Zostaniemy zdegradowani??!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
I'love JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 13:52

Sandro-Inter pisze:Ciekawe jak to bedzie bez Milanu , echhhh te derby , te emocje :prochno: , a co do Juve to zawsze jest Torino , które cieszy sie większa sympatią z mojej strony , ciekawe ilu "kibicow" staracicie po degradacji :happy:
ilu stracimy?? stracimy tych co nie są prawdziwymi kibicami :? czyli w wiekszości bedą to tacy co składu nawet nie znają i są za tymi co wygrywają to nawet dobrze bo teraz bedą przynajmniej prawdziwi kibice :roll:

FORZA JUVE
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 14:06

Sandro-Inter pisze:a co do Juve to zawsze jest Torino , które cieszy sie większa sympatią z mojej strony , ciekawe ilu "kibicow" staracicie po degradacji :happy:
Na pewno nie tylu, zeby nie być nadal najbardziej lubianą druzyną we Włoszech.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 14:18

Sandro-Inter pisze:ciekawe ilu "kibicow" staracicie po degradacji :happy:
przynajmiej będziemy mogli się pochwalić tym że mamy najlepszaych bo samych PRAWDZIWYCH kibiców a nie takich "sezonowych" jak Real, Barca, Chelsea itd. 8)

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
ACMichał

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 15:19

Może sam zajrzyj do książek i poczytaj. Nie można ot tak sobie skazać kogoś na podstawie poszlak. W procesie poszlakowym potrzebne są dowody, tyle że pośrednie. Przede wszystkim wyznaczony przez poszlaki ciąg zdarzeń musi być jedynym możliwym, musi być na to dowód. Wszystkie podnoszone przez obronę wątpliwości muszą być absolutnie rozwiane. Teraz mi powiedz jak to się wszystko ma do procesu o Calciopoli.
co za brednie!!!
Poszlaka, to jest słabszy dowód. Poszlakowy proces jest trudniejszy dla prokuratury w udowodnieniu, natomiast dowód poszlakowy, ten nierozerwalny łańcuch poszlak, jest mocniejszy od dowodu bezpośredniego, albowiem dowód bezpośredni w postaci zeznania świadka, dokumentu, jest dowodem jednorodny. Nierozerwalny łańcuch poszlak, to są dziesiątki, nieraz setki różnych drobiazgów, które się zamykają w ten jednolity, zaklęty krąg i tego w żaden sposób zmanipulować się nie da. A teraz odpowiedz sobie sam jak chocby nagrania (nie mówiąc już o zeznaniach, dokumentach) mają się do afery
i nie staraj się zamulać obrazu sprawy pisząc bzdury

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 15:41

Mam takie pytanko czy ktos wie na jakich programach telewizyjnych bedzie transmisja z "wyroku" jaki ma zapaść na nasze 4 druzyny z Serie A i czy jakas polska telewizja to pokaze ??

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Wolas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 15:51

pewnie w sporcie na jedynce poświęcą minutke...

Z Juve od 2003 r.
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 16:20

ACMichał pisze:co za brednie!!!
Nie wydaje mi się żeby to co napisałem kłóciło się z tym co Ty napisałeś. Wszystko to prawda, ale tak jak napisałem poszlaki w tym wypadku są tak wieloznaczne, że nie można na ich podstawie wydać wyroku skazującego.
ACMichał pisze:A teraz odpowiedz sobie sam jak chocby nagrania (nie mówiąc już o zeznaniach, dokumentach) mają się do afery
Tak się mają, że nie udowadniają kontaktu Moggiego z sędziami.

Obrazek
ACMichał

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 16:54

Nie wydaje mi się żeby to co napisałem kłóciło się z tym co Ty napisałeś. Wszystko to prawda, ale tak jak napisałem poszlaki w tym wypadku są tak wieloznaczne, że nie można na ich podstawie wydać wyroku skazującego.
Dziwne, przecież nie znasz zebranych materiałów nie masz jak mniemam wykształcenia upoważniającego do ferowania takich wniosków, poczekaj na sąd i jego interpretacje. Moim zdaniem ta sprawa wywolała tak duzy skandal że wyroki nie będą i nie powinny być korzystne dla Juve czy Milanu, dla Was najprawdopodobniej Serie B, dla ACM, Lazio, Violi ujemne punkty na początek sezonu - ale to takie moje dywagacje bo jak pisałem wcześniej niewiele wiem o tej sprawie.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 16:58

Polska telewizja tego na pewno nie pokaże.
A przynajmniej bedę w szoku jak to zobaczę.
Pewnie ani to tanie ani interesujące wielu ludz w Polsce (i nie łatwe - potrzeba dobrego prezentera znającego język włoski).

Wyrok w sprawie Calciopoli, który miał zapaść dzisiaj, zostanie ogłoszony we wtorek lub środę o godzinie 18. Transmisję z wydarzenia przeprowadzi publiczna telewizja.
To news z Juvepoland

Jeśli chodzi o kary - mam podobne zdanie co ACMichał.
uważam, że będą one dokładnie takie.

Dirty mind
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 17:13

ACMichał pisze:Dziwne, przecież nie znasz zebranych materiałów nie masz jak mniemam wykształcenia upoważniającego do ferowania takich wniosków, poczekaj na sąd i jego interpretacje.
Opieram się na publikacjach prasy, a wierz mi, gdyby były na to dowody, prasa z przyjemnością by o nich napisała.
ACMichał pisze:Moim zdaniem ta sprawa wywolała tak duzy skandal
No niestety, sprawa została niepotrzebnie rozdmuchana przez prasę i teraz na "sądzie" ciąży ogromna presja, co na pewno jest bardzo szkodliwe.

Obrazek
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 18:01

Już po 18 więc chyba się zaczęło :pray: . Mam nadzieje że nie będzie degradacji ale to mało prawdopodobne :płaczę:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 18:22

Już po 18 więc chyba się zaczęło
hehe pisałeś to o 17:01 :P

Ale teraz już faktycznie jest po 18, nie wydaję mi się więc, że decyzję przekazano opini publicznej dzisiaj. Napewno chcą dać Włochom jeszcze jeden dzień świętowania Mistrzostwa... A później :cry:

EDIT:
Coś na forum źle zegar chyba chodzi :shock: Moja wiadomość podobno jest "napisana" o 17:24, a faktycznie jest 18:24, czy tylko u mnie tak się dzieje? :think:
---To na górze w takim razie nie aktualne :P---

EDIT2:
Pisał to 18:01, moze masz czas nie przestawiony na forum ?

Faktycznie :shock: Sorry za chwilowy chaos...
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2006, 18:31 przez Tasak, łącznie zmieniany 3 razy.

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 18:24

Tasak pisze:

Ale teraz już faktycznie jest po 18, nie wydaję mi się więc, że decyzję przekazano opini publicznej dzisiaj. Napewno chcą dać Włochom jeszcze jeden dzień świętowania Mistrzostwa... A później :cry:

Kod: Zaznacz cały

Wysłany: Wto.11.Lip. 2006 18:01 42 
Pisał to 18:01, moze masz czas nie przestawiony na forum ? :wink:

A wyroku pewnie dzis nie bedzie, skoro najpierw mówili o 10.07, potem o 11 lub 12 a teraz nawet o niedzieli....

kow3l

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 18:29

Tasak pisze:

A pozniej bedzie odwolanie. Wynik nie jest prawomocny od tego zacznijmy. Chyba dopiero cos kolo 20 lipca bedziemy mogli powiedziec czy Juve spadlo czy nie. Moim zdaniem dzisiaj/jutro beda nalozone kary (juve-serie b) a potem bedzie "czesciowa" amnestia -minusowe punkty na starcie + brak mozliwosci startwo w CL w tym roku. A o procesie mozna bedzie ogladac na RAI jak bedzie

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 18:32

Teraz już nawet szantażują..

Nie zostaną dopuszczone do europejskich pucharów kluby, które odwołają sie do TAR w przypadku niekorzystnego wyroku. Takie oświadczenie wydała UEFA, podkreślając, iż w przypadku wprowadzenia amnestii Włochy zostaną wykluczone z Europy na rok.

sports.it

Szczyt chamstwa i poróbstwa. Dochodzi do tego, że odbierają zamieszanym klubom możliwość obrony. Mogli od razu powiedzieć, że wszyscy mają zaakceptować żądania prokuratora, przynajmniej kibice by sie tak nie męczyli.

ODPOWIEDZ