Afera Calcioscommesse
- Alfa i Omega
- Juventino
Ogarnij się, bracie. Żaden Moratti, po protu durnie typu Bonucci chciały sobie zarobić na meczykach pieniążki.Dzięcioł pisze:Masakra...jeżeli faktycznie zawieszą Conte, to sprzedaż Ibry i Thiago wcale nie będzie największym klubowym osłabieniem w całej lidze. Dopiero co wróciliśmy i już nas próbują uwalić. Moratti widzi co się dzieje i już sra po gaciach. Doskonale zdaje sobie sprawę, że na boisku nie ma szans, więc pakuje się nam na chama do szatni. Ostatnia nadzieja w Agnellim.
Informacja z solojuve dość optymistyczna. Jeśli faktycznie chodzi o to, że "wiedział, ale nie powiedział" i dostanie trzy miesiące, to imię klubu na tym nie ucierpi, szczególnie, że dziesiątki innych baranów dostaną bana.
Bonucci dostaje bana = Pazzini w ataku i być może brak Armero, bo trzeba kupić środkowego obrońcę pewnie za 10 milionów gdzieś. Matko.
- deszczowy
- Juventino
Znowu ten Moratti. Oczywiście. Wszystko to jest wynikiem monstrualnego spisku Morattiego. Twój nick naprawdę oddaje twój charakter.Dzięcioł pisze:Masakra...jeżeli faktycznie zawieszą Conte, to sprzedaż Ibry i Thiago wcale nie będzie największym klubowym osłabieniem w całej lidze. Dopiero co wróciliśmy i już nas próbują uwalić. Moratti widzi co się dzieje i już sra po gaciach. Doskonale zdaje sobie sprawę, że na boisku nie ma szans, więc pakuje się nam na chama do szatni. Ostatnia nadzieja w Agnellim.
Bonucciego od biedy mógłby zastąpić Caceres. Tylko znowu będzie smród "że Juve".
Olać Bonucciego w tym momencie. Conte jest duszą tej drużyny. Bonu to tylko jeden z wielu, do przełknięcia, ale strata Conte była by nie do opisania....
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Vimes
- Juventino
- mnowo
- Qualità Juventino
Właśnie o coś takiego oskarża Conte, Pepe i Bonucciego prokuratura.Vimes pisze:Jeżeli Conte tylko "wiedział i nie powiedział", ale sam nie brał w tym udziału to zachowam dla niego szacunek. Natomiast jeżeli Bonucci handlował meczami to należy go wywalić na zbity pysk. Tragedii nie będzie, postawmy na Masiego.
- Krystek
- Juventino
Jeżeli zawieszą Conte nawet na 3 miesiące, to znowu strzelają w sobie(czyli włoskiej piłce) w stopę, bo z nim Juventus ma szanse na zajście daleko w Lidze Mistrzów. Kurcze, jeszcze pół roku temu bym się cieszył że nie będzie Bonucciego, bo te prezenty dla rywali to była masakra, ale chłopak się wyrobił, grał bezbłędnie pod koniec sezonu i moim zdaniem na Euro był najlepszym włoskim obrońcą. Oby to były tylko wymyślone plotki.
Forza Juve!
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dla mnie sytuacja jest prosta:
Sprzedał - pogrzebać.
Milczał - wspierać.
Jeśli nie będzie Bonuca, to zapewne zatrzymamy Masiego i częściej będziemy grać 4-3-3. Nie będzie transferu środkowego obrońcy.
Sprzedał - pogrzebać.
Milczał - wspierać.
Jeśli nie będzie Bonuca, to zapewne zatrzymamy Masiego i częściej będziemy grać 4-3-3. Nie będzie transferu środkowego obrońcy.
- stahoo
- Juventino
A nie Conte i Pepe? A Bonucciego o handlowanie?mnowo pisze:Właśnie o coś takiego oskarża Conte, Pepe i Bonucciego prokuratura.Vimes pisze:Jeżeli Conte tylko "wiedział i nie powiedział", ale sam nie brał w tym udziału to zachowam dla niego szacunek. Natomiast jeżeli Bonucci handlował meczami to należy go wywalić na zbity pysk. Tragedii nie będzie, postawmy na Masiego.
Swoją drogą: jeśli Conte, będąc trenerem wiedział o ustawionym meczu przez swojego podopiecznego, to logiczne, że nie pobiegł na policję.
- Vimes
- Juventino
Uściślijmy fakty, wiem, że to konkurencja, ale na SJ napisali, że Conte i Pepe mieli "wiedzieć i nie powiedzieć", a Bonucci miał brać bezpośredni udział w ustawianiu meczów. To istotna różnica. Można prosić o sprecyzowanie jakie zarzuty zostały postawione każdemu z osobna?mnowo pisze:Właśnie o coś takiego oskarża Conte, Pepe i Bonucciego prokuratura.Vimes pisze:Jeżeli Conte tylko "wiedział i nie powiedział", ale sam nie brał w tym udziału to zachowam dla niego szacunek. Natomiast jeżeli Bonucci handlował meczami to należy go wywalić na zbity pysk. Tragedii nie będzie, postawmy na Masiego.
- Dzięcioł
- Juventino
Stary szanuje Twoje zdanie, ale pozwól że i ja będę miał swoje. Według mnie Moratti odpowiadał za naszą degradację, w mniejszym bądź większym stopniu, ale odpowiadał. Skala bezczelności poczynań Interu wokół tamtej sprawy jest porażająca. Stąd mam uzasadnione podejrzenie, że także w tym syfie Moratti ma swój udział.Alfa i Omega pisze:Ogarnij się, bracie. Żaden Moratti, po protu durnie typu Bonucci chciały sobie zarobić na meczykach pieniążki.Dzięcioł pisze:Masakra...jeżeli faktycznie zawieszą Conte, to sprzedaż Ibry i Thiago wcale nie będzie największym klubowym osłabieniem w całej lidze. Dopiero co wróciliśmy i już nas próbują uwalić. Moratti widzi co się dzieje i już sra po gaciach. Doskonale zdaje sobie sprawę, że na boisku nie ma szans, więc pakuje się nam na chama do szatni. Ostatnia nadzieja w Agnellim.
Informacja z solojuve dość optymistyczna. Jeśli faktycznie chodzi o to, że "wiedział, ale nie powiedział" i dostanie trzy miesiące, to imię klubu na tym nie ucierpi, szczególnie, że dziesiątki innych baranów dostaną bana.
Bonucci dostaje bana = Pazzini w ataku i być może brak Armero, bo trzeba kupić środkowego obrońcę pewnie za 10 milionów gdzieś. Matko.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- mnowo
- Qualità Juventino
Tak, tak, dokładnie -> może źle sformułowałem zdanie.stahoo pisze:A nie Conte i Pepe? A Bonucciego o handlowanie?mnowo pisze:Właśnie o coś takiego oskarża Conte, Pepe i Bonucciego prokuratura.Vimes pisze:Jeżeli Conte tylko "wiedział i nie powiedział", ale sam nie brał w tym udziału to zachowam dla niego szacunek. Natomiast jeżeli Bonucci handlował meczami to należy go wywalić na zbity pysk. Tragedii nie będzie, postawmy na Masiego.
Swoją drogą: jeśli Conte, będąc trenerem wiedział o ustawionym meczu przez swojego podopiecznego, to logiczne, że nie pobiegł na policję.
Wg prokuratury:
- Conte wiedział o 2 meczach, nie powiedział
- Pepe wiedział o 1 meczu, nie powiedział
- Bonucci brał udział
"Konkurencja" nie ma w tej chwili żadnego znaczenia, znaczenie ma prawda - być może źle sformułowałem poprzednie zdanie, ale chodzi dokładnie o to, co napisałeś. Piszemy o tym w tym newsie -> http://www.juvepoland.com/news.php?id=22220Vimes pisze:Uściślijmy fakty, wiem, że to konkurencja, ale na SJ napisali, że Conte i Pepe mieli "wiedzieć i nie powiedzieć", a Bonucci miał brać bezpośredni udział w ustawianiu meczów. To istotna różnica. Można prosić o sprecyzowanie jakie zarzuty zostały postawione każdemu z osobna?mnowo pisze:Właśnie o coś takiego oskarża Conte, Pepe i Bonucciego prokuratura.Vimes pisze:Jeżeli Conte tylko "wiedział i nie powiedział", ale sam nie brał w tym udziału to zachowam dla niego szacunek. Natomiast jeżeli Bonucci handlował meczami to należy go wywalić na zbity pysk. Tragedii nie będzie, postawmy na Masiego.
Nie powiedziałbym może, że Conte został "oczyszczony z zarzutów", bo de facto zarzuty zostały mu przedstawione, powiedziałbym raczej, że nie oskarżono go o wykroczenie/przestępstwo sportowe (tak jak Bonucciego), a jedynie o tzw "zaniechanie donosu", czy jakkolwiek ktoś woli to nazwać. O precyzyjnych zarzutach piszę wyżej, w odpowiedzi do stahoo.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Tak, każdy może mieć swoje zdanie, ale jeśli czyjeś zdanie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to należy mu to wytknąć. Moratti najpewniej stał więc nad Bonuccim i mówił: "Leo ustaw te mecze, kiedyś mi się to przyda". Albo nad Conte: "Antonio fa caldo". Ogar.Dzięcioł pisze:Stary szanuje Twoje zdanie, ale pozwól że i ja będę miał swoje. Według mnie Moratti odpowiadał za naszą degradację, w mniejszym bądź większym stopniu, ale odpowiadał. Skala bezczelności poczynań Interu wokół tamtej sprawy jest porażająca. Stąd mam uzasadnione podejrzenie, że także w tym syfie Moratti ma swój udział.
- Lypsky
- Juventino
O ile wcześniejsze doniesienia były informacjami medialnymi, to teraz mamy oficjalne potwierdzenie - Conte i Pepe oskarżeni o niepoinformowanie władz, Bonucci - bezpośredni udział.
Kariera boskiego Leo chyba dobiega końca. Ciekawe jak zakończy się sprawa Conte.
Kariera boskiego Leo chyba dobiega końca. Ciekawe jak zakończy się sprawa Conte.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady