Tutaj bym tak nie generalizował. Zobaczymy jak będzie wyglądał przyszły sezon, bo nie oszukujmy się w tym sezonie Ronaldo pewnie nawet nie miał 50% sytuacji jakie miał grając w Realu. Nasza drużyna nie bardzo chciała atakować, a jak już atakowała to bezsensownymi wrzutkami.Don Paolo pisze:@Maly to jakaś rodzina z niejakim @zahorem???
Do dziś pamiętam dyskusje z nim. Ostatnia dotyczyła bodaj CR7. Ja upierałem się, że Ronaldo nie miałby takich liczb we Włoszech jakie miał w Hiszpanii. On twierdził, że młóciłby ligę strzelając po 40 goli, albo więcej.
Dziś budzimy się w rzeczywistości gdzie Krzysztof Piątek w barwach Genoi i Milanu :-) strzela więcej bramek od Ronaldo w Serie A. Obaj oczywiście do granicy choćby 30 goli mają jeszcze bardzo daleko.
Jak łatwo strzela się w Serie A potwierdza bilans Ronaldo na tle jednej z najgorszych ekip w historii ligi, czyli Chievo. 2 mecze po 90 minut, 0 goli i 1 niewykorzystany rzut karny.
No ale zahor wiedział lepiej![]()
Dyskusje z Malym wyglądają podobnie xD Dlatego potem czytamy o wielkości Conte nad Allegrim albo o przewadze Moraty nad Mandzukiciem i tym podobne brednie
Higuain w Napoli zdobył 36 bramek, a u nas odpowiednio 24 w sezonie 16/17 (gdzie gra całego zespołu była lepsza) i 18 w sezonie 17/18 (gdzie gra przypominała grę z tego sezonu, choć mimo wszystko była odrobinę ciekawsza).
Myślę, że przy nowym trenerze Ronaldo strzeli więcej bramek niż te 20, a warto zauważyć, że będzie miał już 35 lat.