Mercato (zima 2011/12)
- Castiel
- Juventino
Jedynie czego nam potrzeba by ta drużyna była silna to przede wszystkim opchnąć tych z których kompletnie nic nie mamy. Iaquinta, Elia, Motta i Bonucci. Potrzebujemy podstawowego lewego obrońcy - mile widziany Kolarov. W ataku będzie na 100% Matri i Vucinic. Quag może odejść, Del Piero odchodzi, a Boriello raczej u nas nie zabawi i stąd zarząd powinien postawić na Jovetica albo darować sobie ten wydatek i wziąć z powrotem Giovinco. Obie opcje są dla mnie zadowalające. Oprócz Caceresa powinien też pojawić się jeszcze jeden uniwersalny gracz na obronie i to by wystarczyło. Giaccherini na pewno zostanie u nas, Esti możliwe, że też.
- Tacchinardi.
- Juventino
Prawda jest taka, ze Santi Cazorla przeszedł do Malagi za 21 mln i Villareal olał Juventus. Rossi mial zapewniony wystep w LM, wiec tez nie narzekał. Beppe nie ogarnał sytuacji. A teraz klub jest na 18 pozycji w lidze, a w LM zdobyli 0 pkt.mateusz6 pisze:Może Beppe miał jakieś przeczucie, żeby nie kupować Rossiego. W lecie będzie do wyciągnięcia za jakieś 10 baniek mniej. Jeśli Villarreal spadnie to może jeszcze taniej.
- Angelu
- Juventino
Apropo Vertonghena, podobno obserwujemy sytuację tego silnego środkowego obrońcy Ajaxu, któremu kończy się kontrakt w 2013r.beka pisze:Honda chyba srednio pasuje do naszej taktyki. Wydawac 15 mln € na goscia, ktory musialby sie przystosowywac itd? Sredni pomysl.
Jesli chodzi o wystepy Nainggolana w reprezentacji, to trzeba zwrocic uwage na to, jaka konkurencje ma Radja na swojej pozycji - Fellaini, Witsel, Defour, Simons, a i nominalny srodkowy obronca Vertonghen czasami gra tam na defensywnym pomocniku.
Sam De Boer mówił, że w marcu mają być próby przedłużenia kontraktu, jeśli natomiast nie, to w lecie będą chcieli go sprzedać.
Myślę, że to całkiem ciekawa kandydatura...
- jakku1
- Juventino
Juz to kiedys pisalem, ale Rossi po sezonie bedzie do wyciagniecia za 15 - 18m. Nie spodziewam sie, ze ktos da wiecej kasy za gracza tak slabej druzyny (nie wiadomo czy w ogole oni nie spadna), w dodatku po dlugasnej kontuzji. Jedyne, co moze zwiekszyc cene Giuseppe to jakas przepotezna kolejka po jego uslugi. Ale nie sadze, ze tak bedzie. Wydaje mi sie, na chwile obecna, ze jego karte bedzie probowal wykupic Milan (tak mi po prostu podpowiada intuicja). Oni lubia takie okazje, po sezonie nie wiadomo co sie stanie z Pato, a Teveza odpuscili. Milan to moze byc przyszly klub Rossiego, jednak wiadomo - to jest z mojej strony zwykly strzal.Tacchinardi. pisze:Prawda jest taka, ze Santi Cazorla przeszedł do Malagi za 21 mln i Villareal olał Juventus. Rossi mial zapewniony wystep w LM, wiec tez nie narzekał. Beppe nie ogarnał sytuacji. A teraz klub jest na 18 pozycji w lidze, a w LM zdobyli 0 pkt.mateusz6 pisze:Może Beppe miał jakieś przeczucie, żeby nie kupować Rossiego. W lecie będzie do wyciągnięcia za jakieś 10 baniek mniej. Jeśli Villarreal spadnie to może jeszcze taniej.
Moim zdaniem, my siegniemy po duet Jovetic - Giovinco (w przypadku awansu do LM). Albo taki bedzie Nasz pierwszy wybor. Dobrym pomyslem bylby takze Lavezzi.
W każdym razie pozostała czwórka skrzydłowych zazwyczaj ogląda go z lawki/trybun. Wszyscy się przyzwyczaili, ale w sierpniu nikt by nie uwierzył.pumex pisze:Jakie pół roku? Alina, proszę Cię...alina pisze:Pepe ma dni konia trwające pół roku?pumex pisze:Nie umniejszam, po prostu nie wychwalam dnia przed zachodem słońca. Giacch początek miał słaby, teraz się rozkręcił, ale czort wie, czy to tylko dni konia (jak w przypadku Pepe), czy rzeczywisty i stały wzrost formy oraz umiejętności
Chyba ostatni naprawdę dobry mecz Pepe pamiętam z końca listopada (Napoli). Potem była równia pochyła. W obecnej formie jest piłkarzem średnio średnim, tak bym to ujął
Pewnie nie. Sprawa ich przerasta intelektualnie.Arcadio Morello pisze:Nawet nie wiem czy Conte i Marotta by wpadli na pomysł, żeby zainteresować się Hazardem.
- Juve_10
- Juventino
- pumex
- Juventino
Lavezziego i Cavaniego będzie bardzo, bardzo ciężko wyciągnąć któremuś klubowi z Italii. De Laurentis to niewiele mniejszy dziwak niż Zamparini. Ciężko wytypować cenę, za jaką mogliby zostać sprzedani za granicę, ale jeśli miałbym się w to bawić, strzeliłbym, że Argentyńczyk kosztowałby około 25mln, zaś Cavani sporo ponad 30mln.Juve_10 pisze:Ciekawe za ile po sezonie byliby do wyciągnięcia Cavani i Lavezzi (oczywiście jeżeli Napoli nie załapie się do LM).
Marotta powinien się nimi zainteresować na poważnie, bo oprócz nich to może jeszcze Jovetic jest warty uwagi (Serie A mam na myśli ) i jest w naszym zasięgu po awansie do LM.
Co innego Jovetic, tak mi się wydaje. Corvino, Pozzi i Della Valle wydają się być rozsądnymi ludźmi, w niezłych stosunkach z Juventusem. Wydaje mi się, że to na Czarnogórcu powinniśmy się skupić zaraz po zakończeniu obecnego sezonu.

- Dante93
- Juventino
Moim skromnym zdaniem, Lavezzi będzie kosztował za dużo, a Cavani jest lekko przeceniany. Nie przymierzając w klasyfikacji kanadyjskiej lepszy wynik ma Matri który wyraźnie mija sie z formą. Więc jak na moje oko dać więcej niż 25 Mln za Urusa to troche nie na miejscu.
Najlepiej skupić sie na Joveticiu i Giovinco, któregoś z nich widziałbym jako konkurenta dla Vucinicia.
Edit:
Ajć nie wziąłem pod uwage dzisiejszego trafienia, w takim wypadku Cavani jest minimalnie lepszy (13:12)
Najlepiej skupić sie na Joveticiu i Giovinco, któregoś z nich widziałbym jako konkurenta dla Vucinicia.
Edit:
Ajć nie wziąłem pod uwage dzisiejszego trafienia, w takim wypadku Cavani jest minimalnie lepszy (13:12)
- Arcadio Morello
- Juventino
Kupić G. Rossiego z Villareal za 15 mln euro, który prawdopodobnie spadnie do Segunda Division i pewnie mogą zapomnieć o LM. Nam przede wszystkim jest potrzebny napastnik, jak wiadomo ze skutecznością u Nas jest różnie, a w LM to może się okazać kluczowe.

- pablo1503
- Juventino
Mógłbyś dać jakiś link na tą kanadyjską klasyfikacje?Dante93 pisze:Moim skromnym zdaniem, Lavezzi będzie kosztował za dużo, a Cavani jest lekko przeceniany. Nie przymierzając w klasyfikacji kanadyjskiej lepszy wynik ma Matri który wyraźnie mija sie z formą. Więc jak na moje oko dać więcej niż 25 Mln za Urusa to troche nie na miejscu.
Edit:

- jakku1
- Juventino
Lavezzi ma podobno klauzule odstepnego ustanowiona na 31m euro.
Jovetic bedzie tanszy, z Viola mamy dobre relacje, moze uda sie go zgarnac za 20 - 22m. Chociaz sadze, ze bardziej realna kwota to 25m. Na pewno tanszy bedzie Rossi, chyba, ze wroci po kontuzji i zacznie strzelac jak zwariowany, ale nie sadze.
Cavanim nie ma sobie co zawracac glowy. On pojdzie grac poza Wlochy, bo mowiac szczerze nie widze klubu w Italii, ktory chcialby wydac 30 baniek na akurat tego gracza. Jedyne kluby, ktore moga sobie pozwolic na taki transfer akurat nie potrzebuja napastnika tego typu. Milan ma Zlatana, Inter Pazziniego i Milito, a my np. Matriego. Wydaje mi sie, ze on moze skonczyc w City lub PSG. Ciekaw jestem transferow Romy w letnim mercato. Moim zdaniem - jesli LE zachowa swoje stanowisko a Roma zajmie obiecujaca pozycje w tabeli, Sabatini moze postarac sie o jakas gwiazde i to za grubsza kase - 20, moze 25m. Napoli konczac sezon na miejscu 6, 7 bedzie do przebudowy.
Zapowiada sie ciekawe transferowe lato. Miejmy nadzieje, ze zajmiemy miejsce gwarantowane gra w LM, bo to pozwoli Nam na jakies powazniejsze ruchy na rynku.
Jovetic bedzie tanszy, z Viola mamy dobre relacje, moze uda sie go zgarnac za 20 - 22m. Chociaz sadze, ze bardziej realna kwota to 25m. Na pewno tanszy bedzie Rossi, chyba, ze wroci po kontuzji i zacznie strzelac jak zwariowany, ale nie sadze.
Cavanim nie ma sobie co zawracac glowy. On pojdzie grac poza Wlochy, bo mowiac szczerze nie widze klubu w Italii, ktory chcialby wydac 30 baniek na akurat tego gracza. Jedyne kluby, ktore moga sobie pozwolic na taki transfer akurat nie potrzebuja napastnika tego typu. Milan ma Zlatana, Inter Pazziniego i Milito, a my np. Matriego. Wydaje mi sie, ze on moze skonczyc w City lub PSG. Ciekaw jestem transferow Romy w letnim mercato. Moim zdaniem - jesli LE zachowa swoje stanowisko a Roma zajmie obiecujaca pozycje w tabeli, Sabatini moze postarac sie o jakas gwiazde i to za grubsza kase - 20, moze 25m. Napoli konczac sezon na miejscu 6, 7 bedzie do przebudowy.
Zapowiada sie ciekawe transferowe lato. Miejmy nadzieje, ze zajmiemy miejsce gwarantowane gra w LM, bo to pozwoli Nam na jakies powazniejsze ruchy na rynku.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Raczej dopiero po meczu Cagliari będą coś tam ugadywać.bramek pisze:Btw. jak z tą rozmową z belgiem ?
Po czym wnosisz? Bo chyba nie opierasz się na tym, że oddaliśmy im Amauriego, którego i tak prawie nikt nie chciał wziąćjakku1 pisze:z Viola mamy dobre relacje
Nie wiem czy takie dobre mamy te relacje - Vargas, Cerci i Behrami łączeni z Juventusem ostatnimi czasy i żaden z nich nie został puszczony.
Zenit pyta o Krasicia, Juventus chce 12 mln.
Na tuttojuve dłuższy wywiad z Marottą. Ktoś przybliży co tam Beppe powiedział?