Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
RICTOR pisze:W takim wypadku bez sprzedaży Stefana nie będzie miejsca dla kolejnego bocznego obrońcy.
Tak się zastanawiam. Coraz więcej źródeł podaje, że Cancelo blisko Juve (i bardzo dobrze, bo lepszego prawego obrońcy nie bylibyśmy w stanie wyciągnąć), więc Lichtsteiner na wylocie. Tylko teraz pytanie jak do tego podejdzie Marotta. Nie jest tajemnicą, że by ułatwić sobie zadanie Beppe lubi oddać gracza za darmo. Nie to, by mnie to w tym konkretnym przypadku raziło, ale należy brać pod uwagę taki scenariusz. Każdy inny klub będzie wiedział, że Stephan i tak musi odejść, on sam pewnie nie będzie zadowolony (mimo wypowiedzianych przez siebie słów). De Sciglio niby może grać na obu flankach, ale raczej ściągnęliśmy go z myślą o prawej stronie. Nie zapowiada się też z kolei, że rozstaniemy się z Asamoah, nie ma też głosów, że mielibyśmy go wrzucić do środka pola. Licht faktycznie musi zatem odejść. Ten Cancelo jest młody, będzie miał jeszcze czas, by się podciągnąć u nas w kwestii gry defensywnej.
Can może się podobać Paraticiemu także z tego względu, że w teorii może zagrać na obronie. Co do jego klasy - nie ma co kontynuować tematu, skoro tutaj większość opinii na jego temat spotyka się z ironią (mówię o obu kierunkach). Już kilka osób konsultowało się z wieloletnimi fanami Liverpoolu, nie mówimy o osobach, które oglądały jego poczynania na Youtube. Nie jest też powiedziane, że faktycznie szukamy kogoś do pierwszego składu, a być może po prostu gracza do rotacji. Can jest młody i być może za jakiś czas podciągnie się na tyle, by przejąć schedę w pierwszej jedenastce. Zaufajmy Paraticiemu, który myli się bardzo rzadko. Tak czy inaczej cholernie trudno byłoby zastąpić Khedirę. Niby kto na rynku miałby to zrobić? Oczywiście pytam o realne nazwiska, a nie o topów, które odgrywają obecnie w równie dobrych ekipach co nasza kluczowe role. Maticia nie wyciągniemy, bo chore jest płacenie mu 9 mln za rok, do tego ta rzekoma kwota odstępnego... Musiałby się na nas uprzeć.
Bernardeschi na takich warunkach to majstersztyk Marotty - nie dość, że tego bonusu pewnie Viola już nie zobaczy, to jeszcze płatność rozbita na 3 raty. Ładnie to wygląda. Przyznam, że w ten transfer uwierzyłem dopiero jakiś czas temu. Mercato faktycznie jest nieprzewidywalne, bo kto by pomyślał, że wyciągniemy najlepszego gracza Violi. Pjanić, Higuain, Szczęsny, Bernardeschi...
realbs pisze:Bez wątpienia gość w przeciągu najbliższych lat będzie topem, ale chyba każdy tutaj liczył na wzmocnienie drugiej linii "na teraz". Matic byłby idealny, no ale trudno, Niemca jakoś przeboleje.
- Cabrini_idol
- Juventino

Szczerze ? Mi też. Nawet o tym pomyślałem nie raz. No ale wiadomo, transfer nie do wykonania.Shadow Marshall pisze:Czy wiadomo już jaki numer chłopak otrzyma?
Chciałbym wiedzieć czy mam szykować popcorn na płacz gimbazy, że dostał nr 10.
A co do tego dm'a...mi to by nawet pasował Jorginho bo facet gra świetnie, ligę zna doskonale, ma 25 lat i przy okazji fajnie byłoby ich ukłuć ponownie.

- mrozzi
- Juventino

Ale on to pewnie powiedział przez wzgląd na kibiców tego klubu. Sam pewnie by się nie spodziewał zainteresowania z naszej strony. Aż tak głupi i naiwny nie jest na pewno.MRN pisze:A Borja Valero powiedział, że nigdy nie zagra dla Juve :rotfl:
Co za strata, ma 32 lata, przeszedł do interu a Juve nawet na niego nie spojrzy :lol:
Pomyślcie sobie jak nasz zespół będzie wyglądał z przodu - Sandro, Costa, Berna, Cancelo (jeśli przyjdzie rzecz jasna - gość ma świetną technikę, dużą szybkość i dobry pass). Pjanić, Dybala, Higuain. :shock: A i Bentancur może być bardzo dobrym transferem, techniki mu nie brakuje.
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
A pamiętacie jak Kondogbia, który jest teraz na wylocie z Interu, grał w Monaco? Były wtedy tutaj głosy, że powinniśmy sprzedać Pogbę i kupić Kondogbię za 1/3 kasy, bo nie stracilibyśmy na tym sportowo. Co jeśli on gra słabo w Interze, bo Inter jest cienki? Szkoda, że nie możemy go wypożyczyć i sprawdzić. Chłopak miał gigantyczny talent, bo w wieku 21 lat grał na równi z Pogbą i Vidalem. Teraz może przejść do Valencii za ok. 20 mln.
- Lucas87
- Juventino

Jakby ten Can był taki świetny, to grałby przynajmniej w jakimś $ity, albo nawet Reale i inne Bayerny by się o niego biły. Koleś pasuje do LFC idealnie. A 10-tka dla Berna to jakiś ponury żart...
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ostatni fragment. Dawno nie widziałem tak szcześliwego zawodnika po transferze do nas
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Kamex22
- Juventino

Lucas87 pisze:Jakby ten Can był taki świetny, to grałby przynajmniej w jakimś $ity, albo nawet Reale i inne Bayerny by się o niego biły. Koleś pasuje do LFC idealnie. A 10-tka dla Berna to jakiś ponury żart...
Gdyby Luis Suarez 4 lata temu był taki świetny... A nie wróć. Był świetny i grał w LFC, w którym wygrał tylko Puchar Ligi Angielskiej. Twój argument jest inwalidą.
Can ma 23 lata. Każdy gdzieś zaczynał. A LFC to całkiem nieźle jak na początek (tak wiem wcześniej młodzieżówka Bayernu i epizod w Leverkusen).
Nie oglądałem go w akcji, więc się nie wypowiem, ale jak widzę jakie głupoty piszą niektórzy to aż boli głowa.
- Lucas87
- Juventino

Ale Suarez, w słabym Liverpoolu napędzał ten zespół, wymiatał na tyle, że trafił do wielkiej drużyny. Na tle poważnych rywali Can to średniak, więc porównanie ci nie wyszło.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Cabrini_idol
- Juventino

Bliżej mi zdania lucasa87.
Suarez zamiatał w pojedynkę tą ligę.
Ale nawet nie chodzi o to. Can nie rozegrał nawet połówki równego dobrego sezonu. I kiedy go widziałem to ruszał się jak Khedira. Tyle, że Khedira poza ociężałością jest mega doświadczony. Dlatego te 40-45 mln za Cana to wg mnie zły pomysł.
Suarez zamiatał w pojedynkę tą ligę.
Ale nawet nie chodzi o to. Can nie rozegrał nawet połówki równego dobrego sezonu. I kiedy go widziałem to ruszał się jak Khedira. Tyle, że Khedira poza ociężałością jest mega doświadczony. Dlatego te 40-45 mln za Cana to wg mnie zły pomysł.

- Cabrini_idol
- Juventino

NIC NIE WYMYŚLIŁEM.
Wiesz ile już było doniesień RÓŻNYCH gazet , mediów, że Liverpool nie zacznie rozmowy od kwoty niższej niż 40 mln. Przecież nasza oferta miała być w granicach 25 mln. Wyśmieją/wyśmiali nas. Oni go nie puszczą za mniej niż 40 mln. To jest Premier League. 23 latam. Niemiec. Z łątką talentu i ,,szansą; na zostanie topem (nie wierzę w to). Do tego Kloop zdecydowanie powiedział, że chcą przedłużyć z nim kontrakt. Za 25-30 mln możemy sobie kupić jakiegoś murzyna z Ligue one a nie Niemca z PL.
Także nie zaciemniaj sytuacji.
Wiesz ile już było doniesień RÓŻNYCH gazet , mediów, że Liverpool nie zacznie rozmowy od kwoty niższej niż 40 mln. Przecież nasza oferta miała być w granicach 25 mln. Wyśmieją/wyśmiali nas. Oni go nie puszczą za mniej niż 40 mln. To jest Premier League. 23 latam. Niemiec. Z łątką talentu i ,,szansą; na zostanie topem (nie wierzę w to). Do tego Kloop zdecydowanie powiedział, że chcą przedłużyć z nim kontrakt. Za 25-30 mln możemy sobie kupić jakiegoś murzyna z Ligue one a nie Niemca z PL.

- Szilgu
- Juventino

Kończy mu się kontrakt za rok. Jeśli nie będzie chcial przedłużyć umowy, podejście Liverpoolu trochę się zmieni.Cabrini_idol pisze:NIC NIE WYMYŚLIŁEM.
- Cabrini_idol
- Juventino

To, że mu się kontrakt kończy nic nie znaczy, szczególnie w PL.
Jeśli chcieliby go pogonić za 25-30 mln to już dawno byłby nasz.
On zarabia około 3,7 mln euro rocznie. Przychodząc do nas musielibyśmy dać mu 4,5-5mln. Sorry ale to za dużo za ,,może wygryzę Khedirę''.
Jeśli chcieliby go pogonić za 25-30 mln to już dawno byłby nasz.
On zarabia około 3,7 mln euro rocznie. Przychodząc do nas musielibyśmy dać mu 4,5-5mln. Sorry ale to za dużo za ,,może wygryzę Khedirę''.

- mrozzi
- Juventino

Ty nie zaciemniaj, bo przeinaczasz te doniesienia. NIGDZIE nie bylo mowy o tym, ze chcemy dac 40 mln. Tyle byc moze oczekuja Anglicy, ale jedyna kwota jaka rzekomo padla z naszej strony to 25 mln, do tego media informuja, ze Can nie chce przedluzyc. Kloop sobie moze mowic co chce - to musi byc dwustronna chec przedluzenia kontraktu. Przedstawiles to tak jakbysmy faktycznie chcieli dac za niego 40 mln, wiec przekrecasz na maxa.Cabrini_idol pisze:NIC NIE WYMYŚLIŁEM.