Mercato (zima 2011/12)
- Zawidowianin
- Juventino
Na przykład zaoszczędzenie 4 mln na pensjach Amauriego i 3mln na pensji Toniego? Czekaj, to zostało zrobione. Taki Eder parę lat temu walnął 27 bramek w Serie B, też młody zdolny. Odszedł za 4 mln (cała karta) a potem nic nie pokazał w pierwszej lidze. True story.Dante93 pisze:Nie bądźmy śmieszni, co nam te 4 mln da w obecne okieno transferowe? Właśnie, zapewne nic, bo jeżeli rzeczywiście brakowałoby do Belga to można by to zbić na milion innych sposobów.Lypsky pisze:Podnieta Immobile na całego, a chłopak jeszcze nic nie osiągnął. Dobry ruch Marotty.
Przy wypożyczaniu kluby nie mają najmniejszego interesu by młodzi grali, bo zanim wejdą na dobry poziom w trakcie sezonu, to od razu odejdą do macierzystego klubu. We współwłasności zyskują kasę.
Podobno dopinane są szczegóły przejścia kapitana młodzieżówki Ajaxu - Ouasim Bouy. Źródło - ziomki z juventuz.com
onliforpipul
- jakku1
- Juventino
Woh, dzieje sie. Uwielbiam koncowki mercato ; )
1. Jak wiadomo przeprosilismy sie z Raiola, ktory przed chwila powiedzial, ze: "Mam prezent dla Juve, w ciagu 24h wszystko bedzie jasne. Obiecalem to Nedvedowi". Przypuszczam, ze chodzi o jakiegos obiecujacego juniora. Ok, lista klientow Raioli (nie wiem, czy kompletna): http://www.transfermarkt.de/de/maguire- ... r_282.html
2. Luca Toni jutro zostanie sprzedany do jakiegos klubu w ZEA. Oficjalka powinna byc niedlugo.
3. Wlasnie Paratici negocjuje z agentem Nainggolana w Mediolanie. Sadze, ze Belg bedzie Nasz przed koncem mercato a chwile pozniej sprzedamy Pazienze.
4. Elia jest przymierzany do Newcastle. I trwaja negocjacje w sprawie Krasicia z Zenitem. Chcemy 12m. Jeden z nich powinien odejsc w tym okienku. Aha, mercato w Rosji trwa do konca lutego! Nie wiem, czy zdazymy przed koncem stycznia dogadac wszystko w sprawie Krasicia. I wydaje mi sie to malo prawdopodobne.
@Szikit
Tez sadze, ze chodzi o Pogbe. No ale zawsze moze byc zaskoczenie z Balotellim
1. Jak wiadomo przeprosilismy sie z Raiola, ktory przed chwila powiedzial, ze: "Mam prezent dla Juve, w ciagu 24h wszystko bedzie jasne. Obiecalem to Nedvedowi". Przypuszczam, ze chodzi o jakiegos obiecujacego juniora. Ok, lista klientow Raioli (nie wiem, czy kompletna): http://www.transfermarkt.de/de/maguire- ... r_282.html
2. Luca Toni jutro zostanie sprzedany do jakiegos klubu w ZEA. Oficjalka powinna byc niedlugo.
3. Wlasnie Paratici negocjuje z agentem Nainggolana w Mediolanie. Sadze, ze Belg bedzie Nasz przed koncem mercato a chwile pozniej sprzedamy Pazienze.
4. Elia jest przymierzany do Newcastle. I trwaja negocjacje w sprawie Krasicia z Zenitem. Chcemy 12m. Jeden z nich powinien odejsc w tym okienku. Aha, mercato w Rosji trwa do konca lutego! Nie wiem, czy zdazymy przed koncem stycznia dogadac wszystko w sprawie Krasicia. I wydaje mi sie to malo prawdopodobne.
@Szikit
Tez sadze, ze chodzi o Pogbe. No ale zawsze moze byc zaskoczenie z Balotellim

Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2012, 20:42 przez jakku1, łącznie zmieniany 4 razy.
- Szilgu
- Juventino
Czyli.... Pogba? Nie wiem kogo innego Raiola by mógł nam załatwić. O nikim innym nie było chyba plotek.jakku1 pisze:Woh, dzieje sie. Uwielbiam koncowki mercato ; )
1. Jak wiadomo przeprosilismy sie z Raiola, ktory przed chwila powiedzial, ze: "Mam prezent dla Juve, w ciagu 24h wszystko bedzie jasne. Obiecalem to Nedvedowi". Ok, lista klientow Raioli: http://www.transfermarkt.de/de/maguire- ... r_282.html
3. Wlasnie Paratici negocjuje z agentem Nainggolana w Mediolanie.
Sadze, ze Belg bedzie Nasz przed koncem mercato a chwile pozniej sprzedamy Pazienze.
Ciekaw jestem czy coś z tego będzie. Stawiam na to, że ewentualnie dojdzie do nas Nainggolan i na tym się skończy.
A i co do Immobile. 4mln za połówkę to świetny interes. Za Giovinco chyba podobną kwotę dostaliśmy, a Ciro nic nie pokazał jeszcze...
- pumex
- Juventino
Z kolei również ja się z Wami zgodzę. Immobile... wielkie mi halo, bo wpakował paręnaście bramek w SerieB :lol: Mamy kasę, a i furtka dla jego powrotu jest otwarta.deszczowy pisze:Po raz kolejny muszę się z Tobą zgodzić, a to mi się wydaje co najmniej podejrzaneLypsky pisze:Podnieta Immobile na całego, a chłopak jeszcze nic nie osiągnął. Dobry ruch Marotty.
Wow! Lubię Cię, Jakkujakku1 pisze:Woh, dzieje sie. Uwielbiam koncowki mercato ; )
Widzę trzy opcje, w kolejności:
1) To jakaś ściema, wymysł mediów, albo prezent w postaci cygar
2) Jeśli nie nr.1, to Kasami (też mi prezent...)
3) Jeśli nie nr.2, to Pogba

- Zawidowianin
- Juventino
Elia nie może odejśc do innego klubu niż HSV. Chyba, że nie rozegrał ani jednej minuty w ich barwach w tym sezonie.
Ten prezent, o którym mówił Raiola to chyba właśnie ten Marokańczyk z Ajaxu.
onliforpipul
- jakku1
- Juventino
Byc moze masz racje jesli chodzi o tego Marokanczyka.Zawidowianin pisze:Elia nie może odejśc do innego klubu niż HSV. Chyba, że nie rozegrał ani jednej minuty w ich barwach w tym sezonie.
Elia nie moze isc nawet na wypozyczenie? Hm... Kraza plotki o zainteresowaniu Newcastle, gdzie mialby chlopak dograc ten sezon. Ale jesli masz racje, to wychodzi na to, ze bedziemy starali sie sprzedac wylacznie Krasicia. Okno jest otwarte jeszcze kilka dni - w Rosji na szczescie trwa dluzej.
:oops:Wow! Lubię Cię, Jakku Wink
Wiadomo, ze Elia i Krasic mogą przynieść więcej kasy, ale wolałbym teraz pozbyć się Motte i Vincenzo bo oni w ogóle nie grają i są odsunięci od kadry w przeciwieństrwie do EE I Krasicia, no ale jesli nie ma chętnych to trzeba się ratować kim się da.
Choć mam nadzieję, że jeszcze w ostatnich chwilach mercato pojawia się na nich oferty.
A Kasjami to chyba jako rozliczenie za Belga. Niech ktoś obejrzy Caliagri i powie jak on tam sie prezentuje.
Choć mam nadzieję, że jeszcze w ostatnich chwilach mercato pojawia się na nich oferty.
A Kasjami to chyba jako rozliczenie za Belga. Niech ktoś obejrzy Caliagri i powie jak on tam sie prezentuje.
- couec
- Juventino
1. Jeśli to prawda.. to Pogba.jakku1 pisze:
2. Niezła opcja na emeryturkę. Mam nadzieje, że uda się jeszcze sprzedać Motte, bo w zimową sprzedaż Grosso i Vicka już nie wierze.
3. Obyś miał rację.
4. 10mln i niech go ruscy biorą.
Jeśli tak miałoby się zakończyć zimowe okno, to ja będę zadowolony. Poszerzone zostanie pole manewru w każdej z formacji, a po za tym uda się w większości uporządkować szrot z Entem na czele.
- Dante93
- Juventino
Tzn padaki nie gra, trzeba wziąc poprawke, że w końcu Milan to Milan. Ale jednak miał pare nerwowych zagrań, w jednej z akcji w ciągu 30 sekund, zaliczył najpierw podanie do przeciwnika, potem piłke odebrał, skiksowal przy jej wybiciu, po czym niecelnie podał do kolegi z zespołuRobaku pisze:Niech ktoś obejrzy Caliagri i powie jak on tam sie prezentuje.

Ogółem pare niezlych zagrań też miał, ale już lepiej chyba prezentuje sie Ekdal. Belg za nic 15 mln wart nie jest, bo gra poprostu w kratke, raz pokaże jakiś ladny przerzut, raz nieodpowiednio zachowa sie w obronie.
- couec
- Juventino
Też uważam że 15mln to przesada(10-12mln to adekwatna cena, moim zdaniem), ale nie ma to jak ocenić wartość piłkarza po obejrzeniu 45min meczu.Dante93 pisze:Tzn padaki nie gra, trzeba wziąc poprawke, że w końcu Milan to Milan. Ale jednak miał pare nerwowych zagrań, w jednej z akcji w ciągu 30 sekund, zaliczył najpierw podanie do przeciwnika, potem piłke odebrał, skiksowal przy jej wybiciu, po czym niecelnie podał do kolegi z zespołuRobaku pisze:Niech ktoś obejrzy Caliagri i powie jak on tam sie prezentuje.![]()
Ogółem pare niezlych zagrań też miał, ale już lepiej chyba prezentuje sie Ekdal. Belg za nic 15 mln wart nie jest, bo gra poprostu w kratke, raz pokaże jakiś ladny przerzut, raz nieodpowiednio zachowa sie w obronie.
- zahor
- Juventino
Tak, ale z drugiej strony kiedy płaci się we Włoszech 15 baniek za przecinaka, to chce się żeby to był czołowy przecinak w lidze, skutecznie utrudniający życie nawet graczom Milanu, osłabionego w dodatku kontuzjami. A tymczasem specjalnie się nie napocili żeby te dwa gole wsadzić. Jak dla mnie cena z sufitu za tego gościa.Dante93 pisze: Tzn padaki nie gra, trzeba wziąc poprawke, że w końcu Milan to Milan
- zippo01
- Juventino
Grosso raczej zostanie , ale o Vicku czytałem gdzieś wypowiedz jego agenta że odejdzie w ostatnich godzinach MercatoPIN pisze: 2. Niezła opcja na emeryturkę. Mam nadzieje, że uda się jeszcze sprzedać Motte, bo w zimową sprzedaż Grosso i Vicka już nie wierze.

- Dante93
- Juventino
PIN@ To nie pierwsze 45 minut Cagliari które oglądam, i jakoś z każdym kolejnym co raz bardziej sie utwierdzam, w swoim przekonaniu o jego wartości. No niczym chłopak nie błyszczy i gra napewno nie lepiej od 'naszego' def pomocnika.