Powołania do Reprezentacji Polski
- francois
- Juventino
To, co mnie zaskoczyło pozytywnie to zdolność do kontrowersyjnych decyzji. U Franka nie do pomyślenia byłoby powołanie dla Tomka Frankowskiego. U Waldka z kolei jest miejsce dla Sagana, choć osobiście nie jestem jego zwolennikiem. Nawet w swoich najlepszych czasach w reprze nie mógł się przecież odnaleźć...steru pisze:Za część wyborów trzeba trenera pochwalić, z częścią oczywiście się nie zgodzę.
Zgadzam się w mniej więcej 90%steru pisze:Fabiański to nie trafiony pomysł. Miało nie być piłkarzy, którzy nie grają. W obronie na plus Glik i Wawrzyniak. Nie narzekam na Wojtkowiaka bo nie wiem w jakiej on formie. Cieszy powołanie Krychowiaka, który sobie zwyczajnie zasłużył. Zniechęca Mierzejewski i Murawski. Sobota dostał szansę, niech będzie. Dobry dobór napastników. Saganowski i Piech to trafione decyzje. Jodłowiec na liście rezerwowej to porażka, zaś Milikowi na pewno zrobi się z tego tytułu miło i może wyzwoli dodatkową motywację do wykazania się w lidze.

Fabiański, Glik, Wawrzyniak, Krychowiak, Murawski, Piech - pełna zgoda.
Wojtkowiaka się już tyle naoglądałem, że wolałbym dać szansę choćby Celebanowi czy Szukale (Steaua Bukareszt!).
Mierzejewski gra w kratkę, to fakt. Co do niego to miałbym spory dylemat - dać kolejną szansę, czy lepiej dać sygnał, że musi siębardziej starać

Sobota też mnie nie zachwyca. Lepiej chyba prezentuje się ostatnio choćby Makuszewski.
Milikowi dałbym szansę w kadrze od razu. Nie mamy w Polsce wielu talentów, więc skoro trafił się nam jeden to niech pokaże na co go stać.
Lubię toDobry Mudżyn pisze:Za Fabiana dalbym Filipa Kurta z Rody, albo Skorupskiego z Gornika.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Łukasz
- Juventino
Ależ oczywiście, że doraźne. Ale to też manifestacja tego, że jak ktoś osiąga wysoką formę, będzie przez Fornalika sprawdzany.Vimes pisze:Tylko czy Saganowski ma w planach grę do mistrzostw świata w 2014 roku, czy Fornalik widzi w nim wyłącznie doraźne rozwiązanie?
- steru
- Qualità Juventino
Dajcie spokój z tym Kurto. Jest kim grać w bramce. Skorupski też może niech lepiej poczeka.francois pisze:Lubię toDobry Mudżyn pisze:Za Fabiana dalbym Filipa Kurta z Rody, albo Skorupskiego z Gornika.
A co to ma za znaczenie? Jeśli jego postawa pomoże w awansie na mundial, to chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko, jeśli na samą imprezę się już nie załapie z racji zakończenia kariery/słabej formy?Vimes pisze:Tylko czy Saganowski ma w planach grę do mistrzostw świata w 2014 roku, czy Fornalik widzi w nim wyłącznie doraźne rozwiązanie?
- Szaq
- Juventino
Makuszewski nic specjalnego nie pokazał w pierwszych meczach,a Wolski wróci do piłki za kilka miesięcy.Dobry Mudżyn pisze:
Licze tez, ze Wolski/Makuszewski wygryza Mierzejewskiego.
Też jestem zdania, że Fabian i Grubasek powinni wylecieć z kadry, ale Kurto i Skorupski to słabe zastępstwo. Kurto gra, ale niczym się nie wykazał, a Skorupski niech się skupi na kadrze U-21. Prędzej pomyślałbym nad Kuszczakiem.Dobry Mudżyn pisze:Karny kaktus za Fabiana i Murawskiego. Kto za Murawskiego juz napisalem. Za Fabiana dalbym Filipa Kurta z Rody, albo Skorupskiego z Gornika. Ale niech troche pograja, a nie, ze puscimy ich na Ukraine czy Anglie, i obsraja sie na mietowo Very Happy
Skrzydła, które zawsze były naszym atutem nie wyglądają za ciekawie.
Błaszczykowski i Rybus ok, ale zmiennicy nie ciekawi Grosik bez formy i Sobota(nie rozumiem jego fenomenu). Ewentualnie Mierzejewski oglądający mecze Trabzonu z trybun.
Warto pomyśleć nad przywróceniem Peszki. Może Kosecki i Kucharczyk, który wrócił do dobrej dyspozycji dostaną szansę w następnych meczach.
- Vimes
- Juventino
Trzy kolejki Ekstraklasy za nami i zacząłem się zastanawiać co w tej kadrze robi Piech? Ruch prezentuje się słabo i zamyka tabelę, a jego główny bomardier nie zdobył jeszcze bramki.
Korzystając z okazji chiałem o coś zapytać. Zoffie, wiesz może gdzie teraz gra Sebastian "najlepszy obrońca fazy grupowej na EURO 2012 według whoscored.com" Boenisch, bo nie mogę znaleźć?
Korzystając z okazji chiałem o coś zapytać. Zoffie, wiesz może gdzie teraz gra Sebastian "najlepszy obrońca fazy grupowej na EURO 2012 według whoscored.com" Boenisch, bo nie mogę znaleźć?
- Pan Mietek
- Juventino
Piech to były podopieczny Fornalika, nie dziwi mnie specjalnie, że dalej daje mu szanse.Vimes pisze:Trzy kolejki Ekstraklasy za nami i zacząłem się zastanawiać co w tej kadrze robi Piech? Ruch prezentuje się słabo i zamyka tabelę, a jego główny bomardier nie zdobył jeszcze bramki.
Ja mogę odpowiedzieć - nigdzieVimes pisze:Korzystając z okazji chiałem o coś zapytać. Zoffie, wiesz może gdzie teraz gra Sebastian "najlepszy obrońca fazy grupowej na EURO 2012 według whoscored.com" Boenisch, bo nie mogę znaleźć?

Był na testach w m.in. Stoke, Stuttgarcie, Marsylii i kilku innych klubach ale oblał. Obecnie trenuje chyba z rezerwami Werderu.
- deszczowy
- Juventino
Powołanie dostał też zbierający niezłe recenzje po trzech kolejkach Wszołek. Pojedzie za Rybusa. Szkoda Maćka, bo złapał kontuzję akurat jak zaczął się rozpędzać w Rosji.
- Vimes
- Juventino
Tak to właśnie wygląda, jak powołanie po starej znajomości dla piłkarza bez formy.Pan Mietek pisze:Piech to były podopieczny Fornalika, nie dziwi mnie specjalnie, że dalej daje mu szanse.
Zoffie, wiedziałeś, że ta chwila musi nadejść:Pan Mietek pisze:Ja mogę odpowiedzieć - nigdzieVimes pisze:Korzystając z okazji chiałem o coś zapytać. Zoffie, wiesz może gdzie teraz gra Sebastian "najlepszy obrońca fazy grupowej na EURO 2012 według whoscored.com" Boenisch, bo nie mogę znaleźć?![]()
Był na testach w m.in. Stoke, Stuttgarcie, Marsylii i kilku innych klubach ale oblał. Obecnie trenuje chyba z rezerwami Werderu.
Forum nie zapominazoff po EURO pisze:Zadaje sobie pytanie, który z zawodników zawiódł najmniej. Tytoń i Boenisch. Chłopak się rozkręca. I nie mam wątpliwości, że znajdzie pracodawce.Vimes pisze:Według algorytmu ocen piłkarzy stosowanego przez whoscored.com najlepszym zawodnikiem reprezentacji Smudy był Sebastian Boenisch. Tym samym wyżej wymieniona strona, moim skromnym zdaniem, zalicza epic fail większy niż gra naszej eskadry na EURO. Chyba, że się mylę i wkrótce po podpis na kontrakcie naszego farbowanego lisa™ ustawią się w kolejce dyrektorzy sportowi najznamienitszych klubów piłkarskich Europy.

- pan Zambrotta
- Juventino
właśnie, mam przypomnieć co krzyczałeś w czasie meczu Polska-Rosja o farbowanych lisach ?Vimes pisze:Forum nie zapomina.

każdy trener ma swojego faworyta, nie dziwi powołanie Piecha.
- PrzemasJuve
- Juventino
mnie powolanie piecha rowniez nie dziwi, jest to czlowiek trenera, kazdy takich mial, a waldkowsi daje kredyt zaufania
szkoda ze zamiast ryby nie wzial peszki, ktory grywa w anglii..moze nastepnym razem
szkoda ze zamiast ryby nie wzial peszki, ktory grywa w anglii..moze nastepnym razem
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Vimes
- Juventino
- Szaq
- Juventino
Waldek bardzo zaplusował powołaniem Wszołka. Ja bym go wystawił w pierwszym składzie, bo jak nie on to kto? Mierzejewski?
Na środku obrony chcę zobaczyć kogoś z dwójki (najlepiej obu) Komorowski-Glik. Na środek pomocy też, nowych Borysiuk lub Krychowiak.
Chociaż to i tak w sumie wiele nie da, bo Jovetić w takiej formie będzie wkręcał w ziemię naszych defensorów.
Na środku obrony chcę zobaczyć kogoś z dwójki (najlepiej obu) Komorowski-Glik. Na środek pomocy też, nowych Borysiuk lub Krychowiak.
Chociaż to i tak w sumie wiele nie da, bo Jovetić w takiej formie będzie wkręcał w ziemię naszych defensorów.
- deszczowy
- Juventino
On jest chyba kontuzjowany.Szaq pisze:Waldek bardzo zaplusował powołaniem Wszołka. Ja bym go wystawił w pierwszym składzie, bo jak nie on to kto? Mierzejewski?
Poza tym nie szalej - chcesz na pierwszy mecz eliminacyjny zmienić połowę drużyny? :roll:
- wagner
- Juventino
Odniosę się co do naszej "nowej reprezentacji"
Porażka nawet jeśli miał by to być 3 bramkarz :doh:

Według mnie docenieni powinni też zostać inni zawodnicy. Sobiech czy Żyro na pewno zasługują na miejsce w tej reprezentacji, kosztem chodź by nie grającego Mierzejewskiego. Dziwi mnie także pomijanie Dariusza Dudki, chłopak grał w Francji, na 3 imprezach międzynarodowych dużej rangi i nie pcha się w jakaś Turcję tylko przeprowadza się do Hiszpani która na pewno go jeszcze rozwinie.
Jeśli wyjdziemy składem ala Smuda to Vucinic i Jovetic będą się często uśmiechać po strzelonym golu.
Porażka. Po co go powołujemy ? Bo "gra" w Arsenalu ? Bo wybronił nam karnego z San Marino ? Dajcie spokój. No chyba że dalej jest młody zdolnysteru pisze:Jest już komplet powołań
Bramkarze: Łukasz Fabiański Arsenal FC 21/0

Wiąże z tą parą bardzo duże nadzieje. Według mnie jeśli Wasyl będzie się dobrze prezentował na środku obrony to z tej dwójki powinniśmy mu dobrać partnerasteru pisze: Obrońcy: Marcin Komorowski Tieriek Grozny 6/0, Kamil Glik Torino Calcio 11/1

Dobrze że został zauważony. Ciekawe czy zakotwiczy w kadrze na stałe i na jakiej pozycji będzie występował.steru pisze: Grzegorz Krychowiak Stade de Reims 2/0
Zaskoczenie chyba dla wszystkich. Zawsze lubiłem grę Marka, po grać to i tak dużo nie pogra bo wiadomo .. Lewy.steru pisze: Marek Saganowski Legia Warszawa 33/5
Gol śmiało może walczyć o środek polek w reprezentacji nie tylko o listę rezerwową. Jodłowiec nigdy poziomu reprezentacyjnego nie osiągną i nie osiągnie. Milik ? Po co ? Zaczyn się medialna nagonka na kolejnego gracza ! Bo Milik do kadry. Typowo polskie. Niech chłopak rozegra i po strzela tych goli trochę. Później się wszyscy beda dziwić że polskich klubów nie będzie na niego stać .. bo reprezentant .. i 3mil E plssteru pisze:Lista Rezerwowa: Janusz Gol (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Śląsk Wrocław) i Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze)

Według mnie docenieni powinni też zostać inni zawodnicy. Sobiech czy Żyro na pewno zasługują na miejsce w tej reprezentacji, kosztem chodź by nie grającego Mierzejewskiego. Dziwi mnie także pomijanie Dariusza Dudki, chłopak grał w Francji, na 3 imprezach międzynarodowych dużej rangi i nie pcha się w jakaś Turcję tylko przeprowadza się do Hiszpani która na pewno go jeszcze rozwinie.
Jeśli wyjdziemy składem ala Smuda to Vucinic i Jovetic będą się często uśmiechać po strzelonym golu.