Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 15:40

Żuk pisze:
Wygrana Legii i dobra gra Chinyamy w końcu Legia z napastnikiem. Jakiś efekt był.
Czy ja wiem, czy taka dobra. Moim zdaniem średnia, poniżej średniej. Na tle słabej Jagi jako tako wypadł.
Walczył o piłę nie to co Szałach. Starał się, pokazywał chęć do gry walczył. Co najważniejsze jago zmiana poprawiła grę Legii. Na tle innych piłkarzy Legii uważam , że był to dobry występ. Lepszy był tylko Mucha.
paku pisze:
oliver pisze: - Czy w Wiśle uderza jeszcze ktoś na bramkę przeciwnika oprócz Brożka?
A po co mają to robić skoro Brożek strzela bramki ?
No tak racja. Tylko ciekawe jak długo jeszcze.
Przecież on jest beznadziejny. Wola Boga , że jeszcze go nikt nie skosił. 90% Piłek na Brożka. To chłop coś tam ukuje.
Żuk pisze:
Robert Lewandowski/ Pawel Brozek. Ktorys do kadry
Lewandowski.
Wszyscy chcą tego Brożka do kadry?? Ja też, żeby zaś pokazał , że się tam nie nadaję i uciszył wszystkich. Niestety w kadrze nikt na niego nie będzie grał. Leo to nie Donadoni. A Brożek to nie Toni.
Mr Cezary pisze: Vesper nie masz racji. Juventino90 wszystko dokładnie opisał. Na potwierdzenie jego słów: http://pl.wikipedia.org/wiki/Michał_Probierz
Jak widać Probierz Pogonii nie trenował. Ba, zdążył tam jako piłkarz rozegrać ledwie 2 mecze.
Imponujące źródło.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 16:01

oliver pisze:
paku pisze:
oliver pisze: - Czy w Wiśle uderza jeszcze ktoś na bramkę przeciwnika oprócz Brożka?
A po co mają to robić skoro Brożek strzela bramki ?
No tak racja. Tylko ciekawe jak długo jeszcze.
Może długo, może nie. Zobaczymy. Nie przejmuj się tym :wink:
oliver pisze:90% Piłek na Brożka. To chłop coś tam ukuje.
Nie każdy "chłop" ukuje 23 bramki w 27 meczach :wink:
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2008, 16:02 przez darek, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 16:02

Żuk pisze:
Robert Lewandowski/ Pawel Brozek. Ktorys do kadry
Lewandowski.

Ja nie rozumiem takiego pieprzenia Brożek do kadry. Ok strzela w Lidze Polskiej której poziom jest denny. W beznadziejnej lidze. Gra w najsilniejszy, zespole jak na Polskie warunki to i strzela bramki.
I czy to nie wystarczy, żeby go powołać? Nie da się ukryć, że Brazylią czy Hiszpanią to my nie jesteśmy i raczej nie ma co wybrzydzać i trzeba brać to co jest. Brożek pokazał już w zeszłym sezonie (tak, tak w słabej polskie lidze) że bramki strzelać potrafi. Ten sezon pokazuje, że to nie był tylko przypadek i znów strzela jak na zawołanie. A mecz z Ukrainą pokazał, że ktoś taki jest nam potrzebny.

Oczywiście nie skreślam Lewandowskiego. Chciałbym widzieć ich obu w kadrze.

oliver pisze:Co do Probierze . Skoro kibic Pogoni pisze, że trenował to chyba wie ona najlepiej.
Skoro jestem kibicem Juve i pisze, że naszym wychowankiem jest Lampard to też wiem lepiej? Troche bezsensu.

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 16:20

Żuk pisze:No ale zaskoczył mnie na minus, szczególnie po wypowiedzi po meczu z Lechem. Cytuję "A co mieliśmy atakować Lecha :D". Dobre.
A no wlasnie. Przed meczem z Legia, jedyne stwierdzenia Probierza i jego pilkarzy, to: "Legia to jest wspaniala firma" ,"Moga grac zle, ale to jest przeciez Legia!". <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> motywacja.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 17:00

oliver pisze:
Mr Cezary pisze: Vesper nie masz racji. Juventino90 wszystko dokładnie opisał. Na potwierdzenie jego słów: http://pl.wikipedia.org/wiki/Michał_Probierz
Jak widać Probierz Pogonii nie trenował. Ba, zdążył tam jako piłkarz rozegrać ledwie 2 mecze.
Imponujące źródło.
A czy zawartość 'tego' źródła mija się z prawdą? Znasz lepsze? Podziel się.

EDIT:
Vesper pisze:
Mr Cezary pisze:A czy zawartość 'tego' źródła mija się z prawdą? Znasz lepsze? Podziel się.
Tak mija się z prawdą ,na ów stronnie jest dużo nie prawdziwych informacji bo tej strony nie tworzą "PROFESOROWIE" tylko każdy z nas.
Koniec dyskusji ,Oliver ja wiem ty wiesz ,że z nimi nie wygrasz oni wiedzą swoje ,niech toną w swoich rozumowaniach.
KONIEC TEMATU ,jeżeli chce ktoś jeszcze dyskutować zapraszam na PW.
Specjalnie zaznaczyłem odnośnie tego źródła. Dobrze wiem, że w wiki jest sporo błędów, ale akurat w tym odnośniku ich nie ma, co potwierdził Juventino90, więc koniec dyskusji.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2008, 21:38 przez Mr Cezary, łącznie zmieniany 1 raz.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 17:10

Mr Cezary pisze:A czy zawartość 'tego' źródła mija się z prawdą? Znasz lepsze? Podziel się.
Tak mija się z prawdą ,na ów stronnie jest dużo nie prawdziwych informacji bo tej strony nie tworzą "PROFESOROWIE" tylko każdy z nas.
Koniec dyskusji ,Oliver ja wiem ty wiesz ,że z nimi nie wygrasz oni wiedzą swoje ,niech toną w swoich rozumowaniach.
KONIEC TEMATU ,jeżeli chce ktoś jeszcze dyskutować zapraszam na PW.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 17:25

Tak sie sklada, ze po minucie szukania znalazem inne info.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1707 - Kariera pilkarska Michala Probierza.

Krotki opis jego kariery trenerskiej
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77164,titl ... caid=167d9

Jakies pytania, lub watpliwosci?

Czy tak trudno zrozumiec? Probierz nigdy nie byl trenerem Pogonii Szczecin

Bardzo malo wiesz o swoim klubie. Wrecz jestem pewny, ze jestes kibicem " w kapciach". Jednak czepiac sie nie bede..

A posty w stylu" Probierz byl trenerem Pogonii, ja wiem swoje.. a wy sie nie znacie"

Coz bez komentarza :lol:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2008, 07:49

Odbiegając od rozważań na temat Probierza i Pogoni Szczecin, należy wspomnieć chyba o najnowszych transferach do naszej ligi.

Wzmacnia się i Lech i Legia.
Lech pozyskał chorwackiego bramkarza - Ivana Turinę, co wydaję się dobrym transferem w kontekście rywalizacji z Kotorowskim.
Legia natomiast pozyskała dobrze wszystkim znanego Inakiego Astiza. Kolejny transfer z Hiszpanii, ale ten już nie jest taki w ciemno :wink: Świetny piłkarz i wielkie wzmocnienie Legii.

P.S. Pytam z ciekawości : co z Neiem? Wisła go w końcu kupiła czy nie? :?

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2008, 09:32

steru pisze: P.S. Pytam z ciekawości : co z Neiem? Wisła go w końcu kupiła czy nie? :?
Nie.
Teraz to już nawet taki Henry by miał ciężko o angaż w Krakowie :-)

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2008, 11:27

Astiz ma zarabiac 350 tys euro.. To najlepiej oplacany pilkarz w Ekstraklasie.
Legia bardzo duzo wydaje na pensje zawodnikow.
Wkoncu swietnie oplacani sa : Iwanski, Arruabarena, Edson, Roger, Descagra i wielu innych..

Jezeli zagraja slaby sezon.. Legia bardzo duzo straci.

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 13:00

ale ITI stać na tracenie kasy na marnych lub średnich grajków :/

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2008, 17:02

Legia stawia na Hiszpanów, a Wisła na... Brazylijczyków. Dziś media podały informacje o 2 nowych piłkarzach, którzy zawitają do Wisły wprost z ligi brazylijskiej.
Piłkarze Ci nie są szerzej znani w Europie i jestem ciekaw czy sie sprawdzą w naszej lidze. Ciekawi mnie co o tym myślą kibice Wisły? Mogą się okazać kolosalnymi wzmocnieniami, ale zawsze jest ta doza niepewności w momencie tak dużej zmiany klimatu przez piłkarza.

P.S. Co to z tym Tristanem? Naprawdę chciał grać dla Wisły :think: Byłby to najbardziej znany piłkarz w historii polskiej ligi.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2008, 17:31

steru pisze:
P.S. Co to z tym Tristanem? Naprawdę chciał grać dla Wisły :think: Byłby to najbardziej znany piłkarz w historii polskiej ligi.
Wislal faks do kilku europejskich druzyn. Chcial podobno zarabiac milion euro na sezon.

Jak zwykle plota. Podobna do tej z Kluivertem czy Agalim.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2008, 17:33

Juventino90 pisze:
steru pisze:
Wislal faks do kilku europejskich druzyn. Chcial podobno zarabiac milion euro na sezon.

Jak zwykle plota. Podobna do tej z Kluivertem czy Agalim.
O tym czytałem wczoraj. Dziś natomiast czytałem wypowiedzi jego managera, że to wszystko nieprawda i że zgodził się na warunki Wisły ale... nagle urwał się kontakt z Bednarzem i z transferu nici. Mimo iż wszystko było zapięte na ostatni guzik.
W sprawie Kluiverta czy Agalego nie było żadnych konkretów, tutaj jest jednak trochę inaczej.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2008, 17:42

steru pisze:Legia stawia na Hiszpanów, a Wisła na... Brazylijczyków. Dziś media podały informacje o 2 nowych piłkarzach, którzy zawitają do Wisły wprost z ligi brazylijskiej.
Masz linka do tego newsa?

EDIT: dzięki
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2008, 18:19 przez darek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
ODPOWIEDZ