie do Barzagliego było paskudne, ale poza tym bronił dobrze, a nawet bardzo dobrze.
Oceniasz cały występ Buffona po jednej nieudanej akcji.
Czyli co, kolejny na sprzedaż?

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 21:27

Pan Mietek pisze: Ten cytat to chyba kalka z klasycznego tekstu "Jesteś wart tyle co twój ostatni film" i zdecydowanie nie ma przełożenia na piłkę nożną.
Nie zgodzę się. To forum pokazuje, że ma przełożenie. Gdy Vucinic strzeli bramkę piętką, wszyscy fapią. Kiedy wesoło hasa sobie po boisku-nagle połowa uważa go za beztalencie. To samo jest z prasą. Fakt, co inteligentniejszy kibic załapie, że mógł mu nie wyjść jeden mecz, ale ogół zachowuje się własnie jak chorągiewki.

PS: Miś tak krytykował ludzi popierających Chielliniego, a teraz stwierdza, że Alessio powinien pobić Quaga :smile:
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2012, 21:37 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 21:35

pan Zambrotta pisze:Alessio powinien zrobić Fabio to samo, co Delio Rossi ljajicovi:

:D
Hehe, można się trochę pośmiać, ale profesjonalne to to nie było :wink:

Owszem, jestem jak najbardziej ZA, ale nie na oczach wszystkich. Od czego są szatnie ??

Zablokowany