Telefony komórkowe

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2011, 14:35

Jeszcze jedno pytanie, obejrzałem sobie Galaxy S, i tak mnie zastanawia - wygodnie się taką "krowę" trzyma przy uchu podczas rozmowy?

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 listopada 2011, 20:16

Wiking pisze:Jeszcze jedno pytanie, obejrzałem sobie Galaxy S, i tak mnie zastanawia - wygodnie się taką "krowę" trzyma przy uchu podczas rozmowy?
Mam Galax S od kilku miesięcy - trzyma się normalnie = wygodnie, to nie tablet.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2011, 09:43

Galaxy S Plus zakupiony, dzięki za doradztwo. Bateria powoli się dociera i trzyma coraz lepiej, na funkcjonalność telefonu też nie narzekam :D

Ale mam jeszcze jedno pytanie:
Wiecie może która firma robi najlepsze audio w smartfonach? Bo poszukuję (nie dla siebie tym razem) sprzętu do rozmów, trochę internetu, i głównie do słuchania muzyki. Da się coś sensownego do 700zł znaleźć?

Trafiłem na Galaxy Gio:
Wygląda całkiem przyzwoicie, ale zastanawiam się czy konkurencja nie ma czegoś lepszego?

Edit:
Lepiej wypadają Xperia mini, oraz Nokia C6....

Edit2:
Dla rozwiania wątpliwości: telefon ma być przeznaczony dla przedstawicielki piękniejszej części naszego społeczeństwa :wink:

Jvri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 listopada 2011, 14:46

a nie jest tak że to właśnie sony ericsson walkman jest najlepszy w tym temacie? osobiście nie miałem styczności ale świetnie prezentuję się ich najnowszy model http://allegro.pl/sony-ericsson-live-wi ... 92210.html, dobre bebechy, interfejs no i właśnie muza powinna być dobra skoro sygnowane jest walkman`em, trochę więcej niż 700 ale na pewno lepsze to niż Gio.
Ewentualnie coś tańszego z rodziny walkman -> http://allegro.pl/nowosc-sony-ericsson- ... 08464.html
Jest muza, jest wejście na słuchawy, jest większy ekran do internetu...
Od nokii trzymaj się z daleka.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 listopada 2011, 16:51

Jvri pisze: Od nokii trzymaj się z daleka.
Od SE również.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2011, 16:59

@mateelv

Czemu mam się trzymać z dala od SE?

@Jvri

Czemu mam się trzymać z daleka od noki ?

:D

Jvri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 listopada 2011, 17:27

Wiking pisze: Czemu mam się trzymać z daleka od noki ?
Przestarzały i zamulasty symbian + kiepskie wyświetlacze skutecznie odbierają przyjemność z użytkowania telefonu.

SE dawno nie używałem, posiadałem model d750i i nie narzekałem, jak jest teraz nie wiem...

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2011, 23:45

Z serii "Walkman" w SE została tylko nazwa... Najlepiej grający telefon to w tej chwili iPhone, ale jeśli masz zamiar używać telefonu ze słuchawkami dołączonymi do zestawu, albo czymś typu ep-630 to co byś nie kupił, nie odczujesz różnicy.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 00:51

A tak z ciekawości, Skibil jaki telefon w końcu wybrałeś?

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 13:37

Samsunga. Jedyne co mnie w tym telefonie odpychało, to jakość plastików, czy zmieści mi się w dłoni i jak wygląda ekran (tzn. gęstość pikseli, nie sam kontrast, kąty, czy co tam jeszcze jest.). Póki co, jestem jeszcze w fazie ekscytacji i nie wkurza mnie póki co nic. Chciałem mieć coś możliwie "bezobsługowego" ale w iPhone i tak musiałbym robić JB, więc jednak wziąłem SGS'a.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 16:23

Skibil pisze:Z serii "Walkman" w SE została tylko nazwa... Najlepiej grający telefon to w tej chwili iPhone, ale jeśli masz zamiar używać telefonu ze słuchawkami dołączonymi do zestawu, albo czymś typu ep-630 to co byś nie kupił, nie odczujesz różnicy.
IPhone niewątpliwie ma swoje liczne zalety, tylko że za 2k zł można kupić naprawdę dobrą wieżę na lata, a nie telefon na 2-3...

Oczywistym jest, iż kupując telefon do słuchania muzyki podłącza się do niego odpowiednie słuchawki... Są już nawet na stanie (firmy nie pomnę), podłączone do mojego SGS dawały bardzo ładny dźwięk (trzeba było tylko trochę equalizerem się pobawić).

Edit:
Przypadkiem trafiłem na WP na "doradztwo" smartfonowe. Polecają SE X8, nie jest to może IPhone ( test, na dole strony), ale wypada całkiem nieźle, a i cenę ma bardzo przyzwoitą.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 16:57

Skibil pisze:Chciałem mieć coś możliwie "bezobsługowego" ale w iPhone i tak musiałbym robić JB, więc jednak wziąłem SGS'a.
Dlaczego musiałbyś? Ja wychodzę z założenia, że jeśli stać człowieka na taki telefon (bądź na abonament do niego), to stać go też na aplikacje. Które w większości wypadków, są śmiesznie tanie. Sam robiłem JB dwukrotnie na swoim 3GS-ie i raz na 4G. Po przejściu na soft 5.0 nie odnoszę takiej potrzeby, narazie. ;) Pomimo tego, że miałem JB i tak kupowałem aplikacje z AppStore. Miedzy innymi dlatego, że Apple dba o swoich klientów i np. raz kupioną aplikacje mogę zawsze pobrać za darmo, na dowolny sprzęt. Porównywałem kiedyś ceny interesujących mnie gier i programów na androida i iOS, system od Google ma więcej darmowych aplikacji, ale w większości przypadków ich jakoś nie powala. Jeśli już trzeba płacić, to Apple ma taniej. Dla porównania, ja za Plants vs. Zombies zapłaciłem 0.79€, a kumpel na Galaxy 15pln.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 22:11

Choćby wysyłanie via Bluetooth. Do tego trochę mi szkoda, że nie ma flasha w iP i przy SGSie ekran wydaje się taki malutki... Co prawda bardzo mnie kusiło żeby jednak tego iPhone "łyknąć" ze względu na odtwarzacz, wygląd i użyte materiały ale jednak wielkość tego ekranu przesądziła. Tak naprawdę drobne detale ważą który z tej dwójki jest lepszy i czy ja zrobiłem dobrze? W zasadzie to nie wiem, bo nie mam możliwości użytkowania iP 4 na co dzień niestety... Mimo wszystko jestem zadowolony. Z aplikacji póki co kupiłem tylko Angry Birds, bo nic innego narazie nie jest mi potrzebne, więc temat Samsung store vs. Appstore także jest mi obcy. ;)

camellaify

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 23:12

mateelv pisze:
Jvri pisze: Od nokii trzymaj się z daleka.
Od SE również.
Polecam zabawę z SE Arc S lub Neo-V, SE już nie produkuje takich słabych telefonów jak niedawno

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 09:34

Jeszcze trochę was pomęczę - zachciało mi się alternatywnego dźwięku przychodzącego sms'a. Wgrałem sobie plik do SGS plus, i nie wiem jak ustawić go jako dźwięk powiadomienia :think: . Może robić za dzwonek, za sygnał alarmu, ale za sygnał powiadomienia już nie... Macie pomysł jak to ustawić?

ODPOWIEDZ