Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2009, 22:23

pawełek89 pisze: :doh: i to taki arbiter :angry:
Rzeczywiście na tym poziomie i od takiego sędziego można by więcej wymagać zwłaszcza w sytuacji, gdy od tej sytuacji zależały dalsze losy spotkania. Wydaje mi się jednak, że nie było to w żaden sposób zamierzone zachowanie...

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2009, 23:41

szczypek pisze:Wydaje mi się jednak, że nie było to w żaden sposób zamierzone zachowanie...

To troche dziwne pomylic faulujacego zawodnika :roll: jakby sedziowal Dondarini to nie mial bym sie co dziwic ale Rosetti :doh: .Jest w tym tez winy troche pilkarzy Romy ze nie upilnowali tego.Rosetti sedziowal dobrze w tym meczu.

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2009, 11:41

Nawiązując do pomyłki sędziego każdemu się może zdarzyć ale coś ostatnio Włoscy sędziowie strasznie słabo sędziują. Nie zmienia to faktu że mecz mógłby skończyć się innym wynikiem gdyby nie ta pomyłka.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2009, 18:11

Mazzone: Rzymianie, nie idźcie na stadion!
Niech mi ktoś wyjaśni, dlaczego Serie A gra normalnie, a mecze Serie B zostały odwołane? Wyjaśnienie jest tylko jedno: pieniądze, który kryją się za piłką. Jakimkolwiek wynikiem by się nie skończyły, będą to derby przegrane. W czasie żałoby, która zapanowała w naszym kraju,

--> http://www.asroma.pl/index.php?id=2201

Ma racje...skandal ze mecze sie odbeda!. Powiem wam szczerze te derby mnie
beda mniej cieszyc jak je wygramy.Co to za satysfakcja dokopac lokalnemu
rywalowi przy takiej tragedii=( ZADNA!.Mam nadzieje,ze kibice obu druzyn zachowaja
sie jutro godnie(ze obedzie sie bez bluzg,transparentow itd) ale szczerze w to watpie.

Obrazek
artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2009, 19:23

Raczej wątpię w to, że nikt nie przyjdzie na stadion, dobrze by było, jeśli nie byłoby jakiegokolwiek dopingu (gra w ciszy) to by wystarczyło....

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 12:06

pawełek89 pisze:
rywalowi przy takiej tragedii=( ZADNA!.Mam nadzieje,ze kibice obu druzyn zachowaja
sie jutro godnie(ze obedzie sie bez bluzg,transparentow itd) ale szczerze w to watpie.
Weź nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>! Jaki ty masz związek z tą tragedią? Prawie żaden. W waszej sytuacji kiedy pozostaje wam na przyszły sezon gra w Lidze Europejskiej nie wiele wam zostało okazji do radości. Więc zamiast populistycznego pierdzenia, kibicuj swoim w derbach i ciesz się ze zwycięstwa... No chyba, że przegracie, wtedy inni będą się cieszyć:P

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 18:04

juveluck pisze:
pawełek89 pisze:
Weź nie ###! Jaki ty masz związek z tą tragedią? Prawie żaden. W waszej sytuacji kiedy pozostaje wam na przyszły sezon gra w Lidze Europejskiej nie wiele wam zostało okazji do radości. Więc zamiast populistycznego pierdzenia, kibicuj swoim w derbach i ciesz się ze zwycięstwa... No chyba, że przegracie, wtedy inni będą się cieszyć:P
Derby przegrane LM tez :angry: ..
Jak milicjant zostal zabity to kolejke odwolali a jak zdarzyla sie taka tragedia to liga gra!.To jest przykre!.

Obrazek
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 18:10

Przykry to chyba dla Was jest wynik derbow.

A policjant zostal zabity w bezposrednim zwiazku z futbolem wiec nie porownywalbym.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 20:23

Mecz był wspaniały, było co oglądać. A te dwie bramki dla Lazio po prostu super. Roma teraz musi walczyć z całych sił o przyszłoroczne LM, ale sytuacja jest bardzo ciężka i szanse są małe.

Co do tego, że nie odwołali meczów, to mimo że wtedy było to bezpośrednio związane z futbolem, a teraz nie, to zginęło wielu ludzi i myśle, że decyzja o nieodwoływaniu meczów z pewnością część ludzi może dziwić. Zwłaszcza że Serie B zostało wstrzymane. Moim zdaniem powinno grać wszystko albo nie grać nic. Bo inaczej się robić nie powinno.

Z Juve na dobre i złe!
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 17:40

Oglądałem skrót meczu z udziałem dwóch rzymskich drużyn. Mecz rzeczywiście emocjonujący, bardzo ładne bramki padały. Teraz Roma musi się zmobilizować i zacząć w końcu porządnie wygrywać, by walczyć o Ligę Mistrzów, bo choć sytuacja jest naprawdę beznadziejna, to szanse zawsze jakieś są.

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2009, 11:17

Roma: 4 lub 5 miejsce bądź kibicowanie Juventusowi
Mimo, że Giallorossi odpadli już w styczniu z rozgrywek Coppa Italia, to jednak rozwiązanie tegorocznego Pucharu Włoch może mieć spory wpływ na letnie przygotowania Romy do sezonu. Zakładając, że Giallorossi zajmą 6 pozycję w lidze (co bardzo prawdopodobne), to czy rozpoczną grę w europejskich pucharach 30 lipca czy 3 tygodnie później w największym stopniu zależało będzie od tego, kto wygra tegoroczne rozgrywki Coppa Italia. Dlaczego więc Giallorossi w półfinale oraz ewentualnie w finale powinni kibicować Juventusowi?

> http://www.asroma.pl/index.php?id=2238

Obrazek
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2009, 21:39

Cała prawda o Sorosie-Czy Roma przejdzie w inne ręce?? :think:
http://www.asroma.pl/index.php?id=2365
R.Sensi sprzedaj Rome jesli chcesz aby nie upadła :pray:

Obrazek
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2009, 14:57

W piątek 5 czerwca na rzymskim Olimpico pożegnano byłego piłkarza tego klubu i reprezentacji Francji - Vincenta Candelę. Romę opuścił w 2005 roku, ale to z tym klubem wiążą się najlepsze lata jego kariery. Z tej okazji zorganizowano pokazowe spotkanie między mistrzowską reprezentacją Francji z '98 roku, oraz mistrzem Włoch z sezonu 2000/2001, drużyną AS Roma. Więcej informacji: http://asroma.pl/index.php?id=2453

Film z oprawą przedmeczową: http://www.youtube.com/watch?v=nXW-xjgBgXk

Bardzo fajna inicjatywa, mimo, że Candela od dwóch lat piłki już chyba nie kopie. Udało się zebrać w zasadzie wszystkich kluczowych graczy obu drużn, między innymi byłych Juventinich: Thurama, Zidane'a i DD. Co do samej oprawy przedmeczowej to wydaje mi się bardzo ciekawa z Tottim wjeżdzającym na rydwanie na czele.

ti porterò all'inferno con me.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2009, 18:09

http://www.pilka.pl/montella-zakonczyl-kariere

Szkoda. Świetny piłkarz. Szybki, dobrze wyszkolony technicznie; Samolocik swoim sprytem mógłby obdzielić 10-ciu innych grajków.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2009, 15:24

Łukasz pisze:http://www.pilka.pl/montella-zakonczyl-kariere

Szkoda. Świetny piłkarz. Szybki, dobrze wyszkolony technicznie; Samolocik swoim sprytem mógłby obdzielić 10-ciu innych grajków.
Tez pamiętam ten słynny samolot :D Na prawdę dobry piłkarz, oby więcej takich we Włoszech.

ODPOWIEDZ