Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:32

Ja jakoś nie martwię się sprzedażą Vidala, byle kasa się zgadzała. Nie sprzedawać po takich ofertach jakie proponował niby Manchester. Jedno co mnie naprawdę wkurza, to to, że Conte rozwalił nam te okienko. Do tego jeszcze mogę dojść zepsute relacje z Realem. Brawo Conte!

mephisto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:40

Albo sprowadzają teraz na pocieszenie Candrevę, Evrę, Darmiana i Romulo/Guarina czy kogoś innego w miarę sensownego do środka albo trzeba wywieźć zarząd na taczkach :-D

Albo nawet niech nikogo nie kupują, ale ku*wa, za wszelką cenę wyciągnąć Montellę z Fiorentiny i nie brać tego trenerskiego impotenta Allegriego! Ale wygląda na to, że już za późno :). A Roma się wzmacnia, ehh, chyba prędko po tym sezonie nie zobaczymy tarczy scudetto na koszulkach Juve :angry:
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 11:42 przez mephisto, łącznie zmieniany 1 raz.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:41

Ja się wcale nie zdziwię, gdyby miała za chwile wypłynąć wiadomość o sprzedaży Vidala i Pogby - na ich miejscu uciekałbym jak najszybciej z tak zarządzanego klubu.

Mnie już nawet to nie smuci, bo ta cała historia jest tak absurdalna, że ciężko mi w to uwierzyć. Chyba pierwszy raz od kiedy kibicuje temu klubowi, chciałbym, żeby ktoś wykupił cały Juventus z rąk Agnellich.

Obrazek
pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:53

Chciałbym się mylić, ale wygląda na to, że destrukcja klubu została rozpoczęta. Odejście Conte - wielka szkoda, ale trudno, natomiast wybór następcy .......... [pi,pi,pi....]

Prawo Murphy'ego wskazuje, iż "jeśli coś może pójść źle, to pójdzie" i mamy tego przykład w praktyce.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:55

Nie rozumiem dlaczego wieszczycie odejście Vidala i Pogby

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:57

Jak dla mnie to jest dramat...cieszyłem się po tylu upokorzeniach, że Juve podnosi się z kolan, były zapowiedzi walki o europejskie trofea a teraz to wszystko leży na łopatkach...dlaczego mój ukochany klub musi być tak nienormalny i bez przerwy w zarządzie leszcze zasiadają...zawsze krytykowałem Mareottę, nie znoszę gościa i byłem za to hejtowany..teraz widzicie jak nasz geniusz wszystko spartolił w jednej chwili bo zdaje się, że nadchodzą nieuchronnie czasy Del Neriego...dziwię się Agnellemu, że na to pozwala a prawdziwi Agnelli przewracają się w grobie chyba...
Marotta na każdym kroku mydli oczy a Juve wcale nie jest takie biedne...najważniejsza jednak jest kasa a nie wygrywanie bo Marotta i Agnelli to minimaliści, którzy nie liczą się z kibicami...życzę im pustych trybun i 7 miejsca na koniec ( także i sobie ) więc może się opamiętają...
A gdzie kibice Juve w Turynie ? Dlaczego nie mogą zrobić tego co zrobili kibice Interu zimą ? Nie maja jaj czy tylko mocni są w internecie ?
Teraz już straciłem nawet wiarę w sens przedłużania członkostwa w DP...ostatni mecz na jakim byłem to ten piękny mecz z Napoli 3-0 i nie chciałbym zamazać tego wrażenia jakie wówczas było...
Ten sezon będzie porażką - jedna wielka porażką i będziemy oglądać plecy Romy...
Zarząd rozpieprzył wszystko to co przez 3 lata było budowane od podstaw...

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:58

Najzabawniejsze jest to że zostaliśmy z trójką napastników z czego jeden może w każdej chwili odejść z fochem.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:03

ewerthon pisze:
AdiZ pisze:Miał być Sanchez, Cuadrado a kończymy bez trenera. Brawo Marotta :bravo: Rozpoczynamy przygotowania do nowego sezony, bez transferów z jakiś nonamem Comanem czy jak mu tam. I nie dziwię się Conte, że ten zrezygnował. Zrobił to w odpowiednim momencie. Król jest nagi. Marotte trzeba #$#%^@#$ dyscyplinarnie.
Ty już wiesz, że to Marotta jest głównym powodem. Ogarnij się.

Zniosę brak wielkich transferów i sprowadzenie tylko młodych bardzo utalentowanych, jeśli Vidal nie odejdzie.
Taka prawda. Teraz ekspert z Sampdorii zatrudnia totalnego impotenta w postaci Allegrego. Del Nerego też zatrudniał. Jego trzeba się pozbyć w pierwszej kolejności. Marotta się nie nadaje do kierowania takiego klubu. Wróć! On się nadaje bo wracamy tam gdzie byliśmy przed 2011. Czekam na mega transfery drewniaków po 10 i 15 mln. Vidal i tak odejdzie jak nie w tym roku to za rok. My nie mamy mu nic do zaoferowania. Prawda jest taka, że kadra się starzeje i wymieniamy ją teraz lub za rok. To nieuniknione. Beka totalna z tego klubu.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:04

Ja nie mogę teraz nagle zaczynamy tęsknić za Vucinicem i Quagiem :angry:

Nie jest dobrze, jest mi smutno że tak to się skończyło, ale bez przesady niektórzy to popadają w jakiś totalny defetyzm.

Na razie nikogo nie sprzedaliśmy, jeżeli sprzedamy Vidal to mam nadzieję że przynajmniej za 50mlnEuro, zarobiliśmy 30mln na sprzedażach.
Nie ma się co spinać aż tak.

Ewentualnie tylko Evry żałoować można ale to leśny dziadek więc i nie bardzo.
Morata i Iturbe za tą kasę to przepłaceni ostro goście w tym momencie kariery. Więc też jakoś za nimi nie płaczę.

Krzychu89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:08

Ciekawe jakie ustawienie przewiduje nasz nowy trener :roll:
Jeśli Iturbe zostanie sprzątnięty przez Romę to może Griezmann :smile:

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:26

Sprawy przybierają zaskakująco śmieszny obrót... TuttoJuve podsuwa myśl, że po zakontraktowaniu Allegriego na stanowisko szkoleniowca, głównym celem transferowym może stać się Balotelli :D O ile jeszcze przy Conte można by mieć nadzieję, że uda się go utemperować, to z "Il gol di Muntari" na ławce byłby to kolejny strzał w stopę. No ale po tym, co stało się w ciągu ostatnich 24h, to nic mnie już chyba nie zdziwi. Nawet jakbyśmy w przyszłym roku zmienili koszulki domowe na czarno-niebieskie ;)

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ivo-197616

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:28

evilboy pisze:Sprawy przybierają zaskakująco śmieszny obrót... TuttoJuve podsuwa myśl, że po zakontraktowaniu Allegriego na stanowisko szkoleniowca, głównym celem transferowym może stać się Balotelli
To po to wywalili Vucinicia, by teraz po boisku dostojnie kroczył Barwuah? Kibice w Turynie śpią czy kopią doły na ciała zarządu?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:34

AdiZ pisze: Taka prawda. Teraz ekspert z Sampdorii zatrudnia totalnego impotenta w postaci Allegrego. Del Nerego też zatrudniał. Jego trzeba się pozbyć w pierwszej kolejności. Marotta się nie nadaje do kierowania takiego klubu. Wróć! On się nadaje bo wracamy tam gdzie byliśmy przed 2011. Czekam na mega transfery drewniaków po 10 i 15 mln. Vidal i tak odejdzie jak nie w tym roku to za rok. My nie mamy mu nic do zaoferowania. Prawda jest taka, że kadra się starzeje i wymieniamy ją teraz lub za rok. To nieuniknione. Beka totalna z tego klubu.
Masz 100% rację! Marotta jest typem pokroju Alessio Secco, może tylko nieco lepszym.
Naciskał na Allegriego, sprowadził do Turyny Del Neriego. Ma negatywny wpływ na Andreę Agnelliego (ten podobno sprzeciwiał się przyjściu Maksia, ale ostatecznie ugiął się i zgodził na propozycję Zezowatego).

Wiadomo, Miernotta chce takiego trenera, z któremu będzie mógł dyktować warunki polityki transferowej, który zgodzi się na wszystko bez marudzenia. Po co mu dodatkowe problemy, po co ma się wysilać i ewentualnie odnosić porażki? Ważne, by szrot, który sprowadzi, nie spotkał się z oporami trenera.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:40

alessandro1977 pisze:zawsze krytykowałem Mareottę, nie znoszę gościa i byłem za to hejtowany..teraz widzicie jak nasz geniusz wszystko spartolił w jednej chwili bo zdaje się, że nadchodzą nieuchronnie czasy Del Neriego...dziwię się Agnellemu, że na to pozwala a prawdziwi Agnelli przewracają się w grobie chyba...
Chopie, Ty jakieś kompleksy masz? Cały czas musisz udowadniać swoją wyższość, bo kogoś tam hejtowałeś i teraz wyszedłeś na swoje więc musisz to wszystkim obwieścić? To nie jest normalne.

Sytuacja w klubie jest zła, ale tacy zawodnicy jak Lichtsteiner, Asamoah, Barzagli, Pirlo, Vidal, Pogba, Tevez, czy Llorente do klubu sami się nie sprowadzili.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 12:40

Zrobiło sie niezłe bagno ale niestety głównym winowajca największy bohater ostatnich lat czyli Conte. Zamieszanie w maju a teraz taki popis. Tak nie postępuje bianconero? Juve dało mu nazwisko w świecie trenerki a on nas zlał. Niech sobie idzie gdzie chce, przynajmniej zamieszania nie będzie robił bo od dwóch lat same cyrki z nim.

Obrazek
Zablokowany