Ekstraklasa 2008/2009
- steru
- Qualità Juventino
Oto link :darek pisze:Masz linka do tego newsa?steru pisze:Legia stawia na Hiszpanów, a Wisła na... Brazylijczyków. Dziś media podały informacje o 2 nowych piłkarzach, którzy zawitają do Wisły wprost z ligi brazylijskiej.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,titl ... caid=16839
- paku
- Juventino
Poczekamy, zobaczymy jak to będzie... Myślę że raczej nic z tego nie będzie.
Pobawię się w wytypowanie
Polonia Bytom -:- Lechia Gdańsk 2
Odra Wodzisław -:- Ruch Chorzów x2
Jagiellonia Białystok -:- Piast Gliwice 1
Arka Gdynia -:- Lech Poznań 1x
Górnik Zabrze -:- Legia Warszawa x2
Cracovia Cracovia -:- Wisła Kraków 2
Pobawię się w wytypowanie

Polonia Bytom -:- Lechia Gdańsk 2
- Mr Cezary
- Juventino
Skoro już paku wytypował swoje typy, to może i ja się pokuszę o to
Polonia Bytom-Lechia Gdańsk x - Polonia wcale nie gra brzydkiej piłki, brakuje jej tylko zdobyczy punktowych. Z Lechią na Olimpijskiej powinni zaczą punktować, bo Gdańszczanie będą wg mnie zdobywali punkty głównie przed własną publicznością.
Odra-Ruch 2 - małe derby śląska
Ruch, który naprawdę gra dobrą piłkę powinien wg mnie pewnie pokonać Odrę, której drugi taki mecz jak z Legią w tej rundzie już nie wyjdzie.
Jagiellonia-Piast x - drużyna z Białegostoku nie przekonuje mnie zupełnie. Mimo iż Piast ostatnio przegrał, to w tym meczu remis będzie dla nich celem absolutnie możliwym do wykonania. Chyba, że Michał Probierz nas czymś zaskoczy :C
Arka-Lech 2 - mecz przyjaźni w Gdyni i choć Arka spisuje się na razie nieco powyżej oczekiwań, to tym razem rozpędzonej lokomotywy z Poznania nie zatrzyma.
Górnik-Legia 1X2 - nie mam pojęcia jak się zakończy to spotkanie. Może się zdarzyć dosłownie wszystkie. Jedni i drudzy bardzo zawodzą na początku sezonu. Jedni i drudzy chcą się przełamać. Jedni i drudzy grają o posady szkoleniowców, a w zasadzie o bezpieczeństwo posady, lub jego brak. Liczę niezmiernie na pierwsze zwycięstwo Zabrzan i naprawdę dobrą grę, uświetniającą obchody 60-lecia klubu.
Cracovia-Wisła 2 - od 12 lat Pasy nie potrafią pokonać lokalnego rywala. Czy po pokonaniu przez Wisłę Barcelony może się to zmienić?

Polonia Bytom-Lechia Gdańsk x - Polonia wcale nie gra brzydkiej piłki, brakuje jej tylko zdobyczy punktowych. Z Lechią na Olimpijskiej powinni zaczą punktować, bo Gdańszczanie będą wg mnie zdobywali punkty głównie przed własną publicznością.
Odra-Ruch 2 - małe derby śląska

Jagiellonia-Piast x - drużyna z Białegostoku nie przekonuje mnie zupełnie. Mimo iż Piast ostatnio przegrał, to w tym meczu remis będzie dla nich celem absolutnie możliwym do wykonania. Chyba, że Michał Probierz nas czymś zaskoczy :C
Arka-Lech 2 - mecz przyjaźni w Gdyni i choć Arka spisuje się na razie nieco powyżej oczekiwań, to tym razem rozpędzonej lokomotywy z Poznania nie zatrzyma.
Górnik-Legia 1X2 - nie mam pojęcia jak się zakończy to spotkanie. Może się zdarzyć dosłownie wszystkie. Jedni i drudzy bardzo zawodzą na początku sezonu. Jedni i drudzy chcą się przełamać. Jedni i drudzy grają o posady szkoleniowców, a w zasadzie o bezpieczeństwo posady, lub jego brak. Liczę niezmiernie na pierwsze zwycięstwo Zabrzan i naprawdę dobrą grę, uświetniającą obchody 60-lecia klubu.
Cracovia-Wisła 2 - od 12 lat Pasy nie potrafią pokonać lokalnego rywala. Czy po pokonaniu przez Wisłę Barcelony może się to zmienić?
- paku
- Juventino
paku pisze: Polonia Bytom -:- Lechia Gdańsk 2
Wynik: 4-1 dla Polonii.paku pisze:Polonia Bytom -:- Lechia Gdańsk 2
Jestem zaskoczony postawą Bytomian, natomiast bardzo rozczarowany Lechią... Szarańcza Motyki zadziałała

Wynik: 3:0 dla Odry.paku pisze:Odra Wodzisław -:- Ruch Chorzów x2
Kolejny mały zonk. Odra po przegranej we Wrocławiu szybko się podniosła.
Wynik: 2:0 dla Jagi.paku pisze:Jagiellonia Białystok -:- Piast Gliwice 1
Chociaż jeden typ dobrze trafiłem

Ostatni dzień kolejki bardzo ciekawy. Na początek mecz przyjaźni, później zawsze ciekawy mecz w Zabrzu, a na końcu to na co czekam. Derby Krakowa.paku pisze: Arka Gdynia -:- Lech Poznań 1x
Tylko Zwycięstwo ! Wisełko tylko zwycięstwo ! 8)
- steru
- Qualità Juventino
Mam nadzieję, że u bukmachera w ten weekend nie byłeśMr Cezary pisze: Polonia Bytom-Lechia Gdańsk x
Odra-Ruch 2
Jagiellonia-Piast x
Co do samych rozstrzygnięć. Polonia Bytom wreszcie się przełamała i wręcz rozniosła Lechię. Zawsze uważałem zespół z Bytomia jako drużynę z największym charakterem i uważam iż w tym sezonie unikną po raz kolejny degradacji.
Ruch wreszcie przegrał. Cieszy mnie to niezmiernie
No i Jaga. Wreszcie zwycięstwo. Teraz już powinno być lepiej. Piast pewnie zanotuje teraz spadek formy i kilka punktów pogubi w najbliższych meczach.
- Nevermind
- Juventino
Patrzac na forme Cracovii i Wisly ciekaw jestem wyniku derbow.
Mam nadzieje, ze Wisla wygra przynajmniej trzema bramkami..
Wyniki tej kolejki pokazauja, jak wyrownana jest Ekstraklasa..
I zanotowalismy dwa hat-tricki juz w tej kolejce. (Ivanowski i Komorowski).
Mozliwe, ze Brozek im pozazdrosci i dzisiaj cos ustrzeli
.
No i najbardziej jestem ciekaw gry dzisiejszej Legii. Jezeli nie wygra z Gornikiem, ktory nie zdobyl jeszcze bramki.. Wesoly Janek Urban zapewne straci prace.
Jak juz w ktoryms temacie napisalem. Legia nie jest przygotowana do sezonu. Moze dzisiaj zobaczymy swietnych Hiszpanow :lol:
PS: Jezeli Urban odejdzie z Legii, to Hiszpanie beda stroic fochy.. A kontrakty nadal beda mieli wazne i w dodatku najwieksze w klubie.
Mam nadzieje, ze Wisla wygra przynajmniej trzema bramkami..
Wyniki tej kolejki pokazauja, jak wyrownana jest Ekstraklasa..
I zanotowalismy dwa hat-tricki juz w tej kolejce. (Ivanowski i Komorowski).
Mozliwe, ze Brozek im pozazdrosci i dzisiaj cos ustrzeli
No i najbardziej jestem ciekaw gry dzisiejszej Legii. Jezeli nie wygra z Gornikiem, ktory nie zdobyl jeszcze bramki.. Wesoly Janek Urban zapewne straci prace.
Jak juz w ktoryms temacie napisalem. Legia nie jest przygotowana do sezonu. Moze dzisiaj zobaczymy swietnych Hiszpanow :lol:
PS: Jezeli Urban odejdzie z Legii, to Hiszpanie beda stroic fochy.. A kontrakty nadal beda mieli wazne i w dodatku najwieksze w klubie.
- steru
- Qualità Juventino
Kolejne mecze za nami. Arka (nie)spodziewanie pokonała Lecha, po 2 bramkach Zakrzewskiego 2-1. Dla Lecha znów strzelił Lewandowski. Chłopak dalej w formie, a kadra gra już niebawem. Michniewicz odwala kawał dobrej roboty w Arce. Po czterech meczach 10 punktów, co jak na beniaminka budzi podziw.
Legia pojechała do Zabrza na mecz z najsłabszym zespołem Ekstraklasy i wygrała 3-0. Górnik miał walczyć nawet o pierwszą 5 w tabeli ( tfu, tfu! )a póki co 1 remis, 3 porażki i cudowny bilans bramkowy 0-7. Wieczorek chyba może już pakować swoje manatki. O dziwo Górnikowi szło lepiej jak w klubie nie przelewało się z pieniędzmi a i piłkarze nie byli najlepsi. Pojawił się sponsor, pieniądze, transfery a tu lypa
Legia pojechała do Zabrza na mecz z najsłabszym zespołem Ekstraklasy i wygrała 3-0. Górnik miał walczyć nawet o pierwszą 5 w tabeli ( tfu, tfu! )a póki co 1 remis, 3 porażki i cudowny bilans bramkowy 0-7. Wieczorek chyba może już pakować swoje manatki. O dziwo Górnikowi szło lepiej jak w klubie nie przelewało się z pieniędzmi a i piłkarze nie byli najlepsi. Pojawił się sponsor, pieniądze, transfery a tu lypa

- oliver
- Juventino
Nie przesadzajmy na czuli by się najlepiej ale przecież są profesjonalistami.Juventino90 pisze: PS: Jezeli Urban odejdzie z Legii, to Hiszpanie beda stroic fochy.. A kontrakty nadal beda mieli wazne i w dodatku najwieksze w klubie.
A co do 4 kolejki. Zdecydowanie był to kolejka dla Legii. Lech i Wisła straciły punkty, a Legia pokazała , że umie grać w piłkę i jest nie co lepsza niż środek tabeli

A z innych boisk brawa dla Ivanowskiego i Komorowskiego. W Włodzisławiu prawie 7 tyś. I wielkie brawa dla Janasa w końcu zdegraduje ten wioskowaty klub.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Nevermind
- Juventino
Nie jestem pewny co mam napisac.. Czy to Legia zagrala tak dobrze, czy moze Gornik ponownie tak slabo?
Powiedzenie mowi. Gra sie tak, jak przeciwnik pozwoli.. Gornik pozwolil Legii bardzo duzo. Pierwsza bramka to popis naszego kandydata Pazdana ( Mam nadzieje, ze to koniec powolan tego smiesznego zawodnika, sam jego wyjazd na EURO byl nieporozumieniem).
Zdziwilem sie, ze Takasure przy pierwszej nadarzajacej sie sytuacji strzelil bramke, pozniej juz wszystko wrocilo do normy. Hdyby ten zawodnik strzelalby chociaz polowe sytuacji, ktore wypracowuja mu koledzy.. Juz dawno gralby w Bundeslidze.
Po tym spotkaniu trener Wieczorek powinien podac sie do dymisji. Personalnie ma swietny sklad, sparingi druzyna wygrywala.. A tu nagle klops. Ciekaw jestem kto zostanie nowym trenerem zaboli.
Druga bramka to piekna inwidualna akcja Szalachowskiego. Ciesze sie, ze ten zawodnik wkoncu wraca do formy. 1.5 roku to przerwa dla zawodnika ogromna.. Tym bardziej ciesze sie, ze po tak dlugiej przerwie zawodnik z Ekstraklasy pamieta jak gra sie w pilke
.
Trzeci gol to fantastyczne uderzenie Rogera. Najwyzszy czas, zeby Perejero zaczal gra na poziomie reprezentacyjnym. Chociaz zwolennikiem naturalizowania nie jestem.
A na innych boiskach?
Derby dosc nudne. Zaskakujacy remis.. Szkoda mi Wisly, bo karny dla Cracovii byl dyskusyjny. Dudzic przewracal sie po murawie, jakby go piorun trafil..
A z kolei Wisle nalezal sie karny za ewidentne zagranie reka obroncy Pasow.
Remis chyba nikogo nie zadowala, bo obie ekipy mialy szanse wywiezc 3 punkty.
Odra Wodzislaw znowu na topie.. Kolejny raz zespol z konca swiata w lidze sie utrzyma.
Bardzo skrzywdzony w tym spotkaniu Ruch. Dwie nie uznane bramki. Sam nie wiem dlaczego.. Wie to chyba tylko arbiter tego spotkania i zostanie to objete tajemnica.
Arka sprawila niespodzianke wygrywajac 2:1 po golach Zakrzewskiego. Lech ma powodu do wstydu, bo przegrali na wlasne zyczenie.
Zaki udowodnil, ze moze byc objawieniem w Ekstraklasie, po nieudanym epizodzie w Thun.
Cos w tym jest, skoro wyrozniajacy zawodnicy Ekstraklasy, nie potrafia przebic sie do druzyn Szwajcarskich- (Grosicki, Zakrzewski).
Chociaz czolowy klub w pucharach Lech potrafil rozgromic 6:0 :roll:
Bardzo ucieszyla mnie wygrana Jagielloni. Swietnie zagral Tumicz. Nie jestem pewny, dlaczego ten zawodnik wczesniej grzal "lawke".
Piast powoli bedzie maszerowal w dol tabeli.
Mecz Blechatow-LKS :shock: . Pilkarskie dno.. Zespol Janasa przegrywa z outsiderem po kurjozalnych bledach..
Mecz to flaki z olejem.
A taka ciekawostka. Moze wie ktos jak dlugo bramki nie strzelil Costly?
Ja pojecia nie mam.. :lol:
A na koniec Dysko-Pol - Lechia. Moze wkoncu Ivanovski bedzie splacac 800 tys euro, ktore podobno kosztowal
.
Widac , ze zawodnicy nowego tworu docieraja sie.. I graja coraz lepiej.
Pozdrawiam.
A zakoncze swoja wypowiedz nastepujacym haslem, ktora podsumuje wydarzenia z 4 kolejki.
Do boju szaranczo ! 8)
Powiedzenie mowi. Gra sie tak, jak przeciwnik pozwoli.. Gornik pozwolil Legii bardzo duzo. Pierwsza bramka to popis naszego kandydata Pazdana ( Mam nadzieje, ze to koniec powolan tego smiesznego zawodnika, sam jego wyjazd na EURO byl nieporozumieniem).
Zdziwilem sie, ze Takasure przy pierwszej nadarzajacej sie sytuacji strzelil bramke, pozniej juz wszystko wrocilo do normy. Hdyby ten zawodnik strzelalby chociaz polowe sytuacji, ktore wypracowuja mu koledzy.. Juz dawno gralby w Bundeslidze.
Po tym spotkaniu trener Wieczorek powinien podac sie do dymisji. Personalnie ma swietny sklad, sparingi druzyna wygrywala.. A tu nagle klops. Ciekaw jestem kto zostanie nowym trenerem zaboli.
Druga bramka to piekna inwidualna akcja Szalachowskiego. Ciesze sie, ze ten zawodnik wkoncu wraca do formy. 1.5 roku to przerwa dla zawodnika ogromna.. Tym bardziej ciesze sie, ze po tak dlugiej przerwie zawodnik z Ekstraklasy pamieta jak gra sie w pilke
Trzeci gol to fantastyczne uderzenie Rogera. Najwyzszy czas, zeby Perejero zaczal gra na poziomie reprezentacyjnym. Chociaz zwolennikiem naturalizowania nie jestem.
A na innych boiskach?
Derby dosc nudne. Zaskakujacy remis.. Szkoda mi Wisly, bo karny dla Cracovii byl dyskusyjny. Dudzic przewracal sie po murawie, jakby go piorun trafil..
A z kolei Wisle nalezal sie karny za ewidentne zagranie reka obroncy Pasow.
Remis chyba nikogo nie zadowala, bo obie ekipy mialy szanse wywiezc 3 punkty.
Odra Wodzislaw znowu na topie.. Kolejny raz zespol z konca swiata w lidze sie utrzyma.
Bardzo skrzywdzony w tym spotkaniu Ruch. Dwie nie uznane bramki. Sam nie wiem dlaczego.. Wie to chyba tylko arbiter tego spotkania i zostanie to objete tajemnica.
Arka sprawila niespodzianke wygrywajac 2:1 po golach Zakrzewskiego. Lech ma powodu do wstydu, bo przegrali na wlasne zyczenie.
Zaki udowodnil, ze moze byc objawieniem w Ekstraklasie, po nieudanym epizodzie w Thun.
Cos w tym jest, skoro wyrozniajacy zawodnicy Ekstraklasy, nie potrafia przebic sie do druzyn Szwajcarskich- (Grosicki, Zakrzewski).
Chociaz czolowy klub w pucharach Lech potrafil rozgromic 6:0 :roll:
Bardzo ucieszyla mnie wygrana Jagielloni. Swietnie zagral Tumicz. Nie jestem pewny, dlaczego ten zawodnik wczesniej grzal "lawke".
Piast powoli bedzie maszerowal w dol tabeli.
Mecz Blechatow-LKS :shock: . Pilkarskie dno.. Zespol Janasa przegrywa z outsiderem po kurjozalnych bledach..
Mecz to flaki z olejem.
A na koniec Dysko-Pol - Lechia. Moze wkoncu Ivanovski bedzie splacac 800 tys euro, ktore podobno kosztowal
Widac , ze zawodnicy nowego tworu docieraja sie.. I graja coraz lepiej.
Pozdrawiam.
A zakoncze swoja wypowiedz nastepujacym haslem, ktora podsumuje wydarzenia z 4 kolejki.
Do boju szaranczo ! 8)
- sempaju
- Juventino
Mnie jako Bełchatowianina coraz bardziej załamuje taka postawa drużyny. Płacić za bilet i oglądać taki piach to jest męka nawet dla najzagorzalszych fanów bełchatowskiego składu. Co do Costlyego, człowiek gra tak niesamowita kaleke, że aż bierze cholera, w ogóle cała formecja ofensywna gra piach i cos trzeba z tym zrobic bo może być bardzo kiepsko.Juventino90 pisze: Mecz Blechatow-LKS :shock: . Pilkarskie dno.. Zespol Janasa przegrywa z outsiderem po kurjozalnych bledach..
Mecz to flaki z olejem.
- Nevermind
- Juventino
No, wypozyczylismy wam Kuklisa..
Bardzo sie z tego powodu ciesze. Bo na treningach sie obijal w klubie stroil fochy..
Jedynym jego atutem byla charyzma, jednak w I lidze ja zatracil.. i watpie, zeby ja odzyskal w Blechatowie.
Dlaczego?
Bo jakby tam nie bylo i tak bedzie bardzo milo..
Bardzo sie z tego powodu ciesze. Bo na treningach sie obijal w klubie stroil fochy..
Jedynym jego atutem byla charyzma, jednak w I lidze ja zatracil.. i watpie, zeby ja odzyskal w Blechatowie.
Dlaczego?
Bo jakby tam nie bylo i tak bedzie bardzo milo..
- steru
- Qualità Juventino
Spokojnie Drzymont się zaaklimatyzuje, dogada się z Ujkiem, zbiorą od kolegów z drużyny pieniążki i sprezentują kibicom kilka zwycięstw. Więc uzbrój się w cierpliwość a gwarantuje Ci będzie dobrze :lol:sempaju pisze:Mnie jako Bełchatowianina coraz bardziej załamuje taka postawa drużyny. Płacić za bilet i oglądać taki piach to jest męka nawet dla najzagorzalszych fanów bełchatowskiego składu. Co do Costlyego, człowiek gra tak niesamowita kaleke, że aż bierze cholera, w ogóle cała formecja ofensywna gra piach i cos trzeba z tym zrobic bo może być bardzo kiepsko.
- sempaju
- Juventino
Ehh, i kto to mówi ? A Zagłębie czemu gra tam gdzie gra ? ;>steru pisze:Spokojnie Drzymont się zaaklimatyzuje, dogada się z Ujkiem, zbiorą od kolegów z drużyny pieniążki i sprezentują kibicom kilka zwycięstw. Więc uzbrój się w cierpliwość a gwarantuje Ci będzie dobrze :lol:sempaju pisze:Mnie jako Bełchatowianina coraz bardziej załamuje taka postawa drużyny. Płacić za bilet i oglądać taki piach to jest męka nawet dla najzagorzalszych fanów bełchatowskiego składu. Co do Costlyego, człowiek gra tak niesamowita kaleke, że aż bierze cholera, w ogóle cała formecja ofensywna gra piach i cos trzeba z tym zrobic bo może być bardzo kiepsko.