Mercato (zima 2011/12)
- ewerthon
- Juventino
No dokładnie. Serwisy trąbią o naszym zainteresowaniu tym zawodnikiem, to nagle wszyscy poszli oglądać mecz w którym występuję, by później wydać swoją niezwykle obiektywną ocenę po jednym spotkaniu.PIN pisze:
Też uważam że 15mln to przesada(10-12mln to adekwatna cena, moim zdaniem), ale nie ma to jak ocenić wartość piłkarza po obejrzeniu 45min meczu.
Ja tam mam słabą jakość, więc nie bardzo widzę jak się prezentuję

- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
mam pytanie czy wloska federacja traktuje zawodnikow ze szwajcarii jak pilkarzy z ue, czy sa traktowani jak pilkarze spoza?
bo jesli sa traktowani jak spoza, to bardzo mozliwe jest ze juve kupi pilkarza z fulham i od razu odda go do cagliari. bo federacja nie zabrania sciagania go do klubu, a tylko nie zatwierdza 3 zawodnika spoiza ue do rozgrywek
swoja droga bardzo ciekawa transakcja sie szukuje
bo jesli sa traktowani jak spoza, to bardzo mozliwe jest ze juve kupi pilkarza z fulham i od razu odda go do cagliari. bo federacja nie zabrania sciagania go do klubu, a tylko nie zatwierdza 3 zawodnika spoiza ue do rozgrywek
swoja droga bardzo ciekawa transakcja sie szukuje
- bendzamin
- Redaktor
Skoro po sciagnieciu w lecie Lichego i Vidala moglismy dokupic w zimie Caceresa, to na bank traktuja Szwajcarow jako UE.
Edit:
No tak, racja. Jednak i tak wydaje mi sie, ze Szwajcarzy sa traktowani jako ludzie z UE, czytalem gdzies o tym, no i FM to potwierdza 
Jesli chodzi o wypowiedz Raioli, to rzeczywiscie moze byc mowa o Pogbie. Jakis czas temu czytalem gdzies juz plotki, ktore laczyly go z nami.
Edit:

Jesli chodzi o wypowiedz Raioli, to rzeczywiscie moze byc mowa o Pogbie. Jakis czas temu czytalem gdzies juz plotki, ktore laczyly go z nami.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2012, 22:24 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Lichy był ściągany jako gracz Lazio, a w transakcjach pomiędzy klubami włoskimi paszport nie ma żadnego znaczenia.beka pisze:Skoro po sciagnieciu w lecie Lichego i Vidala moglismy dokupic w zimie Caceresa, to na bank traktuja Szwajcarow jako UE.
Raiola nie mówi o Pogbie, a o jakimś młodzianie z Ajaxu - to ma być ponoć Bouy.
- Filippo911
- Juventino
Tyle , że Lichtsteiner grał juz we Włoszech , a przepis dotyczy graczy nie występujących w Serie A (tak pamiętam jego wykładnię) . Chodzi o to by do ligi każdy mógł ściągną max 2 graczy non-EU.beka pisze:Skoro po sciagnieciu w lecie Lichego i Vidala moglismy dokupic w zimie Caceresa, to na bank traktuja Szwajcarow jako UE.
edit mrozzi mnie ubiegł , a co do szwajcarów , to chyba nie dotyczą ich "limity paszportowe"
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Czulem, ze to Kasami. Nie wiem dlaczego, ale cos tak czulem w jajcach. To co jest na stronie juvepoland teraz potwierdizlo moje obawy. Czemu obawy? Bo po cholerę nam ON?PIN pisze:1. Jeśli to prawda.. to Pogba.jakku1 pisze:
1. Jak wiadomo przeprosilismy sie z Raiola, ktory przed chwila powiedzial, ze: "Mam prezent dla Juve, w ciagu 24h wszystko bedzie jasne. Obiecalem to Nedvedowi". Przypuszczam, ze chodzi o jakiegos obiecujacego juniora. Ok, lista klientow Raioli (nie wiem, czy kompletna): http://www.transfermarkt.de/de/maguire- ... r_282.html
2. Luca Toni jutro zostanie sprzedany do jakiegos klubu w ZEA. Oficjalka powinna byc niedlugo.
3. Wlasnie Paratici negocjuje z agentem Nainggolana w Mediolanie. Sadze, ze Belg bedzie Nasz przed koncem mercato a chwile pozniej sprzedamy Pazienze.
4. Elia jest przymierzany do Newcastle. I trwaja negocjacje w sprawie Krasicia z Zenitem. Chcemy 12m. Jeden z nich powinien odejsc w tym okienku. Aha, mercato w Rosji trwa do konca lutego! Nie wiem, czy zdazymy przed koncem stycznia dogadac wszystko w sprawie Krasicia. I wydaje mi sie to malo prawdopodobne.
2. Niezła opcja na emeryturkę. Mam nadzieje, że uda się jeszcze sprzedać Motte, bo w zimową sprzedaż Grosso i Vicka już nie wierze.
3. Obyś miał rację.
4. 10mln i niech go ruscy biorą.
Jeśli tak miałoby się zakończyć zimowe okno, to ja będę zadowolony. Poszerzone zostanie pole manewru w każdej z formacji, a po za tym uda się w większości uporządkować szrot z Entem na czele.

BESTER MANN, BESTEEER !

bo ma isc za Radje , chyba tylko po to, ale solojuve pisze o jakimś młodym z Holandii.
A jesli Belg tak słabo, to może sabotuje mecz, zeby pójść do Juve, bo wie ze 15 mln euro to wart nie jest, meczu co prawda nie widzialem, ale zmiana w 66 minucie, raczej dobrze o nim nie swiadczy.
A jesli Belg tak słabo, to może sabotuje mecz, zeby pójść do Juve, bo wie ze 15 mln euro to wart nie jest, meczu co prawda nie widzialem, ale zmiana w 66 minucie, raczej dobrze o nim nie swiadczy.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2012, 22:22 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.
- @D@$
- Juventino
Zwłaszcza że teraz kilka meczów co 3 dni, więc co najmniej z ławki wejdzie a wypożyczyć by zniknął jak Giandonato (choć ten chyba ma kontuzję) nie ma sensu, jak ma grać ogony to lepiej w Juve. Co innego Sorensen, on niestety póki co w Juve się nie przebije. Mam nadzieje że już w następnej kolejce chociaż w "18" będzie.pumex pisze:I brawa dla Conte. Przy nim i przy Pirlo Marrone nauczy się więcej, niż w jakimś dziadowskim klubie. O szanse gry chyba nie ma się co martwić, bo widać, że Conte ufa Luce i od czasu do czasu na pewno wyjdzie na boisko.
Problem jest taki, że chyba ma kontuzję. Kiedyś chociaż na końcówki wchodził, teraz w ogóle nawet na ławie nie jest...alina pisze:Teraz czekam na ogłoszenie zmiany klubu Giandonato. Skoro nie gra w Lecce powinien iść gdzieś do Serie B, gdzie będzie grał, bo potencjał ma podobno większy niż Marrone.
Nie wstydź się, ja też. Ale także nie chciałem Elii, więc 1:1 :] W Pasquato ciągle wierzę (te wolne i strzały z dystansu), ale martwi mnie to Toropumex pisze:Aż wstyd się przyznać, ale byłem wielkim orędownikiem dania szansy Pasquato zamiast Giaccheriniemu.

Ta a Elia był gwiazdą Pomarańczowych na tym mundialu. Nie mam nic do Niemca (nawet nie widziałem w akcji), ale on na te MŚ nawet nie pojechał. Wprawdzie byłoby dziwne gdyby go wzięli wtedy, bo był młody, ale równie dobrze w 2010 możnaby powiedzieć, że Criscito to filar Mistrzów Świata...Materxx pisze:Gdzie mialby grac?...Wybacz ale skoro twierdzisz ze najlepszy srodkowy obronca Bundesligi i filar defensywy brazowych medalistow mistrzostw swiata i druzyny ktora jest glownym faworytem do zlota w polsce i na ukrainie nie mialby miejsca w Juve to troche przesadzasz.
No nie wiem czy jako stoper, ale kto wie.K.M. pisze:A po co przyszedł Caceres?
Ogólnie można Leo nie lubić, ale nie róbcie sobie jaj że chcecie go zimą się pozbyć bo zostaiemy z Chiellinim i Barzaglim + Caceres który niby na początku kariery był stoperem, ale czarno go widzę w tej roli na stałe.
Ja Cię chyba nigdy nie zrozumiem, podniecasz się tym Belgiem a lato z Pirlo, Vidalem, Vuciniciem i Lichtsteinerem było słabe?pumex pisze:Attention, please! Pumex przemawia: zaprawdę powiem Wam, ja - krytyk Marotty, iż jeśli Beppe sprowadzi w zimie Nainggolana na warunkach, o jakich po ciuch mówi się w mediach (8-9mln + 1/2Ekdal +1/2 Immobile, bez oddawania Marrone), to faktycznie zimowe okienko uznam za mocno udane. Trochę mi tu ten Borriello nie pasuje, ale oddanie Toniego i Brazola, przyjście Belga i Caceresa - fajna sprawa.
Generalnie do pana "N" za 15 mln jestem nastawiony negatywnie, dobra, wytknijcie mi niewiedzę o nim, ale jednak takie kwoty wydaje się już na klasowych grajków. No ale wiadomo, że Beppe tyle nie wyda, znając go jeśli już to za połowę tej kwoty koleś przyjdzie. Byle w to Marrone nie pakować bo i takie ploty były.
Nie ma chyba oficjala o Guarinie więc nie siej zamętu.Arcadio Morello pisze:Keisuke Honda prawdopodobnie trafi do Lazio, a Fredy Guarin do Interu..., a mogli trafić do Juventusu...:doh:
A Vucinic to pojedzie na szparagi?liqu!d pisze:Jovetić miałby być tą "obiecaną gwiazdą" zaś Ramirez konkurem dla Pepe na prawym skrzydle.
What? Lubię Fabio, ale bez przesady. Na lewą mamy: Chiellona, Estiego, De Ceglie i Caceresa.Szaq pisze: Conte postanowił ,że Grosso zostaje.Szkoda ,że się go nie pozbędziemy.
Najlepiej jakby odeszli teraz: Toni, Motta, Grosso. Krasic czuję że jeszcze zostaje, Vicek mi nie przeszkadza i w sumie nie wiem czemu Borriello miałby być lepszy od niego, fakt że VI już starszawy jest. Nie wiem co z Elią

Mamy dobrę odkąd nam wcisnęli Melo za 25 mlnjakku1 pisze:Jovetic bedzie tanszy, z Viola mamy dobre relacje, moze uda sie go zgarnac za 20 - 22m.

I sajgon na tym forum jeśli chodzi o pomysłyjakku1 pisze:Zapowiada sie ciekawe transferowe lato. Miejmy nadzieje, ze zajmiemy miejsce gwarantowane gra w LM, bo to pozwoli Nam na jakies powazniejsze ruchy na rynku.

A Cerciego dobrze że nie dali.jakku1 pisze:Vargasa nie chcial Conte. Behramiego faktycznie nie chcieli oddac, ale mam wrazenie, ze wspolpraca miedzy Juve a Viola od casusu Amauriego bedzie bardziej konkretna.
Ja pieprze, ale zbieranina pokrak, zwłaszcza te dwa nazwiska na otwarciu listy.jakku1 pisze:Ok, lista klientow Raioli (nie wiem, czy kompletna): http://www.transfermarkt.de/de/maguire- ... r_282.html
Tam chyba było, że "jeśli odejdzie, to w ostatnie dni". No patrząc na to dzisiaj 29.01. nie dziwota :]zippo01 pisze:ale o Vicku czytałem gdzieś wypowiedz jego agenta że odejdzie w ostatnich godzinach Mercato
Szwajcaria jest jak UE, jeszcze był jeden taki kraj, ale nie pamiętam już.19 pisze:mam pytanie czy wloska federacja traktuje zawodnikow ze szwajcarii jak pilkarzy z ue, czy sa traktowani jak pilkarze spoza?
Byłby droższy niż reszta pomocników (ze środka) w sumieArbuzini pisze:Nainggolan ściągnięty w 65 minucie. Przeciwko nam też nie grał jakieś rewelacji. Porównując go do Vucinicia, który też kosztował nas 15 mln E to deal wygląda wyjątkowo blado.

Coś tam było pare stron temu o Candrevie. No tuła się strasznie po Serie A, więc to chyba nie znaczy za dobrze o jego formie, z drugiej strony w miare mile go wspominam tylko może niepotrzebnie był wciskany na trequartistę... Tak czy siak pytanie brzmi za ile. Bo jak grosze to może lepiej niż solidny ale bezbarwny o 5 lat starszy Pazienza?
- bendzamin
- Redaktor
Cellino wykluczyl przejscie do nas Nainggolana zima. Zawodnik podobno nie chce odchodzic.
http://www.football-italia.net/node/15179
http://www.football-italia.net/node/15179
- Azazel
- Juventino
Nie zwróciłeś uwagi, że napisałem to z ironią, odpowiadając użytkownikowi domagającego się Hummelsa. Sądzę że powinien zostać Leo, zdarza mu się zbyt wiele jak na podstawowego obrońcę, ale z pewnością może pełnić rolę rezerwowego. Środek: Barzagli, Chiellini, Bonucci + Sorensen, wygląda bardzo przyzwoicie 8) . Teraz ściągnąć Belga, możliwie tanio oczywiście - spodziewam się że zejdziemy do 7 milionów + czyjaś karta, ale sądzę że i za większą kwotę warto go ściągnąć. A latem gwiazda do ataku + dopełnienia składu.@D@$ pisze:No nie wiem czy jako stoper, ale kto wie.K.M. pisze:A po co przyszedł Caceres?
Ogólnie można Leo nie lubić, ale nie róbcie sobie jaj że chcecie go zimą się pozbyć bo zostaiemy z Chiellinim i Barzaglim + Caceres który niby na początku kariery był stoperem, ale czarno go widzę w tej roli na stałe.
- mateusz6
- Juventino
Według mnie to czy potrzebny jest stoper dowiemy się w trakcie rundy rewanżowej. Wszystko zależy od dyspozycji Chielliniego. Jeśli będzie się dobrze spisywał to latem co najwyżej będzie można Astoriego za free ściągnąć i Leo opchnąć gdzieś.
Ciekawe jak będzie się spisywał Caceres na lewej stronie. Mam nadzieję, że na tyle dobrze, że latem nie będą potrzebne zmiany na tej pozycji.
Po raz pierwszy od 6 lat obrona wygląda nieźle. Nie jest to ideał, ale raczej żaden zespół Serie A nie ma lepszej.
Ciekawe jak będzie się spisywał Caceres na lewej stronie. Mam nadzieję, że na tyle dobrze, że latem nie będą potrzebne zmiany na tej pozycji.
Po raz pierwszy od 6 lat obrona wygląda nieźle. Nie jest to ideał, ale raczej żaden zespół Serie A nie ma lepszej.