Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 12:41

francois pisze:Na oficjalnej stronie MU pojawiła się informacja o podpisaniu kontraktu z Kagawą. Ciekawy jestem szczegółów tego transferu. Kontrakt niedawno przedłużył także Scholes, więc zapewne któryś pomocnik będzie na wylocie :whistle:
Zdarzało mi się często oglądać Bundesligę ale jakoś nigdy nie czułem tego zachwytu Kagawą. Owszem jak na to ile kosztował spisywał się bardzo dobrze, ale nie chce mi się aż wierzyć że poszedł do jednego z najlepszych zespołów w Europie...
francois pisze:PS Mamy dzisiaj już drugi ciekawy transfer - Marvin Martin w Lille. Czyli następca Hazarda już jest. Lille dobrze zrobiło, że zaklepało ten transfer przed Euro :bravo:
Transfer może i ciekawy ale do Hazarda to mu jeszcze raczej dalej niż bliżej :wink:

PS. Parę dni temu Kuyt poszedł do Fenerbahce.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 13:25

steru pisze:Zdarzało mi się często oglądać Bundesligę ale jakoś nigdy nie czułem tego zachwytu Kagawą. Owszem jak na to ile kosztował spisywał się bardzo dobrze, ale nie chce mi się aż wierzyć że poszedł do jednego z najlepszych zespołów w Europie...
Podbijam. Może nie oglądałem Borussi zbyt często (mam powoli troche dosyć tego fapania gdzie popadnie nad polskim trio) ale jak już sie zdarzyło to jakoś nigdy Kagawa mnie zbytnio nie ujął. Ot dobry grajek, ale wątpie, żeby mógł stanowić o sile MU.
Chociaż jakby Diabełki sie jeszcze Asamoahem wzmocniły, to pomoc Young-Asamoah-Carrick-Kagawa-Nani wyglądala by już bardzo bardzo fajnie.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 13:30

Dante93 pisze: Podbijam. Może nie oglądałem Borussi zbyt często (mam powoli troche dosyć tego fapania gdzie popadnie nad polskim trio) ale jak już sie zdarzyło to jakoś nigdy Kagawa mnie zbytnio nie ujął. Ot dobry grajek, ale wątpie, żeby mógł stanowić o sile MU.
Chociaż jakby Diabełki sie jeszcze Asamoahem wzmocniły, to pomoc Young-Asamoah-Carrick-Kagawa-Nani wyglądala by już bardzo bardzo fajnie.
Zgadzam się, a tam jest jeszcze ten młody Cleverley, który radził sobie całkiem zacnie. No cóż wyścig zbrojeń w Premier League oficjalnie się rozpoczął. Chelsea sprowadza Marina, Hazarda, najprawdopodobniej również Hulka, United kupuje Kagawę oraz pyta o Bainesa, Tiote i Modrica... Robi się ciekawie. Co na to Arsenal? :think:

Sapere Aude!
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 13:42

Sprzedaje nam RVP :C
Chociaż co by nie mówic Podolski to fajne wzmocnienie.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 13:57

To było podłe :D

Imponujący jest fakt, że Wenger sprzedając swoich najlepszych piłkarzy dalej potrafi utrzymać swój zespół w okolicach 3 miejsca. Większość drużyn po utracie takich ogniw jak Cesc, Nasri czy wcześniej Toure, Adebayor, Henry, Hleb staczałaby się po równi pochyłej. To, że zwykłe utrzymanie się w czołówce nie jest specjalnie satysfakcjonujące dla kibiców Arsenalu jest sprawą na osobną dyskusję :smile:

W kontekście sprzedaży Robina śmiem wątpić czy Poldi podoła godnie zastąpić Holendra. W kontekście Arsenalu nie mówi się o przyjściu żadnego klasowego napastnika, a uwagę mediów przykuwają doniesienia o Yannie M'Vili. Bardzo dobrze rokujący piłkarz z przyszłością, ale oni na tą pozycję mają już Songa :think:

Sapere Aude!
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 14:12

Fenomen Arsenalu polega na tym, że w miejsce tych co odchodzą bardzo szybko pojawiają sie nowi. I tak, za przeproszeniem, do usranej śmierci, będą okupować te miejsca 3-4 ale nigdy nic nie wygrają, bo gdy już im któryś z 'młodych zdolnych' vide Cesc, Nasri, wyrośnie na naprawde porządnego grajka, oni czując zapach funciaków sprzedają Go do bezpośrednich rywali. Inna sprawa, że sami zawodnicy też za bardzo tam grać nie chcą, bo wiedzą, że szans na sukces tam nie.
Ale wydaje sie, że Arsenalowi taka sytuacja odpowiada- są w czołówce, są zespołem bardziej medialnym niż choćby mistrz Włoch- Juventus, kasa ciągle płynie z transferów out, po co więc komu sukcesy? :prochno:

Wracając do tematu- M'Villa przyjdzie, pogra, wypromuje sie jeszcze bardziej, i pójdzie walczyć o trofea. Standardowy scenariusz :smile:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 15:03

Porto jest bliskie sprowadzenia nowego napastnika:
http://www.eurofutbol.pl/news/521690-Re ... sko-Porto/
Dlaczego wspominam o tym transferze? Porto ma bardzo dobry scouting w Ameryce Łacińskiej, więc przekonamy się, czy być może nie znaleźli nowego Falcao :wink:
Ale 7.5 mln za totalnie nieznanego piłkarza? W dodatku 25-latka? Piłkarski świat chyba oszalał...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 15:34

Dante93 pisze:
steru pisze:Zdarzało mi się często oglądać Bundesligę ale jakoś nigdy nie czułem tego zachwytu Kagawą. Owszem jak na to ile kosztował spisywał się bardzo dobrze, ale nie chce mi się aż wierzyć że poszedł do jednego z najlepszych zespołów w Europie...
Podbijam. Może nie oglądałem Borussi zbyt często (mam powoli troche dosyć tego fapania gdzie popadnie nad polskim trio) ale jak już sie zdarzyło to jakoś nigdy Kagawa mnie zbytnio nie ujął. Ot dobry grajek, ale wątpie, żeby mógł stanowić o sile MU.

Problem ManU tkwi w środku pomocy i jeżeli jej nie "naprawią" to nie wyprzedzą City... Carrick, Fletcher, Anderson, są zjadani przez emeryta Scholesa, która nawet bez treningów po takim powrocie ich miażdżył. Osobiście Asamoah byłby dla nich bardzo dobrym wzmocnieniem, ale niestety jest w Juventusie :C
Tiote,Baines,Modric? z tą trójką, gdzie najmniej potrzebny chyba byłby Baines (mają Evrę? ) mogliby dalej walczyć o mistrza, bo Modric dałby nową jakość w pomocy, jakiej dawno nie było. Chociaż bardziej by pasował Sneijder. Z chęcią zobaczyłbym wygranie przez nich mistrza ( najbardziej przez Arsenal ) i odpadnięcie City w grupie LM i 3-4 miejsce;d a Chelsea? płaczą nad City, ale sami pchają takie sumki, że głowa mała. Ale u nich głupio się buduje zespół. Środek pola jest przestarzały i dla nich tylko cudem była forma Ramireza, bo w normalnej mieliby kaszanę w środku pola.

Hazard, Hulk, Kagawa... Anglicy się wzmacniają a we Włoszech tylko Juventus chyba będzie walczył w mercato. Chyba, ze Milan zrobi genialny transfer i opyli za 50 mln Pato. Roma raczej zapcha skład "ciekawymi" zawodnikami, ale bez wielkich nazwisk, pewnie jeszcze miną z 3-4 lata zanim będą w stanie walczyć jak kiedyś, a szkoda. Co do Interu to niech ściągają sobie ze spadkowiczów Serie A i za sezon do nich dołączą :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Espaneta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 11:50

Giroud przechodzi do Arsenalu za 13 mln. :roll:

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 12:14

Espaneta pisze:Giroud przechodzi do Arsenalu za 13 mln. :roll:
Czyli tyle samo ile daje nam Malaga za Fabio. Niedrogo. W takim wypadku RvP odchodzi.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 14:22

Podobno tyle wynosiła klauzula w jego kontakcie.
Dobry transfer Arsenalu.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 14:48

Espaneta pisze:Giroud przechodzi do Arsenalu za 13 mln. :roll:
Kibice Arsenalu się cieszą z tego transferu. Moim zdaniem może się skończyć różnie. Może namieszać z Podolskim i Walcottem i strzelić te 20 goli i równie dobrze może skończyć jak Chamakh czy Bendtner.
Arsenal niby się wzmacnia, ale jeżeli odejdzie Van Persie to wątpię czy Poldi i Francuz zapewnią Kanonierom skok jakościowy. Podium w przyszłym sezonie będzie sukcesem.

No ale plus dla Arsenalu. Za stosunkowo niewielkie pieniądze pozyskali króla strzelców Ligue1.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 17:35

vitoo pisze:Arsenal niby się wzmacnia, ale jeżeli odejdzie Van Persie to wątpię czy Poldi i Francuz zapewnią Kanonierom skok jakościowy. Podium w przyszłym sezonie będzie sukcesem.
Rok temu wszyscy tak samo gadali kiedy odeszli Nasri,Clichy czy Fabregas a jednak ugrali trzecie miejsce w lidze. Myślę że w tym sezonie będzie podobnie i ugrają pierwszą czwórke na koniec sezonu.
Dobry transfer.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 19:09

Wojtek pisze:
vitoo pisze:Arsenal niby się wzmacnia, ale jeżeli odejdzie Van Persie to wątpię czy Poldi i Francuz zapewnią Kanonierom skok jakościowy. Podium w przyszłym sezonie będzie sukcesem.
Rok temu wszyscy tak samo gadali kiedy odeszli Nasri,Clichy czy Fabregas a jednak ugrali trzecie miejsce w lidze. Myślę że w tym sezonie będzie podobnie i ugrają pierwszą czwórke na koniec sezonu.
Dobry transfer.
Nie mówię, że nie stać ich na pierwszą czwórkę. Po prostu czegoś więcej niż 3. miejsce nie są w stanie osiągnąć. Menczestery są raczej poza ich zasięgiem, z Chelsea będą pewnie rywalizować o podium. A są jeszcze Tottenham i być może Liverpool, więc nawet o LM nie będzie Kanonierom łatwo. Arsenal uprawiając taką politykę transferową jaką stosuje od kilku lat nie wypadnie z czołówki, ale nic nie zdobędzie. Po każdym okienku mniej więcej zachowują równowagę w zespole, ale kroku do przodu nie robią. I mam wrażenie że szefom Arsenalu taka sytuacja odpowiada.

Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 22:16

Jeśli mówimy o MU to :http://transfery.info/53020,porto-odrzu ... rodrigueza.

A pamiętam plotki jakie były kilkadziesiąt miesięcy temu, mówiące że jest już jedną nogą naszym zawodnikiem ...

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !

Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?

Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
ODPOWIEDZ