Forumowicz od A do Z - vol. 1
- Solaris
- Juventino
Skoro prowadziliśmy dyskusję to chyba miałem prawo zrozumieć, że kierowałeś to do mnieCoolfi pisze: A czy ja kiedykolwiek napisałem, że porównywałeś?![]()
Gorzej kiedy do owego tematu wchodzą osoby nie nadające sie do dyskusji, dlatego też uważam, że alfabet jest odpowiednim miejscemCoolfi pisze: W alfabecie masz przedstawić swoją osobą tak, by inni poznali Cię jak najglębiej. Do wyrażania zdania na dany temat są wątki na forum.
specjalnie ujęłem w cudzysłów wyraz błahostki, gdyż ulubiony kolor nie jest rzeczą, którą szczególnie chcieli byśmy wiedzieć o danym userze, a jednocześnie coś o nim mówiCoolfi pisze: Co masz na mysli pisząc "błahostki"? To wszystko co pozwala nam poznać daną osobę?
Każdy alfabet jest pisany przez inną osobę. Jedna woli napisać z większą ilością wywodów, druga z mniejszą. Wszyscy ukazują nam kawałek swojego życia, osobowości. Jedni się mniej otwierają, drudzy bardziej. Jednak uważam, że obojętnie jaki będzie alfabet i kto go napisze, warto go przeczytać.Coolfi pisze: Bad_Magick napisał świetny alfabet, ale nie uważam, że alfabet w którym "wywodów" nie było (np. leniupa) był choć trochę gorszy. Ten drugi (leniup) otworzył się przed nami bardzo, może nawet bardziej niż pierwszy (Bad_Magick).
- M.
- Juventino
Jestem.. jaki jestemmnowomiejsky pisze:1) Charakter- takiego wlasnie "Ciebie" sobie wyobrazalem. Napisales kilka novum, ale reszta swiadczy o tym, ze Twoje posty przemawiaja za Ciebie i jestes.. jaki jestes![]()
Z tym nie miałem nigdy kłopotów :-D .mnowomiejsky pisze:3) Asertywnosc- tego Ci zazdroszcze. Ja musze nad tym ciagle pracowac..
:roll:mnowomiejsky pisze:4) Papierosy- nigdy bym Cie nie podejrzewal.. :o
mnowomiejsky pisze:5) Śpioch- hieh hieh... tak jak bym czytal o sobie![]()

mnowomiejsky pisze:jedyne, czego mi brakuje, to Twojego zdjecia, do jasnej ciasnej!
Postaram się pożyczyć aparat cyfrowy i zrobić sobie zdjęcie, ale nie obiecuję.Solaris pisze:Jestem pod wielkim wrażeniem alfabetu i tak jak słusznie zauważył mnowomniejski brakowało jedynie twojego zdjęcia ...
Nie przesadzaj :oops: .Marcin-IRONEK pisze:Miło wiedzieć, że jeden z najlepszych userów na forum wzorował się na mnie, jestem w pozytywnym szoku![]()
Diego. To się nie odmienialeniup pisze:Alfabet Diega
PABLO i aniolek.Sarsik pisze:P.S. Ostatnio ograniczyłem bytność na forum i nie wiem do końca, które osoby są godne umieszczenia w ankiecie, więc dobrze by było, jakby ktoś mi podsunął parę interesujących nicków, które jeszcze nie brały udzialu w głosowaniach.
A co mi szkodzi zrobić sobie darmową reklamę w innym topicu 8) ?Pawciosss pisze:Hehe, szczerze mówiąc moim zdaniem już tego podawać nie musiałeś, bo i tak spore grono znalazło ten alfabet od razu po ukazaniu się goDiego pisze:Tutaj znajdziecie mój alfabet. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że jest to takie ciężkie zadanie :?![]()
Dobrze, że to napisałeś, bo mam takie samo zdanie jak Ty i nie muszę pisać takie długiego wywodu :-D . Alfabet Bad_Magicka jest trochę inny od większości alfabetów, ale nie uważam, żeby był lepszy czy gorszy, jest po prosty inny. Nie zapominajmy, że głównym zadaniem alfabetu jest bliższe poznanie siebie, a z tego zadania wywiązali się wszyscy użytkownicy, którzy napisali już swój alfabet.Coolfi pisze:Ktoś napisał że alfabet Bad_Magicka jest tak dobry, że inne się do niego nie umywają. Może to i prawda, ale ja tak nie sądzę. Nie chodzi mi tu o to, że alfabet był zły, jednak nie można oceniać alfabetu po pięknych przemysleniach, wręcz wywodach na tematy niekiedy nawet tabu. Chodzi o to, aby otworzyć się przed forumowiczami i napisać co na sercu leży, nie koniecznie po to, aby ktoś wzdychał nad moją elokwencją, lecz po to, aby ktoś zaciekawił się moją osobą i moim życiem (dobrze mówię?). Alfabet Bad_Magicka był doskonały pod każdym względem, bardzo mi się podobał, ale nie podjąłbym się porównywania wszystkich alfabetów, gdyż każdy z ich autorów jest inny i inaczej traktuje tę zabawę. Dla mnie to szansa na bliższe poznanie ludzi których szanuję za poglądy na różne tematy, zapisane tutaj, na forum.
Co do nowej ankiety: mam nadzieję, że wygra Coolfi, jednak jeśli stanie się inaczej, przeczytam każdy inny alfabet

:roll:
- _Jah
- Juventino
Bad Magick Was zniszczył. To nie kwestia pomysłu, ale niesłychanie głębokiej świadomości względem własnej osoby. On zapewne jak zwykle będzie patrzył na to inaczej, będzie próbował umniejszyć swoje wywody, ale osobiście tak to widzę a przecież prawa do własnego zdania nikt mi odebrać nie może. Zjadł Was i ten cały alfabet
.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- leniup
- Redaktor
Nie sądze. Alfabet Bad Magicka jest rzeczywiście troszkę inny od wszystkich, stoi na bardzo wysokim poziomie i zawiera wiele ciekawych treści ale każdemu podoba się co innego. Nie można porównywać alfabetów bo każdy user jest inny i każdemu będzie się mogło co innego podobać. Dostąpiłem zaszczytu pisania alfabetu i musze powiedzieć że pisze się go naprawdę z radością. Nie pisałem alfabetu który ma być najlepszy, niebotyczny i każdy inny nie mógł się z nim równać. Chciałem tylko przedstawić siebie, a ja nie jestem idelany. nikt z nas nie jest idealny i choć alfabet Złej Wróżki jest świetny to nie można powiedzieć że zjadł inne żywcem. Szczerze mówiąc to mi osobiście bardziej podobały się alfabety mnowomiejski'ego i Diego. Ale takie jest tylko moje zdanie._Jah pisze:Zjadł Was i ten cały alfabet.
Sorki, wstyd miDiego pisze:Diego. To się nie odmienia
Ukazał się kolejny alfabet, tym razem Solarisa. Zabawa nabiera tempa, choć są jeszcze osoby które zalegają z alfabetami :? Przejde teraz do Solarisa. Rozmawiałem z nim przez gg i i wiem że wielką frajdę sprawiło mu pisanie alfabetu. Myśle że o to w tej zabawie chodzi. Dobra zabawa i bliższe poznanie siebie a nie jakaś rywalizacja kto lepszy. W końcu jest osoba która interesuje się koszykówką i kocha ten sport
EDIT. "osobę, która w tak dobitny sposób, zmusza do myślenia" - tu się z Tobą zgodzę napewno.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2005, 16:59 przez leniup, łącznie zmieniany 1 raz.
- _Jah
- Juventino
Ale ja nie piszę nic złego na czyjkolwiek alfabet. Po prostu dostrzegam pewną różnicę w sposobie pisania, a raczej przepaść jaka dzieli jego w stosunku do całej reszty uczestników tej zabawy. Nie pozostaje Nam nic innego jak tylko pochylić czoła. Wszakże żadko można spotkać osobę, która w tak dobitny sposób, zmusza do myślenia.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- mnowo
- Qualità Juventino
_Jah pisze:Bad Magick Was zniszczył. To nie kwestia pomysłu, ale niesłychanie głębokiej świadomości względem własnej osoby. On zapewne jak zwykle będzie patrzył na to inaczej, będzie próbował umniejszyć swoje wywody, ale osobiście tak to widzę a przecież prawa do własnego zdania nikt mi odebrać nie może. Zjadł Was i ten cały alfabet.
Wczoraj cos osiagnalem. Caly wieczor bilem sie sam ze soba, zeby wrocic do pracy i skomentowac ten pierwszy post, ktory przeczytalem przed samym wyjsciem z pracy. Ale ostatnio pracuje nad tym, zeby nie pisac pod wplywem emocji i 'na goraco', dlatego nie wrocilem. Ale mnie korcilo.. Komentuje wiec dzisiaj._Jah pisze:Ale ja nie piszę nic złego na czyjkolwiek alfabet. Po prostu dostrzegam pewną różnicę w sposobie pisania, a raczej przepaść jaka dzieli jego w stosunku do całej reszty uczestników tej zabawy. Nie pozostaje Nam nic innego jak tylko pochylić czoła. Wszakże żadko można spotkać osobę, która w tak dobitny sposób, zmusza do myślenia.
_Jah, nie pisales jeszcze alfabetu wiec tak naprawde nie wiesz, co to znaczy. Wbrew pozorom bardzo trudno jest go napisac, bo musisz sie otworzyc przed innymi, ludzmi, ktorych nawet nie widziales, bo najczesciej wlasnie tak jest.
Alfabet to nie wyscig po inteligencje i wyscig, kto bardziej zablysnie krasomostwem. Gdybysmy chcieli porownywac sie do siebie i mierzyc przepasci, ktore dziela poszczegolne alfabety, zabawa stracilaby sens i cel. To prawda, ze Bad_Magick napisal dobry alfabet, na bardzo dobrym poziomie. Napisal w takim stylu, bo taki jest. Ja na przyklad taki nie jestem i w takim stylu jak on nigdy bym nie napisal. Nie widze wiec sensu w porownywaniu sie do niego. Jestem po prostu inny niz on. Kazdy jest inny.
Oczywiscie, ze chyle przed nim czola. Ale chyle tez czola przed kazdym innym uczestnikiem tej zabawy, ktory znalazl odrobine odwagi, zeby napisac o sobie, o swoim zyciu i nieraz- o brudach ze swojego zycia, ktorych tak naprawde nie chcieliby mowic. Mysle, ze trzeba docenic kazdego.
Nie wiem, czy alfabet ma "pobudzic do myslenia". Byc moze, ale glownym jego celem jest przedstawienie danej osoby, opowiedzenie o sobie. Jesli pobudzam do refleksji, czy jezeli ktos pobudza, to bardzo dobrze, z kazdego alfabetu mozna na pewno wyniesc cos cennego. Ale tak naprawde alfabet z zalozenia ma sluzyc innemu celowi.
...dlatego uwazam, ze jakiekolwiek porownywanie alfabetow i ocenianie, jak wielka jest przepasc miedzy jednym a drugim, moze byc nawet dla niektorych krzywdzaca. Mysle, ze nie chcialbys odniesc wrazenia, ze "masz nieciekawa osobowosc, a tak w ogole to tamten to dopiero napisal alfabet, ucz sie od niego. On potrafi pobudzic do myslenia. Staraj sie zasypac przepasc jaka Was dzieli"- a takie wrazenie moze odniesc ktos, kto przeczyta te Twoje dwa posty.
Mam nadzieje, ze nikt, kto bedzie mial napisac jeszcze alfabet, nie bedzie sie porownywal z poprzednikami, bo w koncu to wszystko straci sens.
Heh. Odetchnalem. To wszystko, co chcialem powiedziec.
- _Jah
- Juventino
Nie łapcie spinek z powodu jakiegoś amatora kontrowersji
. Mam coś z prowokatora, możliwe, że poprzednie posty mogły być nieco krzywdzące dla Was, ale ja nie ukrywam, że jaram się wywodami Bad Magicka a forma udokumentowania tego schodzi na dalszy plan. Zgadzam się, że każdy alfabet zmusza do myślenia, jeden mniej, drugi bardziej, ale ten akurat jest wzorowy. Zresztą, nie jestem żadnym mentorem, mam po prostu własne zdanie i nie muszę tłumaczyć wszystkich swoich słów. Nie musicie przecież brać wszystkiego tak dosłownie, gdyż kosmetyka porównań pozostaje jedynie inwencją autora.
- Alexxxxx
- Juventino
Mam zamiar prawie cały dzisiejszy dzień (bo zaraz ide spaćSolaris pisze:PS... Alexxxxx
Co to było

Do godizny 24:00 lub gora chwilę później podrzuce ten alfabet. Moze i sie komus spodoba, a moze i nie, ale ja wiem, ze chce pokazac tam całego siebie, przedstawić Wam kazde swoje oblicze. Może czasem jaśniejsze, może ciemniejsze, nie wstydzę sie jaki jestem, jaki byłem, co zrobiłem, a czego nie. Niektórzy moze straca do mnie szacunek albo i tez zyskam w ich oczach. Bo wiem, ze wielu userow mnie szanuje, ale ja szanuje ich zdanie. Jak Rasi, BIANCONERI, szanowny Rybeq. Nawet np. RadeKas nie zawsze traktuje mnie powaznie. Chcę się przespac,a potem dopiero z wigorem napisać swoje od A do Z. Świat powinien się opierać na stu procentowej prawdzie...
Pozdrawiam
EDIT: Jednak się nie wyrobię na dziś, ale w najblizszym czasie dam. Zacząłem i okazało się, ze zajmuje to wiecej czasu niż myslałem

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Coolfi
- Juventino
Wydaje mi się, że można zakończyć ankietę - trwa już dość długo
. Gratulacje dla BIGGI'ego.
Z obsadą nowej nie powinno być problemów, gdyż zgłosił się jedynie Jah, więc trójka z obecnego głosowanie powinna przejśc dalej.
P.S. Prawie bym zapomniał - zwróćmy uwagę na wyczucie czasu Alexxxx'a
. Kiedy ten alfabet wreszcie zapodasz?
Pozdrawiam.
Z obsadą nowej nie powinno być problemów, gdyż zgłosił się jedynie Jah, więc trójka z obecnego głosowanie powinna przejśc dalej.
P.S. Prawie bym zapomniał - zwróćmy uwagę na wyczucie czasu Alexxxx'a

Pozdrawiam.
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- mnowo
- Qualità Juventino
Ja mam trzy slowa do Ojca Prowadzacego. Czy osoby, ktore sa wyznaczane jako uzupelnienie ankiety- w tym wypadku BIGGI, sa wczesniej jakos pytane o zdanie? Np. czy bylyby ewentualnie w ogole sklonne napisac taki alfabet.
Chodzi mi o to, ze jesli potem zrobi sie zastoj, bo dana osoba nawet nie bedzie wiedziala, ze jest w ankiecie, a jesli sie dowie to stwierdzi, ze nie prosila sie o to, zeby ja umieszczac w ankiecie, to moze byc nieciekawie :roll:
Wiem, ze jesli nikt sie nie zglosi, to trzeba kims uzupelnic ankiete, ale co wtedy, jesli wygra osoba, ktora nie bedzie wcale chciala napisac alfabetu? Wygra osoba z drugiego miejsca?...
Co do powyzszej ankiety- alfabet BIGGIego rzeczywiscie moze byc ciekawy. Widze, ze jakos nie moge sie doprosic alfabetu Coolfiego. Ale ja jestem cierpliwy.
Co do Alexxxxx'a... moze w koncu sie doczekamy, spokojnie
Chodzi mi o to, ze jesli potem zrobi sie zastoj, bo dana osoba nawet nie bedzie wiedziala, ze jest w ankiecie, a jesli sie dowie to stwierdzi, ze nie prosila sie o to, zeby ja umieszczac w ankiecie, to moze byc nieciekawie :roll:
Wiem, ze jesli nikt sie nie zglosi, to trzeba kims uzupelnic ankiete, ale co wtedy, jesli wygra osoba, ktora nie bedzie wcale chciala napisac alfabetu? Wygra osoba z drugiego miejsca?...
Co do powyzszej ankiety- alfabet BIGGIego rzeczywiscie moze byc ciekawy. Widze, ze jakos nie moge sie doprosic alfabetu Coolfiego. Ale ja jestem cierpliwy.
Co do Alexxxxx'a... moze w koncu sie doczekamy, spokojnie
- Sarsik
- Juventino
Wyniki ankiety:
1. BIGGI - 11 głosów
2. Coolfi - 6 głosów
*. tomcatmi6 - 6 głosów
4. Par00wa - 5 głosów
Gratulacje dla BIGGI'ego. Do następnej ankiety przechodzą panowie z drugich miejsc. Skład uzupełnią Jah i Jamal_TH.
Nowa ankieta:
Coolfi
tomcatmi6
Jah
Jamal_TH
mnowomiejsky - jak ktoś przez dłuższy czas nie umieszcza alfabetu, wysyłam mu PW z pytaniem, czy w ogóle ma zamiar go kiedykolwiek zamieścić. Na pewno każdy prędzej czy później się dowie, że wygrał ankietę.
1. BIGGI - 11 głosów
2. Coolfi - 6 głosów
*. tomcatmi6 - 6 głosów
4. Par00wa - 5 głosów
Gratulacje dla BIGGI'ego. Do następnej ankiety przechodzą panowie z drugich miejsc. Skład uzupełnią Jah i Jamal_TH.
Nowa ankieta:
Coolfi
tomcatmi6
Jah
Jamal_TH
mnowomiejsky - jak ktoś przez dłuższy czas nie umieszcza alfabetu, wysyłam mu PW z pytaniem, czy w ogóle ma zamiar go kiedykolwiek zamieścić. Na pewno każdy prędzej czy później się dowie, że wygrał ankietę.

I need a girl that I can train.
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Nie można tego nie zauważyć, ale Bad Magick napisał naprawde super alfabet. Włożył w niego dużo pracy i przekazał to jaki sam jest. Czytając "go" widać jakim jest człowiekiem, w dodatku napisał to w sposób interesujący i dający do myślenia. Oprócz faktów o sobie opisał swoje przeżycia, poglądy i uczucia - co nie jest takie łatwe. Jednak pozostali również wywiązali się wzorowo z zadania. Z resztą sam fakt napisania alfabetu jest naprawde ważny i budzi szacunek - przynajmniej u mnie._Jah pisze:Bad Magick Was zniszczył. To nie kwestia pomysłu, ale niesłychanie głębokiej świadomości względem własnej osoby. On zapewne jak zwykle będzie patrzył na to inaczej, będzie próbował umniejszyć swoje wywody, ale osobiście tak to widzę a przecież prawa do własnego zdania nikt mi odebrać nie może. Zjadł Was i ten cały alfabet.
Chciałem również, zgłośić swoją kandydature do kolejncyh ankiet (myśle że jednak nie załapie się w najbliższych

- mnowo
- Qualità Juventino
W koncu jest nowa ankieta. Czekam na alfabet BIGGIego, na Alexxxxx'a to nie wiem czy sie doczekamy.. heh.
W nowej ankiecie pojawily sie dwie nowe ciekawe osoby, _Jah i Jamal_TH, znane na forum bardzo dobrze. Co prawda ciekawia mnie ich alfabety, ale na razie mam zamiar konsekwentnie glosowac na Coolfiego. Co sie odwlecze.. i tak dalej, wiec mam nadzieje, ze w koncu moja cierpliwosc zostanie nagrodzona
Czekamy na rezultat tej batalii
W nowej ankiecie pojawily sie dwie nowe ciekawe osoby, _Jah i Jamal_TH, znane na forum bardzo dobrze. Co prawda ciekawia mnie ich alfabety, ale na razie mam zamiar konsekwentnie glosowac na Coolfiego. Co sie odwlecze.. i tak dalej, wiec mam nadzieje, ze w koncu moja cierpliwosc zostanie nagrodzona
Czekamy na rezultat tej batalii

- _Jah
- Juventino
Osoby, które wygrywają ankietę, by następnie lekceważyć obowiązek napisania alfabetu zachowują się moim zdaniem poniżej krytyki.