Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 21:29

Osgiliath pisze:Tymczasem Lazio w pupkę za sprawą... Calhanoglu, którego - jak rzekł Voller, B04 nie ma zamiaru sprzedawać. Biorąc pod uwagę, że awansują (raczej) do LM, to kolejny gracz, którego będzie można skreślić z listy.
ja bym jednak spoglądal na listę zawodników Lazio, jeśli oni nie awansują jest tam kilka perełek :D

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 21:32

Osgiliath pisze:Tymczasem Lazio w pupkę za sprawą... Calhanoglu, którego - jak rzekł Voller, B04 nie ma zamiaru sprzedawać. Biorąc pod uwagę, że awansują (raczej) do LM, to kolejny gracz, którego będzie można skreślić z listy.
A czyli znasz już końcowe wyniki tego spotkania? Bo jak narazie przy tym wyniku mamy dogrywkę, a Lazio jest w lepszej pozycji, bo jedna bramka i BL musi strzelić aż dwie. Z oceną poczekaj do końca spotkania. :think:

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 21:36

wloski pisze:
A czyli znasz już końcowe wyniki tego spotkania? Bo jak narazie przy tym wyniku mamy dogrywkę, a Lazio jest w lepszej pozycji, bo jedna bramka i BL musi strzelić aż dwie. Z oceną poczekaj do końca spotkania. :think:
A czy ja określiłem się w sposób kategoryczny, czy może użyłem stwierdzenia raczej, biorąc pod uwagę obraz gry, geniuszu?
EDIT
2:0
-
EDIT - 2
Nando na tt żegna również Alvaro, więc - nieżaleznie od formy - done dealio...
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2015, 21:49 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 2 razy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 21:38

CavAllano pisze:....
Może nieodpowiednio się wyraziłem ale nie można podwazyć tego, że Lorente to jednak klasowy zawodnik...ostatnio co prawda tego u nas nie potwierdzał ale to nie znaczy, że wart jest okrągłe 0...wisienka na torcie dla mnie byłby Isco i wcale nie wierzę, że jest dla nas nieosiągalny skoro stać nas na puszczenie Teveza, Llorente i Pirlo do wcale nie biednych klubów za darmo...Draxler na mnie wrażenia nie robi ale o tym już mówiliśmy, że są gusta i guściki...nie odbieram mu klasy czy umiejętności w żadnym wypadku ale do topa nie zaliczam...uważam, że Calhanoglu, który rzecz jasna topem też nie jest dałby nam sporo więcej..

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 21:44

pumex pisze:...
Mądrze napisane i ja się z tym zgadzam. Jeśli będziemy grać ustawieniem 'z treqiem' to zagra tam Pereyra, Pogba, Cuadrado bądź 'nowy' (kolejność przypadkowa).
Draxler jest o tyle fajny, że NIE JEST (wbrew niektórym opiniom) gwiazdą i potrafi obstawić skrzydło. W ten sposób jest interesujący dla taktyki drużyny oraz nie zaburza istotnie jej równowagi - już i tak zachwianej.
Ludzie ci młodzi chłopcy których nakupiliśmy muszą się zgrywać ze sobą. Nie gapić się i zrzucać odpowiedzialność na mitycznego trequartistę, boga za 50baniek. Muszą sami poczuć ciężar tej koszulki.
To samo tyczy się Pogby. Już nie będzie dziwnym typem od strzału z daleka, a jednym z liderów. Warunki są, ale z Udinese koncertowo to spieprzył.
To wszystko potrwa.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 22:05

Bayer już prowadzi 2:0 i jest już tylko o niecałe 40 minut od awansu. Śledziłem mecz w pierwszej połowie i cholernie mi się podoba ten Calhanoglu.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 22:19

Nie wiem o co tak wielki płacz, jeżeli chodzi o sprzedaż przecież od zawsze wiadomo, że Marotta sprzedawać nie potrafi, rozumiem rozżalenie, ale nie do tego stopnia, akurat tego można było się spodziewać. Przy czym teoretycznie gdyby nie doszedł stracilibyśmy te 18 mln w ciągu 2 sezonów,

1) które obecnie możemy przeznaczyć np.: na 2 raty za Draxlera.

Wiele rzeczy o których pisze PUMEX są prawdziwe, szczególnie ostatni punkt, ale:
2) mimo wszystko nasz DS jak i trener jasno wskazywali przed nabyciem Żelka z Kolumbii, że mamy jeszcze pozyskać dwóch piłkarzy, Cuardado jest pozostał jeszcze jeden.

3) od początku mercato mówi się jasno o konieczności pozyskania treqa, co oczywiście nie przesądza o kupnie go, gdyż na tej pozycji może grac: Dybala, Pereyra, Coman, Cuardado, Pogba, ale czemu media, żurnaliści :D piszą nie mal że non stop o Draxlerze

4) niemiec w chwili obecnej jest okazją o jakich mawiał niejednokrotnie Marotta, gdyż gdyby nie kontuzja jego cena byłą by jak ktoś już tu napisał 2 razy wyższa

5) zmiana taktyki przez Allegriego i próba ustawienia w 4312 wymaga takiego piłkarza

6) mecze zarówno przedsezonowe jak i z Udinese wskazują, że potrzebny nam jest kreator gry, o ile takim w poprzednim sezonie był niejako Tevez o tyle teraz takiego niema (chociaż oczywiście Marotta może się upierać, że takim ma być Dybala)

7) coś musi być na rzeczy skoro od początku wakacji mowa jest o Draxlerze

gdybym miał obstawiać to większe szanse daję, na to że jednak nikogo nie pozyskamy, szczególnie na tą pozycję, ale mimo wszystko w głębi wierzę, że jednak uda się.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 22:41

No to potencjalną alternatywę Draxlera, rzecz jasna mam na myśli Calhanoglu, mamy z głowy. Z tego względu szkoda odpadnięcia rzymskiej ekipy, ale z drugiej strony dostaniemy do podziału z Romą pieniądze z tytułu praw telewizyjnych przewidziane dla Lazio właśnie. Jeśli dobrze pamiętam my dostaniemy 10 mln, ekipa Garcii 5.

Czyżby nasz zarząd oddając Llorente za darmo przewidział taki scenariusz? :smile: :cooler:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 22:46

MishaAveJuve pisze:Nie wiem o co tak wielki płacz, jeżeli chodzi o sprzedaż przecież od zawsze wiadomo, że Marotta sprzedawać nie potrafi, rozumiem rozżalenie, ale nie do tego stopnia, akurat tego można było się spodziewać.
Ja tam się nie spodziewałem, że za darmo oddamy Teveza, Pirlo i Llorente, a do tego za 40 mln E odejdzie Vidal.

Llorente za transfer do nas zapłacił rokiem kiblowania na ławce, wolny czas wykorzystywał na naukę włoskiego, zawsze super zachowywał się względem nowych zawodników pomagając im odnaleźć się w nowym środowisku. Od strony poza sportowej poświęcił dużo dla Juventusu, a także wiele dał od siebie. Jednak obecnie już do nas nie pasuje, po dwóch sezonach musimy się rozstać. Żegnamy go jak człowieka.

Nie do końca łapię ten styl Marotty, zbyt wiele w nim dla mnie sentymentów, ale trzeba przyznać, że wobec zawodników zachowuje się fair i każdy przeszedł tam, gdzie chciał.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 22:49

o 23.00 jak co dzień ten program o mercato nie? Może czegoś nowego się dowiemy :)

Jeśli warunkiem oddania Ll za darmo było to, że Sevilla ma obowiązek za karę kupić Islę za 8 mio (tak jak pisze na głównej) to nie ma tak źle :prochno:

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 22:51

Abruzini chodzi mi tylko o oddanie Llorente, w tym sensie, że po oddaniu Teveza i Pirlo oraz "sprzedaniu" za półdarmo Vidala wiadomo było po raz kolejny, że Marotta nie potrafi sprzedawać i spodziewać się dość dziwnych ruchów. Rozczarowanie po Tevezie, Pirlo i Vidalu było uzasadnione, ale potwierdziło to tylko tezę, że Marotta do sprzedaży się nie nadaje (a może byśmy zatrudnili kolejnego specjalistę tylko do sprzedaży, Marotta & Paratici do kupowania, a ktoś inny do sprzedania :D

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 23:00

pumex pisze:Marotta marnuje się w Juve. Posada ministra finansów któregoś z europejskich państw czeka właśnie na niego. Wziąć okrągłe zero za duet napastników, który przez dwa sezony strzelił dla Juve 78 goli :ok: :ok: :ok: Takiego manewru już nawet porządne się wyśmiać nie da, bo skala tego wszystkiego po prostu odejmuje mowę, myślenie, odcina dopływ krwi do jajec Obrazek [jeśli oczywiście doniesienia się potwierdzą, a biorąc pod uwagę fakty z przeszłości jest duże prawdopodobieństwo, że tak]
Pumi, przecież Ty nie masz jaj.
Wziąć okrągłe zero za duet napastników, który przyszedł za 12(?) mln, ze świadomością że wartość zawodników po osiągnięciu pewnego wieku już tylko spada - rzeczywiście dramat. Oczywiście liczyłem na grosze za Llorente, ale na grosze, bo nikt takiego zawodnika z takim kontraktem nie kupi za gruby hajs, ale rozpaczał nie będę. Akcji z Tevezem nie rozumiem, ale mam w głowie to, co potrafił Argentyńczyk odpindalać w przeszłości i siłą go po prostu zatrzymać się nie dało, nie miało to sensu, a klub był na straconej pozycji jeśli chodzi o jakiekolwiek negocjacje. Niemniej jednak 12(?) mln za te dwa lata to jest nic. Oddałbym ponownie takie pieniądze za taki duet napastników nawet jeśli po dwóch latach mieliby odejść za darmo.

Mógłbym się rozwodzić o wywodzie na temat ofensywnego pomocnika, ale już pierwszy Twój argument mnie zwala z nóg. Już bardziej skłonny byłbym przyjąć wersję, że Allegri powiedział Marottcie że w razie gdyby sprowadzić trequartisty się nie dało, to jakoś to sobie ogarnie niż w to, że to Marotta decyduje nam buduje drużynę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 23:02

MishaAveJuve pisze:a może byśmy zatrudnili kolejnego specjalistę tylko do sprzedaży, Marotta & Paratici do kupowania, a ktoś inny do sprzedania :D
Dokładnie o tym samym pomyślałem. Choć zastanawiam co jest główną przyczyną takiego stanu rzeczy - totalny brak skilla przy sprzedażach, czy dżentelmeńska postawa wobec zawodników, którzy dali Juventusowi dużo od siebie, ale z różnych powodów wolą zmienić otoczenie. Jeśli to drugie to nawet najlepszy sprzedawca Apple niewiele by tu pomógł ;) .

@szczypek - 15 mln E plus pensje

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 23:25

wloski pisze:Ten temat powinien być zamknięty dla wąskiego grona ludzi, którzy posiadają wiedzę na temat najświeższych newsów i dobrych analityków, reszta to sobie może w komciach pod newsem pisać.
Powiedzial gosciu, ktory dostal kartke za napisanie posta nic nie wnoszacego do dyskusji...
Virgil pisze:Dybala - nie jest w ogóle w pobliżu Teveza
to nie jest nawet wzmocnienia.
Oesu :facepalm:
Vincitore pisze:Dziwne też, że do dzisiaj nie udało mu się spieniężyć np. De Ceglie.
Z De Ce sprawa zostala zapieprzona w momencie bezsensownego przedluzenia z nim kontraktu. Moglo go juz z nami nie byc.

W chwili obecnej chetnie bym przyjal na wypozyczenie chocby Nasriego.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2015, 23:25

GDM podał info, że podnieśliśmy swoja ofertę za Draxlera do 23mln plus bonusy, jednak Schalke upiera się na 30 mln na czysto.

Walczymy o kilka mln a oddajemy Llorente za darmo :facepalm:

Cóż tak jak mówiłem tydzień temu już , Draxler dopiero jutro będzie klepnięty a w piątek będzie oficjal.

Dobranoc .

Obrazek
Zablokowany