Mercato (Lato 2016)
Jeśli dzisiaj nie przeczytam jakiś "łamiących wieści" o Draxlerze to przestaje wierzyć. Saint Beppe nie dopuść do tego 

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dej Pan spokoj. Mam nadzieje jak najmniej widziec to ustawienie. Przy zakupie Draxlera tylko 4231/433. Na ten moment to jest optymalna taktyka. Marotta powinien juz przestac zydzic na Draxlera. Za Sandro i Dybale z rocznymi kontraktami nie oszczedzal, a z Julianem sie cacka. Jak narazie nie widac zeby mial on problemy po kontuzji.ozob pisze:3-5-2.
- ozob
- Juventino
Na ten moment optymalna jest 3-5-2. Do innych brakuje nam skrzydlowego lub trequartisty. 4-2-3-1 w ogole nie wchodzi w gre, bo Max preferuje gre 3 pomocnikami.
Jeszcze slowko o Ibrze. Zaden przypisywany nam ofensywny pomocnik nie gwaranruje takiej jakosci w kreowaniu jak Szwed. Pomijam juz skutecznosc i aspekty mentalne przy ktorych wiadomi pomocnicy wygladaja jak trampkarze.
Jeszcze slowko o Ibrze. Zaden przypisywany nam ofensywny pomocnik nie gwaranruje takiej jakosci w kreowaniu jak Szwed. Pomijam juz skutecznosc i aspekty mentalne przy ktorych wiadomi pomocnicy wygladaja jak trampkarze.
La fidanzata d'Italia
- Azrael
- Juventino
Patrząc na nazwiska, które się przewijają pod koniec tego okienka transferowego, to ściągnięcie Ibrahimovicia do Juve "rzutem na taśmę" byłoby dla nas wybawieniem. Aktualnie na rynku transferowym nie ma dostępnego ani jednego dostępnego trequartisty gwarantującego stabilny wysoki poziom. Dla mnie nawet Draxler, który jest tu traktowany jako wybawienie ze wszelkich kłopotów, to jedynie dobrze zapowiadająca się niewiadoma. Diego swego czasu w Bundeslidze też zaliczał dobre sezony, a gdy spadła na niego większa odpowiedzialność, było już krucho. Zlatan to jednak charyzma i stały wysoki poziom mimo wieku. Ktoś jak Tevez, który mógł za sobą pociągnąć cały zespół i był w stanie wygrać nam taki mecz jak chociażby ten miniony z Udinese.ozob pisze:Jeszcze slowko o Ibrze. Zaden przypisywany nam ofensywny pomocnik nie gwaranruje takiej jakosci w kreowaniu jak Szwed. Pomijam juz skutecznosc i aspekty mentalne przy ktorych wiadomi pomocnicy wygladaja jak trampkarze.
Szkoda, że opcja z Ibrą jest nierealna, bo atak: Zlatan-Mandzukic-Morata-Dybala-Coman nawet w ustawieniu 352 musiałby budzić respekt. Do tego solidna obrona, solidna pomoc wzmocniona jeszcze jednym środkowym pomocnikiem do rotacji i jestem przekonany, że kolejny sezon zakończylibyśmy przynajmniej ze zwycięstwem w Serie A i przyzwoitym wynikiem w LM.
Pozdrawiam!
- Slim
- Juventino
Skąd w ogóle powstał u was temat Ibry? Przecież to nierealne, a szkoda. Już dawno mówiłem, że chciałbym jego powrotu, mimo że za Capello psioczyłem na atak Ibra-Treze, bo chciałem Alexa w 11 ;-)
Ibra to dla mnie TOP 3 napastników, ale niestety, ani on nie chce do nas, ani my nie robimy nic w tym kierunku, a już na pewno PSG nie puści go łatwo.
Z Draxlerem też czuję, że będzie lipa... Chciałbym jakiś HIT na koniec, taki że wszystkim :jaw: kopary opadną, niestety, wątpie że taki transfer jest możliwy 31 sierpnia.
Ibra to dla mnie TOP 3 napastników, ale niestety, ani on nie chce do nas, ani my nie robimy nic w tym kierunku, a już na pewno PSG nie puści go łatwo.
Z Draxlerem też czuję, że będzie lipa... Chciałbym jakiś HIT na koniec, taki że wszystkim :jaw: kopary opadną, niestety, wątpie że taki transfer jest możliwy 31 sierpnia.
- kamil-8853
- Juventino
CavAllano pisze:Witsel to drogie wzmocnienie lawki, bo na pierwszy sklad nie ma co u nas liczyc. Srodek mamy juz obstawiony, a do gry na pozycji trequartisty w 4-3-1-2 sie nie nadaje, bo jest za malo kreatywny. Jesli juz chciemy brac jakiegos zastepce, to za duzo mniejsze pieniadze. Naszym celem powinno byc wzmocnienie pierwszego skladu. Ja Belga kompletnie u nas nie widze.ozob pisze:Przeciez Witsel bedzie kapitalnie pasowal do 3-5-2.
Środek mamy obstawiony ? No faktycznie - widać to było podczas ostatniego spotkania z Udine.

- dp10
- Juventino
Podobno od Draxlera dzieli nas 5-6 mln (cash). Różnica wynika z innej wyceny zawodnika przez oba kluby. Niech Marotta nie robi się siebie błazna i dorzuci te kilka mln, których jak widać nam nie brakuje skoro robimy darowizny ala Llorente, Tevez. Schalke napewno nie zejdzie z ceny.
- Azrael
- Juventino
To po prostu zwykłe myślenie życzeniowe, jak 90% teksów, które powstało na tym forum. Tyle że dotyczy klasowego piłkarza GWARANTUJĄCEGO pewien poziom i tych ~20 bramek w sezonie. Skoro kibice Milanu mogli oficjalnie marzyć o Zlatanie przez kilka dobrych tygodni (po czym dostali Balotelliego) to my też możemy przynajmniej przez ostatnie kilka dni mercato...Slim pisze:Skąd w ogóle powstał u was temat Ibry? Przecież to nierealne, a szkoda. Już dawno mówiłem, że chciałbym jego powrotu, mimo że za Capello psioczyłem na atak Ibra-Treze, bo chciałem Alexa w 11 ;-)

Hitem mógłby być taki Isco (może jeszcze Willian) i w zasadzie nie wiem za bardzo kto... naprawdę nie ma już praktycznie żadnych topowych zawodników na pozycję ofensywnego pomocnika, o którym tu większość marzy. Gdyby przyszedł Draxler byłoby miło, ale jak już wspomniałem jego forma po zmianie otoczenia, to jednak spora niewiadoma.Slim pisze:Z Draxlerem też czuję, że będzie lipa... Chciałbym jakiś HIT na koniec, taki że wszystkim :jaw: kopary opadną, niestety, wątpie że taki transfer jest możliwy 31 sierpnia.
Pozdrawiam!
- albertcamus
- Juventino
Już dawno Wam mówiłem o Ibrze...
strona 214.
strona 214.
albertcamus pisze:Llorente też odejdzie. Przyjdzie Ibrahimovic.Robaku pisze:Nie chce zeby Lorek został on jest daremny u Maxa.RICTOR pisze:I
GDM: dogadaliśmy się z West Hamem na około 2 mln za wypożyczenie i 16 wykup. Zaza wziął sobie 24h do namysłu. Kierownictwo mu dało do zrozumienia, że powinien przyjąć tą ofertę bo jak zostanie może wypaść z listy na LM (uprzedzając zaraz podejrzenia o celowe wypychanie go z klubu, i tak z tej listy ktoś wypaść musi, nie mamy 4 wychowanków w kadrze więc nie możemy zgłosić nawet 25 piłkarzy na ten moment).
http://www.goal.com/de/news/847/ligue-1 ... ntus-turin
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na pewno jednak lepsze od tych dotychczasowych.bendzamin pisze:O idei sprowadzenia Ibry poinformowało właśnie SportMediaset(źródło słabe, więc należy to traktować póki co jako ciekawostkę)

Zrodlo to informuje, ze to ewentualnie transakcja na ostatnie godziny mercato, ale trudno w takie doniesienia uwierzyc. Bo niby kim nagle PSG mialoby Szweda zastapic? Samo rozwiazanie umowy by mnie z cala pewnoscia nie zaskoczylo, bo to by bylo w sumie w stylu Ibry - robi co chce.
- Azrael
- Juventino
I w zasadzie jest to najpoważniejsza przesłanka co do realności tego transferu.CavAllano pisze:Samo rozwiazanie umowy by mnie z cala pewnoscia nie zaskoczylo, bo to by bylo w sumie w stylu Ibry - robi co chce.

Pozdrawiam!
- Cabrini_idol
- Juventino
Pojawiają się głosy, że VFL chce pozyskać Draxlera. To powinna zintensyfikować działania naszego Beppe. Dzisiaj klepniemy go wieczorem.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Wolfsburg dostanie za KdB kwotę bliską 70 mln €, więc bez żadnego problemu byłby w stanie wyłożyć na stół te 30/32 mln, których oczekują Königsblaue. Pytanie tylko, co na to wszystko sam zainteresowany. Nie każdy piłkarz zwraca przecież uwagę na klasę sportową nowego zespołu - u większości ma się zgadzać stan konta. Samo Schalke też mogłoby na to przystać, nawet kosztem oddania piłkarza do ligowego rywala.Cabrini_idol pisze:Pojawiają się głosy, że VFL chce pozyskać Draxlera. To powinna zintensyfikować działania naszego Beppe. Dzisiaj klepniemy go wieczorem.
Swoją drogą tak bardzo bym chciał, by nasze rzekome zainteresowanie Witselem było jedynie podbijaniem ceny, tak jak w przypadku Leminy. W końcu o zawodnika stara się Milan.