Serie A (11): Napoli 3-3 JUVENTUS
- stahoo
- Juventino
Nie ma czegoś takiego jak 4-2-4 argh!
4-3-3 z Esti za Marchisio i Pepe na swojej pozycji to będzie 4-4-2 ze skrzydłami Pepe-Esti.
"4-2-4" z "wysuniętymi" Pepe i Estim to 4-4-2 ze skrzydłami Pepe-Esti.
Liczę na dobrą grę defensywy, bo jeśli faktycznie nie zagra Pazienza tylko nasz Esti, to jednak siła naszej obrony słabnie
Cieszy brak Cavaniego. 4-4-2 przeciwko 3-4-3 jest chyba dobrym rozwiązaniem, bo nasi boczni pomocnicy będą się wracać za swoimi odpowiednikami w Napoli. Wtedy obrońcy będą mogli skupić się na ofensywnym trio naszych rywali.
4-3-3 z Esti za Marchisio i Pepe na swojej pozycji to będzie 4-4-2 ze skrzydłami Pepe-Esti.
Liczę na dobrą grę defensywy, bo jeśli faktycznie nie zagra Pazienza tylko nasz Esti, to jednak siła naszej obrony słabnie

- @D@$
- Juventino
Szczerze to nie sądzę by Conte podsunął taki pomysł czy oni sami tak by zrobili celowo. Trzeba też pamiętać, że z takimi średniakami jak Cesena też mamy problemy, czasem większe niż z "czołówką".JuveForeverPoznan pisze:mysle ze dobrze by sie bylo choc troche odkartkowac, jakos sobie damy rade w nastepnym meczu bez 1-2 zawodnikow
Oj tam niuanse, przeważnie 4-4-2 wygląda w ataku jak 4-2-4 a np. boczni obrońcy w dzisiejszej piłce w ofensywie robią za (szeroko ustawionych) skrzydłowych, nie ma się co przejmować, to tylko rospiska. Mnie tam bardziej irytuje że z uporem maniaka przed ostatnimi meczami Juve jest wyświetlane ustawienie 4-2-3-1.alina pisze:Nie wiem jak wy, ale mnie solidnie zaskoczyło to ustawienie. Ehh, my sie od 4-2-4 już nie uwolnimy. Nie gramy tak, ale dziennikarze ciągle przedstawiają w ten sposób ustawienie Juve. Przeciez to zwykłe 4-4-2!
- gawron
- Juventino
Kiedyś na oficjalnej stronie Juve można było spojrzeć przed meczem na wyjściowe 'jedenastki', nie wiem czy była też opcja śledzenia wyniku live... mniejsza z tym. Orientujecie się czy jest nadal taka opcja na Juventus.com? Wiem, że jest terminarz, wyniki meczów. Ale chodzi mi o sprawdzenie 'jedenastek' jakieś 30 min. przed spotkaniem, albo 45 min. jak teraz.. :roll:
- delarudii
- Juventino
podbijam, jakiś czas temu szukałem tego samego no i nie potrafiłem tego znaleźć - kiedyś wyświetlało to się na stronie głównejgawron pisze:Kiedyś na oficjalnej stronie Juve można było spojrzeć przed meczem na wyjściowe 'jedenastki', nie wiem czy była też opcja śledzenia wyniku live... mniejsza z tym. Orientujecie się czy jest nadal taka opcja na Juventus.com? Wiem, że jest terminarz, wyniki meczów. Ale chodzi mi o sprawdzenie 'jedenastek' jakieś 30 min. przed spotkaniem, albo 45 min. jak teraz.. :roll:
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
ależ z Ciebie upierdliwiec... Problem semantyczny. Nie ma się co sprzeczać.stahoo pisze:Nie ma czegoś takiego jak 4-2-4 argh!
Liczę na dobrą grę defensywy, bo jeśli faktycznie nie zagra Pazienza tylko nasz Esti, to jednak siła naszej obrony słabnieCieszy brak Cavaniego. 4-4-2 przeciwko 3-4-3 jest chyba dobrym rozwiązaniem, bo nasi boczni pomocnicy będą się wracać za swoimi odpowiednikami w Napoli. Wtedy obrońcy będą mogli skupić się na ofensywnym trio naszych rywali.
Myślę, że jednak Pazienza...
"to tylko rozpiska", a sam piszesz, że też cie to wkurza. mnie wkurzają obie sytuacje i 4-2-3-1, kiedy gramy 4-3-3 i 4-2-4, jak gramy 4-4-2. na prawde nie wiem dlaczego to 424 sie przyjęło w nazewnictwie@D@$ pisze:Oj tam niuanse, przeważnie 4-4-2 wygląda w ataku jak 4-2-4 a np. boczni obrońcy w dzisiejszej piłce w ofensywie robią za (szeroko ustawionych) skrzydłowych, nie ma się co przejmować, to tylko rospiska. Mnie tam bardziej irytuje że z uporem maniaka przed ostatnimi meczami Juve jest wyświetlane ustawienie 4-2-3-1.alina pisze:Nie wiem jak wy, ale mnie solidnie zaskoczyło to ustawienie. Ehh, my sie od 4-2-4 już nie uwolnimy. Nie gramy tak, ale dziennikarze ciągle przedstawiają w ten sposób ustawienie Juve. Przeciez to zwykłe 4-4-2!

- meda11
- Juventino
Wy tutaj o "nazewnictwie", a we mnie się krew buzuje. Od rana nie myślę o niczym innym tylko o meczu. Robotę skończyłem szybciej niż wstępnie zakładałem i od 15 odliczam nie godziny, a minuty. Oby podopieczni Conte nie zawiedli mnie i wszystkich kibiców Starej Damy. Nawet punkt wywalczony w dobrym stylu będzie dla mnie nagrodą za ten czas oczekiwania. Forza Juve!
- delarudii
- Juventino
- Szilgu
- Juventino
Nie podoba mi się to. Vidal i Pepe z mało ruchliwym Pirlo i Estim (już lepszy byłby Dżiak) to może być za mało, żeby powstrzymać pomoc Napoli. No ale zaufam Conte. Zobaczymy jak to wyjdzie, oby tym razem jego eksperyment się powiódł.
- delarudii
- Juventino
to na pewno, ale warto pamiętać że będzie grał Pandev, który może choć jest w gorszej formie, to nadal pozostaje wartościowym piłkarzem. stawiam na 2:1 dla Juve!! ;]snatch pisze:Jeśli to prawda i faktycznie nie będzie Cavaniego to siła Napoli spadła przynajmniej o 1/3, a wraz z jego absencją wzrosły nasze szanse na zwycięstwo.
- Don Tom
- Juventino
http://huckenbusch.dbv.pl/viewpage.php?page_id=12 jak zawsze ładnie ;]
FORZA JUVENTUS !
FORZA JUVENTUS !
JUVE TI AMO!
SIAMO NOI ! SIAMO NOI! I CAMPIONI DELL'ITALIA SIAMO NOI !
SIAMO NOI ! SIAMO NOI! I CAMPIONI DELL'ITALIA SIAMO NOI !