Reprezentacja Polski - sparingi
- Pan Mietek
- Juventino
Ja to widzę tak. Jeśli byłyby wyniki to nikt o chlanie czy dziewoje pretensji by mieć nie mógł. Nie ma wyników więc jest uzasadniona krytyka.
- deszczowy
- Juventino
A kto ma pretensje? Piłkarze nie byli i nie sa grzecznymi chłopcami. Wiadomo, że lubią czasem dać w palnik, czy popukać. Pies z nimi tańczył. Tylko niech Smuda ten bajzel ogarnie, bo nie zlinczowano go chyba tylko dlatego, że znalazł się temat zastępczy ;]Mietson pisze:Ja to widzę tak. Jeśli byłyby wyniki to nikt o chlanie czy dziewoje pretensji by mieć nie mógł. Nie ma wyników więc jest uzasadniona krytyka.
- steru
- Qualità Juventino
Żewłakow parę ciakwych zdań w wywiadzie powiedział. Idzie odczuć, że chłop nie przepada za Smudą i mimo tego powołania i możliwości pożegnania ma do niego żal.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
"Wielkiej wymiany poglądów nie było. "Dzień dobry". "Dzień dobry". "O, przytyłeś trochę". "Trener to zawsze patrzy na mnie krzywym okiem". Tyle."
"Nie o to chodzi. Tym bardziej, że Smuda z góry zapowiadał, że chce mieć spokój, nie chce żadnych skandali. Poprzedni selekcjonerzy byli bardziej partnerami, Smuda jest inny."
Jestem ciekaw jak będzie wyglądało to pożegananie Żewłakowa. Po Smudzie można się wszystkiego spodziewać. Co jak co ale chłopowi należy się godne pożegnanie. Smuda pewnie to wie, ale co z tym zrobi?
P.S. W sprawie seksafery. Franek nie zamierza wierzyć w anonimy i staje po stronie piłkarzy. Ktoś niedobry robi aferę kiedy atmosfera w kadrze jest dobra
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
"Wielkiej wymiany poglądów nie było. "Dzień dobry". "Dzień dobry". "O, przytyłeś trochę". "Trener to zawsze patrzy na mnie krzywym okiem". Tyle."
"Nie o to chodzi. Tym bardziej, że Smuda z góry zapowiadał, że chce mieć spokój, nie chce żadnych skandali. Poprzedni selekcjonerzy byli bardziej partnerami, Smuda jest inny."
Jestem ciekaw jak będzie wyglądało to pożegananie Żewłakowa. Po Smudzie można się wszystkiego spodziewać. Co jak co ale chłopowi należy się godne pożegnanie. Smuda pewnie to wie, ale co z tym zrobi?
P.S. W sprawie seksafery. Franek nie zamierza wierzyć w anonimy i staje po stronie piłkarzy. Ktoś niedobry robi aferę kiedy atmosfera w kadrze jest dobra

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Momentami w drugiej połowie można było zasnąć, ale nasi zagrali nawet, nawet, choć przy ostatnim rożnym Greków mogła być siku kupa.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Eric6666
- Juventino
Moje odczucia po meczu:
wyszkolenie techniczne naszych zawodników jest gorsze niż dno, przyjęcie piłki nie jest na poziomie młodzika za szkółki -_-
czasami udało im się pograć piłką, wtedy więcej miejsca się zrobiło, szybsza akcja i co? ktoś pokiwał i znowu kopanie do przodu bez głowy
obrona? rzut rożny a koleś nie kryty ( 1 m jak nie więcej z każdej strony ) stoi przy bramce + wiele razy całkowicie ktoś nie kryty
Byłem za Smudą, ale kadra nic nie pokazuje i na Euro nawet cud nam nie pomoże
wyszkolenie techniczne naszych zawodników jest gorsze niż dno, przyjęcie piłki nie jest na poziomie młodzika za szkółki -_-
czasami udało im się pograć piłką, wtedy więcej miejsca się zrobiło, szybsza akcja i co? ktoś pokiwał i znowu kopanie do przodu bez głowy
obrona? rzut rożny a koleś nie kryty ( 1 m jak nie więcej z każdej strony ) stoi przy bramce + wiele razy całkowicie ktoś nie kryty
Byłem za Smudą, ale kadra nic nie pokazuje i na Euro nawet cud nam nie pomoże
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Cieszmy się, że było. Na przełomie XIX i XX wieku można znaleźć kilku graczy, którzy należą do klubu wybitnego reprezentanta. Mimo to nie doczekali się najmniejszego gestu ze strony PZPNu. Najmniejszego.steru pisze: Jestem ciekaw jak będzie wyglądało to pożegananie Żewłakowa.
Cieszę się, że tak elokwentny zawodnik jak Żewłak mógł pograć kilkadziesiąt minut, symbolicznie przekazać opaskę. To jest istotne. Ludzi trzeba szanować.
Tacy ludzie poświęcili kadrze masę czasu i zdrowia. A jak przychodzi co do czego to później bilety na mecz polskiej kadry załatwiają sobie w federacjach krajów z których pochodził ich klub, bo PZPN nie ma dla niego marnej wejściówki.
Na polskie warunki Michał to zawodnik iście wybitny. Ogarnia kilka języków, posiada niezłe kontakty, bardzo medialny, opanowany. Piłkarsko bogaty w doświadczenia. A PZPN nadal będzie tworzył trzon z ludzi, którzy tworzyli ten trzon w czasach komunizmu.
- steru
- Qualità Juventino
Meczu ostatecznie nie oglądałem. Pewnie gdybym nawet był w domu to i tak bym go nie oglądał.
Podobno gra tragiczna więc remis uznaję za sprawiedliwy wynik :lol:
Na koniec odrobina humoru, na dobry początek dnia. Przytoczę fragment wypowiedzi Smudy po meczu : "Dzisiejszy występ nie był zły w naszym wykonaniu, graliśmy w bardzo dobrym tempie przez 90 minut, nie było przestojów. Gdyby w Kownie było tak dobre boisko, a nie kartoflisko, to zwyciężylibyśmy 5:0."
Podobno gra tragiczna więc remis uznaję za sprawiedliwy wynik :lol:
Na koniec odrobina humoru, na dobry początek dnia. Przytoczę fragment wypowiedzi Smudy po meczu : "Dzisiejszy występ nie był zły w naszym wykonaniu, graliśmy w bardzo dobrym tempie przez 90 minut, nie było przestojów. Gdyby w Kownie było tak dobre boisko, a nie kartoflisko, to zwyciężylibyśmy 5:0."

- deszczowy
- Juventino
Mecz bez kibiców, bez gry, bo jedni nei chcieli zrobić krzywdy drugim, bez stawki, bez goli... Bez jaj po prostu. Rezerwy Litwy złoiły nas srodze, rezerwy Grecji zrobiłyby to samo , gdyby nie obżarły się kanapkami z feta przed spotkaniem. Szkoda tylko Żewłaka, że pożegnał się z kadrą w takiej atmosferze. Wódy, niesmaku i jakichś przeczołganych dziwek.
Smuda, odejdź :!:
Smuda, odejdź :!:
- sebastian10
- Juventino
atmosfera jest zła Smuda sam sobie to zagwarantował plecie za duzo głupot co zniecheca zawodników do niego. Druga sprawa to za duzo wymaga sie od tych ogórków, przyjeżdzaja na kadre bo gdzies tam 2 razy dobrze piłke kopli niestety nie ma lepszych i trzeba pracowac z tymi co sa praktycznie nie ma trzonu zespołu nie z winy leo czy smudy ale ze w polsce same ogórki grają.
kolejna sprawa to błedy trenera wbił sobie fudbol ofensywny jak kiedys engel fudbol na Tak , a nas nie stac grac ofensywnie z braku umiejetnosci i przygotowania fizycznego na połowie przeciwnika presing pod koniec odychaja rekawami .
kolejne co mi sie nie podoba to że zawodnicy nie graja na swoich pozycjach zwłaszcza Kuba albo Peszko to sa prawi pomocnicy i tam przez 80 minut powini grac jeden 2 zmieniajac fajnie ze graja jedna jedenastka dłuzej ale juz zle ze w złym ustawieniu zawodników i płynosci nigdy nie bedzie
Plus Głowacki jakos zawsze miał pecha do kadry Grosicki musi grac w pierwszym a nie pupile bez formy Obraniak czy Mierzejewski
trza szukac jeszcze zawodników brakuje kozaków same kurduple brakuje takiego hajto kałuznego
kolejna sprawa to błedy trenera wbił sobie fudbol ofensywny jak kiedys engel fudbol na Tak , a nas nie stac grac ofensywnie z braku umiejetnosci i przygotowania fizycznego na połowie przeciwnika presing pod koniec odychaja rekawami .
kolejne co mi sie nie podoba to że zawodnicy nie graja na swoich pozycjach zwłaszcza Kuba albo Peszko to sa prawi pomocnicy i tam przez 80 minut powini grac jeden 2 zmieniajac fajnie ze graja jedna jedenastka dłuzej ale juz zle ze w złym ustawieniu zawodników i płynosci nigdy nie bedzie
Plus Głowacki jakos zawsze miał pecha do kadry Grosicki musi grac w pierwszym a nie pupile bez formy Obraniak czy Mierzejewski
trza szukac jeszcze zawodników brakuje kozaków same kurduple brakuje takiego hajto kałuznego
- deszczowy
- Juventino
Mam prośbę. Mógłbyś napisać to samo ze znakami przystankowymi? Bo czytać się tego nie da.sebastian10 pisze:atmosfera jest zła Smuda sam sobie to zagwarantował plecie za duzo głupot co zniecheca zawodników do niego. Druga sprawa to za duzo wymaga sie od tych ogórków, przyjeżdzaja na kadre bo gdzies tam 2 razy dobrze piłke kopli niestety nie ma lepszych i trzeba pracowac z tymi co sa praktycznie nie ma trzonu zespołu nie z winy leo czy smudy ale ze w polsce same ogórki grają.
- Łukasz
- Juventino
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Lewy ma rację. Smuda bawi się w jakąś choinkę, 4-3-2-1. Błaszczykowski widać, że się dusi, a Smuda i tak wpycha go do środka. Pół biedy jak Kuba, Peszko, czy Ludo są w tej dwójce. Bo zdarzały się mecze, kiedy Błaszczykowski był w tej trójce. To już w ogóle masakra.
Rzućmy te 4-3-2-1. Skoro nawet sam Lewy podkreśla, że to blokuje całą grę. Tu aż się prosi o 4-2-3-1. Zdecydowanie bardziej racjonalne.
Rzućmy te 4-3-2-1. Skoro nawet sam Lewy podkreśla, że to blokuje całą grę. Tu aż się prosi o 4-2-3-1. Zdecydowanie bardziej racjonalne.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A pośrodku tej ofensywnej trójki powinien grać Lewy. Tak jak gra w Dortmundzie, za plecami Barriosa. Sam jako snajper na szpicy nie da rady, przecież to widać gołym okiem. Powinien grać za plecami Jelenia [na którego Smuda ostatnio marudził :roll: ]zoff pisze:Rzućmy te 4-3-2-1. Skoro nawet sam Lewy podkreśla, że to blokuje całą grę. Tu aż się prosi o 4-2-3-1. Zdecydowanie bardziej racjonalne.
- francois
- Juventino
Wg mnie polska reprezentacja jest stworzona do 4-4-2 z jednym defensywnym pomocnikiem i jednym rozgrywającym, tak jak wyglądało to w eliminacjach do MŚ 2006.Ouh_yeah pisze:A pośrodku tej ofensywnej trójki powinien grać Lewy. Tak jak gra w Dortmundzie, za plecami Barriosa. Sam jako snajper na szpicy nie da rady, przecież to widać gołym okiem. Powinien grać za plecami Jelenia [na którego Smuda ostatnio marudził :roll: ]zoff pisze:Rzućmy te 4-3-2-1. Skoro nawet sam Lewy podkreśla, że to blokuje całą grę. Tu aż się prosi o 4-2-3-1. Zdecydowanie bardziej racjonalne.