Telefony komórkowe
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mam Galax S od kilku miesięcy - trzyma się normalnie = wygodnie, to nie tablet.Wiking pisze:Jeszcze jedno pytanie, obejrzałem sobie Galaxy S, i tak mnie zastanawia - wygodnie się taką "krowę" trzyma przy uchu podczas rozmowy?
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Galaxy S Plus zakupiony, dzięki za doradztwo. Bateria powoli się dociera i trzyma coraz lepiej, na funkcjonalność telefonu też nie narzekam
Ale mam jeszcze jedno pytanie:
Wiecie może która firma robi najlepsze audio w smartfonach? Bo poszukuję (nie dla siebie tym razem) sprzętu do rozmów, trochę internetu, i głównie do słuchania muzyki. Da się coś sensownego do 700zł znaleźć?
Trafiłem na Galaxy Gio:
Edit:
Lepiej wypadają Xperia mini, oraz Nokia C6....
Edit2:
Dla rozwiania wątpliwości: telefon ma być przeznaczony dla przedstawicielki piękniejszej części naszego społeczeństwa

Ale mam jeszcze jedno pytanie:
Wiecie może która firma robi najlepsze audio w smartfonach? Bo poszukuję (nie dla siebie tym razem) sprzętu do rozmów, trochę internetu, i głównie do słuchania muzyki. Da się coś sensownego do 700zł znaleźć?
Trafiłem na Galaxy Gio:
Wygląda całkiem przyzwoicie, ale zastanawiam się czy konkurencja nie ma czegoś lepszego?http://www.gsmarena.com/ pisze:![]()
Edit:
Lepiej wypadają Xperia mini, oraz Nokia C6....
Edit2:
Dla rozwiania wątpliwości: telefon ma być przeznaczony dla przedstawicielki piękniejszej części naszego społeczeństwa
- Jvri
- Juventino
a nie jest tak że to właśnie sony ericsson walkman jest najlepszy w tym temacie? osobiście nie miałem styczności ale świetnie prezentuję się ich najnowszy model http://allegro.pl/sony-ericsson-live-wi ... 92210.html, dobre bebechy, interfejs no i właśnie muza powinna być dobra skoro sygnowane jest walkman`em, trochę więcej niż 700 ale na pewno lepsze to niż Gio.
Ewentualnie coś tańszego z rodziny walkman -> http://allegro.pl/nowosc-sony-ericsson- ... 08464.html
Jest muza, jest wejście na słuchawy, jest większy ekran do internetu...
Od nokii trzymaj się z daleka.
Ewentualnie coś tańszego z rodziny walkman -> http://allegro.pl/nowosc-sony-ericsson- ... 08464.html
Jest muza, jest wejście na słuchawy, jest większy ekran do internetu...
Od nokii trzymaj się z daleka.
- Jvri
- Juventino
Przestarzały i zamulasty symbian + kiepskie wyświetlacze skutecznie odbierają przyjemność z użytkowania telefonu.Wiking pisze: Czemu mam się trzymać z daleka od noki ?
SE dawno nie używałem, posiadałem model d750i i nie narzekałem, jak jest teraz nie wiem...
- Skibil
- Redaktor
Z serii "Walkman" w SE została tylko nazwa... Najlepiej grający telefon to w tej chwili iPhone, ale jeśli masz zamiar używać telefonu ze słuchawkami dołączonymi do zestawu, albo czymś typu ep-630 to co byś nie kupił, nie odczujesz różnicy.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- Skibil
- Redaktor
Samsunga. Jedyne co mnie w tym telefonie odpychało, to jakość plastików, czy zmieści mi się w dłoni i jak wygląda ekran (tzn. gęstość pikseli, nie sam kontrast, kąty, czy co tam jeszcze jest.). Póki co, jestem jeszcze w fazie ekscytacji i nie wkurza mnie póki co nic. Chciałem mieć coś możliwie "bezobsługowego" ale w iPhone i tak musiałbym robić JB, więc jednak wziąłem SGS'a.
- Wiking
- Juventino
IPhone niewątpliwie ma swoje liczne zalety, tylko że za 2k zł można kupić naprawdę dobrą wieżę na lata, a nie telefon na 2-3...Skibil pisze:Z serii "Walkman" w SE została tylko nazwa... Najlepiej grający telefon to w tej chwili iPhone, ale jeśli masz zamiar używać telefonu ze słuchawkami dołączonymi do zestawu, albo czymś typu ep-630 to co byś nie kupił, nie odczujesz różnicy.
Oczywistym jest, iż kupując telefon do słuchania muzyki podłącza się do niego odpowiednie słuchawki... Są już nawet na stanie (firmy nie pomnę), podłączone do mojego SGS dawały bardzo ładny dźwięk (trzeba było tylko trochę equalizerem się pobawić).
Edit:
Przypadkiem trafiłem na WP na "doradztwo" smartfonowe. Polecają SE X8, nie jest to może IPhone ( test, na dole strony), ale wypada całkiem nieźle, a i cenę ma bardzo przyzwoitą.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Dlaczego musiałbyś? Ja wychodzę z założenia, że jeśli stać człowieka na taki telefon (bądź na abonament do niego), to stać go też na aplikacje. Które w większości wypadków, są śmiesznie tanie. Sam robiłem JB dwukrotnie na swoim 3GS-ie i raz na 4G. Po przejściu na soft 5.0 nie odnoszę takiej potrzeby, narazie.Skibil pisze:Chciałem mieć coś możliwie "bezobsługowego" ale w iPhone i tak musiałbym robić JB, więc jednak wziąłem SGS'a.

- Skibil
- Redaktor
Choćby wysyłanie via Bluetooth. Do tego trochę mi szkoda, że nie ma flasha w iP i przy SGSie ekran wydaje się taki malutki... Co prawda bardzo mnie kusiło żeby jednak tego iPhone "łyknąć" ze względu na odtwarzacz, wygląd i użyte materiały ale jednak wielkość tego ekranu przesądziła. Tak naprawdę drobne detale ważą który z tej dwójki jest lepszy i czy ja zrobiłem dobrze? W zasadzie to nie wiem, bo nie mam możliwości użytkowania iP 4 na co dzień niestety... Mimo wszystko jestem zadowolony. Z aplikacji póki co kupiłem tylko Angry Birds, bo nic innego narazie nie jest mi potrzebne, więc temat Samsung store vs. Appstore także jest mi obcy. 

- camellaify
- Juventino
Polecam zabawę z SE Arc S lub Neo-V, SE już nie produkuje takich słabych telefonów jak niedawnomateelv pisze:Od SE również.Jvri pisze: Od nokii trzymaj się z daleka.
- Wiking
- Juventino
Jeszcze trochę was pomęczę - zachciało mi się alternatywnego dźwięku przychodzącego sms'a. Wgrałem sobie plik do SGS plus, i nie wiem jak ustawić go jako dźwięk powiadomienia
. Może robić za dzwonek, za sygnał alarmu, ale za sygnał powiadomienia już nie... Macie pomysł jak to ustawić?