Żużel - wszystko o speedway'u

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2005, 11:54

heh nio brawo dla zawodników Unii a szczególnie dla Kołodzieja ...ja i tam mam swoje zdanie że to i tak zawody jednego team'u. Zawodnicy wlasnego toru i nic więcej. Szkoda że J. Gollob tylko na silnika Tomka umie jeździć a no i gdzie są GM młodszego brata? Przecież on na Jawce popylął całe zawody!?

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2005, 20:59

P!otr pisze:Zawodnicy wlasnego toru i nic więcej.
:lol: :lol: Ale wiesz, mimo wszystko całkiem fajnie mieć takich zawodników własnego toru, którzy przez ostatnie dwa lata dorobili się DMP (po wygraniu 6 z 10 meczów wyjazdowych), MIMP (w Pile), MMPPK (w Częstochowie), złotego medalu DPŚ (we Wrocławiu) i udanych występów w GP.
Wybaczcie, że cztery pierwsze miejsca w finale IMP zajęli tarnowianie. Faktycznie, dużo lepiej, sprawiedliwiej i zdrowiej byłoby, gdyby podium opanowali przyjezdni. Bo ci wredni uniści bezczelnie wykorzystali atut własnego toru. Wstyd!

Za rok finał IMP będzie w Częstochowie, to wtedy sobie inaczej pogadamy :twisted: Dlaczego Częstochowa? Bo Wrocław niesprawiedliwie (a jakże! powtórka, bo to moralny zwycięzca anno domini 2004 :D ) odpadł w ćwierćfinale z Unią i moja przedsezonowa prognoza (finał Włókniarz-WTS) się nie sprawdzi.

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2005, 13:47

juvetar pisze:Faktycznie, dużo lepiej, sprawiedliwiej i zdrowiej byłoby, gdyby podium opanowali przyjezdni. Bo ci wredni uniści bezczelnie wykorzystali atut własnego toru. Wstyd!
Taa a później Kolodziej w wywiadzie mówi że musiał wiedzieć którą "scieżke" ma wybrac zeby pojechać lepiej. Już nie wspomne o wypowiedzi Grześka że musial zmienić przełożenie o 5 zębatek po czyms takim nie powienien jechac a wygrał bieg :rotfl: Bo normalnie to robi sie to o 2 góra 3. No ale cóż było i tyle. Ja licze Włókniarz pokarze na co go stać i przebrnie półfinał i stawi czoła Unii jak równy z równym!

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2005, 22:00

Wyniki półfinałów:
Unia Tarnów - Apator Toruń 62:28
Apator Toruń - Unia Tarnów 48:42

Włókniarz Częstochowa - Polonia Bydgoszcz 47:42
Polonia Bydgoszcz - Włókniarz Częstochowa 61:29

W finale Bydgoszcz pojedzie z Tarnowem.
Częstochowie pozostaje walka o brąz z Toruniem.

I bardzo dobrze :D.

(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2005, 23:28

juvetar pisze:Wyniki półfinałów:

Czekałem na tego szyderczego posta... Gratuluje Bydgoszczy i licze, że to ona zdobedzie DMP 2005... Nasz zespół pojechał strasznie słabo... Brak Ryana, defekty na punktowanych pozycjach, brak wiary w korzystny wynik i słaba jazda zespołowa... Tak mozna było podsumowac ten półfinał... Gratulacje też dla Tarnowa...
Jesli chodzi o brąz to myslę, że jednak tutaj damy radę... w Końcu mamy patent na pierniki :smile:

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2005, 09:36

Juve_Siamo_Noi_Per_Sempre pisze:a Według mnie tak :

1.Unia Tarnów
2.Włókniarz Częstochowa
3.Apator Toruń
4.Atlas Wrocław
5.ZKŻ Zielona Góra
6.Unia Leszno
7.RKM Rybnik
8.BTS Bydgoszcz

UNIA TARNÓW RUUUUUUULEZ
Ulisses pisze:Ja stawiam na taka kolejnośc w lidze:

1. Włókniarz Częstochowa :D
2. Unia Tarnów
3. Atlas Wrocław
4. Apator Toruń
5. ZKŻ Zielona Góra
6. Unia Leszno
7. RKM Rybnik
8. BTS Bydgoszcz

Tak powinna się zkończyć liga, ale nie koniecznie. wszystko zalezy też od szczęścia i dyspozycji zawodników (defekty, kontuzje itd.). Oczywiście nikt nie musi sie z tym zgodzić co napisałem wyżej, ale to moje zdanie :wink:
Dziadek pisze:Moim zdaniem wygra..... Unia Tarnów. Na drugie miejsce typuje Atlas Wrocław. Trzecie miejsce t napewno bedzie Apator. CZwarte to złomrex Częstochowa. Dalej sprawa stoi otworem. Bts w tym roku ma zamiar tylko utrzymać sie w extralidze. Chociaz jestem z Torunia(a te dwa miasta nie przepadają za sobą) życze im zeby sie utrzymali. Końcowa tabela będzie wyglądać następująco:
1. Unia Tarnów
2.Atlas Wrocław
3.Apator Toruń
4. Złomrex Częstochowa
5. ZKŻ ZIELONA GÓRA
6. Unia Leszno
7. BTS BYDGOSZCZ
8. RKM RYBNIK

Więc niestety bydgoszcz opuście extralige
Ulisses pisze:Oto na dzień dzisiejszy prorokowanie końcowej sytuacji w tabeli wg. mnie:

1. Unia Tarnów
2. Włókniarz Częstochowa
3. Atlas Wrocław
4. Apator Toruń
5. Unia Leszno
6. BTS Bydgoszcz
7. ZKŻ Zielona Góra
8. RKM RYBNIK

Wszystko jest możliwe jeszcze, ale to najbardziej realny chyba układ tabeli...

P.S. Nie oznacza to, że nie walczymy o złoto :twisted:
Batigol pisze: Moje typy na 1 czworke przed play-off
1.Unia Tarnow
2.Atlas Wroclaw
3.Wlokniarz Czestochowa
4.Apator Torun
Haha. :dance: I co teraz na to powiecie?? :twisted: Polonia na swoim torze jest niepokonana!! Najlepszym komentarzem do Waszych typów jest komentarz Sobiego:
Sobi666 pisze:Do tych co móili że Bydzia spadnie.....ŚMIESZNI JESTEŚCIE i dziś to udowodniliśmy gromiąc Zieloną!!!! U nas możemy być już na prawde nie do pokoniania bo wszyscy jeżdżą fantastycznie

NIEGDY NIE SPADNIE POLONIA NIGDY NIE SPADNIE!!!!!!!!!!!
Hej Polonia Mistrzem jest!! Hej Viktoria to był mecz!!

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2005, 18:46

1. Włókniarz Częstochowa
2. Unia Tarnów
3. Atlas Wrocław
4. Apator Toruń
5. ZKŻ Zielona Góra
6. Unia Leszno
7. RKM Rybnik
8. BTS Bydgoszcz

Tak powinna się zkończyć liga, ale nie koniecznie. wszystko zalezy też od szczęścia i dyspozycji zawodników (defekty, kontuzje itd.). Oczywiście nikt nie musi sie z tym zgodzić co napisałem wyżej, ale to moje zdanie
Ulisses pisze:Oto na dzień dzisiejszy prorokowanie końcowej sytuacji w tabeli wg. mnie:

1. Unia Tarnów
2. Włókniarz Częstochowa
3. Atlas Wrocław
4. Apator Toruń
5. Unia Leszno
6. BTS Bydgoszcz
7. ZKŻ Zielona Góra
8. RKM RYBNIK

P.S. Nie oznacza to, że nie walczymy o złoto
Hahahaha... Pokpiłes się Asta#8 na całego... właśnie pokzałes jakim jesteś zezonowym znawcą żużla... Szkoda, że pomieszałes fakty/posty i dopasowałes je do wczorajszej sytuacji tak jak Tobie wygodnie... Jakbys chciał wiedzieć, to te moje "prognozy" jak i innych userów co tak chętnie cytowałeś dotyczyły 2004 roku, czyli ówczesnego sezonu, a nie obecnego!... dla przypomnienia Tabele końcowa w sezonie z roku 2004 wyglądała nastepująco:

1. Tarnów 20 32 - DMP 2004
2. Wrocław 20 28 - SREBRO
3. Częstochowa 20 24 - BRĄZ
4. Toruń 20 17
5. Leszno 20 18
6. Bydgoszcz 20 16 - [tylko 2 pkt. nad barażem]
7. Zielona Góra 20 14 - UTRZYMANIE PO BARAŻU
8. Rybnik 20 11 - SPADEK

Jak widzisz Polonia zajeła dopiero 6 miejsce, a uratował ją przed spadkiem Andreas Jonsson, który dołączył do zespołu znad Brdy z... Włokniarza... A tylko dlatego dostaliście naszego obcokrajowca bo Marek Karwan chciał sie odegrac za stracone złoto i zmienił przepis uderzający głownie w nasz klub... Zatem na poczatku sezonu 2004 typowałem spadek Poloni, a później 6 pozycję, co sie sprawdziło (poprawka była przeprowadzona po kliku meczach)... I co na to powiesz?? Dlaczego przy wypowiedziach cytowanych nie zamiessciłes daty, albo choc sezonu?? Tylko zasugerowałeś jakby to dotyczyło obecnego??
A co do wczorajszego spotkania... Gratuluję jeszcze raz i mam nadzieję, że zdobędziecie złoto... Częstochowa Wam kibicuje :) Nasi zawiedli - fatalnie przygotowany sprzęt, mało treningów wspólnie całym zespołem, niepotrzebne starty w kilku ligach na raz, beznadziejny trener Krzystyniak (Cieślak wróć!!!)... Wszystko to złozyło się zaledwie na walkę o brąz... A Tobie życze więcej obiektywizmu i rozsadku zanim zabierzesz głos w tematyce zuzlowej... Ja się nie udzielam o koszykówce :smile:

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2005, 19:59

Ulisses pisze:

1. Włókniarz Częstochowa
2. Unia Tarnów
3. Atlas Wrocław
4. Apator Toruń
5. ZKŻ Zielona Góra
6. Unia Leszno
7. RKM Rybnik
8. BTS Bydgoszcz

Tak powinna się zkończyć liga, ale nie koniecznie. wszystko zalezy też od szczęścia i dyspozycji zawodników (defekty, kontuzje itd.). Oczywiście nikt nie musi sie z tym zgodzić co napisałem wyżej, ale to moje zdanie

1. Unia Tarnów
2. Włókniarz Częstochowa
3. Atlas Wrocław
4. Apator Toruń
5. Unia Leszno
6. BTS Bydgoszcz
7. ZKŻ Zielona Góra
8. RKM RYBNIK

P.S. Nie oznacza to, że nie walczymy o złoto
Hahahaha... Pokpiłes się Asta#8 na całego... właśnie pokzałes jakim jesteś zezonowym znawcą żużla... Szkoda, że pomieszałes fakty/posty i dopasowałes je do wczorajszej sytuacji tak jak Tobie wygodnie... Jakbys chciał wiedzieć, to te moje "prognozy" jak i innych userów co tak chętnie cytowałeś dotyczyły 2004 roku, czyli ówczesnego sezonu, a nie obecnego!... dla przypomnienia Tabele końcowa w sezonie z roku 2004 wyglądała nastepująco:

1. Tarnów 20 32 - DMP 2004
2. Wrocław 20 28 - SREBRO
3. Częstochowa 20 24 - BRĄZ
4. Toruń 20 17
5. Leszno 20 18
6. Bydgoszcz 20 16 - [tylko 2 pkt. nad barażem]
7. Zielona Góra 20 14 - UTRZYMANIE PO BARAŻU
8. Rybnik 20 11 - SPADEK

Jak widzisz Polonia zajeła dopiero 6 miejsce, a uratował ją przed spadkiem Andreas Jonsson, który dołączył do zespołu znad Brdy z... Włokniarza... A tylko dlatego dostaliście naszego obcokrajowca bo Marek Karwan chciał sie odegrac za stracone złoto i zmienił przepis uderzający głownie w nasz klub... Zatem na poczatku sezonu 2004 typowałem spadek Poloni, a później 6 pozycję, co sie sprawdziło (poprawka była przeprowadzona po kliku meczach)... I co na to powiesz?? Dlaczego przy wypowiedziach cytowanych nie zamiessciłes daty, albo choc sezonu?? Tylko zasugerowałeś jakby to dotyczyło obecnego??
A co do wczorajszego spotkania... Gratuluję jeszcze raz i mam nadzieję, że zdobędziecie złoto... Częstochowa Wam kibicuje :) Nasi zawiedli - fatalnie przygotowany sprzęt, mało treningów wspólnie całym zespołem, niepotrzebne starty w kilku ligach na raz, beznadziejny trener Krzystyniak (Cieślak wróć!!!)... Wszystko to złozyło się z :prochno: aledwie na walkę o brąz... A Tobie życze więcej obiektywizmu i rozsadku zanim zabierzesz głos w tematyce zuzlowej... Ja się nie udzielam o koszykówce :smile:

o jaaaaaaaaaa. :oops: :| :oops: :oops: :oops: :oo :prochno: ps: :oops: Sorki, nie zauważyłem. :angry: Proszę o przepaczenie. :pray: :D

Ale to nie zmienia faktu, że Polonia jest w finale. :dance:

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2005, 21:19

Ulisses pisze:
juvetar pisze:Wyniki półfinałów:

Czekałem na tego szyderczego posta...
Wypisanie wyników półfinałów uważasz za szyderstwo ?!? Olaboga :shock:

Asta#8 pisze:Hej Polonia Mistrzem jest!!
Poczekaj jeszcze te trzy tygodnie... Bo możesz się jeszcze rozczarować.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2005, 21:41

juvetar pisze:I bardzo dobrze :D.
Wydaje Mi się Ze Ulisses Za Szyderstow w Twoim poscie uwazał te oto Zdanie...

Finał bedzie Bradzo Ciekawy... Oby dwie druzyny na swoich stadionach wrecz " Niszcza " Rywali o czym przekonal sie Atlas jezdzac z Tarnowem i Teraz Wlokniarz Jezdzacy z Polonia !

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2005, 22:31

RuTeK pisze:
juvetar pisze:I bardzo dobrze :D.
Wydaje Mi się Ze Ulisses Za Szyderstow w Twoim poscie uwazał te oto Zdanie...
Taaak? Więc co mialem napisac? "Jaka szkoda, że Toruń i Czewa nie pojadą o złoto" ??? Co za ludzie...

Sobi666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 września 2005, 22:54

Witam :)
Przede wszystkim gratuluje Czestochowie postawy kibicow ktora na prawde byla fenomenalna :bravo: :bravo: Mecz pewnie ogladaliscie wszyscy wiec wiecie co i jak lepiej odemnie bo na stadionie widzi sie wszystko inaczej :twisted: co nie zmienia faktu ze chyba kazdy zawodnik Wlokniarza poza Holta zawiodl :) No coz byliscie w 2 - meczu zdecydowanie slabsi to trzeba przyznac choc bardzo Was sie balismy... :twisted: Oczywiscie cala Bydzia trzyma kciuki za Was abyscie mieli 3 miejsce chyba z wiadomych powodow :twisted:

Co do finalu to chcialbym jednej rzeczy...aby mecze byly wyrownane. Bo moze byc tak ze tam Tarnow zrobi tor pod siebie i wygra 60-30 a tu Polonia pod siebie i wygra 59-31 a taki zawody byly by strasznie NUDNE :evil: Realnie mysle ze szanse sa male... jezeli wywieziemy conajmniej 40 pkt z Tarnowa bedzie bardzo ciekawie... a jezeli 39 to mysle ze juz bedzie po ptakach no ale stadion Poloni i tak zapelni sie kompletem widzow :twisted:
Mam nadzieje ze wszyscy PRAWDZIWI kibice Poloni zachowaja sie jak nalezy i zadnych wyzwisk na Tomka nie bedzie :prochno:

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2005, 11:04

Sobi666 pisze:jezeli wywieziemy conajmniej 40 pkt z Tarnowa bedzie bardzo ciekawie... a jezeli 39 to mysle ze juz bedzie po ptakach
Ni w ząb tego nie rozumię.
40 punktów -> będzie bardzo ciekawie
39 punktów -> po ptakach
??
:smile:

Sobi666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 września 2005, 13:46

Przeciez to proste :D
Uwazam ze wiecej jak 10 pkt Polonia nie jest w stanie odrobic u siebie oczywiscie ze 2 pkt w ta czy w ta nie robi roznicy wiec ta granica jest w przyblizeniu :twisted:

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 00:06

A ja z innej beczki dla wyluzowania atmosfery :D:

Sąd: przetarg na budowę stadionu legalny

Są szanse, że miasto zdąży z modernizacją stadionu żużlowego, by w przyszłym roku mogły się na nim odbywać zawody. Częstochowski sąd oddalił w środę roszczenia firmy, która przegrała przetarg i kwestionowała jego wyniki, blokując rozpoczęcie remontu.

Sytuacja na sądowym korytarzu, gdzie oczekiwano na werdykt, była bardzo nerwowa. Od decyzji sądu zależały bowiem losy częstochowskiego żużla. - Gdyby trzeba było powtórzyć przetarg, nie byłoby szans, by zdążyć przed kolejnym sezonem. Byłaby to wielka strata przede wszystkim dla mieszkańców, którzy korzystają ze stadionu. Z pewnością miasto straciłoby też na prestiżu - tłumaczyła reprezentująca gminę prawnik Marzena Janik.

Gdy sędzia Maria Ropelska ogłosiła, że oddala odwołanie Budimeksu, słychać było jak kilku zgromadzonych na sali urzędników odetchnęło z ulgą. - Kamień spadł nam z serca. Szkoda tylko, że to tak długo trwało - komentowała po wyjściu z sądu Jolanta Zaborowska, szefowa miejskiego wydziału inwestycji.

Sędziowie uznali, że z uwagi na przedmiot i wartość przetargu zamawiający, czyli miasto, miał prawo formułować szczególne warunki, oczekiwane od wykonawców startujących w przetargu (m.in. chodziło o posiadanie przez nich zakładu produkującego prefabrykaty), a zarzut dotyczący zabezpieczeń finansowych nie był na tyle istotny, by unieważniać przetarg.

- Interesy startujących w przetargu nie zastały naruszone - uzasadniała sędzia.
- Nie zgadzamy się z wyrokiem, ale musimy go akceptować - stwierdził Łukasz Kozioł, przedstawiciel Budimeksu. Orzeczenia nie można już zaskarżyć.

Zaborowska poinformowała, że prace przy modernizacji stadionu zaczną się już w przyszłym tygodniu. - Umowa jest przygotowana, 6 mln zł przewidziane w budżecie.
Czy miasto zdąży do kwietnia, kiedy ma ruszyć żużlowa liga? - Będziemy się starali, ale wiele zależy od tego, jaka będzie zima - mówi Zaborowska.
Przed sądem toczyła się gra o uwzględnienie lub nie protestu prezesa Urzędu Zamówień Publicznych, który zaskarżył decyzję kolegium arbitrów przy UZP, którzy unieważnili przetarg na modernizacje stadionu. Odwleczenie przetargu groziło jego paraliżem. Jeśli do 1 kwietnia 2006 r. nie będzie tam nowoczesnego oświetlenia i plastikowych krzesełek, obiekt nie zostanie dopuszczony do rozgrywek. Na tak poważną inwestycję trzeba sporo czasu. Przetarg na remont wygrało konsorcjum pod wodzą Przemysłówki. Prace nie mogły być rozpoczęte, bo jedna z przegranych firm: Budimex -Dromex odwołała się, twierdząc, że gwarancja ubezpieczeniowa powinna być wystawiona na dwóch wspólników konsorcjum, a nie tylko na lidera. Sąd arbitrażowy, który badał skargę, zakwestionował jeszcze prawo miasta do formułowania szczególnych warunków wobec wykonawców i unieważnił przetarg.

źródło: www.gazeta.pl/czestochowa
---------------------------------------------
Więcej informacji znajdziecie na mojej stronie o stadionie CKM Włókniarz Czestochowa... 1. kwietnia bedziemy mieli NAJLEPSZY i najnowoczesniejszy stadion zuzlowy w Polsce... Polecam zwłaszcza dział PROJEKT... Dmuchane bandy juz sa... Oto poniżej link:

http://www.stadionckm.com

P.s. Za pare dni przenosimy sie na wydajniejszy serwer

ODPOWIEDZ