Serie A (23): Bologna 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:22

Wojtek1207 pisze:@Maras@

Ale np. w newsie na JuvePoland jest napisane:
"Czerwone kartki: 72' Antonio Conte, 84' Bonucci"
Zwłaszcza, że wydaje mi się, że komentatorzy też coś o kartce wspominali (akurat przełączyłem w przeglądarce na Seriea, za pół minuty patrzę, a tu Antek już dostał karę).
Guardiola też kiedyś w LM pamiętam, że wyleciał. Ale czy z kartką...
Wiesz :) Pisać to sobie mogą co komu się podoba, ale fakt jest taki jak napisałem wyżej. Trener nie może dostać kartki. Wkleiłem fragment przepisów. Co jeszcze mam Wam pokazać żebyście uwierzyli ?? Nie ma nic bardziej wiarygodnego jeśli chodzi o te sprawy niż Przepisy Gry W Piłkę Nożna, bo to właśnie na ich zasadach się gra a nie na zasadach np. gry w krykieta... :shock: :angry:

ObrazekObrazekObrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:24

pablo1503 pisze:Który to już remis? 13? :angry:
Jedynym plusem jest to, że za kilka dni nie zagra Bonucci. Tylko teraz pojawia się pytanie, kto zagra za niego? :think:
Książę Ptasia Kupa.

Co sie zmienilo w porownaniu z poprzednimi sezonami? W sumie nie za duzo - nadeszla zima i Juventus spuchl. Nadal z ogórami wtapiamy punkty. Tyle tylko, ze kiedys to byly 3pkt. a teraz 2pkt. I tu jest ten bol, bo w sumie Conte to nie taki zly trener, ale cholersko uparty i niewyciagajacy wnioskow z kiepawej gry - zawsze liczy, ze zawodnik X swoja walecznoscia przeskoczy zawodnika Y, ktory to zawodnik jest w lepszej formie.
rosomak pisze:Zaraz przejada wszyscy Bonucciego ale gosc nas tak naprawde uratowal,
Wez idz stad.
Bonucci w calym meczu mial jedno dobre zagranie (z pola karnego wybil glowa).

Vucinic - 100 ciulowych zagran, 1 dobre - bramka. Nie wiem kiedy on gra/gral tak swietnie, ze tu na forum ma opinie pilkarza, ktory nam wygrywal mecze.

Vidal na obronie, to nie do konca jest dobre rozwiazanie, bo on grajac tam poluje na przeciwnika, a nie na pilke spod nog przeciwnika. Bylo to widoczne wlasnie w koncowych minutach meczu, kiedy to wylapal zoltko po kolejnym takim wlasnie zagraniu.

Quaglia jest to sprzedazy. Po kontuzji nie potrafi sie otrzec o forme, ktora kiedys reprezetowal, a biorac pod uwage jego wiek - juz do takowej nie wroci. Adios. Serce krwawi, ze Alex (ktory na pewno nie bylby gorszy niz Boriello czy FaQu) kisi sie na lawce :( To naprawde policzek.

@ @Maras@ - dobra, dobra, juz tak nie kozacz, wiemy ze jestes sedzia. Czerwo moze dostac trener, ale w pilce recznej.
@Maras@ pisze:Caseres
Caceres.
Łukasz pisze:Nie oglądałem, bo miałem granie. Ale jak tak czytam - mam nieodpartą chęć ponarzekać na Boriello i Bonucciego.
:ok:

PS. Kto chce sie zalozyc, ze w nastepnym meczu od poczatku wyjdzie Bołiello? :smile:
PS2. Moderator OskarG - to ze ktos nie jest fapaczem Bonuca nie znaczy, ze musisz go obdarowywac kartka.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:26

alina pisze:Caceresa na środku obrony obawiam się bardziej niż Bonucciego.
BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE ZNOWU MIAŁEM RACJĘ.

Bardzo się cieszę, że miałem rację ze wszystkim. Od kilku tygodni z uporem maniaka tłukę te same schematy:

1) Conte stosuje chorą rotację. Zawodnik, który gra w jednym meczu dobrze ląduje na ławce (Giaccherini), zawodnik, który w każdym meczu gra dno wychodzi w podstawowym składzie, chociaż są inni, którzy na pewno gorzej nie zagrają (Boriello).
2) Conte nie potrafi przeprowadzać zmian w meczu. Więcej było takich spotkań, w których aż prosiło się o zmianę, w których jego decyzje były totalnym nieporozumieniem niż tych w których "miał nosa".
3) Bonucci nie nadaje się na środkowego obrońcę, on się nie nadaje na żadnego piłkarza. Nie ma w nim pewności, którą powinien się takowy charakteryzować. Dziś znowu zaliczył idiotyczne błędy no i ta kartka (bramka oczywiście to nie jest jego wina).

JESTEŚMY FRAJERAMI I TYLE. REMISUJEMY 13 MECZ W SEZONIE. Nie chce słuchać, że przed sezonem nie liczyliśmy, że w tym momencie będziemy tak wysoko w tabeli. My ostatnie spotkania powinniśmy wygrać bez względu na wszystko, a gramy jak ostatnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, nie potrafimy przycisnąć rywala. Dno dno dno.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:27

Ech, po poprzednich sezonach nie powinienem narzekać na sezon obecny, ale...
Antonio nigdy nie twierdził że gramy o scudetto, słusznie twierdził że Milan ma więcej atutów. My powinniśmy załapać się do LM, mimo tych remisów także ( gdyby się nie udało to by była prawdziwa katastrofa). Nadal nie mamy następcy Alexa ( a w zasadzie nie mamy napadu, skrzydeł, obecnie nawet środkowi pomocnicy nawalają, o problemie w obronie nie mówiąc). Nie mamy wreszcie tylu kontuzji, straciliśmy stosunkowo mało bramek, zawodnicy przeważnie biegają i walczą. Ale nie mamy napadu i strzelamy za mało bramek, mecze wygrywamy tylko walcząc i zabiegając rywali, brak nam technicznych zawodników.
Ale mieliśmy ogromna szansę na scudetto, było na wyciągnięcie ręki. Teraz zapomnijmy o scudetto i zacznijmy bronić 2 miejsca bo 3 miejsce będzie klęską w tym sezonie.
Antonio wyczerpał swój kredyt zaufania u mnie, nie rozumiem jego decyzji personalnych, późnych zmian, nie wystawiania Alexa czy Elii. Ale ma czas do końca sezonu na udowodnienie że zasługuje na trenowanie nas. Ale Marotta i Andrea muszą też zrozumieć że to ich błędem jest brak następcy Alexa i wiele kiepskich transferów. W lecie nie będzie już miejsca na takie błędy.

A teraz idę ochłonąć bo jestem naprawdę wściekły, 13 remisów, Borriello w 11, brak defensorów :angry:

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:29

Największy nasz problem to zaledwie 6 pkt przewagi nad czwartą drużyną.

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:30

sylvin pisze:niewairygodne, a Ty jestes delegatem PZPNu czy Uefa ze mozesz sie wypowiadac w kwestiach dyscplinarnych i nie mozna Cie podwarzyc gdyz jestes nie omylny? a co powies zo tym
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 28531.html
LOL. A co może mieli napisać tytuł artykułu: "Trener został oddelegowany na trybuny..." Weź mnie nie rozśmieszaj :D Wiadomo że pisząc taki tytuł każdy laik będzie wiedział o co chodzi ale to nie ma nic wspólnego z prawdą, bo przepis jest przepisem i się go nie zmieni.
Nie jestem nikim z tych wymienionych przez Ciebie ale jestem sędzią i wiem jakie są wytyczne. każdego z ławki rezerwowych można wyrzucić, jeśli zachowuje się niestosownie. Zawodników karze się napomnieniami i wykluczeniami, a wszystkie osoby funkcyjne (w tym trenera) oddelegowuje się poza pole gry.
Najlepiej gdybyś się w ogóle nie odzywał niż dalej podbijasz swoje racje (a w tym wypadku na pewno racji nie masz), bo jedynie bardziej się ośmieszasz :/
Jacky pisze: @ @Maras@ - dobra, dobra, juz tak nie kozacz, wiemy ze jestes sedzia. Czerwo moze dostac trener, ale w pilce recznej.
Heh :) Nie kozaczę, tylko strasznie nie lubię gdy ktoś nie ma racji ale dalej się kłóci (tym bardziej że czarno na białym wykazałem mu to że się myli i woli podpierać się jakimiś artykułami z internetu niż przepisami gry) ;)
Jacky pisze:
@Maras@ pisze:Caseres
Caceres.
Jeśli tak napisałem to przepraszam. Mój błąd ;) Jestem lekko rozdrażniony :P
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:34 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazekObrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:32

Mecz oglądałem tylko do czerwonej kartki dla Leosia. W pierwszej połowie graliśmy bardzo słabo. W drugiej już trochę lepiej. Bardzo martwi mnie fakt, ze nasi piłkarze nie dają z siebie wszystkiego jak to miało na początku sezonu. Tylko po bramce strzelonej przez Mirko, zepchnęliśmy Bolonie do totalnej defensywy, a ja chciałbym, żebyśmy grali tak cały mecz, albo chociaż 50-60 minut. Stać nas na to, udowodniliśmy to w pierwszej części sezonu.

Do 30 minuty Vucinic grał kompletne dno, dopiero od 30 minuty zaczął się rozkręcać. Niezły (ale nic więcej) mecz Pirlo, ratuje go wspaniała asysta.
Marchisio to nie ten sam grajek co na początku sezonu. Nieźle też Caceres, myślałem, że będzie sobie gorzej radził, ale zaskoczył mnie pozytywnie.

Gdybyśmy mieli do dyspozycji Chielliniego i Barzagliego to cieszyłbym się z czerwonej kartki dla Bonucciego, jednakże w tej sytuacji, nie jest mi do śmiechu, bo w następnym meczu na środku obrony Conte będzie musiał wystawić albo tego młodego murzynka z Primavery, albo Vidala. Swoją drogą Vidal był chyba najlepszy na boisku spośród naszych zawodników.

Moja opinia tyczy się wyczynów naszej drużyny tylko do 84 minuty, później nie mam pojęcia jak było, gdyż nie oglądałem.

Obrazek
eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:33

Bukol87 pisze:Największy nasz problem to zaledwie 6 pkt przewagi nad czwartą drużyną.
Chciałbym tylko przypomnieć, że do LM awansują trzy zespoły. Więc 4pkt.
O ile jeszcze kilka tygodni temu miejsce w top3 było dla mnie niezaprzeczalne teraz zaczynam się trochę martwić.

Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:35

Bukol87 pisze:Największy nasz problem to zaledwie 6 pkt przewagi nad czwartą drużyną.
Największy nasz problem to były gracz Interu, który zawalił nam dwie bramki w dwóch ostatnich meczach (4 pkty) i dostał dziś czerwoną kartkę.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:36

Ouh_yeah pisze:
Deyvid pisze:Ciężko jest nie wymagać w meczach z gorzej notowanymi rywalami od takich asów jak Vucinic żeby ciągneli grę.
A kto ciągnął grę mi powiedz? Bo mi się wydaje, że 3/4 akcji Juventusu od mniej więcej grudnia wygląda tak, że piłkę dostaje Bonucci i rozgląda się komu podać. Czasem walnie crossa na 40 metrów na dobieg, czasem na 2 metry poda do Pirlo. Potem Pirlo robi jedno kółeczko i drugie, rozgląda się komu podać, ogólnie cała drużyna stoi w miejscu, tam Pepe trochę biega ale bez sensu, Pirlo widzi że kiedy się zastanawia to jakiś DMF rywali chce mu wygarnąć piłkę więc robi zwrot w drugą stronę boiska, znowu wszyscy stoją pod kryciem. Z pola karnego wybiega mu Vucinic, który dostaje piłkę i teraz on zwykle próbuje przejść dryblingiem, albo zagrać klepkę z Matrim/Borriello albo którymś pomocnikiem.

Dzisiaj to było widać jak na tacy. Nasz pomysł na grę = Pirlo podaje do Vucinicia a ten próbuje robić to słynne "coś z niczego".
Rewelacyjnie ciągnie tą grę. Czasami tak idiotycznie traci tą piłkę, że aż ręka sama się w pięść zaciska. Ja mam częściej wrażenie, że on po prostu leci przed siebie na oślep i próbuje coś kiwnąć, coś tam może strzelić, a najlepiej podać, ale robi to tak jak by był ślepy albo tak wierzył w siebie, że wystarczy mu tylko biec przed siebie żeby coś z tego było. I to już któryś mecz widać jak na tacy, że on po prostu nie ma zmysłu wielkiego piłkarza, a przecież to miała być rekompensata za nieudany transfer Aguerro. Nie tak było? Więc trudno żebym był zadowolony z jego gry i nie krytykował tego co on nie raz wyczynia. A to, że strzelił dziś bramkę nie powoduje zmiany mojej oceny, od tego w końcu jest. Cud, że i tak trafił a nie strzelił gdzieś w bramkarza czy 3 metry obok słupka.
Co do Bonucciego, to już myślę że wszystko zostało powiedziane. On jest tak słaby, że to jest jakaś abstrakcja. Od niego w obronie byłby lepszy nawet Stephen Hawking, a na pewno pewniejszy. Bonu nie nadaje się do wielkiej drużyny z aspiracjami. Czasami to mam wrażenie, że jemu się nogi trzęsą już w tunelu przed meczem.

sylvin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:40

@Maras@ pisze:

Zwłaszcza, że wydaje mi się, że komentatorzy też coś o kartce wspominali (akurat przełączyłem w przeglądarce na Seriea, za pół minuty patrzę, a tu Antek już dostał karę).
Wiesz :) Pisać to sobie mogą co komu się podoba, ale fakt jest taki jak napisałem wyżej. Trener nie może dostać kartki. Wkleiłem fragment przepisów. Co jeszcze mam Wam pokazać żebyście uwierzyli ?? Nie ma nic bardziej wiarygodnego jeśli chodzi o te sprawy niż Przepisy Gry W Piłkę Nożna, bo to właśnie na ich zasadach się gra a nie na zasadach np. gry w krykieta... :shock: :angry:
wiec.... sedziowe sa nie douczeni w takim razie, bo tutaj widac jak pokazuje karotnik trenerowi, ale... coz, wiesz lepiej

By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:41

eXoN pisze:
Chciałbym tylko przypomnieć, że do LM awansują trzy zespoły. Więc 4pkt.
O ile jeszcze kilka tygodni temu miejsce w top3 było dla mnie niezaprzeczalne teraz zaczynam się trochę martwić.
:) No ale przecież dobrze napisał. Mamy 6 punktów przewagi nac 4-tym Udinese. Czyli właśnie tyle dzieli nas od gdy w LM ;) heh 4 pkt mamy nad Lazio (które jest na 3 miejscu), a to nie ma znaczenia bo tak jak wspomniałeś w tym sezonie 3 pierwsze miejsca awansują do LM ;)
sylvin pisze:
@Maras@ pisze:

wiec.... sedziowe sa nie douczeni w takim razie, bo tutaj widac jak pokazuje karotnik trenerowi, ale... coz, wiesz lepiej
Heh. Uparty jesteś :)
I co? z żółtą kartką wysyła go na trybuny ?? hahahha
Kartka najpewniej była za faul, a Mourinho wyleciał na trybuny za pysk :smile:

PS. Kiedyś (dawno temu) chyba dawało się kartki także trenerom, ale na prawdę od dawna, na każdym szkoleniu (jeśli podjęty zostanie taki temat) mówi się o tym, że nie można pokazać kartki nikomu kto nie jest zawodnikiem, a trener, kierownika, zastępcę trenera, masażystę, lekarza lub inną osobę wpisaną do sprawozdania, która siedzi na ławce rezerwowych w trakcie meczu, po prostu odsyła się na trybuny...
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:47 przez @Maras@, łącznie zmieniany 2 razy.

ObrazekObrazekObrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:41

pumex pisze:Coś czuję że prawdziwie zdenerwuje mnie konferencja pomeczowa Conte, który prawdopodobnie będzie się jarał Vucinicem, bo to jedyny bla bla bla. Poza tym Borriello jeszcze udowodni bla bla bla i poza tym to dziękujmy Bogu, że jesteśmy tu a nie bla bla bla. No i sędziowie bla bla bla.
Serio cie jara czytanie newsów z konferencji prasowych? Jakie to ma znaczenie? Kucharza na konferencję posłać jak Janas i mieć to w nosie.
Lypsky pisze:Caceres zagrał bardzo dobrze.
Zagrał bardzo fajnie, ale miał też stratę a'la Bonucci, blisko naszej bramki.

1. Ustawienie wysokiej obrony w tym składzie personalnym, przy superszybkich napastnikach przeciwnika? To się musiało tak skończyć.
2. Brawa dla Bologni. Świetnie grają, łatwiutko uwalniali się spod naszego pressingu. Już któryś raz podoba mi się Perez, szkoda, ze taki stary jest.
3. PDC fajnie, ale jak Caceres - z głupią stratą w stylu Bonucciego na naszej połowie.
4. Wyliczanka przedmeczowa 'kto zawali? Bonucci czy Caceres', a bramkę zawalił Lichtsteiner...
5. Irytuje mnie rozpoczynanie od bramki - środkowi stoją na linii pola karnego, napastnicy przeciwnika metr za nimi, a Buffon im podaje, zamiast odpalić piłę na Borriello.

szczypek pisze:
Ouh_yeah pisze:Bonucci nic nie zawalił dziś.
"Miałem rację rację miesiąc temu. no zobacz". Ja też np wytypowałem idealnie skład (ktory ty wyśmiałeś), ale nie wyciągam cytatów, bo to żałosne. Bramki nie zawalił, ale małych błędów dość dużo dziś.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:46 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:42

deszczowy pisze:
Największy nasz problem to były gracz Interu, który zawalił nam dwie bramki w dwóch ostatnich meczach (4 pkty) i dostał dziś czerwoną kartkę.
Biorac pod uwage fakt, ze mamy straconych zaledwie 17 bramek w tym sezonie, a w odwodzie Caceresa, Barzagliego i Chielliniego, to zdecydowanie nasz najwiekszy problem...

Obrazek
jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:43

Sorek21 pisze:Matriemu potrzeba ławki ok ale dlaczego w jego miejsce wskakuje Boriello-drewno nr 4 a nie Fabio ?
Wiem, Fabio grał dziś tylko 15 minut, jednak był to bardzo słaby kwadrans w jego wykonaniu. Nie pierwszy zresztą.
Chyba powinien grać Matri. On też nie jest w najwyższej formie, ale kilka bramek w sezonie już strzelił.
pumex pisze:
kosciu88 pisze:
sylvin pisze:a co Antonio narobil?:) bo przeoczylem
Chcial karnego i go ponioslo, zwykla pyskowka.
Oho, to przeoczyłem. Teraz się zacznie sapanie w prasie o złą wolę arbitrów. Antek, na litość Boską, tylko nie rób siary :/
kosciu88 pisze:Bonucci powinien byc czwartym w hierarchii
On nie powinien być uwzględniony w żadnej hierarchii, powinien być wykreślony ze spisu ludności
:-D
Szkoda, że tak łatwo oddaliśmy Sorensena...
MCL pisze:Amauri wróć...
Nie no aż tak źle to jeszcze nie jest... :)
deszczowy pisze:A w ogóle - chciałem przeprosić wszystkich, którzy mówili, że Boriello to pociąg relacji Warszawa-Kraków, a ja upierałem się, że trzeba dać mu szansę. Cóż, mój błąd.

Denerwują was jeszcze takie mecze? Ja chyba staję się coraz bardziej numb.
Ja też tak mam.
Chociaż dziś spokojnie było tylko do zmian. Jak zobaczyłem, kto wchodzi, to zaczęło mnie nosić.
pakman pisze:Karny jak byk - o czym tu dyskutowac ? Faul Bonu to tak 50na50 bo w powtorce bylo widac ze postawil noge a obok jego nogi polecial Ramirez.
Nawet jeśli był faul to zaczął się grubo przed polem karnym. Swoją drogą: głupota De Ceglie. Przecież jak widzisz /czujesz, że Cię łapie za koszulkę to się kładziesz. A nie przez 5 sekund również ciągniesz za koszulkę a potem robisz z siebie ofiarę. Dał sędziemu pretekst do "nie gwizdnięcia".
Wojtek1207 pisze:A ja uważam, że Boriello tak tragicznie nie grał, chociaż to dogranie od Pepe to fatalnie się zachował.
Ale tak w ogóle to ciężko wyciągać wnioski, bo Bologna w pierwszej połówce bardzo nas przycisnęła pressingiem, a jeśli kogoś po tej I połówce winić, to naszych bocznych obrońców i skrajnych napastników, bo wszystko się pchało do środka, a jak Pepe dostawał w końcu piłkę, to prosto w obrońcę dośrodkowywał.
A Conte gdyby był taki słaby, to by się na drugą połówkę nie podnieśli. A tak...
Ja jestem optymistą i uważam, że jeszcze w tym sezonie zaskoczymy dobrą grą, z Genoą będzie 3:0 dla nas, zobaczycie.
I jeszcze takie pytanie: jak Antek dostał czerwoną kartkę, to z Genoą będzie na ławce rezerwowych, czy trybuny?
Zawsze znajdzie się ktoś, komu transmisję przycinało i komu postaci się mylą.
Gratuluję optymizmu co do meczu z Genoa. Naprawdę.
squinter pisze:
Bianconero92 pisze:
squinter pisze:Przy tym strzale Marchisio gwizdnęli spalonego, więc nie ma co płakać nad zmarnowaną setką.
Z tego co mi wiadomo to chyba właśnie nie odgwizdali spalonego.
Z tego co zrozumiałem z gadki komentatorów, to odgwizdał popełniając błąd.
Spalony był, sędzia nie podniósł chorągiewki.
Cabrini_idol pisze:Najbardziej wymowne były te rzuty na Del Piero, jakby kamerzysta chciał powiedzieć Conte ,, tak on , no kuzwa ooonn''. Marco Di Vaio ma 35 lat i jednym wyjściem uderzeniem wygrywa mecze , podobnie może Alex czego Matriemu Quagliarelli czy juz nie wspomnie o Boriello brakujuje. Ale wg Conte Alex jest za stary :prochno: .
Powiem Wam szczerze: dziś zrobiło mi się naprawdę przykro, jak go realizator pokazywał. Nie zasłużył sobie. Jeszcze gdybyśmy mieli takiego Messiego w ataku, który w każdym meczu strzela bramki. Albo - patrząc realistycznej - kogoś takiego jak Inzaghi bądź Trezeguet z najlepszych lat, to OK. Ale w czym taki Borriello jest lepszy od Del Piero? Ładniejszą ma buźkę, seksowny fryz, ale czy coś jeszcze? Skoro 'Amauri 2' dostaje szanse od poczatku to dlaczego nie Alex? Quagliarella niestety jest bez formy, Vucinić strzelił i za to dzięki, ale poza tym zagrał padakę. W niedzielę zagra Matri, który też nie prezentuje się najlepiej, ale z tej trójki jest najbardziej skuteczny. Del Piero dostał szansę od początku tylko w meczu z Romą. I co? Man of the match.
stahoo pisze:
Cabrini_idol pisze:Ale wg Conte Alex jest za stary :prochno: .
wg mnie też. :]
Wg mnie również, ale czy stary = słaby? Borriello jest trochę młodszy i co?
royal'ek pisze:co do Emanuela to on dużo wnosi na boisko. dzisiaj mu nie szło, tak jak całej drużynie. miejmy nadzieje, że to tylko "zły dzień"
Sęk w tym, że słabe dni mu się mnożą ostatnio.
Łukasz pisze:Nie oglądałem, bo miałem granie. Ale jak tak czytam - mam nieodpartą chęć ponarzekać na Boriello i Bonucciego.
Dajesz :-D
szczypek pisze:

Bardzo się cieszę, że miałem rację ze wszystkim. Od kilku tygodni z uporem maniaka tłukę te same schematy:

1) Conte stosuje chorą rotację. Zawodnik, który gra w jednym meczu dobrze ląduje na ławce (Giaccherini), zawodnik, który w każdym meczu gra dno wychodzi w podstawowym składzie, chociaż są inni, którzy na pewno gorzej nie zagrają (Boriello).
2) Conte nie potrafi przeprowadzać zmian w meczu. Więcej było takich spotkań, w których aż prosiło się o zmianę, w których jego decyzje były totalnym nieporozumieniem niż tych w których "miał nosa".
3) Bonucci nie nadaje się na środkowego obrońcę, on się nie nadaje na żadnego piłkarza. Nie ma w nim pewności, którą powinien się takowy charakteryzować. Dziś znowu zaliczył idiotyczne błędy no i ta kartka (bramka oczywiście to nie jest jego wina).

JESTEŚMY FRAJERAMI I TYLE. REMISUJEMY 13 MECZ W SEZONIE. Nie chce słuchać, że przed sezonem nie liczyliśmy, że w tym momencie będziemy tak wysoko w tabeli. My ostatnie spotkania powinniśmy wygrać bez względu na wszystko, a gramy jak ostatnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, nie potrafimy przycisnąć rywala. Dno dno dno.
Święte słowa. Ja również przy każdej okazji powtarzam, że Conte popełnia mnóstwo błędów taktycznych, źle zestawia podstawową jedenastkę, tylko dotychczas miał farta w kilku sytuacjach i jego błędy oznaczały w najgorszym wypadku remis. Sęk w tym, że ostatnio tylko remisujemy.

Dla osób, które podniecają się naszą pozycję w tabeli: wyobraźcie sobie, że Inter i Roma grają normalniej, a Napoli nie jest zaangażowane w Ligę Mistrzów (mam nieodparte wrażenie, że właśnie te rozgrywki są dla nich priorytetem). I co wtedy?

Mamy gigantyczną szansę zostać Wicemistrzem. Jeśli tego nie osiągniemy będziemy frajerami jakich mało. Już remisujemy jak frajerzy. Tracimy do Milanu tylko 2 punkty, ale to my mamy dużo cięższy terminarz.

Podsumowując:
1) Conte musi zacząć inaczej zestawiać pierwszą jedenastkę:
- co do cholery robi w niej Borriello?!?
- czym zasługuje sobie na nią Vucinić?
- dlaczego szansę dostają wszyscy (Bonucci, Estigarribia, Giaccherini a nawet Borriello i Padoin) z wyjatkiem Del Piero i Elli?!?
2) Ktoś musi trenerowi powiedzieć, jak należy robić zmiany i kiedy trzeba ich dokonywac.
3) Ktoś musi odblokować albo Matriego albo Quagliarellę, bo będzie źle. Del Piero nawet nie wiem, czy trzeba odblokowywać, bo nie gra. A Borriello niech się odblokowuje w innym klubie.
4) Lichy musi odpocząć (jak już wrócą Chiellini z Barzaglim).

Zablokowany