Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 15:52

Chelsea chce Pogbe. Oferta 75 baniek.
http://www.tuttosport.com/calcio/calcio ... 75+milioni!

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 15:53

Pluto pisze:To jeśli nasz Artur powie wiesz co Beppe, jednak chciałbym odejść sprzedamy go w następnym tygodniu za jakieś 40 mln nie mając nawet pojęcia jak je wydać żeby jakość drużyny nie spadła? Marotta powinien pojechać na praktyki do Tottenhamu. :doh:
Żeby nauczyć się jak sprowadzić szrot za 100 mln? Tottenham ze swoją kasą się przeleciał jak Napoli. Stracili swoje miejsce i kwoty większości zawodników zostały maksymalnie zawyżone bo "mieli kasę".

Obecnie najbardziej podoba mi się Roma jeśli chodzi o transfery. Nie afiszują się, atakują z zaskoczenia. Mają dużo mniejszy budżet niż my/Napoli a poczynają sobie zacnie.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 82 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 15:56

@Robaku
Dostalibyśmy ofertę 75 mln € za Pogbę, to raczej byśmy jej nie odrzucili z uwagi choćby na to, iż nie przedłużył jeszcze z nami kontraktu. Jednak wg mnie to plotka, bo mimo że Chelsea ma kasę, podobnie jak PSG, Real, Barca czy Monaco, to nie wyłożą aż tyle na młodego Francuza.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 15:56

31 mln E za Iturbe Roma doprawdy robi rozsądne zakupy, przecież to jest kosmos za gracza ktory jest jeszcze no name

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 15:57

Robaku pisze:Chelsea chce Pogbe. Oferta 75 baniek.
http://www.tuttosport.com/calcio/calcio ... 75+milioni!
Haha, i teraz sprzedamy, bedzie kasa na wszystkie zachcianki Conte, a go nie bedzie... Cudo.

31 mil za Iturbe to troche przegiecie. Moze wypali,moze nie ale 31?

Alexis byl przed MŚ dostepny za 28 ale Marotta liczył na... nie wiem sam na co ;)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 15:58

dimebag11 pisze:@Robaku
Dostalibyśmy ofertę 75 mln € za Pogbę, to raczej byśmy jej nie odrzucili z uwagi choćby na to, iż nie przedłużył jeszcze z nami kontraktu. Jednak wg mnie to plotka, bo mimo że Chelsea ma kasę, podobnie jak PSG, Real, Barca czy Monaco, to nie wyłożą aż tyle na młodego Francuza.
stary powiem ci tak po wczorajszym dniu nic mnie nie zdziwi. Nie zdziwi mnie to, ze sprzedamy VIdala, Pogbe, Pirlo, Lichego. Serio teraz mozna spodziewac sie wszystkiego. Conte był magnesem.

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 16:02

Wciąż nie rozumiem, jak niektórzy mówią, że Alexis był do wyciągnięcia za 28 mln, skoro wzięli go za 40-42.

To tak jakby sprzedawca samochodu myślał: czy sprzedać go teraz za 10tyś, czy poczekam 2 tygodnie i sprzedam za 15. Po czym wziął pierwszą opcje :doh:

To jest biznes a nie caritas

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 82 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 16:13

@Tobor
Najzwyczajniej w świecie dawaliśmy się nabierać na plotki, które serwowała nam prasa sportowa. Przecież musieli jakoś podbijać sprzedaż swoich czasopism w "martwym sezonie". Ogólnie to uważam, iż nie sama suma transferu za takiego Alexisa była dla nas problemem, a większą trudność stanowiły jego zarobki. Podejrzewam, że może i wydalibyśmy chociaż raz te 35-40 mln € za renomowanego gracza. Jednakże jak ostatnio pisali, iż np James Rodriguez dostanie netto 6,5 mln €, to przez 4 lata samo jego utrzymanie kosztowałoby klub około 50 mln €.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 16:19

Kupno Iturbe za 31 baniek to super deal ze strony Romy, widać że chłopak ma talent, potencjał, ma 21 lat, a już jest wyróżniającym się piłkarzem. To samo było mówione o Sanchezie, że Barca jest głupia że tyle buli za Chilijczyka a teraz sprzedaje go z dużą górką. Za młodych, zdolnych trzeba płacić. JA nie wiem ale jak czytam to forum to jakbym rozmawiał z jakims ubogim krewnym, kibice przynajmniej z tego forum wydają się być strasznie zakompleksieni. Smieją się z innych klubów jak to dużo wydają jak to dużo płacą, albo narzekają że my to nie PSG. Co z tego że nie PSG? inne klubu wydają, płacą ale mają sukcesy, a my tak: wychowankowie? prócz Marchisio to tułający się po serie B,C piłkarze - wieczne talenty. Z Palladino na czele. Pieniądze są ale zarząd jest skąpy. Nie mogę słuchać tych bzdur o biednym Juve, skąd Wy to w ogóle bierzecie, skąd macie takie info, no skąd? od jakiegos pana zambrotty czy innego mietka czy adiego ? )wymienieni całkiem przypadkowo - przepraszam) no skąd, z oświadczeń MArotty? Skąd wy wiecie wile jest na klubowym koncie ? ktos pracuje w finansach turyńskiego klubu? stek bzdur okroszony zakompleksieniem.
Ja Wam podaję konkrety - kim są właściciele klubu, co robią, co osiągają a Wy zaślepieni jak ortodoksyjny muzułmanin powtarzacie te same bzdury nie opierając się na niczym. na przekonaniu, że tak na pewno jest.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 16:25

Tobor pisze:Żeby nauczyć się jak sprowadzić szrot za 100 mln? Tottenham ze swoją kasą się przeleciał jak Napoli. Stracili swoje miejsce i kwoty większości zawodników zostały maksymalnie zawyżone bo "mieli kasę".
Żeby szanował klub dla którego pracuje. Real błagał o Bale'a dwa lata. Zawodnik w międzyczasie przedłużył kontrakt, odszedł za sto baniek kiedy był tak zdesperowany, że sam poleciał do Madrytu.
Tobor pisze:Obecnie najbardziej podoba mi się Roma jeśli chodzi o transfery. Nie afiszują się, atakują z zaskoczenia. Mają dużo mniejszy budżet niż my/Napoli a poczynają sobie zacnie.
Przede wszystkim sprzedają swoich najważniejszych graczy za grube pieniądze. Nie ma takiej możliwości żeby wyszli na plus przy "zamianie" Benati na Iturbe.
Tobor pisze:Wciąż nie rozumiem, jak niektórzy mówią, że Alexis był do wyciągnięcia za 28 mln, skoro wzięli go za 40-42

Naprawdę tak trudno zrozumieć, że zawodnik po świetnym mundialu zdecydowanie drożeje? Nie wiadomo czy udałoby się wyciągnąć go za 25 baniek ale wiadomo z całą pewnością, że takie pieniądze były w kasie a my nigdy ich nie zaproponowaliśmy. Marotta zdecydowanie nie zrobił wszystkiego co było w jego mocy żeby ten transfer zrealizować.[/quote]

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 16:31

MishaAveJuve pisze:Kupno Iturbe za 31 baniek to super deal ze strony Romy, widać że chłopak ma talent, potencjał, ma 21 lat, a już jest wyróżniającym się piłkarzem. To samo było mówione o Sanchezie, że Barca jest głupia że tyle buli za Chilijczyka a teraz sprzedaje go z dużą górką. Za młodych, zdolnych trzeba płacić. JA nie wiem ale jak czytam to forum to jakbym rozmawiał z jakims ubogim krewnym, kibice przynajmniej z tego forum wydają się być strasznie zakompleksieni. Smieją się z innych klubów jak to dużo wydają jak to dużo płacą, albo narzekają że my to nie PSG. Co z tego że nie PSG? inne klubu wydają, płacą ale mają sukcesy, a my tak: wychowankowie? prócz Marchisio to tułający się po serie B,C piłkarze - wieczne talenty. Z Palladino na czele. Pieniądze są ale zarząd jest skąpy. Nie mogę słuchać tych bzdur o biednym Juve, skąd Wy to w ogóle bierzecie, skąd macie takie info, no skąd? od jakiegos pana zambrotty czy innego mietka czy adiego ? )wymienieni całkiem przypadkowo - przepraszam) no skąd, z oświadczeń MArotty? Skąd wy wiecie wile jest na klubowym koncie ? ktos pracuje w finansach turyńskiego klubu? stek bzdur okroszony zakompleksieniem.
Ja Wam podaję konkrety - kim są właściciele klubu, co robią, co osiągają a Wy zaślepieni jak ortodoksyjny muzułmanin powtarzacie te same bzdury nie opierając się na niczym. na przekonaniu, że tak na pewno jest.
Skąd wiemy?
A no miedzy innym z corocznych zestawień przychodów i dochodów,które czarno na białym pokazują,ze Juve przynosi straty, sezon 11/12 ok 50mln, sezon 12/13 ok 15mln, podsumowanie za ten sezon będzie pewnie na jesieni. Do tego dodać starty po calciopolli, to z czego Juve ma wydać te 150mln o których pisałeś? Tyle to w tej chwili bez sprzedaży nikt nie wyda, bo to byłoby jednoznaczne z usunięciem z LM. Owszem Uefa przymknie oko na 20-30mln strat więcej niż zakładane 40mln na ten sezon i da jakąś śmieszną karę, ale jak ktoś poniesie stratę ponad 100mln to oni nie będą patrzeć tylko wywalą taki klub z LM, owszem są pewne kluby,których to nie dotyczy, ale Juve się tam nie zalicza.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 16:35

a wiadomo co z Allesio i Carrerą? zostaną w klubie czy jak? dobra, styknie narzekania, powodzenia Allegri, nie spierdziel nic w tej maszynie!

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 16:40

Pluto pisze: Naprawdę tak trudno zrozumieć, że zawodnik po świetnym mundialu zdecydowanie drożeje?
Bo dyrektorzy czolowych klubow sportowych to janusze, ktorzy dopiero podczas ogladania mundialu, saczac VIPy przed telewizorem kapneli sie, ze Sanchez ma umiejetnosci pozwalajace mu grac tak, jak zagral :ok: Wczesniej, kierujac sie danymi z wikipedii, zgodnie uwazali ze jest slaby i 15 baniek to maksimum ktore sa w stanie zaplacic.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 16:48

AdiJuve pisze:
MishaAveJuve pisze:Kupno Iturbe za 31 baniek to super deal ze strony Romy, widać że chłopak ma talent, potencjał, ma 21 lat, a już jest wyróżniającym się piłkarzem. To samo było mówione o Sanchezie, że Barca jest głupia że tyle buli za Chilijczyka a teraz sprzedaje go z dużą górką. Za młodych, zdolnych trzeba płacić. JA nie wiem ale jak czytam to forum to jakbym rozmawiał z jakims ubogim krewnym, kibice przynajmniej z tego forum wydają się być strasznie zakompleksieni. Smieją się z innych klubów jak to dużo wydają jak to dużo płacą, albo narzekają że my to nie PSG. Co z tego że nie PSG? inne klubu wydają, płacą ale mają sukcesy, a my tak: wychowankowie? prócz Marchisio to tułający się po serie B,C piłkarze - wieczne talenty. Z Palladino na czele. Pieniądze są ale zarząd jest skąpy. Nie mogę słuchać tych bzdur o biednym Juve, skąd Wy to w ogóle bierzecie, skąd macie takie info, no skąd? od jakiegos pana zambrotty czy innego mietka czy adiego ? )wymienieni całkiem przypadkowo - przepraszam) no skąd, z oświadczeń MArotty? Skąd wy wiecie wile jest na klubowym koncie ? ktos pracuje w finansach turyńskiego klubu? stek bzdur okroszony zakompleksieniem.
Skąd wiemy?
A no miedzy innym z corocznych zestawień przychodów i dochodów,które czarno na białym pokazują,ze Juve przynosi straty, sezon 11/12 ok 50mln, sezon 12/13 ok 15mln, podsumowanie za ten sezon będzie pewnie na jesieni. Do tego dodać starty po calciopolli, to z czego Juve ma wydać te 150mln o których pisałeś? Tyle to w tej chwili bez sprzedaży nikt nie wyda, bo to byłoby jednoznaczne z usunięciem z LM. Owszem Uefa przymknie oko na 20-30mln strat więcej niż zakładane 40mln na ten sezon i da jakąś śmieszną karę, ale jak ktoś poniesie stratę ponad 100mln to oni nie będą patrzeć tylko wywalą taki klub z LM, owszem są pewne kluby,których to nie dotyczy, ale Juve się tam nie zalicza.
http://markets.ft.com/research/Markets/ ... w=Overview

Jak widac, wcale nie jest az tak wesolo z kasa, jak i z przychodami. Poza tym, trzeba wspomniec, ze co innego 30 mln za Sancheza, a co innego 25 mln za jego kontrakt (prawdopodobnie - 5 mln na 5 lat)

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 17:00

MishaAveJuve jesteś idelanym przykładem tzw. "trolla", który nie ma zielonego pojęcia o niczym ale wydaje mu się ,że wszystkie rozumy pozjadał.
Juventus F.C. jest spółką akcyjną notowaną na giełdzie (societa per azioni)- jak sama nazwa wskazuje kapitał zakładowy podzielony jest na akcje posiadane przez akcjonariuszy (większościowym akcjonariuszem jest oczywiście Exor) którzy woleliby ,żeby Spółka przynosiła zysk a nie ciągłe straty. - część danych podał powyżej AdiJuve
Jak finansowo wypadamy na tle konkurencji zagranicznej i krajowej możesz zobaczyć m.in na stronie Deloitte i wielu innych - polecam m.in. blog "The Swiss Rumble" (rzetelne dane jedynie do roku 2012). Oczywiście lepiej być intelektualnym impertynentem i zamiast zdobyć się na próbę poszukania jakichkolwiek informacji w sieci, lepiej wypisywać bzdety ,że: "nas stać", "Marotta to żyd, powinni go wychrzanić", "to przez Marottę odszedł Conte", "Conte pokazał jaja- nie pozwolił się oszukiwać, przecież stać nas na Messiego, Cristiano DI Marię" itp. itd............... myślenie boli

Zablokowany