podnoszenie ciezarow, kulturystyka...

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
Drughi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2008, 17:48

Chciałbym przytyć 5 kg w możliwie najszybszym czasie naturalnymi sposobami. Co najlepiej jeść tak aby masa rosła?

Brak litości, absolutne lekceważenie wszelkich wartości wskazują na człowieka, który uważa siebie za jedyne prawo, wręcz za boga.
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2008, 17:57

Przytyc cwiczac, czy zalac sie sadlem? To drugie to jedna z najprostszych rzeczy na swiecie :D. Zryj co sie da, w jak najwiekszych ilosciach :D.

Drughi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2008, 20:09

Dionizos pisze:Przytyc cwiczac, czy zalac sie sadlem? To drugie to jedna z najprostszych rzeczy na swiecie :D. Zryj co sie da, w jak najwiekszych ilosciach :D.
Zdecydowanie wolałbym przytyć ćwicząc. Niby jem w dużych ilościach, ale efektów nie widać.

Brak litości, absolutne lekceważenie wszelkich wartości wskazują na człowieka, który uważa siebie za jedyne prawo, wręcz za boga.
Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2008, 21:00

Trening, dieta i uzupełnienie ew. braków w diecie suplami/odżywkami/witaminkami.
Trzeba także pamiętać o odpowiedniej ilości snu :)

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2008, 21:09

Ema.
Jak już tam gdzieś kiedyś pisałem ćwiczę :) Ćwiczę kick-boxing, a od ok. listopada w miarę regularnie chodzę na silnie. Przy moich warunkach (tj. ok 176cm wzrostu i 63,8 kg wagi) na tle kolegów idzie nawet spoko, ale bym chętnie przytył do 70 kg.....Na silni...ludzie związani z nią długo proponują różne rzeczy....jedne ciekawsze inne mniej....no ale ja tu sobie gadu gadu ale mam pytanko......a w zasadzie chciałbym się dowiedzieć, jak prosty chłop....o....nitrobolon i animal pack....co to za świństwa i na co to i po co?? :) bo i takie proopozycje padały......ale ja w tym temacie jestem zielony :) i generalnie z nabieraniem masy mam ogromne problemy....jajecznice na smalcu z boczkiem z 5 jajek to jem często i też nie pomaga :)

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
|ViRuS|

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2008, 21:41

Jeśli masz mały staż treningowy na silowni nitrobolon i inne azotanowe shity odłóż na bok, bo to działa przez jakiś czas i pompuje mięśnie a potem wraca do normalnego wyglądu.Na 176cm i 63 kg to troche malo. Radzę kupić dobre białko , żeby miało przynajmniej 80% (np. Ostrowia) i jeść i czwiczyć regularnie. Jak masa podskoczy , zakupić kreatynkę , najlepiej z jabłczanem kreatyny bo jest o wiele lepszy od zwykłego monohydratu kreatyny. I to tego jakieś transportery kreatynowe tj. dextroza , tauryna. Będziesz widział postępy. Ja też mam 176 cm wzrostu i ważę 78 ;D Chodzę na silownie , i kreatynkę cell pumpa i transporter do tego , i dalej przybieram na wadze.
Tez fakt że nie każdy ma tendencje do szybkiego przybrania na wadzę.
Ale jeśli ćwiczysz KB to nie przejmuj się przybraniem na wadzę tylko zostan tak jak jesteś , bo większa masa obniża szybkość co w sztukch walki jest podstawą.
A jedzenie boczku na samlcu itp dodaje ci jedynię więcej tłuszczu , którego jak masz szybką przemianę materi , po paru ćwiczeniach szybko spalisz.
Białko buduję mięśnie nie tłuszcz.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2008, 16:48

Radzę kupić dobre białko , żeby miało przynajmniej 80% (np. Ostrowia)
Ostrowia do najlepszych białek nie należy. Niestety porządne białeczko jest dość drogie. Polecam Syntrax Nectar.
Jak masa podskoczy , zakupić kreatynkę , najlepiej z jabłczanem kreatyny bo jest o wiele lepszy od zwykłego monohydratu kreatyny.
Za suple weź się wtedy, gdy efekty(siła&masa)zaczną być coraz gorsze. Myślę ze po 6 miesiącach spokojnie możesz wziąć się za suplementacje.
Gdy już weźmiesz się za krete, to zrób 5-6 cykli mono a dopiero później bierz się za staki, jabłczan itp. a do dlatego, że jako początkujący będziesz miał po mono taką samą torpedę jak po np. jabłuszku.

Przypominam, że najważniejsza jest dieta!

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2008, 17:44

Hej moi drodzy :prochno:

Ja mam problem inny niż większość z Was, mianowicie, zamiast przytyć chcę schudnąć :) mam 182 cm i ważę 92 kg. Sama waga mi nie przeszkadza, ale wadzi mi mój stosunek tkanki tłuszczowej do mięśniowej.. Cwiczę od ok 1 miesiąca i czuję wprawdzie przypływ sił i w ogóle, ale chciałem Was spytać czy polecacie jakiś specjalny trening, który pomógłby mi zrzucić parę kilo? Chociażby te 7, 10 kg.

I drugie moje pytanie:

Jaką dietę stosować (co wolno, czego nie wolno, co jest dobre, a co nie) żeby efekty treningu nie były marnotrawione przy stole..

I od razu zaznaczam, że raczej nie interesują mnie specyfiki, nie mam pieniędzy na to, ani czasu, ani chęci :wink:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2008, 20:08

nookie reduktory tkanki tłuszczowej nie są aż tak bardzo drogie :)
Taki podstawowy zestawik na 30 dni będzie kosztował jakieś 50-60zł no ale jeśli nie chcesz specyfików to spoko - bez tego można się spokojnie obejść.
W dziedzinie redukcji tkanki tłuszczowej nie jestem znawcą.
Jest to poważna sprawa; złą dietą możesz sobie zrobić sporo złego(niedobór witamin itp) dlatego polecam Ci forum sfd - są tam prawdziwi specjaliści. Im możesz zaufać.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2008, 19:11

Panowie jak tam przyrosty ? Ja od miesiąca lecę na diecie białkowej. Ponad 3.5 grama białka na kilogram. i ograniczyłem węgle. Przez to waga minimalnie w górę ale za to tkanka tłuszczowa o 4 % w dół.

Generalnie jem :
Jajka
Pierś z kurczaka
Tuńczyka
Sardynki
Soje
Czarne pieczywo

Do tego wspomogłem się izolatem z Olimpu oraz Nitrobolonem od Trec-a.
pzdr.

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Serhinio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2008, 14:45

moje aktualne wymiary:
klata 110cm
bic 38cm
waga 77kg

wycisk:
na płaskiej 100kg
na skośnej 95kg

Axel dzięki za rade co do ćwiczeń klatki na skosie nie tylko zaszły zmiany w wyglądzie ale także i w sile przyszło sporo.

Natomiast mam pytanie do Was dotyczące ćwiczeń brzucha ponieważ idzie lato i pasowało by popracować troszke nad brzuchem. Przez zime nabrałem troszke masy i sadełka na brzuchu. Ma ktoś jakiś system ćwiczeń ? Ćwiczyłem 6 weidera ale myślę że jest coś efektywniejszego! Zmieniłem sobie diete i zaczęłem biegać ale przez wiosne mało co zrzuciłem prosze o jakieś sprawdzone zestawy ćwiczeń.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2008, 00:21

Niezłe masz wymiary jak na swoją wagę :)
Co do brzucha... "6" jest bardzo dobra ale skoro chcesz coś innego to :think: polecam lekturę rodem ze Sportowego Forum Dyskusyjnego, stworzoną przez użytkownika Si2uiel (mam nadzieję, że nie dostanę karteluszki za podanie linka do innego forum...): http://www.sfd.pl/Mi%C4%99%C5%9Bnie_brzucha-t22298.html czytaj uważnie a wszystko stanie sie jasne.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2008, 14:38

masz wymiary zblizone do moich. Nawet bardzo, Ja ważę 93 kg i może kratki nie widac jak na zdjeciach z czasopisma ale zarys jest. a Ty jesteś lżejszy o 16 kg i uważasz ze musisz zrzucac? ile masz cm wzrostu ?! 150 ?

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Serhinio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2008, 15:19

Axel dzięki za link jak widać kartki jeszcze nie dostałeś :smile: od dziś biore się do pracy nad brzuchem :!:

RuTeK co do mojej wagi to w 100% nie jestem pewny ile mogę ważyć ,ponieważ moja waga w domu jest już troszke stara więc różnie to może być... ale wzrostu mogę być pewien mam 173cm przed chwilą zmierzyłem kurde myślałem że mam 175 :think: tak czy inaczej są wady tych przyrostów bo na bicu mam trzy rozstępy z których jeden ma z 5cm długości i nie wygląda to zbyt dobrze na szczęście już rozjaśniły się i jak rękę opale to nie bedzie tak bardzo widać.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2008, 16:24

Ja mam rozstępy w okolic ramion ale gdy naprawdę zaczęły się pojawiać to zacząłem stosować kremy/maści.

Oto małe info:
ELANCYL
-zawiera ekstrakt ze składników pochodzenia morskiego i wit. składników. Zmniejsza już istniejące rozstępy. Ma delikatna konsystencje i miły zapach. Łatwo się rozprowadza i szybko wchłania.
Cena za 150 ml 75zl.

FISSAN
-zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę A i E. Producent zapewnia, ze zaczerwienienie, uczucie ciepła i lekkie pieczenie, które może towarzyszyć nakładaniu kremu, nie powinno budzić obaw. Krem jest gesty. Pachnie bardziej jak lek niż jak kosmetyk. Łatwo się rozprowadza, ale zostawia tłustą warstwę na skórze. Nie ma polskiego opisu.
Cena za 100 ml 16,50 zł.

GERBER
-zawiera składniki pochodzenia roślinnego kompleks ujędrniający. Zmniejsza istniejące już rozstępy. Ma konsystencje mleczka i miły zapach. Łatwo się rozsmarowuje i wchłania.
Cena za 150 ml 21 zł.

MUSTELA
-w swoim skaldzie ma m.in. olejki odżywcze i mikroelementy. Ma bardzo miły zapach, łatwo się nakłada i szybko wchłania.
Cena za 200ml 86 zł.

NOREL
-dodatkowo wyszczupla i likwiduje cellulitis. Zawiera witaminę E, kofeinę i wyciągi roślinne, które poprawiają krążenie, wspomagają usuwanie toksyn i nadmiaru tkanki tłuszczowej. Zmniejsza istniejące już rozstępy, Jest bardzo delikatny, łatwo się rozprowadza i wchłania, ma neutralny zapach.
Cena za 300 ml 26 zł, za 200 ml 21 zł, za 100 ml 14 zł.

PENATEN
-zawiera pantenol, który nie tylko uelastycznia skore, ale również ja nawilża. Ma przyjemny i delikatny zapach. Jest dość gesty i tłusty, więc trzeba go dokładnie wmasować. Szybko się wchłania.
Cena za 100 ml 18 zł.

VICHY
-zawiera olej z ogórecznika masło karate, glicerynę, krzem, centella asitica i hudroksyproline oraz wodę termalną. Zmniejsza i wygładza już istniejące rozstępy. Krem jest lekki, łatwo się rozprowadza i wchłania. Ma delikatny zapach.
Cena za 125 ml 65 zł.

DAX COSMETICS
-żel zawiera aktywny składnik z rośliny siegesbeckia orientalis, wyciąg z alg morskich bogaty w mikro i makroelementy, a także witaminy A, C, E i z grupy B. Redukuje rozstępy już istniejące. Łatwo się rozsmarowuje i dość szybko w chlania. Ma ładny, ale intensywny zapach. Cena za 150 ml 18 zł.

MIRACULUM
-balsam, także wyszczuplający i działający na cellulitis. Zawiera on witaminę E oraz kompleks z centell asiatica, kofeiny, bioflawonoidow i krzemionki organicznej - ułatwia eliminacje tłuszczów, oleje maslosza i awokado, które zmiękczają i odżywiają skore, oraz wyciąg z zielonych alg morskich. Balsam zmniejsza głębokość rozstępów zapobiega powstawaniu nowych. Ma ładny i delikatny zapach, jest lekki, dobrze się rozsmarowuje i wchłania.
Cena za 110 ml 22 zł.

źródło: sfd.pl << polecam!

A wracając do supli...polecam pooglądać oferty sprzedawcy(allegro) o nicku odzywki_outlet << świetne ceny!!

ODPOWIEDZ