Gonzalo Higuain
- panlider
- Juventino
Abstrahując od Twoich pseudonaukowych teorii, to prawda jest taka, że piłkarze są warci tyle, ile ktoś jest gotów za nich zapłacić. Dopóki za Moratę nikt tyle nie zabuli albo chociaż na biurku Pereza nie pojawi się podobna oferta, to gadki o tym, że Morata jest warty 50, 60 czy 70 baniek można włożyć między bajki, tyle w temacie.Makiavel pisze:Ale walicie oftopy
@MishaAveJuve Wskaż kogoś kto napisał, że Morata jest kozak a Higuain cienias.
Jeśli chodzi o sukcesy to Tevez miał je większe w sezonie 2007/2008 w United, indywidualnie grał lepiej dla City, gdy został królem strzelców.
Znów jestem atakowany z powodu tego, że oponenci słabo stoją z czytaniem ze zrozumieniem. Napisałem wyraźnie, że chodzi mi o poziom gry. 29 letni Higuain nie będzie szybszy, lepszy technicznie, silniejszy, lepszy w powietrzu, nie zacznie lepiej strzelać z dystansu czy stojącej piłki, nie złapie większego doświadczenia by lepiej ustawiać się w polu karnym czy zachowywać więcej zimnej krwi w sytuacjach 1 na 1 z bramkarzem. Nie ten czas. Lepszym piłkarzem może jeszcze się stać Dybala, Berardi, Morata, napastnicy urodzeni w latach 90..
Wracając do początku dyskusji, stąd zawsze tak było, jest i będzie, że piłkarze młodsi i którzy dobrze rokują są relatywnie wyżej wyceniani, niż piłkarze na tym etapie, co Higuain. Tak samo, jak zawsze przy zakupie czegoś, czego wartość będzie rosła, cena jest relatywnie wyższa w stosunku do wartości tego, czego wartość będzie spadać, szczególnie jeśli w niedługim czasie spodziewać się można spadku dość gwałtownego.
W przypadku Igły, przywołujesz takie przykłady jak "doświadczenie w ustawianiu się w polu karnym" i "zimną krew w sytuacjach 1 na 1". Wydaje mi się, że akurat takie rzeczy można poprawiać bez względu na wiek. Chociaż prawda, że jeżeli chodzi o poruszanie się w "16" to Argentyńczyk nie ma za wiele do poprawy, bo co pokazała akcja bramkowa w meczu z Violą, jest w tym elemencie absolutnie genialny.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Makiavel
- Juventino
Faktycznie, wszystko wskazuje na to, że Higuain będzie należał do tego licznego grona napastników, którzy zaczęli rozwijać się piłkarsko po 30, a Messi nie jest nic wart, bo go nikt na jego zakup nie wydał nawet 100 euro :hellyes:
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- panlider
- Juventino
Dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu.
Wskazujesz skrajny przypadek, jak Messi, który zawdzięcza Barcelonie wszystko i raczej nigdy nie opuści tego klubu.
Do tego nigdzie nie napisałem, że Igła zacznie się rozwijać po 30. Zaczął się rozwijać dawno temu i nie uważam, że ten proces jest zakończony. Pomijam już fakt, że uparcie pomijasz fakt, że Igle do "30" jeszcze nieco brakuje. Poza tym Twoja teoria o tym, że każdy piłkarz zatrzymuje się w rozwoju w określonym wieku kupy się nie trzyma.
Chyba każdy choć trochę ambitny człowiek chcę być co raz lepszy w tym co robi, oczywiście w sporcie są pewne ograniczenia, wynikające z motoryki, kondycji itd, ale aprioryczne zakładanie, że Igła lepszy już nie będzie, jest zbyt daleko idące, bo to w dużej mierze indywidualna kwestia konkretnego zawodnika.
Wskazujesz skrajny przypadek, jak Messi, który zawdzięcza Barcelonie wszystko i raczej nigdy nie opuści tego klubu.
Do tego nigdzie nie napisałem, że Igła zacznie się rozwijać po 30. Zaczął się rozwijać dawno temu i nie uważam, że ten proces jest zakończony. Pomijam już fakt, że uparcie pomijasz fakt, że Igle do "30" jeszcze nieco brakuje. Poza tym Twoja teoria o tym, że każdy piłkarz zatrzymuje się w rozwoju w określonym wieku kupy się nie trzyma.
Chyba każdy choć trochę ambitny człowiek chcę być co raz lepszy w tym co robi, oczywiście w sporcie są pewne ograniczenia, wynikające z motoryki, kondycji itd, ale aprioryczne zakładanie, że Igła lepszy już nie będzie, jest zbyt daleko idące, bo to w dużej mierze indywidualna kwestia konkretnego zawodnika.
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Don Mateo bis
- Juventino
Inzaghi przechodząc do Milanu był w tym samym wieku co teraz Igła. W Mediolanie jak pamiętamy grał lepiej jak w Juve, no i oczywiście nie skończył się po "3-4" latach. Podobnie obecnie Ibra - mimo 35 wiosen gra na poziomie, którego np. Alvaro Morata nie osiągnie nigdy. Di Natale w wieku 33 lat zostaje królem strzelców z 29 golami, w kolejnych trzech latach strzela ich odpowiednio 28, 23, 23. Del Piero król strzelców w wieku 34 lat. Zmierzam do tego, że teoria jakoby 28 - letniemu napastnikowi zostało 3-4 lata dobrej gry jest tak samo "mądra" jak autor który ją głosi.
Higuain wyczynu z Napoli nie powtórzy, ale te ~20/25 bramek jest w stanie osiągnąć w każdym sezonie obowiązującego kontraktu.
Higuain wyczynu z Napoli nie powtórzy, ale te ~20/25 bramek jest w stanie osiągnąć w każdym sezonie obowiązującego kontraktu.
Forza Juve!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
1. a jednak był rok młodszyDon Mateo bis pisze:Inzaghi przechodząc do Milanu był w tym samym wieku co teraz Igła. W Mediolanie jak pamiętamy grał lepiej jak w Juve, no i oczywiście nie skończył się po "3-4" latach.
2. w Milanie nigdy nie strzelił 18 goli w lidze, które zdobył u nas
3. tylko 2 razy w ciągu tych 11 sezonów rozegrał więcej niż 25 spotkań co u nas było normą
4. też pamiętam jego gol dupą w finale LM ale jednak pisanie, że w Milanie grał lepiej to sporo przesada ;]
Di Natale to sobie strzelał w jakimś Udinese, nikt nie napisał że Higuain grając w Chievo nie strzelałby więcej niż Toni (właśnie - możesz zobaczyć jak grał u nas Toni a jak w marnym klubie) ale ogólnie to szkoda że nie przywołałeś przykładu Hübnera, ten to dopiero po 30 zaczął grać

Ibra? oczywiście ale gdzie Ibra a gdzie Igła?
Del Piero to samo, pomijając już po prostu inny styl gry i potrzebę dużo mniejszej motoryki do realizacji swoich zadań na boisku
proponuję porównania z Drogbą, RvN, czy właśnie Inzaghim a nie zawodnikami typu Ibra czy Del Piero ;]
jak już pisałem statystycznie zostało mu 2-3, może 4 lata
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć po co rozmawiać w ogóle o okresie, w którym Higuain będzie grał na wysokim poziomie? Jest początek rozgrywek, nie wiadomo czy i jak Argentyńczyk odpali, a tu zamiast skupić się na najbliższym sezonie myślenie o dalekiej przyszłości. Takie rozprawy są Makiavela warte, bo tak naprawdę nie wiadomo co się jeszcze wydarzy (w innym miejscu będziemy jak wygramy Ligę Mistrzów, w innym gdy odpadniemy po fazie grupowej).
Proponowałbym też zamknąć temat Morata vs Higuain. My chcemy Ligę Mistrzów wygrać w tym sezonie nie za pięć lat, więc mamy aktualnie zawodnika zdecydowanie lepszego.
Proponowałbym też zamknąć temat Morata vs Higuain. My chcemy Ligę Mistrzów wygrać w tym sezonie nie za pięć lat, więc mamy aktualnie zawodnika zdecydowanie lepszego.
- Don Mateo bis
- Juventino
@Maly
1. Igła ma obecnie 28 lat, tyle samo miał Inzaghi idąc do Milanu.
2. No i co z tego, że nie strzelił 18 goli, skoro on tylko raz przekroczył barierę 20 bramek (24 w Atalancie). W Juve miał 18 w Milanie 17. Kolosalna różnica. W Lidze Mistrzów w najlepszym sezonie strzelił im 12, u nas "tylko" 10.
3. Czym to było spowodowane? Kontuzje czy konkurencja?
4. W Milanie grał lepiej, Milan miał z niego lepszy pożytek.
Porównania jak najbardziej na miejscu, chodzi o metrykę. Jest spora grupa piłkarzy która zadaje kłam tezie "3-4 lata i cień". Nie twierdzę, że Higuain będzie grał do 40, ale też nie wydaję pochopnych opinii że za kilka lat się skończy. Czas pokaże.
1. Igła ma obecnie 28 lat, tyle samo miał Inzaghi idąc do Milanu.
2. No i co z tego, że nie strzelił 18 goli, skoro on tylko raz przekroczył barierę 20 bramek (24 w Atalancie). W Juve miał 18 w Milanie 17. Kolosalna różnica. W Lidze Mistrzów w najlepszym sezonie strzelił im 12, u nas "tylko" 10.
3. Czym to było spowodowane? Kontuzje czy konkurencja?
4. W Milanie grał lepiej, Milan miał z niego lepszy pożytek.
Porównania jak najbardziej na miejscu, chodzi o metrykę. Jest spora grupa piłkarzy która zadaje kłam tezie "3-4 lata i cień". Nie twierdzę, że Higuain będzie grał do 40, ale też nie wydaję pochopnych opinii że za kilka lat się skończy. Czas pokaże.
Forza Juve!
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
No i? Moracie też zostaną statystycznie 2-3, może 4 lata od momentu gdy osiągnie poziom Higuaina. Tylko, że go nie osiągnie, bo statystycznie nie strzelił więcej jak 15 bramek w sezonieMaly pisze:jak już pisałem statystycznie zostało mu 2-3, może 4 lata
FORZA JUVE!!!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
skoro tak liczysz to ok, nie rok ale 9 miesięcy młodszy, rocznikowo jednak już rokDon Mateo bis pisze:1. Igła ma obecnie 28 lat, tyle samo miał Inzaghi idąc do Milanu.
Inzaghi rocznik 1973, transfer w 2001 - 28 lat
Higuain rocznik 1987, transfer w 2016 - 29 lat
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Statystycznie gdy idę na spacer z psem, to mamy po trzy nogi.
Higuain jest napastnikiem na "tu i teraz", ponieważ chcemy poważnie zaatakować Ligę Mistrzów w tym albo następnym sezonie. Nie mamy czasu ogrywać Moraty czy innego perspektywicznego grajka, chcemy jakości na teraz. Stąd Igła za taką a nie inną kasę.
Higuain jest napastnikiem na "tu i teraz", ponieważ chcemy poważnie zaatakować Ligę Mistrzów w tym albo następnym sezonie. Nie mamy czasu ogrywać Moraty czy innego perspektywicznego grajka, chcemy jakości na teraz. Stąd Igła za taką a nie inną kasę.
- Don Mateo bis
- Juventino
Amen.Negri pisze:Higuain jest napastnikiem na "tu i teraz", ponieważ chcemy poważnie zaatakować Ligę Mistrzów w tym albo następnym sezonie. Nie mamy czasu ogrywać Moraty czy innego perspektywicznego grajka, chcemy jakości na teraz. Stąd Igła za taką a nie inną kasę.
----------------------------------------------------------------------------------

Forza Juve!
- panlider
- Juventino
Co tam chłopaki? Ktoś dalej jest zdania, że 90 baniek za Igłę to za dużo?
2 strzały i 2 bramki. Gość jest nieprawdopodobny.
2 strzały i 2 bramki. Gość jest nieprawdopodobny.
- Shadow Marshall
- Juventino
Może i jest/był gruby, może się z niego śmiali...ale yeahbunny ma nosa i to trzeba przyznać.