LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:30

Ja swoje już napisałem i jaśniej tego nie wytłumaczę. Odpowiedzcie sobie tylko na jedno proste pytanie: łatwiej prowadzić piłkarzy wielkich, w niektórych przypadkach może trochę bez formy lub wypalonych, ale jednak gigantów światowej piłki, czy mieszaninę wielkich z tymi co nigdy wielcy nie byli i nie będą?

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:30

Zahir pisze:
jaqb pisze:psv to nie jest poważny zespół i poważna liga, tam wielki był keznam.
hmm od kiedy interesujesz się piłką? o PSV to już Ci Pan Zambrotta przypomniał, ja dodam tylko jeszcze Ajax z lat 90.
od połowy lat 90. o psv rozmawiamy w kontekście ronaldo, także przypominanie triumfu w pucharze europy z 1988 jest chyba mało trafne. być może moja opinia o psv i holandii była przesadzona, ale moim zdaniem stawianie osiągnięć brazyliczyka stamtąd w jednym rzędzie z późniejszymi jest równie chybione
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2011, 12:35 przez jaqb, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:33

Dtmiu pisze:Odpowiedzcie sobie tylko na jedno proste pytanie: łatwiej prowadzić piłkarzy wielkich, w niektórych przypadkach może trochę bez formy lub wypalonych, ale jednak gigantów światowej piłki, czy mieszaninę wielkich z tymi co nigdy wielcy nie byli i nie będą?
bez przesady, Mascherano, Cambiasso, czy Samuel to nie są cienkie ogórki. Mocno się zagalopowałeś.

Zahir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:35

Dtmiu pisze:Ja swoje już napisałem i jaśniej tego nie wytłumaczę. Odpowiedzcie sobie tylko na jedno proste pytanie: łatwiej prowadzić piłkarzy wielkich, w niektórych przypadkach może trochę bez formy lub wypalonych, ale jednak gigantów światowej piłki, czy mieszaninę wielkich z tymi co nigdy wielcy nie byli i nie będą?
według mnie przedstawione przez Ciebie drużyny na papierze są porównywalne.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:40

Ogórki może nie, ale gdzie im do Makelele, Vieiry czy Thurama?

Zahir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:43

Vieira i Thuram w 2006 to nie to samo co dawniej !

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:44

Makelele to nie ten sam murzyn* co w Realu. Vieira sezon 2005/2006 w Juventusie miał... średni. A przynajmniej nie warty kwoty jaką za niego zapłacono. Jedynie Thuram był cały czas w ścisłej czołówce stoperów.

*|- człowiek od czarnej roboty

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:46

Dtmiu - być może 11 Francji jest silniejsza, być może słabsza, być może taka sama.
Ale obie te reprezentacje są porównywalne i właśnie to jest najważniejsze. Bez przerzucania się X czy Y.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:46

Wszyscy Francuzi wtedy byli tylko nazwiskami. Przecież to był wrak drużyny.

Zahir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:47

Ouh_yeah pisze:Wszyscy Francuzi wtedy byli tylko nazwiskami. Przecież to był wrak drużyny.
w dodatku z kiepskim, popieprzonym trenerem.

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:52

kim był zidane dla repry dobitnie pokazał mundial w rpa - a przecież tam francuzi nadal mieli nazwiska. po dekadzie gry pod dyktando zizou, bez niego wyglądało to dramatycznie. podobnie na mundialu w korei - zidane z powodu kontuzji opuścił 2 mecze w grupie i była kompromitacja, a skład mieli gwiazdorski. deprecjonowanie roli zidane'a w reprezentacji trójkolorowych jest totalnie nie do obronienia

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 12:56

Ja nie deprecjonuje jego roli, tylko pokazuje że była ona łatwiejsza niż Messiego. Co do Korei to się zgodzę, ale Francji RPA to w ogóle nie wspominaj, bo to już zupełnie inna drużyna. Targana gigantyczmi konfliktami, bez geniuszów lub z podstarzałymi geniuszami.

Ale skoro już się tak bawimy to oto Wielki Zizou w Realu Madryt, w którym grał w okresie 2001-2006. Co wtedy wygrał? Ligę Mistrzów- 1 raz. Ligę Hiszpańską- tylko 1 raz!

A teraz zobaczmy jakich miał kolegów. Przykładowo, kadra Realu Madryt na Ligę Mistrzów 2003/2004:
1-. Iker Casillas Fernández
2-. Miguel Angel Salgado Fernández - Míchel Salgado
3-. Roberto Carlos Da Silva
4-. Rubén González Rocha
5-. Zinedine Zidane
6-. Iván Helguera Bujía
7-. Raúl González Blanco
9-. Luiz Nazario de Lima
10-. Luis Filipe Madeira Caeiro Figo
11-. Javier García Portillo
13-. Carlos Sánchez García
14-. José Maria Gutiérrez Hernández - Guti
15-. Raúl Bravo Sanfélix
17-. Óscar Miñambres Pascual
19-. Esteban Matías Cambiasso Delau
21-. Santiago Hernán Solari
22-. Francisco Pavón Barahona
23-. David Beckham

Beckham, Figo, Ronaldo, Roberto Carlos, Raul. A w ciągu 5 lat nie potrafił poprowadzić jednej z najmocniejszych ekip w historii piłki do prawie żadnych tytułów.

Skoro mówimy o piłce reprezentacyjnej, to ja za to mogę powiedzieć że Zidane nie dorasta Messiemu do pięt bo w klubowej jest za nim daleko w tyle, mimo że Argentyńczyk ma ledwie 24 lata.
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2011, 13:05 przez Dtmiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Zahir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 13:04

Dtmiu pisze:Ja nie deprecjonuje jego roli, tylko pokazuje że była ona łatwiejsza niż Messiego. Co do Korei to się zgodzę, ale Francji RPA to w ogóle nie wspominaj, bo to już zupełnie inna drużyna. Targana gigantyczmi konfliktami, bez geniuszów lub z podstarzałymi geniuszami.
jego rola nie była łatwiejsza, tylko on ją wypełnił a Messi na razie nie. Po drugie twoje argumenty mogą prowadzić jeszcze do jednej konkluzji. Mianowicie Messi bez silnych pleców już tak nie błyszczy?

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 13:08

W takim razie skoro Messi nie mając za sobą wielkich nie błyszczy, to idąc tym tokiem rozumowania, Zidane nie błyszczy nawet mając za sobą legendy.

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 13:09

Dtmiu pisze:Skoro mówimy o piłce reprezentacyjnej, to ja za to mogę powiedzieć że Zidane nie dorasta Messiemu do pięt bo w klubowej jest za nim daleko w tyle, mimo że Argentyńczyk ma ledwie 24 lata.
Zidane był wielki i spełnił się zarówno w piłce klubowej, jak i w reprezentacyjnej. Messi jak na razie tylko w klubowej.

ODPOWIEDZ