Wszystko o Milanie
- gucio_juve
- Juventino
Milan może i dobrze, ale Udinese jakoś wielkich oporów im nie stawia. Pozostaje liczyć, że drugą połowię Udine będzie miało lepszą.
Tak swoją drogą, czy tylko ja mam takie odchyły, czy komuś też się wydaje, że Constant (ten z Milanu) to śniada wersja Allegriego?

Tak swoją drogą, czy tylko ja mam takie odchyły, czy komuś też się wydaje, że Constant (ten z Milanu) to śniada wersja Allegriego?

- Myzarel
- Juventino
Mi tam zawsze wyglądał na "ciemniejszego" Ibręgucio_juve pisze:Tak swoją drogą, czy tylko ja mam takie odchyły, czy komuś też się wydaje, że Constant (ten z Milanu) to śniada wersja Allegriego?

Mario strzela, czuję Milan w pierwszej trójce.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Robert 10
- Juventino
Gucio wydaje Ci sie. Swoja drogą Milan jesli poczyni wzmocnienai w defensywie bedzie bardzo silny. Bramkarz + 2 obroncow i bedą bardzo groźni. Bo pomoc i przede wszystkim atak maja teraz co najmniej bardzo dobry.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No i dobrze, że ma taką rywalizację. Skoro ma ten talent. Skoro w tak młodym wieku rozegrał już całkiem sporo spotkań na poziomie Serie B. Skoro Mino Raiola się wokół niego zakręcił...Ouh_yeah pisze:Jeszcze Yepes i Zaccardo.mateusz6 pisze:Bartek ma do pokonania dwójkę z trójki Zapata, Bonera, Mexes.
Wierzę w niego. Szczególnie jak mam w pamięci wyczyny Milanu w defensywie w tym sezonie. Bonera jak gra każdy widzi, Yepes ma już 37 lat, Zapata to też nie jest chyba poziom do jakiego przyzwyczaił nas Milan z poprzednich sezonów, Mexes... to też tylko Mexes, lepszy już na pewno nie będzie, a Zaccardo to nadal zagadka. Jest trochę tych zawodników. Brak Salamona na liście 25 zgłoszonych do Champions League też o czymś na pewno świadczy.
Druga kwestia, którą chciałem poruszyć. Tydzień temu pisałem o znaczeniu Cracka w drużynie na przykładzie United. Dzisiaj jak na dłoni mamy przykład Milanu. Jest Bario, jest ta postać, która ma na boisku bardzo istotną rolę do spełnienia. I mimo tego, że to jest tylko jeden zawodnik już ten Milan przyjemniej się ogląda. Zawodników też to podbudowało. Bario w każdej chwili może wyskoczyć, zaskoczyć. To może być wiosna Milanu.
Bramka dla Udinese, taki klasyczny Milan z tyłu z tego sezonu. Salamon, why not?
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie szarzuj z ta pomoca. Znajomy Milanista, twierdzi, ze np srodek pomocy nie jest wcale taki dobry u nich, za to zachwala boki obrony. Constant byl strzalem w 10, De Sciglio jest kozakiem, Abate i Antonelli - niezli.Robert 10 pisze:Gucio wydaje Ci sie. Swoja drogą Milan jesli poczyni wzmocnienai w defensywie bedzie bardzo silny. Bramkarz + 2 obroncow i bedą bardzo groźni. Bo pomoc i przede wszystkim atak maja teraz co najmniej bardzo dobry.
Ambrosini - stale polamany
Nocerino - bez formy, drewniany, ława
De Jong - KO do konca sezonu (co nie znaczy, ze nie jest dobry)
Flamini - to fakt, dobry.
Montolivo - b.dobry
Muntari - nędza
Salamon - dobry zawodnik, ale nie wiadomo jak sie wpasuje, i czy bedzie gral na DMie, czy na centralnym defensorze
Boateng - gdy Milan gra 4-3-3 (a ostatnio tak grywa) gra na skrzydle, nie w pomocy.
Traore - szrot jak jasny gwint

Tak wiec, sklad Milanu nie jest az taki dobry na papierze.
Abbiati to taki ichni troche odpowiednik Storariego, solidny, ale nie top-class, jednak mimo wszystko wystarczy.
Moim zdaniem powinni wzmocnic przede wszystkim srodek pomocy, bo to on glownie wygrywa mecze, nie obrona, ale co ja tam wiem
Chociaz obrona w centrum tez jest bolaczka.
Skoro najlepszym defensorem Milanu, jest 38 letni Yepes, to zycze im wszystkiego najlepszego

Przy kazdym dotknieciu pilki przez Bonere, Milanisci drżą o bramke w plecy (cos jak u nas De Ceglie), Mexes jest solidny, ale tylko solidny - i ma juz swoje lata, a Zapata to cos miedzy Bonera a Mexesem.
Moim zdaniem powinni zainteresowac sie Astorim, ktory w nastepnym sezonie z Salamonem stanowilby ich defensywe.
BESTER MANN, BESTEEER !

- D-Rose
- Juventino
Ladri :lol:
Ciekawe co na to płaczki z mediolanu :lol:
E:
Ciekawe co na to płaczki z mediolanu :lol:
E:
2 pieczenie na 1 ogniu. Milan wygrywa, ale okradając Udinese :lol:gucio_juve pisze:Małoś nie umoczyłD-Rose pisze:Mogłby milan cos strzelc bo w typerze im dałem 2-1
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2013, 22:40 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

- gucio_juve
- Juventino
Małoś nie umoczyłD-Rose pisze:Mogłby milan cos strzelc bo w typerze im dałem 2-1

Ostatnio zmieniony 03 lutego 2013, 22:40 przez gucio_juve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nedved1983
- Juventino
to są jaja. tu jest niesłuszny karny, w meczu z nami też był niesłuszny karny, i Milan jest 4 punkty do przodu. oj ktoś ciągnie ich za uszy do LM