Powołania do Reprezentacji Polski

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ

Czy uważasz, że powoływanie piłkarzy z polskimi korzeniami wyszkolonych w zagranicznych klubach jest dobrym pomysłem?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2012, 17:11

1. Gol nie miał nawet pewnego pierwszego platzu w Legii w pierwszych meczach.
2. Milik może i za wcześnie na wejście na boisko i robienie z niego gwiazdy, ale szanse, że Saganowski w czymś pomoże na poziomie kadry, uważam za małe.
Sam Urban powiedział, że prochu już nie wymyśli i został sprowadzony na polską ligę.
3. Dudki nie ma, bo nie powąchał jeszcze murawy w nowym klubie. W sumie Perquissss - też.
4. Sobiech również został ukształtowany przez Fornalika, dopiero w meczach ze Śląskiem otrzymał jednak szansę u Slomki, na pewno nie zostanie skreślony. Ogólnie wybieranie napastników w Polsce to rzeżbienie w g...lub czymś niepewnym, więc ja się tam W. Fornalikowi nie dziwię, że postawił teraz na kogoś z kim pracował.
5. Skoro nie ma Rybusa, Grosicki nie gra lub gra słabo, szansę powinien dostać Wszołek(przynajmniej z ławki), wyróżniał się w każdym meczu, nie wiem czy taki Rybus zrobiłby w T-ME więcej. Może spaliłby się chłopak, a może odpalił, jak taki Diamanti?
6. Ze środkiem obrony, nie wiadomo co zrobić, nie ma dobrego wyjścia z sytuacji za bardzo.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 września 2012, 17:58

deszczowy pisze:
Szaq pisze:Waldek bardzo zaplusował powołaniem Wszołka. Ja bym go wystawił w pierwszym składzie, bo jak nie on to kto? Mierzejewski?
Na środku obrony chcę zobaczyć kogoś z dwójki (najlepiej obu) Komorowski-Glik. Na środek pomocy też, nowych Borysiuk lub Krychowiak.
Chociaż to i tak w sumie wiele nie da, bo Jovetić w takiej formie będzie wkręcał w ziemię naszych defensorów.
On jest chyba kontuzjowany.

Poza tym nie szalej - chcesz na pierwszy mecz eliminacyjny zmienić połowę drużyny? :roll:
Faktycznie Komorowski kontuzjowany zapomniałem.
Połowę drużyny?
Środkowego obrońcę, środkowego pomocnika. Wszołek z konieczności, bo Rybus kontuzjowany.Chyba trzeba coś zmienić po takim turnieju. Tym bardziej, że Perkis nie pamięta, kiedy ostatnio grał w klubie, a Murawski od ponad roku szuka formy.

Montezuma11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2012, 18:55

też liczycie, że Mirko i Jove urządzą sobie kanonadę i wkręcanie w ziemię naszych 'piłkarzy', żeby borek choc troche musiał pokomplementować dwie gwiazdy Czarnogóry z Serie A :-D ?

FORZA JUVENTUS !!!
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2012, 20:57

Montezuma11 pisze:też liczycie, że Mirko i Jove urządzą sobie kanonadę i wkręcanie w ziemię naszych 'piłkarzy', żeby borek choc troche musiał pokomplementować dwie gwiazdy Czarnogóry z Serie A :-D ?
No wiadomo sercem za naszymi będę , ale jakby się skończyło 4:3 dla nas i z 3 bramki strzelił Vucior to bym nie narzekał :D Kiedyś byłem bardzo pesymistycznie nastawiony do gry biało-czerwonych i chciałem , żeby każdy mecz przegrywali to może się coś ruszy w PZPNie , ale nie ma na co liczyć bo Grzesiu jest tak obstawiony , że nie da go się dotknąć i trzeba się cieszyć z tego co mamy. Czyli sto lat za Anglią , Francją , Hiszpanią i Włochami.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2012, 21:39

Montezuma11 pisze:też liczycie, że Mirko i Jove urządzą sobie kanonadę i wkręcanie w ziemię naszych 'piłkarzy', żeby borek choc troche musiał pokomplementować dwie gwiazdy Czarnogóry z Serie A :-D ?
Nie, nie liczymy. Rozumiem, że można nie przepadać za naszą reprezentacją bo powody są przeróżne ale jak ktoś jest Polakiem i jej życzy porażki albo nawet kompromitacji to dla mnie jest kretynem. I mam głęboko w tyłku co polscy komentatorzy sądzą o "gwiazdach Serie A". Poza tym, akurat Borka szanuję bo on wie co to obiektywizm i ma duże pojęcie o piłce.

MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 września 2012, 08:04

Tak ogólnie to zastanawiałem się czy warto tracić sobotni wieczór dla naszych kopaczy, a tu problem sam się rozwiązał... W telewizji publicznej meczu prawdopodobnie nie będzie, a mecz będzie można obejrzeć za ok.20 zł w systemie PPV. Przecież to kpina jest! To już za tydzień wole dać te 40 zł i pójść sobie na stadion we Wrocławiu :angry:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 21:41

MaxFromJam_89 pisze:Tak ogólnie to zastanawiałem się czy warto tracić sobotni wieczór dla naszych kopaczy, a tu problem sam się rozwiązał... W telewizji publicznej meczu prawdopodobnie nie będzie, a mecz będzie można obejrzeć za ok.20 zł w systemie PPV. Przecież to kpina jest! To już za tydzień wole dać te 40 zł i pójść sobie na stadion we Wrocławiu :angry:
To nie kpina - to patologia!

Kasa na reprę idzie z budżetu państwa w pewnym stopniu, a oni chcą teraz kasę za mecz. Idiotyzm

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 18:05

Wyśle ktoś szybko link do transmisji gdzie będzie pokazywany mecz Czarnogóra - Polska ?
Mojemu ojcu zależy na obejrzeniu go, a nie chce wydawać 20 zł na ppv. :roll:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 18:29

C_Marchisio pisze:Wyśle ktoś szybko link do transmisji gdzie będzie pokazywany mecz Czarnogóra - Polska ?
Na meczyki.pl masz cala liste stron, ktore maja ten mecz w swojej ramowce.

Podobno od 1. minuty na boisku mamy ogladac Murawskiego. Oj, Waldemar, bo sie pogniewamy :naughty:

Obrazek
Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 19:26

bendzamin pisze:
C_Marchisio pisze:Wyśle ktoś szybko link do transmisji gdzie będzie pokazywany mecz Czarnogóra - Polska ?
Na meczyki.pl masz cala liste stron, ktore maja ten mecz w swojej ramowce.

Podobno od 1. minuty na boisku mamy ogladac Murawskiego. Oj, Waldemar, bo sie pogniewamy :naughty:
Nie zobaczymy :)

Polska: Przemysław Tytoń - Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Kamil Glik, Jakub Wawrzyniak - Jakub Błaszczykowski, Ariel Borysiuk, Eugen Polanski, Ludovic Obraniak, Kamil Grosicki - Robert Lewandowski. Oficjalnie

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 19:33

Mozna pisze:Polska: Przemysław Tytoń - Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Kamil Glik, Jakub Wawrzyniak - Jakub Błaszczykowski, Ariel Borysiuk, Eugen Polanski, Ludovic Obraniak, Kamil Grosicki - Robert Lewandowski. Oficjalnie
:ok:

Niech weszło i reszta przestanie naskakiwać na Fornalika i da mu czas. Mi się taki skład podoba, poza paniczem Obraniakiem jest wszystko ok.

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 19:34

Mozna pisze:
Polska: Przemysław Tytoń - Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Kamil Glik, Jakub Wawrzyniak - Jakub Błaszczykowski, Ariel Borysiuk, Eugen Polanski, Ludovic Obraniak, Kamil Grosicki - Robert Lewandowski. Oficjalnie
Jeszcze pozbyć się Polanskiego i Ludo i będę szczęśliwy. Nie chcę tych pseudopolaków w naszej kadrze. Jaka sytuacja jest w PZPN każdy wie, ale naszym kibicuje zawsze i wierzę w zwycięstwo. Czarnogóra to łatwy rywal dla nas nie jest (no bo kto jest?), ale jestem przekonany, że możemy ich ograć.

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 19:38

Generalnie cieszy wybór Glika, skoro gra chłopak 90 minut w Torino które nie straciło jeszcze bramki, to dobrze że dostał szansę. Ciekawi mnie forma Grosickiego gdyż w klubie podobno ostatnio mu nie szło, ale jedyną alternatywą dla niego jest chyba Wszołek, na którego postawienie mogłoby być ryzykowne.

Edit: Ano jest jeszcze Mierzejewski
Ostatnio zmieniony 07 września 2012, 19:50 przez Mozna, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 19:41

Dobra, nie ma Murasia, jest Glik to sie na razie gniewac nie bedziemy :D

BTW. Vucinic chyba jednak zagra. O ile dobrze rozumiem znaczenie slow 'Vučinić igra protiv Poljaka!' i 'Alarm je ugašen' :lol:

Obrazek
Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 21:33

Właśnie Zarzeczny w rozmowie z WeszloTv powiedział że Vucinic to piłkarz z innej planety :D . Może to tylko mecz z naszymi orłami ale asyste trochę zaliczył + bramka

ODPOWIEDZ